Jump to content

Ariel

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  20lt με 7 guppy και 1plecostomous

  130lt με 1 pleco, 4 Pterophyllum scalare και 2 Brachydanio rerio

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Φωτός δεν μπορώ να βάλω, μάλλον είναι πολύ μεγάλες και ξέρω μόνο από Mac να μετατρέπω το resollution. Έγινε μια αλλαγή στο ενυδρείο μου και κατά ενα παράδοξο τρόπο το σκαλάρι ηρέμησε, προστέθηκε ένα ζευγάρι ραμιρέζι. Παρόλα αυτά την επόμενη βδομάδα τα 2 μεγαλύτερα σκαλάρια θα δωθούν σε pet shop. Να σημειώσω ότι το έψαξα πριν βάλω τα ραμιρέζι, και εδώ και σε άλλο site χομπιστών και εφόσον είναι κιχλίδες νοτίου Αμερικής, όπως και τα σκαλάρια, δεν έχουν πρόβλημα, ξέρω τι απαιτήσεις έχουν και φροντίζω να τους παρέχω τις καλύτερεε συνθήκες. Όσο για τον αριθμό των ψαριών θα μειωθεί εφόσον θα φύγουν τα μεγάλα σκαλάρια και θα το σκεφτώ να δώσω και τα άλλα 2 και να πάρω ίσως 2 ακόμα ραμιρέζι και ένα κοπάδι τέτρα.
 2. Το θέμα που άνοιξες ήταν καλή ιδέα γιατί σίγουρα όλοι οι νέοι χομπίστες θέλουμε να ξέρουμε τι είναι το καλύτερο. Θεωρώ ότι ήταν άσχημο όμως να βάλεις την απάντηση της nnd. Και πάλι δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα? Πόσα ψάρια σε πόσα λίτρα? Ισχύει η αναλογία 1 λίτρο για 1 εκατοστό ψαριού? Έγινε το θέμα για να λυθούν απορίες ή για να σχολιαστεί ο αριθμός των ψαριών της nnd?
 3. Αύριο θα βάλω φωτός και από τα 4 σκαλάρια. Αν μπορέσει αυτό να βοηθήσει... Σκέφτηκα επίσης να χαρήσω τα δύο. Βλέπουμε...
 4. Το γράφω στο προφίλ μου, σε 130lt είναι τα σκαλάρια. Το κυρίως μου πρόβλημα δεν είναι τό φύλλο τους αλλά η συμπρειφορά τόυ μεγαλύτερου. Αν γνωρίζει κάποιος...
 5. Διάβασα και ένα άλλο πόστ για επιθετικά σκαλάρια προκειμένου να καταλάβω τι τρέχει με τα δικά μου αλλά μου ήταν αδύνατο, οπότε θέλω τα φώτα σας. Λοιπόν, πριν από κάνα μήνα πήρα 4 σκαλάρια από ένα pet shop το οποιό ασχολείται μόνο με ψάρια. Τα έβλεπα για 3 βδομάδες στο pet shop και πάντα τα χάζευα (μετά τους δίσκους) και ήταν ήρεμα πάντα. Όταν αποφάσισα να πάρω ένα ζευγάρι μου έδειξε ο ιδιοκτήτης τα 2 αρσενικά και τα 2 θηλυκά για να επιλέξω (να σημειώσω ότι πριν τα πάρω εκτύπωσα πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ψάρια και τα μελέτησα στο σπίτι), έκατσα και τα παρατήρησα για λίγο αλλά ήταν αδύνατο να ξεχωρίσω ζευγάρια οπότε αποφάσισα, μιας και δεν έχω πρόβλημα χώρου (μήπως τελικά έχω όμως?) να πάρω και τα 4. Στο ενυδρείο υπήρχε ένας Pleco και 2 ζεβράκια (νευρικά μεν αλλά δεν ενοχλούν κανένεναν, σκέφτομαι να πάρω άλλα 4 να τα κάνω κοπαδάκι). Τα προσάρμοσα όπως έπρεπε (σακούλα μέσα, προσθήκη νερού από το ενυδρείο και τα σχετικά). Τις πρώτες μέρες ήταν όλα οκ. Την τρίτη περίπου εβδομάδα το μεγαλύτερο, και θηλυκό βάση τα λεγόμενα του μαγαζάτορα, άρχισε να φέρεται επιθετικά στα 2 υποτιθέμενα αρσενικά και λιγότερο στο άλλο θηλυκό. Όχι μόνο την ώρα του ταίσματος αλλά και σε άλλες άσχετες χρονικές στιγμές. Η μεγάλη τρέφεται σαν λυμασμένο με αποτέλεσμα χτες να φάει μέχρι και τη ταμπλέτα του pleco με κίνδυνο να πνιγεί. Την ταμπλέτα την ρίχνω μέρα παρά μέρα και όταν έχουν σβήσει τα φώτα του ενυδρείου και του δωματίου, συνήθως μόνο η TV είναι ανοιχτή. Όταν η ταμπλέτα είχε μικρύνει την μπούκωνε και άνοιγε το στόμα της προσπαθόντας, όπως κατάλαβα, να την φτύσει. Τελικά έφτυνε - μπούκωνε μέχρι που την έφαγε όλη. Μετά κάθονταν ακίνητη με ένα φούσκωμα στο στομάχι της (μήπως να της έδινα σόδα???) και συνέχισε αραιά και που κάποιες επιθέσεις. Το αποτέλεσμα είναι τα 2 υποτιθέμενα αρσενικά να είναι σαν ξεμαλλιαμένα και στο μικρότερο να λείπει το ένα μακρύ πτερύγιο από τη κοιλιά που από ότι διάβασα σε άλλο πόστ θα ξαναμεγαλώσει. Σκέφτηκα να την απομονώσω για 3 μέρες στο μικρότερο ενυδρείο που έχω με 3 γκαπάκια. Ο kouzman με συμβούλεψε να την γυρίσω στο pet shop για λίγες μέρες και μετά να την ξαναβάλω. Αν δεν θεωρηθεί απαράιτητο καλύτερα να το αποφύγω γιατί όσο να ναι δεν θέλω να την αποχωρηστώ έτσι. Αν κριθεί όμως απαραίτητο ας επιστρέψω ή ακόμα και να χαρήσω 1 ζευγάρι, το μικρό θηλυκό και το μικρό αρσενικό (το πιο μαδημένο) αλλά την μεγάλη, παρόλο το χαρακτήρα της, της έχω ιδιαίτερη συμπάθεια. Αύριο θα βάλω φωτός και από τα 4 σκαλάρια για να σας βοηθήσω περισσότερο και για να μου πείτε αν όντως ισχύει ο διαχωρισμός των φύλλων με τις οδηγίες του μαγαζάτορα. So περιμένω για άλλη μια φορά τα φώτα σας...
 6. Και εώ το τελευταίο σκέφτηκα αλλά θα δοκιμάσω πρώτα με τον υαλοβαμβακα και μετά βλέπουμε.
 7. Παρατήρησα ότι το φίλτρο του νέου μου ενυδρείου είναι αρκετά δυνατό. Παρέσειρε 2 πλαστικά φυτά που είχα βάλει στην απέναντι πλευρά και τα έκανε σβούρες στη μέση του ενυδρείου. Όταν έστεινα είχα κοιτάξει για κάποιο ρυθμιστή έντασης και δε βρήκα, στο κουτί έγραφε ότι δεν αυξομειώνει την πίεση. Είμαι σίγουρη ότι θα παρασέρνει τα ψαράκια. Για δώστε μου τα φώτα σας...
 8. Έλα βρε συνάδελφε γραφίστα! Θα βάλω και φυτά, πιο μετά, ξεκίνησα να κατεβάζω πληροφορίες σιγά σιγά οπότε θα πάρουν τη σειρά τους και αυτά στο ενυδρείο μου σιγά σιγά. Υ.Γ. Και άσχετο με το site, σε τι περιβάλλον δουλεύεις?
 9. Ευχαριστώ πολύ. Ομολογώ ότι για τα ραμιρέζι είμαι ακόμα υπό σκέψη... Έχω ακόμα χρόνο να το σκεφτώ καλά και να διαβάσω όσα περισότερα μπορώ μέχρι να στρώσει το ενυδρείο μου. Για τα αληθινά φυτά, δεν ξέρω γιατί μου έχει κάτσει αρνητικά. Εάν δε βάλω υπόστρωμα την λύση μου την έδωσε ο kouzman, αν και πιο ακριβή, για το υπόστρωμα σε μορφή χαπάκι. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα φυτά, δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμα, καταλαβαίνω απόλυτα οτι προσφέρει πολύ βασικά στη λειτουργία του ενυδρείου αλλά προτειμώ να το καθυστερήσω ακόμα. Ούτως η άλλως το 20λιτρο θα χρησιμοποιείται σαν γεννήστρα οπότε τα μικρά δεν θα έχουν το φόβο να τα δούνε σαν μεζεδάκια. Άστο, θα ασχοληθώ αργότερα. Φαντάσου οτι τώρα ξεκλέβω ώρα από τη δουλειά για να διαβάσω τα μηνύματά μου εδώ και ότι θέλω για ψαράκια, τα βρίσκω, τα εκτυπώνω και τα διαβάζω αργά το βράδυ στο σπίτι όταν εκεί δεν έχω δουλειά. Χτες για να στήσω και να βάλω τα απαραίτητα στο ενυδρείο για στρώσιμο τελείωσα στις 1.30 το βράδυ γιατί πριν είχα να φτιάξω προσχέδια μακέτας και να τις στείλω στον πελάτη. Αν είχα και φυτά? Το χειμώνα που θα είμαι πιο χαλαρά θα ξεκινήσω την αναζήτηση στο site και βλέπουμε.
 10. Thanks Nasos! Στο 130λιρτο δεν μου περνάει καν απο το μυαλό να βάλω δίσκους! Απλά τα είδα πρώτη φορά από κοντά και είναι πανέμορφα ψάρια. Απλά στο μέλλον θέλω να ονειρεύομαι και να πιστεύω ότι ίσως αποκτήσω ένα 250λιτρο περίπου, με 2 ζευγάρια (να βάλω ποστ πότε έχω γεννέθλια όποιος θέλει να μου τα κάνει δώρο???). Για τα ραμιρεζάκια ρώτησα άλλά με στεναχόρεσε πάρα πολύ η απάντηση του kouzman, και live και από εδώ. Οπότε είμαι σε... διασταύρωση και δε ξέρω που να στρίψω, ραμιρέζι ή γκάππυ?
 11. Εγς δεν χερω να σε βοηθήσω απλά απορώ πως το έκανες αυτό. Σε διάστημα 2 ημερών είχαμε διακοπή ρεύματος 5 ώρες και έπαθα σοκ για τα ψαράκια μου.
 12. Επίσης να μη παραλείψω ότι έχω συννενοηθεί με την ιδιοκτήτρια του pet shop και ανά τακτά διαστήματα θα την προμηθεύω νεαρά guppys προκειμένου να έχω τον έλεγχο των ατόμων στο ενυδρείο και να μη βλέπω 500 και άνω παλαβά να χοροπηδάνε σαν χαζοχαρούμενα και να στερούν χώρο από τους άλλους κατοίκους (αααααααν μου πείτε ότι μπορώ να βάλω ramireziiiiiiiiii).
 13. Όπως είχα αναφέρει και σε άλλο post έκανα το μεγάλο βήμα. Σήμερα το βράδυ έρχεται το νέο μου ενυδρείο. Ένα 130λιτρο. Επέλεξα να το στρώσω με τη μέθοδο της αμμωνίας. Έχω επιλέξει τη διακόσμηση, τα φυτά μου (πλαστικά πάντα, ίσως όταν χαρακτηριστώ έμπειρη για τα ψαράκια μου να θελήσω να ασχοληθώ και με αυτά, προς το παρόν δεν...). Μόλις τελειώσει το στρώσιμο, πρώτος και καλύτερος θα μπει ο pleco μου (το όνομά του είναι Αργύρης... ) και μετά τα guppys. Όμως με κακομάθατε και κόλλησα με το site οπότε τριγυρίζω συνεχώς και ανακαλύπτω όλο και περισσότερα ψαράκια από τα οποία με γοήτευσαν τα Ramirezi (μετά από τους δίσκους φυσικά το οποίο αφήνω να αιωρείται ως ένα μακρυνό αλλά όχι αδύνατο όνειρο). Επίσης είδα ένα ζευγάρι ραμιρεζάκια (όπως και δίσκους αααααχ) στο μαγαζί από το οποίο προμηθεύομαι τα απαραίτητα εδώ στη Σύρο και σκέφτομαι να πω στην ιδιοκτήτρια να μου τα κρατήσει μέχρι να στρωθεί καλά το ενυδρείο και να μπούνε τελευταία. Έχω ψάξει και σε άλλα site όπως και εδώ και έχω τυπώσει αρκετό υλικό για να το μελετήσω σπίτι με την ησυχία μου αλλά, όπως πάντα, η συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη. Δεν θέλω με τίποτα να ταλαιπωρήσω κανένα ψαράκι και από τον λίγο καιρό που είμαι έδώ νομίζω ότι ξέροντας ποιά είναι τα λάθη που έκανα πριν, μπορώ τώρα να τα αποφύγω.
 14. Ίσως να μου βγήκε καλό που δεν άκουσα όταν μου είπαν να κάνω αλλαγή 2 φορές το μήνα. Μπορεί να οφείλεται και σε αυτό.
 15. Σύνολο τώρα είναι 7 ψάρια. Τα ποσοστά τα ελέγχο και είναι πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα. Air codition δεν έχω γιατί με ενοχλεί πόλύ στην αναπνοή. Τα ανεμιστηράκια κάνουν καλή δουλειά? Σημείωση: Δεν ξέρω από p/c πάρα πολλά γιατί και στη δουλειά και στο σπίτι δουλεύω σε Mac τα οποία προφανώς δεν θα έχουν ανεμιστηράκια γιατί δεν έχουν κεντρική μονάδα. Τώρα αν πέταξα πατάτα... sorry.
×
×
 • Create New...