Jump to content

xristinakar

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  14
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

4 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος xristinakar

 • Γενέθλια 20/08/1986

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  60L Φυτεμένο

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.inthessaloniki.com
 1. Happy Birthday xristinakar!

 2. ..Fin rot μήπως? Δεν ξέρω, απλώς παρατηρήσεις έκανα μήπως και βοηθήσω. Κάποιος πιο έμπειρος σίγουρα θα ξερει όταν δει και μετρήσεις.
 3. Χωρίς να έχω εμπειρία , ειδικά με guppy, αλλά να κάνω μια παρατήρηση; Σαν να είναι και ψιλοφαγωμένη η ουρίτσα του, ή κάνω λάθος;
 4. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  ... οκ τότε αφού λέτε ότι είναι οκ δεν το πειράζω.
 5. Η κατάσταση σε αυτή την πόλη δεν είναι η καλύτερη από άποψη πρασίνου. Και κάποια πλατάνια που έχουν φυτέψει στη νέα παραλία (νομίζω δίπλα από το γήπεδο του μπάσκετ) έχουν πεθάνει όλα, ως γνωστόν το πλατάνι θέλει νερό, πού θα το βρει μέσα στο τσιμέντο αν δεν του το δώσεις; Το πεύκο είναι πιο σκληραγωγημένο δέντρο (και πάλι κάποια δεν άντεξαν στην παραλία αφού κανένας δεν κάνει κάποια συντήρηση - μια βόλτα στην παραλία θα σας πείσει) αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι το κάλύτερο από άποψη σκιάς. Τα δέντρα στο άγαλμα του Μ. Αλεξανδρου ήταν η εξαίρεση στο χάος, τουλάχιστον δεν κόπηκαν όλα (ακόμη). Όταν κάνουν ένα σχεδιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, όχι "θέλουμε πεύκα, κόβουμε ό,τι έχει και τα βάζουμε". Αυτή είναι η άποψή μου. Το ίδιο είχε γίνει σε γειτονική πόλη και μετά το χαμό που δημιουργήθηκε η δικαιολογία ήταν ότι τα δέντρα ήταν επικίνδυνο να πέσουν και ότι πήραν το ok από το δασαρχείο. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει δηλαδή. Να μην πούμε για τους φοίνικες που τους φυτεύουν αβέρτα σε όλη την έκταση της πόλης (βλέπε ΧΑΝΘ, δημαρχείο κτλ κτλ) αλλά δεν τους κουρεύουν ποτέ; Βάζουμε ένα δεντρο, λέμε αα τί ωραίο και αυτό ήταν, το αφήμουμε στην τύχη του, όπως όλα σε αυτή τη χώρα.
 6. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  Χμμ..Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Ακούγεται πολύ λογικό πάντως. Θα κάνω και μια ερώτηση στην εταιρία απ'όπου προμηθεύτηκα το τεστ για το χλώριο να μουν πουν κι αυτοί αν θεωρείται φυσιολογική μηδενική μέτρηση σε νερό του δικτύου. Πάντως η ΕΥΑΘ λέει: "Η απολύμανση στο δίκτυο διανομής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ελέγχεται καθημερινά από το Εργαστήριο Ύδρευσης, με τη μέτρηση του υπολείμματος ελεύθερου χλωρίου στο δικτύου διανομής. Η παρουσία υπολειμματικού χλωρίου είναι συνεχής και ανιχνεύεται κατώτατο όριο συγκέντρωσης 0,2 ppm (ή mg/l) σε όλο το δίκτυο διανομής και μέχρι τα ακρότατα σημεία αυτού, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υγειονομική διάταξη". Συνεπώς μάλλον είναι οκ η μέτρηση. Έχεις δίκιο, δεν έχω σκοπό να πετάξω το Aquasafe, απλά είναι μικρό το μπουκαλάκι και σχεδόν τελείωσε, έχω ήδη και το Seachem Prime οπότε θα συνεχίσω με αυτό μετά. Θα κάνω και μετρήσεις στο νερό βρύσης για αμμωνία και νιτρικά, να δούμε τί γίνεται.
 7. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  Αυτό το τεστ για το χλώριο έχει κλίμακα που κυμαίνεται από 0,3 έως 3,0. Για την πισίνα θα πρέπει να είναι 1,0-1,5. Στο νερό βρύσης το τεστ δεν παίρνει καθόλου χρωματισμό ενώ με ενυδρειακό νερό έχω έναν πολύ ελαφρύ κιτρινωπό χρωματισμό που αντιστοιχεί σε 0,3 (ίσως και λιγότερο).Πάντως προς το παρόν συνεχίζω με aquasafe και όταν στρώσει μάλλον θα βάζω Seachem Prime. Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα.
 8. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  Οk, ευχαριστώ πολύ!
 9. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  Το τεστ χλωρίου είναι από εταιρία που κατασκευάζει πισίνες, με αυτό μετρούν την περιεκτικότητα του χλωρίου στο νερό της πισίνας. Λόγω του σκοπού του τεστ και της χρήσης του θεωρώ πως είναι αξιόπιστο.. Τώρα πάλι ποτέ δεν ξες. Αυτό για το ξύλο το είχα διαβάσει κάπου στο forum αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βρω το Link. Το ξύλο το έβρασα κι εγώ πριν το βάλω. Guppy σκοπεύω να βάλω, όταν στρώσει το ενυδρείο, προς το παρόν οι μοναδικοί κάτοικοί του είναι τα φυτά που μου χάρισες (ευχαριστωωω!!! ) και 4 λαθρεπιβάτες που προς το παρόν δεν τους πειράζω. Η γενική σκληρότητα είναι καλή ή θα πρέπει να ανέβει για τα guppy;
 10. xristinakar

  Gh χαμηλότερο του αναμενόμενου

  Καλησπέρα σε όλους! Το 60L ενυδρείο μου είναι ακόμη σε διαδικασία στρωσίματος. Προχθές προμηθεύτηκα και τα υπόλοιπα τεστ, δηλαδή GH/KH (της Tetra), ph & Cl της QP (χρησιμοποιείται για μετρήσεις σε πισίνες). Το ph είναι περίπου 7,8 (ίσως 7,7). KH 8-9 Και κάποια παράδοξα αποτελέσματα.. Το GH χθες μετρήθηκε στο 11 και σήμερα στο 12. Στο ενυδρείο έβαλα πριν 2 μέρες ένα σχετικά μικρό ξύλο που απότι διάβασα και μου είπαν και από το pet shop θα ρίξει τη σκληρότητα περίπου 0,5 βαθμό. Επειδή μένω Θεσσαλονίκη, περίμενα να έχω ακόμη μεγαλύτερη σκληρότητα, γύρω στο 15. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αυξήσω τη σκληρότητα με κάποιο πέτρωμα (?) για να είναι ακόμη καλύτερες οι συνθήκες για τα guppy;Δεν θα ήθελα να βγάλω το ξύλο γιατί μου αρέσει οπτικά και νομίζω ότι θα βοηθήσει από άποψη ασφάλειας τα ψαράκια, αφού τα φυτά είναι ακόμη μικρά και δεν προσφέρουν πάρα πολλές κρυψώνες. Ένα ακόμη πιο παράδοξο είναι το εξής. Η μέτρηση του νερού της βρύσης για το Cl βγαίνει 0 σε νερό βρύσης.. και στη χαμηλότερη (ίσως και λίγο μικρότερη) σκάλα σε νερό του ενυδρείου (~ 0,2). Φυσικά έχω προσθέσει αντιχλώριο (Tetra aquasafe) στη συνιστώμενη (ίσως και κάτι παραπάνω) αναλογία. Το τεστ αυτό χρησιμοποιείται για μετρήσεις σε πισίνες και θεωρείται αξιόπιστο. Θα ήθελα τις απόψεις σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 11. xristinakar

  Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!!!

 12. xristinakar

  Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!!!

 13. xristinakar

  Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!!!

  Καλώς σας βρήκα!!!
 14. xristinakar

  Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!!!

  Καλησπέρα!! Έχω το Τetra Aqua Art 60l, με το δικό του φίλτρο ( TetraTec easy crystal FilterBox 300 ) και λάμπα Τ8 15watt.Το φίλτρο είναι τύπου καταρράκτη και μου είπαν ότι ίσως χρειαστεί στην πορεία ένας κυκλοφορητής.
 15. xristinakar

  Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!!!

  Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα...!! Σκέφτομαι το ενυδρείο να γίνει φυτεμένο για ζωοτόκα. Τα φυτά που έχω βάλει μέχρι τώρα είναι: Pellia, Cryptocoryne lingua, Anubias barteri Golden και java fern.. Tί άλλο θα μου προτείνατε να βάλω; Κερατόφυλλο φαντάζομαι και...;
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης