Jump to content

Aris262

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  23
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  260lt Freshwater Tropical και 60lt νοκομειακή μονάδα

Previous Fields

 • Χώρα
  United Kingdom

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Aris262

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Και ο δικός μου, με ομολογουμένως κακή ανάλυση φωτογραφίας. Τον αδικεί... Αυτή είναι η καλύτερη που μπόρεσα να βγάλω.
 2. Aris262

  Συμβουλες αρχαριου

  Για το γυαλί του ενυδρείου σου δεν είναι και τόσο κακό που το καθαρισες. Το χαλίκι όμως θα σου συνηστούσα να μη το ξανακαθαρίσεις. Το χαλίκι είναι πορώδες και ενω δε το βλέπεις και αυτό συνεισφέρει στη βιολογική ισορροπία του ενυδρείου σου καθώς είναι αποικία άπειρων οφέλιμων βακτηρίων και μη ξεχνάς οτι όσο μικρότερο το ενυδρείο τόσο πιο ευθραυστή είναι αυτή η ισορροπία. Στο μέλλον θα σου πρότεινα λοιπόν μόνο το γυαλί και τίποτα άλλο. Το χαλίκι απλώς με το χέρι σου ανακατεψε το ελαφρά να απελευθερώσει τυχόν παγιδευμένους θύλακες αερίων.
 3. Aris262

  νεος στο χομπι .....χελπ!

  Υπάρχει κάποιος του περιβάλλοντός σου που μπορεί να τους δώσει τροφή; Συνήθως, η πρώτη επιλογή αυτή είναι, αρκεί να μην πάρουν πολλές πρωτοβουλίες (υποθέτω οτι δε ξέρουν απο ενυδρεία) και κάνουν όσα τους πεις μόνο.
 4. Aris262

  Γνωμες για ψαροσυνθεση

  Διαβάζω ότι 4 είναι το ελάχιστο. Ίσως βέβαια όχι και το ιδανικό. Βέβαια δε ξέρω και τι διαστάσεις είναι το ενυδρείο σου. Αν είναι πιο κυβικό ενεργητικά ψάρια όπως αυτά ίσως υποφέρουν καθότι δε θα μπορούν να κολυμπούν σε απόσταση.
 5. Aris262

  Γνωμες για ψαροσυνθεση

  Με neon tetra εννοείς; Γιατί βασικά με μικρά ψαράκια δε κάνει αυτό το είδος γενικότερα. Ναι, μελανοταινίες. Είπες κάτι γεμάτο ... Νομίζω τρεις θα σου γεμίσουν το χώρο στη μέση.
 6. Aris262

  Γνωμες για ψαροσυνθεση

  Aplocheilus lineatus για το πάνω μέρος; Κάποιο απο τα rainbow είδη ψάρια για το μεσαίο μέρος.Όπως dwarf neon rainbow;
 7. Aris262

  νεος στο χομπι .....χελπ!

  Πιο πιθανό είναι να είναι οι γνωστοί λαθρεπιβάτες. Αλλά ποτέ δε ξέρεις ίσως να είσαι τυχερός, άλλοι (όπως εγώ) πληρώνουν για σαλιγκάρια. Έχω ένα Golden Apple Σαλιγκάρι. (όπως στη φώτο εδώ---> http://www.applesnail.net/)
 8. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Θα συνεχίσω να τα παρακολουθώ. Αν δω τέτοιες αντιδράσεις ίσως το περάσω το θέμα και στις ασθένειες. Αν χρειαστεί να χορηγήσω το φάρμακο αυτό θα πρέπει να βγάλω τον άνθρακα και απο τα δύο φίλτρα που έχω. Ευχαριστώ, rasta. Είναι κρίμα γμτ, γιατί όπως φαντάζεσαι ειδικά αυτά που έχεις μεγαλώσει ο ίδιος τα πονάς ιδιαίτερα.
 9. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Για το Melafix έπρεπε να τα βάλεις στο "νοσοκομειακό" ενυδρείο σου; Ή τους το έδωσες στο κανονικό σου;
 10. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Οφείλω να αναφέρω επίσης το εξής. Πρόσφατα πρόσθεσα 4 θηλυκά platy γιατί αρχίζω να φοβάμαι και τις επιμειξίες βλέπεις απο 3 αρχικά platy τώρα έχω κοντα στα 25-30 (2ης, 3ης γενιας)...Το ένα απο αυτά έδειχνε ευθύς εξ αρχής περίεργη συμπεριφορά, δηλαδή ξαφνικά πετάγματα μέσα στο νερό (χωρίς να υπάρχει άλλο ψάρι κοντά του), προσπαθούσε να ξυστεί όπου έβρισκε (μπορεί βέβαια να ήτανκαι το στρεσάρισμα, δε ξέρω). Ήταν το πρώτο που πέθανε και ακολούθησαν τα άλλα 2. Θα το θεωρούσα συγκυριακό αν δεν είχα τους θάνατους τους τόσο κοντα μεταξύ τους. Υπάρχει λες λοιπόν περίπτωση με αυτά τα θηλυκά να ήρθε και κάποια μεταδοτική ασθένεια; Πως μπορώ να τους δώσω, μαρούλι και αγγούρι και να το δεχτούν; Να τα κάνω να πεινάσουν πρώτα για μερικές μέρες και μετά να τους τα δώσω; Γιατί απο οτι καταλαβαίνω έχουν εθιστεί στα σκουλικάκια τώρα. Βιταμίνες υπάρχουν στο εμπόριο, δε το ξερω, μπορείς να μου δώσεις κάποιο link για βιταμίνες; Όπως επίσης και το σκόρδο έμαθα τους κάνει καλό σαν φυσικό αντιβιωτικό, αλλά δε ξέρω πως να τους το χορηγήσω...Ίσως πειραματιστώ με αυτό.
 11. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Όχι, μην ανησυχείς αν για κάποιο λόγο φαίνεται οτι παρεξηγήθηκα τότε σε διαβεβαίωνω δεν είναι έτσι. Ξέρω οτι θέλεις να βοηθήσεις, γιατί να χαλαστώ; Άλλωστε έγω ζήτησα βοήθεια και συμβουλές. Φοβάμαι οτι λόγο διατροφής, δεν τα έχω μεγαλώσει σωστά. Δηλαδή με υγεινό τρόπο και έτσι δε δείχνουν την αντοχή που θα μπορούσαν να έχουν. Αυτά και τα danio τρώνε απο τα σκουλικάκια και φοβάμαι οτι είναι μονοπλευρη η τροφή. Μου κάνει τρομερή εντύπωση, χωρίς σημάδια και συμπτώματα να πεθαίνουν. Ακόμα και αμμωνία να ήταν, έστω λίγες μέρες πριν δε δείχνουν τα ανάλογα σημάδια; Άλλωστε υπήρξαν στιγμές που η αμμωνία ήταν και περισσότερη και επέζησαν μια χαρά. Διάλεξα επίτηδες είδη που είναι αρκετά ανθεκτικά. Επίσης για να απαντήσω, είναι όλα τους ορεξάτα...Τρώνε τα πάντα λαίμαργα (ως συνήθως). Μήπως είναι βακτήριο ή ιος;
 12. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Ίσως έπρεπε τα plec να τα γράψω με το πλήρες όνομά τους όπως και τα cory. Άλλα ήθελα αρχικά τη συζήτηση λίγο πιο γενική, όπως καταλαβαίνεις. Δεν έχεις άδικο σε αυτό δηλαδή για τις ακραίες συνθήκες αλλά δε σημαίνει οτι δεν είναι και επιτρεπτές αλλιώς δε θα είχαμε τα όρια. Το νερό της βρύσης είναι φυσικά σε αυτή τη σκληρότητα (δεν το ανεβάζω ή κατεβάζω) και προκειμένου να προλάβω καταστροφές (αφού είναι και μέσα στο επιθυμητό όριο) δε το πειράζω. Έχεις δίκιο και για τα cory, έκανα βιαστική παράθεση. Έχω τα trilineatus corydora. pH Range 5.8 to 7.2 Hardness 1 to 12°H (είναι μέσα στις παραμέτρους και αυτά) Αλλά όπως είπα παραπάνω δεν είχα πρόβλημα τους plec και τα cory. Αυτά δείχνουν υγεία και σωστή συμπεριφορά. Τώρα τελευταία 3 platy μου πεθαναν χωρίς αιτία (δηλαδή συμπτώματα) και υποπτεύομαι τη διατροφή. Μπορεί να κάνω και λάθος.
 13. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  (Από το internet) Platy PH: 7.0 to 8.3 Hardness: Medium to hard. dH range: 10-28 Corydora pH : 6 - 8 Hardness dH range: 5-18 (έως 20 σε κάποια site) Pitbull Plecostomus pH: 6,4 - 7,6 Water hardness tolerance: 1 - 15 °dKH Bulldog Plecostomus ph 6-8 Water hardness 5-15 Όλα τα παραπάνω συμπύπτουν για ph μεταξύ 7 - 7.6, εμένα είναι 7.2 (στα danio το ανώτατο είναι 7 αλλά εξήγησα παραπάνω) Στην σκληρότητα (ΚH) το κατώτατο είναι 10 και ανώτατο 15 απο τα είδη μου παραπάνω και εγώ έχω 10. Που είναι η ασυμβατότητα...Δε καταλαβαίνω. Αμμωνία είναι μεταξύ 0-0.05 mg/l (δηλαδή μόλις η πρώτη ένδειξη μετά το 0). Θα το ξανακοιτάξω για επαλήθευση όταν γυρισω σπίτι.
 14. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Παιδιά, την κολοκυθιά παίζουμε, συγγνώμη που το λέω έτσι. Αν εξαιρέσουμε τα danio στα oποία όντως το τραβάω λιγάκι με τις παραμέτρους προς τα πάνω στο ph kai στο Gh (αλλά τα danio φημίζονται για την προσαρμοστικότητα τους και αντοχή τους και ουδέποτε είχα πρόβλημα με αυτά σχεδόν 2 χρόνια άλλωστε πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους), τότε δε βλέπω που είναι το πρόβλημα. Αν όχι, εξηγήστε μου γιατί, ίσως να είναι κάτι που δε ξέρω, δεν είναι απαραίτητο οτι είμαι απροσεκτος σε αυτά που γράφετε. Έδωσα παραμέτρους νερου, όπως ph Kh, Gh και θερμοκρασία. Δυστυχώς είχα έναν ακόμη θάνατο platy σήμερα. Όσα ψάρια έχασα ξαφνικά είναι platy 2ης γενιάς (δηλαδή γεννημένα και αναθρεμμένα απο εμένα) και το συγκεκριμένο δεν έδειξε σημάδια οποιασδήποτε αρρώστιας.
 15. Aris262

  Τάϊσμα τροπικών ψαριών

  Κάνω μετρήσεις εδώ 1 μισο χρόνο κάθε 2-3 μέρες. ph 7.2 Kh 10 GH 16, θερμοκρασία στους 25-26C. Ίχνη αμμωνίας, νιτρικό οξύ 0, νιτρικά άλατα 0-25 mg/l (λίγο αυξημένα λόγω του ίδιου του νερού βρύσης κυριως). Ποιά ψάρια δεν είναι συμβατά; Πριν τα αγοράσω είχα εξετάσει τις παραμέτρους του κάθε είδους και δεν διέφεραν...Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Επίσης κανένα δεν είναι επιθετικό προς άλλο είδος και όλα είναι σε γκρουπ για να έχουν την σχετική ασφάλεια.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης