Jump to content

HowHigh

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  19
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος HowHigh

 • Γενέθλια 24/01/1983

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1x115Lt κοινωνικό φυτεμένο
  1x450Lt κοινωνικό φυτεμένο
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

206 εμφανίσεις προφίλ
 1. HowHigh

  Δεν Πιάνεται Με Τίποτα!

  Αν δεν είναι πολύ μεγάλο μπορείς να φτιάξεις αυτοσχέδια παγίδα με κομμένο μπουκάλι! Ψάξε στο www.youtube.com έχει διάφορα!
 2. HowHigh

  Υλικά Για Προετοιμασία Τύρφης

  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κυκλοφορητή που να έχει σωλήνα εισόδου του νερού, και όχι σκετες γρίλιες, ώστε να προσαρμόσεις στο σωλήνα ένα μπουκαλάκι από αναψυκτικό 0,5lt και εκεί να βάλεις την τύρφη! Εγώ φτιάχνω νερό σε βαρέλι 140λτ και χρησιμοποιώ κυκλοφορητή 2500λτ/ω και 300gr τύρφη την εβδομάδα, στον κυκλοφορητή προσάρμοσα ένα μπουκάλι 1,5 λίτρο με κομμένο πάτο και βάζω εκεί την τύρφη! Με αυτόν τον τρόπo παίρνω μετά απο 5 μέρες kh3,5 gh5 ph6,8
 3. Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να πούμε οτι το ιδιωτικό πανεπιστημίο, είναι καλύτερο από το τωρινό δημόσιο... Δυστυχώς το δημόσιο πανεπιστήμιο θα ιδιωτικοποιηθεί, όπως πολλοί δημόσιοι οργανισμοί... Δυστυχώς πάλι θα είμαστε στον ίδιο παρονομαστή όμως, γιατί όπως στο κλειστό από απεργία πανεπηστήμιο, δε μπορείς να σπουδάσεις, το ίδιο δε θα μπορείς (εκτός από λίγους πλέον), όταν θα πρέπει να πληρώσεις! Δεν σκαναδαλίζω πολιτική κουβέντα... όπως ειπώθηκε πιο πάνω.. εμείς το καταντήσαμε έτσι το πράγμα!!
 4. HowHigh

  "σφηνωμένα" Ψάρια Στο Ενυδρείο

  Δεν πρέπει να κάνουμε τόσο μεγάλες αλλαγές στο ενυδρείο με τα ψάρια μέσα! Αν έγινε έτσι, είναι πολύ πιθανό στο νερό να σήκωσες αμμωνίες και άλλα διάφορα!
 5. HowHigh

  Να Ξεκινήσω Τα Λιπάσματα??

  Αν έχεις τεστάκια για νιτρικά και φωσφορικά, μέτρησέ τα, γιατί όπως ειπώθηκε πιό πάνω η spot είναι και ένα θέμα έλλειψης φωσφορικών! Ανάλογα με τις μετρήσεις που θα πάρεις δες αν χρειάζεται να συμπληρώσεις νιτρικά ή και φωσφορικά! Το γενικό λίπασμα μιας και περιέχει και σίδηρο και δεν έχεις και co2 θα το απέφευγα και θα έριχνα μεμοννωμένα αυτά που θα ήταν σε έλλειψη! Οι τρυπούλες στα φύλα, είναι σίγουρα έλλειψη καλλίου, το οποίο μπορείς να συμπληρώσεις σχετικά άφοβα! Επίσης έχεις και την επιλογή ταμπλετών, αρκεί να είσαι προσεκτικός στα φυτέματα-ξεφυτέματα ώστε να μην τις ξεθάψεις κατα λάθος γιατί εκεί θα έχεις ένα θεματάκι!
 6. HowHigh

  Τα Τεστ Λήγουν???

  Να κάνω μια ενημέρωση πάνω στο θέμα μιας και χθες που επισκέφθηκα κάποιο κατάστημα με ενυδρειακά, από περιέργεια έπιασα ένα τεστ φωσφορικών της api στα χέρια μου και είδα οτι πλέον στο κουτί τους απ έξω έχουν ημερομηνία λήξης!! Το δικό μου τεστ φωσφορικών πάντως που αγόρασα πριν 1 μήνα περίπου ΔΕΝ είχε, είχε μόνο την ημερομηνία παραγωγής (LOT).
 7. HowHigh

  Τα Τεστ Λήγουν???

  Τα τεστ της API έχουν πάνω τους το lot number που δείχνει το μήνα και το έτος παραγωγής και εδώ λέει πόσο κρατάνε. Αν συγκρίνεις πόσες μετρήσεις βγάζουν τα τεστ της api θα δεις οτι συμφέρουν περισσότερο!
 8. HowHigh

  Λιπασματα

  Τα θρεπτικα μεταφέρονται στο σώμα του φυτού με τη διαπνοή, και η απαραίτητη ένεργεια για τη διαπνοή παρέχεται απο τον ήλιο! Υπάρχει βέβαια αποθηκευμένη ενέργεια στο φυτό, αλλά για καταστάσεις συντήρησής του όταν βρίσκεται σε έλλειψη! Επίσης κάπου έιχα διαβάσει οτι τη νύχτα οφελούνται τα άνθη και οι καρποί, αλλά όχι οι μίσχοι και τα φύλλα!
 9. HowHigh

  Λιπασματα

  Δεν είμαι ειδικός στα φυτά, αλλά έχω διαβάσει κάποια πράγματα.Θα παραθέσω εδώ ένα απόσπασμα απο το βιβλίο "Φυτική παραγωγή" της Β΄ τάξης ΤΕΕ: Παράγοντες που επιδρούν στη φωτοσύνθεση 1.Ένταση του φωτισμού 2.Θερμοκρασία 3.Έλλειψη νερού 4.Επάρκεια ανόργανων θρεπτικών συστατικών: Έλλειψη πολλών απο τα κυρια θρεπτικά συστατικά (άζωτο,κάλλιο,μαγνήσιο κ.α.) προκαλεί καταστροφή της χλωροφύλλης, κιτρίνισμα και μειωμένη δυνατότητα δέσμευσης της ηλιακής ακτινοβολίας από τα φυτά! Έτσι λοιπόν λέω, αφού σπάμε τις εβδομαδιαίες ποσότητες λιπασμάτων σε ημερίσιες αναλογίες,καλό θα ήταν όταν η φωτοσύνθεση ξεκινάει (με το άνοιγμα του φωτισμού), τα θρεπτικά να υπάρχουν ήδη διαλυμμένα στο νερό!Αν ρίχναμε τα θρεπτικά μας σε εβδομαδιαίες δόσεις δεν θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα μιας και θα υπήρχαν σε αφθονία (χωρίς να εννοώ οτι θα πρέπει να τα ριχνουμε μια φορά την εβδομάδα). Φίλε Θοδωρή "γράψε λάθος" για το "σίγουρα" που είπα πιο πάνω.Δε θέλω να μιλάω απόλυτα!
 10. HowHigh

  Λιπασματα

  Τα λιπάσματα δρουν ως καταλύτες κατα τη φωτοσύνθεση, και βοηθούν στην αύξηση των σακχάρων ή των πρωτεινών! Βέβαια στην περίπτωσή μας αρκεί κατα τη φωτοσύνθεση να υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία που θέλουμε για τη λίπανσή μας. Πάντως σίγουρα είναι καλύτερα, όταν ανάβουν τα φώτα τα λιπάσματα να υπάρχουν σε επάρκεια για να είναι σωστή η φωτοσύνθεση. Το pearling έχει να κάνει με τη γενικότερη ανάπτυξη των φυτών!Δεν αρκεί μόνο το λίπασμα και η ώρα που θα το ρίξεις.
 11. HowHigh

  Για Ψαγμενους Φυτεμένους

  O drop checker λειτουργεί ως εξής, λέμε οτι θέλουμε στο ενυδρείο μας να έχουμε 30ppm co2 (αυτό το παίρνουμε σαν αφετηρία), γνωρίζουμε οτι οι σταγόνες που ρίχνουμε στον checker θα πρασινίσουν όταν το ph του διαλύματος μεσα στον dropchecker είναι 6,6, τότε πάμε στον πίνακα και βλέπουμε οτι με 30ppm co2 και 6,6ph, η kh θα πρέπει να είναι 4. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα διάλυμα με νερό απιονισμένο ή από α/ο και με προσθήκη σόδας το φέρνουμε σε kh 4. Είναι λάθος να βάζουμε στον drop checker νερό του ενυδρείου γιατί πολλές φορές τα ενυδρεία έχουν νερό βρύσης με kh 6-7-8 και παραπάνω με συνέπεια,ενώ η φιάλη μας βγάζει 30ppm co2 να βλέπουμε άλλο χρώμα στον μετρητή γιατί απλά το ph είναι διαφορετικό!! Τώρα για το αν ο πίνακας ισχύει για τις παραμέτρους του ενυδρείου μας πιστεύω οτι δεν πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ όψιν μας γιατί οι παράμετροι είναι πολλές!Στον μετρητή είναι τελείως διαφορετικά, το νερό του δεν έρχεται σε επαφή με το νερό του ενυδρείου,παρά μόνο περνάενε τα αέρια, όπως του co2 γι'αυτό και μας δείχνει τους χρωματισμούς,επειδή ακριβώς επηρεάζει ξεκάθαρα το ph μέσα σ'αυτόν!
 12. HowHigh

  Λιπασματα

  Εγώ στα δικά μου ρίχνω μισή ώρα πριν ανάψουν τα φώτα, ώστε να προλάβουν τα λιπάσματα να διαλυθούν στο νερό, έτσι ώστε όταν θα ξεκινήσει η φωτοσύνθεση να είναι διαθέσιμα στα φυτά!
 13. Για τσέκαρε εδώ http://www.growmarket.gr/hydroponics-aeroponics/water-control/ph/ph-liquid-calibration.html Έχει διάφορα παραρτήματα στην Αθήνα.
 14. HowHigh

  Diy Co2

  Τις ταμπλέτες που λες δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!Αν κάποιος ξέρει ας μας πει για την αξιοπιστία τους. Για το μετρητη co2 (αν κατάλαβα καλά, το δοχιάκι που ρίχνεις κατι σταγόνες και ανάλογα το co2 αλλάζει και χρώμα -αυτό δεν εννοείς?-), θέλει συγκεκριμένο τρόπο να το φτιάξεις ώστε να σου δείχνει σωστά! Σίγουρα το ολοκληρωμένο σύστημα co2 με controller, θα σου παρέχει σταθερή λίπανση στα φυτά, χωρίς άγχος για τα ψάρια, αλλά και με το diy αν είσαι προσεκτικός (και δε βαριέσαι τα μαγειρέματα με μαγιά+ζάχαρη κάθε τόσο), γιατί να ξέρεις οτι αν τα μάθεις τα φυτά σου στο co2 δύσκολα ξεμαθαίνουν, θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης