Jump to content

gixxer

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

gixxer last won the day on February 16

gixxer had the most liked content!

Community Reputation

439 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  100lt cor. sterbai,congo tetra
  60lt pygmy cory, ottos, ember tetra, dwarf puffer
  45lt ram

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/channel/UCRQ2T1Cv0iWLDMsz74hN9qQ

Recent Profile Visitors

607 profile views
 1. Μπράβο σου!! Μια χαρά είναι το ενυδρείο, ακολούθησε τις οδηγίες του @Vou και για ότι σε μπερδεύει/δυσκολεύει ρώτα. Τα φυτά είναι χρήσιμα αλλά μπορείς να τα δεις σε 2ο χρόνο.
 2. Πολύ όμορφο, ωραία η αντίθεση που κάνουν τα υλικά με το χρώμα των ψαριών! Να το χαίρεσαι!
 3. Εχω το ίδιο, το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Στο πράσινο σφουγγαράκι είχε άνθρακα. Τον πετάς και το γεμίζεις με mini siporax. Αν το αφήσεις έτσι το ξεκινάς με min ροή και σε διάρκεια ενός μήνα που θα μειώνεται πολύ η ροή το αυξάνεις στο max. Μετά (πάνω στον μήνα) ξεπλένεις το πράσινο σφουγγάρι με νερό από το ενυδρείο και ξανατοποθετείς. Εγώ προσθέτω στο πάνω μέρος του σφουγγαριου ένα κομμάτι ενυδρειακό βαμβάκι πχ JUWEL bioPad (υπάρχουν πολλές μάρκες) αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα "μπουκώνει" το φίλτρο σου πιο γρήγορα και η ανωτέρω διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες.
 4. Χαλάλι του του Βρασίδα, γελάω μόνο που σκέφτομαι τα σκέρτσα του... Σαν πιτσιρικάς που του πειράζεις τα πράγματα στο δωμάτιο.
 5. Είναι κούκλος όντως! Μην τον εγκαταλείψεις, μπορείς να βρεις οικονομικό ενυδρείο στο petsupermarket (hailea) αλλά και στο pet4u (αυτά που είναι σκέτο το ενυδρείο χωρίς φίλτρο κλπ, το 28λτ). Το hailea τα έχει όλα αλλά και το άλλο με πολύ λίγα χρήματα γίνεται σούπερ.
 6. Αν κάνεις crop? Καλή επιτυχία στο εγχείρημα, τα ψαράκια και το ενυδρείο σου ειναι πολύ όμορφα - καταλαβαίνω που δεν θέλεις να δώσεις τα buenos οπουδήποτε.
 7. Κι εγώ το ίδιο, το ενυδρείο σου έχει ήδη φυτά και χρώμα, το μαύρο θα τα αναδείξει. Μπράβο σου ξεκίνησες πολύ καλά! Θα γεμίσεις ψαράκια σε λίγες εβδομάδες!
 8. Πολύ όμορφα τα ενυδρεία σου! Το κάθε ένα εντωμεταξύ είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο! Το δεύτερο είναι από τα ενυδρεία που σε κάνουν να κατανοήσεις την ομορφιά των συγκεκριμένων τέτρα, φωτίζουν κυριολεκτικά το ενυδρείο! Τα χρυσοψαράκια τί όμορφα! Ελπίζω να ξεπεράσουν το οποιο ζήτημα τα ταλαιπωρεί. Προτείνω ο Βρασίδας να μείνει μαγκούφης και η μικρή να αποκτήσει εραστή...
 9. Καλή σου μέρα, Αναγνωρίζω την προσπάθεια και την αγωνία σου αλλά σε παρακαλώ μην κάνεις τα ανωτέρω. Το υγρό πιάτων μόνο κακό θα κάνει, το χαλίκι δεν έχεις λόγο να το αφαιρέσεις και αν θέλεις να το ξεπλύνεις θα το κάνεις μόνο με νερό του ενυδρείου. Μην καταστρέψεις δηλ. με βεβιασμένες κινήσεις (πχ υγρό πιάτων, πέταμα χαλικιού ή πλύσιμο του με νερό βρύσης) ότι βιολογία έχει αναπτυχθεί, δώσε στο ψαράκι σου συχνές αλλαγές νερού ακολουθώντας οδηγίες @natateo και ποικιλία τροφών μέχρι να του πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο. Ελπίζω να την παλέψει, μην το παρατήσεις.
 10. Τα βλέπω ετσι όμορφα και τα λυπάμαι να τα δώσω, από την άλλη να κρατάω το ενυδρείο για πάρτη τους και αυτά να τρώνε τα μικρά δεν παίζει... Θα δω τί θα κάνω.
 11. Καλημέρα σε όλους! @Vou, @SOTIRIS, @natateo ευχαριστώ πολύ πολύ, @SOTIRIS το σκρούρο φόντο είναι must πράγματι και θα μπει τις επόμενες ημέρες. @bbettaΤα ψαράκια είναι αρκετά ντροπαλά, διάβασα για κοπαδάκια dither fish αλλά παρότι έχω έτοιμα τα ember tetra ειμαι οριακά στα λίτρα και δεν θα προσθέσω κάτι άλλο. Δεν είναι οτι δεν τα βλέπω απλά για κοντινές δεν κάθονται. @Vou θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!
 12. Η αλλαγή έγινε πριν ανάψουν τα φώτα, τα μικρά κοιμούνταν σε συγκεκριμένη γωνία, πρόσεξα την θερμοκρασία κλπ... Μερικές ωρες μετά οι γονείς έσκαβαν και τα μικρά είχαν αποδεκατιστεί. Πλεον ζουν καμια δεκαριά που κυκλοφορούν μόνα τους δεξια και αριστερά... Ομολογώ ότι βαρέθηκα...
 13. Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 68X35X51 Συνολικά Λίτρα: 100 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: anubias διάφορες, εχινοδορος, marsilea hirsuta, Limnobium Laevigatum, Sagittaria Subulata Ψάρια: 5 corydoras sterbai, 8 congo tetra Άλλα είδη: 2 amano, ramshorn snails Διακοσμητικά υλικά Φόντο: ξυλο Πέτρες: Ξύλα: Ναι Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: jbl manado Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): led (φωτισμός παρεχόμενος με το ενυδρείο) Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: hailea RP 600 Θέρμανση/ Ψύξη: amtra 100w Λίπανση: JBL ferropol Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: bloodworms, sera viformo, sera vipachips, jbl novobea. Παράμετροι pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20-30% ανα εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: brightwell erase CL Άλλες ρουτίνες συντήρησης: προσθηκη alder cones Θα ήθελα να σας δείξω την μεταμόρφωση αυτών των μικρών από άχρωμα και αδιάφορα σε πολύχρωμα εντυπωσιακά ψαράκια. Ελπίζω να πάνε καλά και να τα δούμε μαζί να ενηλικιώνονται.
×
×
 • Create New...