Jump to content

MariaQr

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  8
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος MariaQr

 • Γενέθλια 13/11/1969

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ένα, 160 λίτρων με βιολογικό φίλτρο και κυκλοφορητή νερού. Προς το παρον με ένα χρυσόψαρο και πλαστικά φυτά.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. MariaQr

  Στις λίμνες έχετε παράξενουν επισκέπτες;

  Είναι πανέμορφα! Δεν ξέρω βέβαια τι κάνουν στην λίμνη... Κάποια έντομα βέβαια αφήνουν τ' αυγά τους εκεί. Κυρίως τα κουνούπια. Αν έκανα λίμνη πάντως στην αυλή, όσα διαχωριστικά και να έβαζα δεν θα γλύτωμα από τους βατράχους. Εδώ τώρα πάνε και χώνονται στην σχάρα που στραγγίζουν τα νερά.
 2. MariaQr

  Ψαρια-τροφη και ψαρια-κατοικιδια.

  Πραγματικά και εγώ αναρωτιέμαι... Έκανα ενυδρείο γιατί είναι όμορφο, στεναχωριέμαι επειδή καταλαβαίνω ότι δεν είναι όπως στην φύση, όμως μου αρέσει γιατί αλλάζουν την ρουτίνα μου και κάνω ότι καλύτρο μπορώ... Και μάλλον έχουν δίκιο οι φιλοζωικές. Δεν είμαστε φιλόζωοι, αλλιώς θα τα αφήναμε στην ησυχία τους.
 3. MariaQr

  Ευθανασία Νο2

  Δεν θα σας κρύψω ότι πριν πάρω το ενυδρείο μου ήξερα μεν ότι τα ψάρια είναι ζωντανά πλάσματα, όμως τα θεωρούσα κατώτερης φύσης από τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Να σας πω ακόμη ότι αγαπώ πολύ τις γάτες και έχω στην αυλή μου δύο και κάμποσες περαστικές. Είδα το ενυδρείο του αδερφού μου και μου άρεσε η ηρεμία που έδινε στον χώρο (κάτι σαν διακοσμητικό δηλαδή) και μια και είδε τον ενθουσιασμό μου μου παραγγειλε ένα ολόιδιο σαν κατασκευή. Έγώ έκανα τα υπόλοιπα (στολίδια, πρόσθετα για το νερό και φυσικά τα ψαράκια). Από την στιγμή που είδα την συμπεριφορά τους, ομολογώ ότι δεν διαφέρουν σε πολλά από τις γάτες, τους σκύλους ακόμη και τους ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Τώρα αν κάποιοι από εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερο είδος... εδώ εγώ γελάω. Μερικοί από εμάς είμαστε πολύ κατώτεροι από τα ζώα. Δεν ξέρω αν μόνο τα χρυσόψαρα είναι έτσι, αλλά είναι κοινωνικά, κοτσομπόλικα, παιχνιδιάρικα (με τον δικό τους τρόπο) και θα έβαζα στοίχημα ότι με έμαθαν κιόλας γιατί όταν με βλέπουν να περνάω από μπροστά με ακολουθούν. Όταν αρρώστησε το ένα, το άλλο πήγαινε και το σκουντούσε και όταν στάθηκε στην έξοδο του φίλτρου πήγε το άλλο κοντά και δεν έφευγε. Αυτός ήταν ο λόγος που το έβγαλα από το ενυδρείο και το έβαλα στο δοχείο που αλλάζω το νερό τους. Ένιωσα ότι το υγειές ψάρι αναστατώθηκε με την συμπεριφορά του άλλου. Ήδη το άρρωστο ανέπνεε μια στις τόσες και στεναχωριώμουνα πολύ να το βλέπω να ταλαιπωρήται, αλλά δεν μπορούσα να πάρω την απόφαση να το αφήσω εκτός νερού. Η αλήθεια δεν σκέφτηκα το μαχαίρι και αμφιβάλλω πολύ αν θα το έκανα. Και επειδή δεν έχω εξοικειωθεί με την φύση τους δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω ευθανασία σε έναν ζωντανό οργανισμό αν δεν ήμουν 1000% σίγουρη ότι δεν έχει καμιά ελπίδα.
 4. MariaQr

  Συμπεράσματα

  Έτσι χάλασε & ο δικός μου ο θερμοστάτης. Χωρις να το καταλάβω άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία και όταν τον έλεγξα (αφού τον έβγαλα από την πρίζα) είδα ότι είχε πάρει νερό μέσα. Δεν ξέρω ποιας εταιρείας ήταν, ήρθε μαζί με το ενυδρείο και κράτησε μόλις 2 μήνες. Δεν μου έριξε ούτε ασφάλειες, μαλλον το κατάλαβα νωρίς και τον αποσύνδεσα μέχρι να πάρω τον καινούριο.
 5. MariaQr

  Αρχάρια.

  Ευχαριστώ, καλως σας βρήκα!
 6. MariaQr

  Μικρά αβοήθητα ψαράκια...

  Λοιπόν δεν ξέρω αν έχω ανοίξει το θέμα στην σωστή θέση, ελπίζω πως ναι. Έχω ένα ενυδρείο 160 λίτρων, με βιολογικό φίλτρο, θερμοστάτη στο 22 σταθερό, θερμόμετρο, κυκλοφορητή για το νερό. Από τον Οκτώβριο. Ότι μπήκε μέσα στο ενυδρείο έμεινε ένα 5λεπτο σε βραστό νερό και κατά την εκκίνηση έβαλα aquatan σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά μία ώρα την ανάλογη ποσότητα nitrivec. Μετά από 10 ημέρες πήρα δύο χρυσόψαρα και όλα μια χαρά. Το ξέρω τώρα ότι το ενυδρείο δεν ήταν στρωμένο, αλλά δυστυχώς μετά που πήρα τα ψαράκια άρχισα να κοιτάω στο internet. Δυστυχώς δεν είχα και τεστ για να κάνω και ήδη η όλη ιστορία μου στοίχισε οπότε συνεχώς το ανέβαλα. Νερό άλλαζα ανα 20ήμερο. Κάποια στιγμή όμως χάλασε ο θερμοστάτης και συνειδητοποίησα ότι τα ψαράκια μου κινδυνεύουν να γίνουν σούπα. Αυτό έγινε πριν 15 μέρες περίπου και τελικά πήγα στο pet shop και πήρα καινούριο θερμοστάτη, θερμόμετρο που δεν είχα και τεστς που επίσης δεν είχα. Ήδη όμως το ένα από τα χρυσόψαρα απέκτησε πρόβλημα και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στον βυθό καθισμένο περίεργα μέχρι που το έχασα παραμονή Χριστουγέννων. Ήταν για περίπου ένα τριήμερο αβοήθητο στον πάτο. Με τα χίλια ζόρια ξυπνούσε, για να φάει έπρεπε να κρατάω το φαί του για να μην του το πάρει το άλλο. Τις τελευταίες δύο μέρες τον παρέσερνε το νερό και κολούσε στην έξοδο που πάει για το φίλτρο. Έτσι αναγκάστηκα να το βγάλω από το ενυδρείο και να το βάλω σ' ένα δοχειο με το οποίο αλλάζω το νερό και δεν το χρησιμοποιώ για τίποτε άλλο. Ήδη ήταν ανήμπορο και γερμένο στο πλάι και ανέπνεε σπάνια. Την άλλη μέρα μας άφησε... Μόλις πήρα από το pet shop το τεστ το έκανα και είχα τρελλές ενδείξεις νερού. Το τεστ είναι σε χαρτάκια και με πόνεσε πολύ που τα 25 κάναν 22 ευρώ... Προκειται για το aquavital αν το ξέρετε και μου έδειξε nitrat NO3 στο όριο του 25, ΝΟ2 στο 10, dGH (total Hardness) >7, dKH (carbonate hardness) 10, και PH 7,2 με 7,6. Όπως καταλαβαίνετε άλλαξα νερό (σχεδόν το μισό) σε χρόνο ρεκορ και έβαλα ξανά τα απαραίτητα aquatan & nitrivec. Την άλλη μέρα ξαναμέτρησα και είχε πέσει το ΝΟ3 κάτω από το 10 (ήταν σχεδόν λευκό). Σήμερα ξαναέκανα και έχει ξανανέβει στο 10 το ΝΟ3, το ΝΟ2 και αυτό στο 10, η σκληρότητα είναι στα ίδια και το ΡΗ στο 7,2. Το θερμόμετρο έδειχνε την στιγμή της μέτρησης 21 βαθμούς. Ξέρω ότι κανονικά πρέπει να ξαναλλάξω νερό και αν δεν πάρω απάντηση μέχρι αύριο αυτό θα κάνω. Το ψαράκι όμως που έμεινε φαίνεται ότι ταράχτηκε με όλη αυτήν την αναστάτωση. Συμπεριφέρεται όπως πάντα αλλά τρομάζει λίγο πιο εύκολα όταν ανοίγει από πάνω το καπάκι. Δεν ξέρω αν είναι και ιδέα μου βεβαια, αλλά δεν πιστεύω ότι τα χρυσόψαρα ΄΄εχουν μνημονικό δευτερόλεπτου. Τα έχω για πιο έξυπνα. Αν κάποιος ξέρει τι είναι το καλύτερο ας μου το πει. Δεν θέλω στο μεταξύ να βάλω άλλο ψάρι μέχρι να στρώσω το ενυδρείο... Και κάτι ακόμη νομίζω ότι έχω και καφέ άλγη. Βάζω και φωτο. Μήπως όταν αλλάξω νερό να ξαναβάλω τα στολίδια σε καυτό νερό?
 7. MariaQr

  Αρχάρια.

  Γειά σας, χρόνια πολλά. Χαίρομαι που σας βρήκα. Έχω ένα ενυδρείο, ορθογώνιο, 160 λίτρων από τον Οκτώβριο. Σπίτι για δύο χρυσόψαρα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα το ένα το έχασα. Έχω μερικά πλαστικά φυτά, βιολογικό φίλτρο και κυκλοφορητή νερού, α' και μια λάμπα. Θερμοστάτη άλλαξα την περασμένη εβδομάδα και έβαλα επιτέλους και θερμόμετρο. Λεπτομέρειες για την περιπέτεια του ψαριού που χάθηκε θα σας δώσω στο θέμα που θα ανοίξω. Και πάλι χαίρομαι που σας βρήκα, ελπίζω να βρω λύσεις εδώ μέσα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης