Jump to content

arxariosss

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  juwel 91lit

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Καλησπέρα. 2 μήνες λειτουργεί το εντδρείο μου αλλά την τελευταία εβδομάδα έχει αναπτυχθεί υπερβολική μαύρη και γκρί τριχοειδής άλγη. Επίσης τα φύλα των φυτών έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν. Τι φταίει???
 2. Καλησπέρα. 26 μέρες πέρασαν και το ενυδρείο έχει πλέον στρώσει.Οι μετρήσεις που έκανα πριν λίγο είναι: NH4=0 NO2=0.3mg/lit NO3=100mg/lit PH=6.0 KH=1 dKH GH=9 dGH. Φυτά. Μία Cabomba caroliniana, Mια limnophila aquatica, Μια Anubia angustifolia και δύο ακόμα τα οποία δεν ξέρω ποια είναι. Δεν έχω κάνει την τελευταία μεγάλη αλλαγή νερού και μία από τις απορίες μου έχει να κάνει με αυτό. Έχω διαβάσει ότι αφού κάνεις αυτή την αλλαγή θα πρέπει εντός 24 ωρών να βάλεις ψαράκια διότι αν περάσει το 24ωρο τα βακτήρια δεν έχουν τροφή (αμμωνία) και ψοφάνε. Το πρόβλημά μου είναι ότι για διαφόρους λόγους αδυνατώ να αγοράσω ψάρια πριν από την Δευτέρα που μας έρχεται (02/10/06). Με ποιον τρόπο θα διατηρήσω τα βακτήρια μου μέχρι τότε???Με προσθήκη αμμωνίας??? Ευχαριστώ.
 3. Δεν έχει αλλάξει κάτι από προχθές. Προσθέτω ΝΗ4 καθημερινά. ΝΟ2 και ΝΟ3 στην τελευταία κλίμακα.
 4. Καλησπέρα και πάλι. Ο πωλητής στο petshop μου είπε να σταματήσω να προσθέτω αμμωνία για να πέσουν τα ΝΟ2. Να τον ακούσω???
 5. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Τα test μου είναι: NH4NH3 SERA υγρό, ΝΟ2 και ΝΟ3 Τetra επίσης υγρά. Μετρήσεις NH4: προσπαθώ να την κρατώ στα 2-3 mg/lit. Προσθέτω κάθε πρωί αλλά το βράδυ κάνω ξανά μέτρηση και έχει μηδενιστεί οπότε ξαναπροσθέτω. ΝΟ2: 3.3-33mg/lit NO3: 100mg/lit Πριν εμφανιστούν τα ΝΟ2 δεν έριχνα καθημερινά αμμωνία γιατί μετά την πρώτη προσθήκη έμενε σταθερή στα 5mg/lit.
 6. Καλησπέρα σας. 18η μέρα στρωσίματος και καλά κρατεί η όλη διαδικασία. Καθημερινά προσθέτω αμμωνία την οποία τα βακτήρια ρουφάνε σαν τρελά. ΝΟ2 και ΝΟ3 είναι εδώ και πολλές μέρες στα ύψη. Πότε θα αρχίσει να πέφτει το ΝΟ2? Μήπως κάνω κάτι λάθος????
 7. Καλησπέρα. Βρίσκομαι ακόμα στην διαδικασία του στρωσίματος αλλά σήμερα παρατήρησα αυτό το ασπρό στρώμα το οποίο είναι επάνω στο ξύλο μου. Μοιάζει σαν βαμβάκι! Το ξύλο το έχω αγοράσει από Petshop. Μπορεί να βοηθήσει κανείς για το τι μπορεί να είναι???
 8. Καλημέρα. Οι σημερινές μου μετρήσεις μου ανέβασαν λίγο το ηθικό. NH4= 0.5 mg/lit NO2= 3.3-33mg/lit NO3= 50mg/lit Θα ρίξω λίγη αμμωνία για να την φτάσω στα 2,5-3mg/lit αλλά πότε θα πρέπει να σταματήσω να προσθέτω???
 9. Καλησπέρα. 8η μέρα στρωσίματος η σημερινή και οι μετρήσεις που πήρα είναι οι εξής: NH4= 5mg/lit (δεν έχει πέσει καθόλου από την πρώτη μέρα χωρίς να προσθέτω καθημερινά) NO2= 3.3-33mg/lit NO3= 12.5mg/lit. Είναι φυσιολογικό να έχω NO2 και NO3 χωρίς να έχει μειωθεί καθόλου η αμμωνία??? Ευχαριστώ.
 10. Τέταρτη μέρα στρωσίματος σήμερα και χωρίς να προσθέσω αμμωνία εκτός από την πρώτη μέρα οι μέτρηση είναι Αμμωνία=5mg/lit. Είναι φυσιολογικό μετά από τέσσερις μέρες να μην έχει μειωθεί καθόλου η αναλογία της? Κάνω καλά που δεν προσθέτω επιπλέον?
 11. Ευχαριστώ. Ξέχασα κάτι σημαντικό. Εκτός από την αμμωνία εχθές έριξα και έτοιμα βακτήρια (filter starter της JBL) μετά από προτροπή του πετσοπά για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
 12. Ευχαριστώ για την υποδοχή παιδιά. Λοιπόν το ενυδρείο μου είναι: -91lit -φίλτρο εξωτερικό Eheim 2213 (βιόσφαιρες, σφουγγάρι, μακαρόνι και υαλοβάμβακα) -υπόστρωμα -Χαλίκι -ένα φυσικό ξύλο το οποίο δεν έχει μπει ακόμα μέσα (του κάνω αλλαγές νερού από εχθές) Σκέφτομαι να βάλω αληθινά φυτά και ψαράκια από 2 ή 3 είδη.
 13. Καλησπέρα. Εχθές ήταν η πρώτη μέρα στρωσίματος του ενυδρείου. Βάσει διαδικασίας έριξα όση αμμωνία χρειάστηκε για να φτάσει στα 5mg/lit. Η διαδικασία αναφέρει ότι θα πρέπει μέτά από 24 ώρες να προσθέσω την ίδια ακριβώς ποσότητα αμμωνίας. Το θέμα είναι ότι σήμερα πριν κάνω την δεύτερη προσθήκη αμμωνίας έκανα μέτρηση και το αποτέλεσμα είναι NH4=5mg/lit και NO2=0 (φυσιολογικό ακόμα). Με το σκεπτικό ότι αν βάλω κι άλλη αμμωνία θα αυξηθεί πολύ δεν προσέθεσα οπότε έχει παραμείνει με την δόση της πρώτης ημέρας. Σωστά ή έκανα πατάτα??? Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα. Ψάχτηκα, διάβασα και επιτέλους το γέμισα το ενυδρείο μου. Υπόστρωμα, χαλίκι, εξωτερικό φίλτρο και γέμισμα νερού. Πήρα και ένα ξύλο αλλά δεν το έχω βάλει ακόμα. Το έχω σε νερό για να βγάλει ότι βγάλει. Όταν γέμισα το ενυδρείο και έβαλα αντιχλώριο και αμμωνία παρατήρησα ότι γέμισε από μικρές φυσαλίδες. Τα τζάμια, τα λάστιχα του φίλτρου, παντού. Είναι φυσιολογικό αυτό?
 15. Καλησπέρα. Είναι σωστό να τοποθετηθούν αληθινά φυτά από την αρχή κατά την διαδικασία στρωσίματος του νερού ή είναι προτιμότερο να μπουν στο ενυδρείο μαζί με τα ψαράκια??? Ευχαριστώ!!!
×
×
 • Create New...