Jump to content

giwrgosvald

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  40
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

5 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  300 lt Sea tank

Previous Fields

 • Νομός
  Κιλκίς
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

50 εμφανίσεις προφίλ
 1. giwrgosvald

  Sapphire damselfish

  Δεν έχω καθόλου εμπειρία σε σχέση με άλλους για να σου απαντήσω. Αλλά εγώ που έχω 2 συνηθισμένα κλοουν είναι ήσυχα στον χώρο. Στην περιοχή τους βέβαια είναι επιθετικά.
 2. giwrgosvald

  Sapphire damselfish

  Παλιότερα είχα ένα και τώρα που το είδα ξανα μπήκα και εγώ στο πειρασμό για να πάρω ένα. Αλλά επειδή έχω ένα άλλο είδος damsel έχω αμφιβολίες για τη συμπεριφορά του. Τι ενυδρείο στρώνεις?? Μέγεθος είδος κτλ
 3. giwrgosvald

  Sapphire damselfish

  Η φωτο φίλε δεν έχει το ψάρι! Νόμιζα ήμουν σε άλλη δημοσίευση! 😅 Το ενυδρείο μου ήταν..
 4. giwrgosvald

  Sapphire damselfish

  Πανέμορφο..
 5. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Το ph το μετράω με ηλεκτρονικό. Το ψαράκι είναι Dottyback και χωρίς υπερβολές είναι το πιο ήσυχο ψάρι! Κρύβεται στη τρυπούλα του όταν υπάρχει αναστάτωση και όταν είναι χαλαρά τα πράγματα βολτάρει σε όλο το ενυδρείο χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. Είναι και το γηραιότερο όλων , 6-7 χρονών από όσο το γνωρίζω τουλάχιστον. Το μόνο που με ανησυχεί είναι αυτό που συνέβη με το brown tang, Το έχω ακόμα στην απομόνωση και περιμένω.. Δε ξέρω τι όμως!
 6. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Νέες μετρήσεις: PO4 : 0 , NO3 : 4 , NO2 : 0 , ph 7.7 , θερμ.: 25ο
 7. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Παιδιά έχουμε νεότερα με την εξέλιξη και δυστυχώς υπήρξε μια απώλεια και ελπίζω να ήταν η μοναδική. Παραθέτω το ιστορικό: Μετρήσεις στις 2 εβδομαδες: PO4 : 0.01 , NO3 : 3 , NO2 : 0 , ph 7.7 , θερμ.: 25ο Μετρήσεις στις 3 εβδομαδες: PO4 : 0 , NO3 : 7 , NO2 : 0 , ph 7.9 , θερμ.: 26ο Στο διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης εβδομάδας τοποθέτησα σταδιακά τα 7 ψαράκια σε 2 ημέρες και έτρεξα άνθρακα και αντιφοσφωρο στο εξ. Φίλτρο. Την κίνηση αυτή την έκανα βιαστικά διότι θεώρησα επικίνδυνο να παραμείνουν τα ψάρια στο παλιό περιβάλλον (το νερο ετρεχε χωρις αλλαγη απο Ιουλιο!) Και ειχε και πρασινη αποχρωση ενω ετρεχε πλεον χωρις σαμπ με εναν κυκλοφοριτη μονο. Για το οποίο πήρα τις εξής μετρήσεις: PO4 : 0.01 , NO3 : >60 , NO2 : 0.5 , ph 7.9 , θερμ.: 25ο. Μετά από 6 ημέρες ενώ όλα έδειχναν τέλεια από ταισματα και συμπεριφορές στο ενυδρείο το yellow tang άρχισε να κολυμπάει αργά δίχως όρεξη για φαγητό, με γρήγορες αναπνοές και κατεβασμένα πτερύγια. Το επέστρεψα στο παλιό περιβάλλον, μαζι με το γκρι τανγκ που εχω, σκεπτόμενος πως ειναι συμπτώματα στρες και κάτι το ενόχλησε. Εκεί φαίνεται να βελτιώθηκε εντός 24ωρου και τα επανέφερα στο νέο. Το πρωί που ξύπνησα όμως το yellow μας είχε αφήσει και είχε πάρει η κατηφόρα και το γκρι.. εντός 48 ωρών δλδ έχασα το ψάρι ενώ για μια εβδομάδα ήταν όλα τέλεια. Πλέον το γκρι τανγκ το έχω στο παλιό ενυδρείο το οποίο είναι 100% καλα (φαίνεται και στη φωτο). Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έφταιξε? Πως να το χειριστώ τώρα χωρίς να έχω άλλη απώλεια? Να σημειώσω πως τα υπόλοιπα ψάρια (2 occelaris, 1 dascyllus aruanus. , 1 Pseudochromis Paccagnellae και 1 rusty blenny) χαιρουν ακρα υγειας. Σε γενικές γραμμες οι μετρήσεις μου νομίζω είναι καλές..
 8. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Εντοπίστηκε ένα ίχνος ζωής σήμερα.. καλό σημάδι αυτό μέσα στην υπόθεση!
 9. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Οκ.. Μέχρι να επανέλθω άνθρακα και αντιφοσφωρο να βάλω να τρέχουν στο εξ. Φίλτρο??
 10. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Το έκανα γνωρίζοντας ότι θα πάει πίσω η υπόθεση αλλά πραγματικά δε γινόταν με τόσο βρωμια , έχω ρίξει απο σήμερα και βακτήρια και περιμένουμε... τροφή να ρίξω η είναι νωρίς? Το φως λόγο αισθητικής χώρου το αναβω 6-8 ώρες, μήπως κάνει κακο?
 11. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Έτσι το ξεκίνησα αλλά δεν γινόταν δυστυχώς.. Δεν είχα τόσο νερό ώστε να μπορώ να τα καθαρίσω. Να φανταστείς όλοι οι πόροι που φαίνονται στο βράχο είχαν στουπωσει από άλγη σαν γλίτσα που είναι σκούρη Πράσινη.. το νερό που έχω πάντως έχει ελάχιστο χλώριο.. *έχω κρατήσει μαζί με τα ψάρια γύρω στα 5 κιλά ακόμα ζωντανό. Αλλά και εκείνος δεν είναι για να μπει μέσα στο ενυδρείο. Θα το βάλω στο σαμπ όταν μεταφέρω τα ψάρια.
 12. giwrgosvald

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  24 ώρες, αλλά όσο ζωντανός ήταν αλλο τοσο τον "ξεκανα" γιατι δεν καθαριζε με τιποτα. Τριψιμο κατω απο την βρυση με συρματοβουρτσα... η διαδικασία βγάλε-τριψε και μέσα ξανά κράτησε ένα μισάωρο αλλά και πάλι πιστεύω "ζωντανός" δεν έμεινε..
×