Jump to content

timik

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  148
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

7 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Ηλείας
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

281 εμφανίσεις προφίλ
 1. timik

  Απορίες με sump της elos

  Θα τρέξει με κοράλια μαλακά και ψάρια. ο Βράχος θα είναι νεκρός που θα μπει αλλά και λίγο μπόλι!
 2. timik

  Απορίες με sump της elos

  niknik Ναι ο Φίλος είναι διαμάντι... Ηλίας Καλαμάτα Φαντάσου πήρα και το ενυδρείο της ELOS 300 λιτρα Όλο το πακέτο λεμε!!!!! Βέβαια έφτιαξα καινούριο ενυδρείο γιατί έχει κάποιες φθορές αλλά με έφτιαξε άσχημα! Όσο για τα βακτήρια τελικά τι να κάνω? Να βάλω και στα δύο βιολογικό και βιόσφαιρες ή όχι?
 3. timik

  Απορίες με sump της elos

  Σε ευχαριστώ! Είχα στο μυαλό μου όσο περισσότερες φωλιές έχουμε = τόσο περισσότερα και τα βακτήρια! Θα το δουλέψω με το Elos skimmer NS 500 επίσης δώρο του φίλου Ηλία! Φαντάζομαι με καλύπτει έτσι δεν είναι?
 4. timik

  Απορίες με sump της elos

  Το βαμβάκι γιατί ? Αρκεί η κάλτσα για την βρωμικλα ??? Οσο για τις σφαίρες δεν είναι καλό να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερα βακτήρια ??? Για το skimmer και εγώ το σκεφτόμουν έτσι αλλά δεν χωράει η άτιμη η αντλία στο πρώτο διαμέρισμα! Συγχώρεσε με αλλά προσπαθώ να καταλάβω!
 5. timik

  Απορίες με sump της elos

  Πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο ? Η επιστροφή τρέχει στο πρώτο μικρό που εχει κάλτσα και απο κάτω πίτες βαμβάκι Περνάει στο δεύτερο μικρό που έχει δύο σάκους με μακαρόνια (εχω την τύχη να έχω πολλάαααααα) τρίτο στάδιο βιόσφαιρες και από εκεί να τρέχει στο μεγάλο πίσω. Δεν είναι καλύτερο βέβαια να μην είναι μέσα στο νερό, αλλά να τρέχει απο πάνω τους????? Στο μεγάλο δε θα υπάρχει η αντλία επιστροφής αλλά και η αντλία του skimmer. Το σκιμαριμένο νερό θα τρέχει στον ίδιο χώρο. (φοβάμαι λίγο τις φυσαλίδες ίσως με κάλτσα στην έξοδο του skimmer διορθωθεί) Όπως φαίνεται στο μεγάλο πίσω δωμάτιο (στην αριστερά πλευρά) υπάρχει χώρος να γίνει ένα χώρισμα με χτένι και βαμβάκι έτσι ώστε να μπει η χαέτο! Ακούω γνώμες! Τι προσθέτω τι αφαιρώ τι αλλάζω ????
 6. timik

  Απορίες με sump της elos

  Λέω να την βάλω από την αρχή! Ετοιμάζω μια φωτογραφία του τι σκέφτηκα για να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας!
 7. timik

  Απορίες με sump της elos

  Και αν χρειαστεί ????
 8. timik

  Απορίες με sump της elos

  χαχαχα πάλι δεν γίνεται γιατί είναι πολύ ψηλά η κορυφή του! Πρέπει να βγει όλα και να κοπεί. Επίσης αν κοιτάξεις καλύτερα δεν είναι ένα το χώρισμα μεταξύ τρίτου μικρού διαμερίσματος και μεγάλου (αναπλήρωσης). Υπάρχει κενό ανάμεσα τους. Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσει η ιδέα να το χαλάσω και να κάνω μετατροπές!
 9. timik

  Απορίες με sump της elos

  Χμμ Για να γίνει αυτό που λες πρέπει να κατέβει το τζάμι τουλάχιστον 15 -18 cm Φαντάσου πως η σωστή στάθμη του νερού είναι κάπου στα 7 cm κάτω από το ύψος των μικρών διαμερισμάτων!
 10. timik

  Απορίες με sump της elos

  Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! niknik Το διαμέρισμα που έχει την χαετο στην φωτογραφία είναι κλειστό (ο κατασκευαστής το έχει για αναπλήρωση) συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει άλλη αντλία που να στέλνει το νερό σε αυτό! Ακόμη και αν το τρυπήσω η στάθμη δεν θα φτάσει ποτέ στο σημείο που είναι στην φωτογραφία! fishbone Αυτό καταλαβαίνω εγώ βλέποντας την φωτογραφία. Σίγουρα είναι λάθος!
 11. timik

  Απορίες με sump της elos

  Παίδες καλησπέρα! Ετοιμάζω σιγά σιγά το 400λιτρο και θέλω μια βοήθεια στο sump. Μιλάμε για το sump του elos system 120 (δώρο από φίλο) και λέω να δουλέψω με αυτό! Βρήκα κάποιες ιδέες στο νετ και σκέφτομαι να πράξω ανάλογα. Στην φωτογραφία φαίνεται να πέφτει η υπερχείλιση στο μεγάλο δωμάτιο και να παίρνει απο εκεί το skimmer και το στέλνει στο πρώτο μικρό δωμάτιο. Απο αυτό συνεχίζει στο δεύτερο και στο τρίτο για μηχανικό, βιολογικό και χημικό καθαρισμό. Το ερώτημα είναι: εφόσον πέφτει στο πρώτο από όπου παίρνει και η αντλία επιστροφής δεν μένει αρκετό νερό ασκιμάριστο κλπ? Έχετε κάποια ιδέα για καλύτερη χρήση? Επίσης στο δωμάτιο της αναπλήρωσης έχουν βάλει αλγες. Να το κάνω έτσι ή να το κρατήσω για αναπλήρωση και να βάλω σε ενα απο τα μικρά άλγες ? Ευχαριστώ!
 12. timik

  Στεγανά ντουι

  Thank you!
 13. timik

  Στεγανά ντουι

  Δεν είχες διαρροή ρεύματος έτσι???
 14. timik

  Στεγανά ντουι

  Ετοιμάζομαι να κατασκευάσω ένα φωτιστικό και θέλω να μου πείτε αν κάποιος έχει δουλέψει αυτά τα ντουι ??? Το φωτιστικό θα είναι ανοιχτό από κάτω... http://www.ebay.co.uk/itm/T5-T8-Waterproof-Cap-Bulb-Lamp-Light-Socket-Base-Holder-Fish-Tank-/272452772292?var=&hash=item3f6f7361c4:m:meAFbvOoZV-VbMifaQTxwXw Εκτός αν υπάρχει κάτι καλύτερο να προτείνεται!!! Ευχαριστώ.
 15. timik

  New Nano Reef

  Το θέλει λίγο η αλήθεια είναι!
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης