Jump to content

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  464
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Θαλλασινό 400 l.

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

278 profile views
 1. Τελικά πως καταπολέμησες την άλγη, με την UV?
 2. Πάντως εγώ ρίχνω λίγα, μια φορά την εβδομάδα, έτσι για διαφοροποίηση της τροφής! Έκλεισε και το Water in και πρέπει να κατεβώ Αθήνα για τροφή!!! κρίμα το μαγαζί ρε γαμώτο, μου ήρθε πολύ ξαφνικό είχα συμπαθήσει και τον Γιώργο!!!
 3. Ναι πρέπει να τα χρησιμοποιούν και στα ιχθυοτροφεία! δεν έχω φοτό, είναι μαύρα μικρά μπαλάκια, σε σακουλάκια του ενός κιλού!
 4. Θα ήθελα να ρωτήσω ένα θέμα, που δεν το έχω διαβάσει στους ερασιτέχνες ακουαρίστες, όπως εμείς, αλλά ούτε σε κάποιο σχετικό site! Γιατί δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα ψάρια μας με ψαροτροφή? εννοώ τα μαύρα μπαλάκια που είναι σε σακουλάκια του ενός κιλού! και εάν μπορούμε, (εκτός από μένα), το έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος χομπίστας?
 5. Για ρίξε καμιά ιδέα! υπάρχουν έτοιμες?
 6. Σε fish only 400l, κάνω αλλαγές από θάλασσα 4 χρόνια τώρα με μηδέν απώλειες!
 7. Έτσι κι' αλλιώς, ταίζω μια δύο φορές την εβδομάδα ψύχα μύδι κατεψυγμένο, γίνεται πόλεμος!
 8. Και κάτι σχετικό με την κρίση, δοκιμάζω εδώ και δυο μήνες τώρα ψαροτροφή, εννοώ ταΐζω τα ψάρια μου συμπληρωματικά με ψαροτροφή, αυτήν που ταΐζουν και τα ιχθυοτροφεία, που βάζουμε και για μαλάγρα όταν ψαρεύουμε, το δίκιλο σακουλάκι 2 ευρώ, το τρώνε με πολύ ευχαρίστηση!
 9. Η προσωπική μου εμπειρία είναι, ένας χρόνος χωρίς αλλαγές νερού (το οποίο βέβαια είναι φυσικό θαλασσινό, και το ενυδρείο όχι φορτωμένο) με νιτράτ 0,5-10, PH 8,4 και αλατότητα 1023, και με τα ψαράκια πολύ καλά στην υγεία τους! Ίδωμεν!!!!!!
 10. Μια ερώτηση προς τους πιο ''ειδικούς'' στο θέμα νερού, ας πούμε ότι οι μετρήσεις μας είναι καλές, και τα ψάρια μας δεν δείχνουν κανένα σημάδι κόπωσης ή οτιδήποτε άλλο (μιλάμε πάντα για FO), και με νιτράτ 0, πότε πρέπει να γίνει αλλαγή νερού? και εάν συνεχίζουμε να έχουμε καλές μετρήσεις, και δεν αλλάξουμε νερό, τι θα συμβεί ξέρει κάποιος? το έχει πρακτικά δοκιμάσει φίλος χομπίστας? θα ήθελα την εμπειρία σας, εάν υπάρχει σε αυτό το θέμα! ΥΓ. Υποθετικές απαντήσεις βρήκα πολλές, πρακτικές μόνον στο ίντερνετ, που λένε χομπίστες ότι έχουν να αλλάξουν νερό 5 χρόνια χωρίς απώλειες, η απώλεια των ιχνοστοιχείων φυσικά αναπληρώνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από εμάς!
 11. Σωστό εάν είχα χώρο να το κρεμάσω, το ενυδρείο είναι χωνευτό σε τοίχο, ο μόνος χώρος άδειος είναι μπροστά! γύρω γύρω είναι στον πόντο..... και όχι, δεν έχω sub, γιατί τότε, πριν 20+ χρόνια δεν βάζαμε τέτοια πράγματα στα ενυδρεία μας......
 12. Αυτό είναι κάτι που σκέφτηκα και εγώ, και πρέπει να είναι και το πρόβλημα! το skimmer είναι μικρό για τα λίτρα μου, (400l) ούτε κάν το διπλάσιο. όμως δεν έχω επιλογή σε αυτό το θέμα, δεν μπορώ να βάλω μεγαλύτερο, έχω το midiflotor, απλά έχω αλλάξη την πέτρα με μεγαλύτερη, άντε να βάλω το ίδιο με μοτέρ, τίποτα παραπάνω, διότι είναι εσωτερικό στο ενυδρείο! Η άλλη λύση είναι το TUNZE 9011 όταν βρώ 300+ ευρώ, όμως η απορία μου ήταν γιατί δεν λειτουργεί αμέσως όταν το καθαρίζω.
 13. Έχω την ρύθμηση που είχε πρίν το καθαρίσω, ασφαλώς το ρυθμίζω και το ξαναρυθμίζω μέχρι να ανεβένει ο αφρός ίσα ισα, κι όμως ο αφρός εξακολουθεί να είναι καθαρό νερό! μήπως να το κλείσω? μήπως το ενυδρείο είναι καθαρό? το δουλεύω 5 ώρες κάθε μέρα!
 14. Αγαπητοί φίλοι έχω μια απορία σχετικά με το skimmer, ας πουμε λοιπόν οτι το καθαρίζουμε και το βάζουμε να λειτουργήση πάλι, γιατί το δικό μου γεμίζει καθαρό νερό σε μισή ώρα, το αδειάζω μέσα στο ενυδρείο ίσαμε 20 φορές, και πρέπει να το χαμηλώνω συνεχώς και μου βγαίνει η πίστη ανάποδα? γιατί?
 15. Έχω αρκετό καιρό να γράψω, αλλά απλά είχα ψιλοπαρατήσει το ενυδρείο μου, λόγω κούρασης και ηλικίας πιο πολύ, αφού λοιπόν το έβαλα αγγελία αρκετές φορές και δεν έγινε τίποτα, αποφάσισα να ξαναασχοληθώ μαζί του, όπως έχω πεί, αλλαγές κάνω με νερό απο δική μας θάλασσα, απώλειες δεν έχω, όμως μιά και είχα να ασχοληθώ πολλούς μήνες, σκέφθηκα να ζητήσω βοήθεια στο καθάρισμα απο κάποιον που να σκαμπάζει, δηλαδή επαγγελματία, η απάντηση ήταν, οτι θέλει 25 ευρώ την ώρα! Δεν θέλω να γίνωμαι Βέγγος, αλλά αυτά είναι 200 ευρώ το οκτάωρο! Επειδή θα τρώγαμε 2-3 ώρες, αποφάσισα να το καθαρίσω μόνος μου, θα μου πείτε σιγά, ας κάνεις εσύ 8 ώρες! σωστά αλλά εγώ είμαι παππούς και όλη μέρα τρέχω για διάφορα, έτσι μου πήρε ήδη δύο μέρες και ακόμα προβλέπω να κάνω άλλη μια εβδομάδα και παραπάνω (και λόγω βάφτισης) και άστε τα να πάνε! γιατί εάν το φτιάξω όπως θέλω πρέπει να βγάλω τον βράχο σε λεκάνες, να προσθέσω λίγη ζωντανή άμμο, και να αλλάξω ένα τέρας (MAREA) που έχω για κυκλοφορητή, μόνο λόγω όγκου, λόγω όλων αυτών λοιπόν θα αργήσω αρκετά να το συνεφέρω, άντε και καλό κουράγιο! Όταν τελειώσω θα βάλω φωτό!
×
×
 • Create New...