Jump to content

gixxer

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by gixxer

 1. Καλημέρα σε όλους, Πριν 15 ημέρες επισκέφθηκα το petshop στο οποίο πηγαίνω συνήθως για προμήθειες και παρατηρώντας τα ενυδρεία είδα 2 ραμιρέζι με πιο έντονα χρώματα από τα υπόλοιπα. Ηταν μόνα τους (όχι μαζί με τα υπόλοιπα) και από όσα έχω διαβάσει εδώ, έδειχναν ζευγάρι. Ο κύριος που με εξυπηρέτησε μου επιβεβαίωσε ότι ήταν ζευγάρι και τα είχε απομονώσει για πελάτη ο οποίος δεν πέρασε ποτέ να τα πάρει. "Καλύτερα θα τα πάρω εγώ..." Τα μικρά τα λάτρεψα από την στιγμή που τα έριξα στο ενυδρείο. Το χρώμα τους είναι τόσο έντονο και όμορφο, εγκλιματίστηκαν άμεσα... τρώνε αρτέμια που είχα αλλά δεν έτρωγε κανενα από τα ψαράκια μου.. τί άλλο να ζητήσεις! Στα κατ/τα τα έβλεπα και αναρωτιόμουν τί τους βρίσκετε όλοι... ήταν αχρωμα και αδιάφορα... τα συγκεκριμένα βέβαια είχαν χρώμα, το έχασαν στην μεταφορά (μισή ώρα) και το ξαναπήραν 1-2 ώρες μετά την είσοδό τους στο ενυδρείο. Επιπλέον... έκαναν αυγουλάκια!!
 2. gixxer

  Τα ramirezi μου

  @stathis spithas σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οι είσοδοι του φίλτρου είναι κλειστές με σφουγγάρι ούτως η άλλως (εσωτερικό φίλτρο). Γεννάνε μετά από κάθε αλλαγή νερού, δηλ. κάθε 15 μέρες γιατί αυτή την περίοδο λόγω κούρασης δεν τηρώ τις εβδομαδιαίες αλλαγές. Εως τώρα τα αυγά καταναλώνονταν από τα ramshorn πριν εκκολαφθούν. Τωρα τα κατάφερα να ξεφορτωθώ τα περισσότερα και γλύτωσαν τα αυγουλάκια. Παρατηρώ λοιπόν και θα δείξει...
 3. gixxer

  45lt Crowntail Betta

  Μην απογοητεύεσαι, κάνε αυτό που ειπες και παρατήρησέ την. Τί έχει? Υποτονική κλπ ή διακρίνεις σημάδια ασθένειας?
 4. gixxer

  Τα ramirezi μου

  Καλημέρα σε όλους, Τα ram ξαναγέννησαν και κανείς δεν πείραξε τα αυγουλάκια τους αλλά η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά. Συγκεκριμένα αφού "έσκασαν" τα αυγουλάκια δεν υπήρξε καμία προστατευτική κίνηση εκ μέρους των γονέων. Είναι σαν να μην υπάρχουν μικρά. Εχουν φτιάξει λάκους κλπ, αλλά δεν ασχολούνται. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;
 5. Αν και καθυστερημένα... εγώ που έχω 2 δεν τις βλέπω να φιλιώνουν. Διάβασα ότι οι δύο θα είναι πάντα ανταγωνίστριες. Δεν είχα σκοπό να τις πάρω ήταν παρόρμηση της στιγμής για να ζήσουν (οι υπόλοιπες που ήταν μαζί τους απεβίωσαν), η τιμή τους ήταν εξευτελιστική... ωστόσο αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα... φτιάχνουν τα πτερύγια και μετά τρώγονται και ξανα τα ίδια. Από Σεπτέμβριο που θα ηρεμήσω με την δουλειά θα δω πως θα το ρυθμίσω. Θα συμφωνήσω με τον @Φρου Φρου ότι τα λίτρα δεν είναι πρόβλημα για προσθήκη άλλης μιας. Αν όμως δεν ταιριάξουν τελικά, θα αναγκαστείς να πάρεις 4ο ενυδρείο και τότε αν οι δύο που θα βάλεις μαζί δεν ταιριάξουν (όπως οι δικές μου) θα πας για 5ο... Βέβαια έχοντας επιλογές ανάμεσα σε 5 ψαράκια είναι πιο εύκολο να βρεις ποιες τα βρίσκουν μεταξύ τους για να μπουν μαζί. Προτείνεται να είναι πολλές μαζί από εκτροφείς? Αναφέρονται δηλ. σε συγκεκριμένο αριθμό συγκατοίκων για μείωση επιθετικότητας?
 6. gixxer

  45lt Crowntail Betta

  Σούζα τα έχει η κυρά! Και μικρά δεν τα λες πια ... μεγάλωσαν πολύ!
 7. Πόσο όμορφο πια... Να το χαίρεσαι, είναι χάρμα οφθαλμών!
 8. gixxer

  Τα ramirezi μου

  Σε ευχαριστώ πολύ! Πρέπει να εξολοθρεύσω τα σαλιγκάρια πριν το κάνουν... σε αυτό το ενυδρείο είχα βάλει τα μπλε ramshorn ... γίνεται χαμός... Τα λυπάμαι και αυτά αλλά μάλλον θα καταλήξουν στο ενυδρείο με τα παφερ...
 9. Πρόκειται για μικρά κοπαδόψαρα με διαφορετικές απαιτήσεις αλλά θα ήθελα κυρίως να ενημερωθώ για τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές τους από όσους τα είχαν (έχω διαβάσει τα προφιλ). Εχω δει (από το Πάσχα) Celestial pearl danio σε κατ/μα και δεν εχουν μεγαλώσει καθόλου. Συνάγω ότι υπάρχει δυσκολία στην αποδοχή τροφών? Boraras έχω βρει και μου αρέσουν πολύ αλλά θυμάμαι ότι παλαιότερα είχα πάρει 6, μπήκαν σε στρωμένο βαριά φυτεμένο ενυδρείο 30λτ, ήταν μόνα τους με ramshorn, έβγαλαν χρώμα αμέσως, έτρωγαν κανονικά... και σε 2 ημέρες πέθαναν όλα - απλά δεν τα ξαναείδα (ούτε τα πτώματα).
 10. Σε ευχαριστω πολύ @natateo! Δεν είναι μόνα τους, πιστεύω ήταν καθοριστικό ότι έμειναν τόσο καιρό σε μια γυάλα καταστήματος. Το Πάσχα όταν τα πρωτοέφεραν πλησίαζα και κρύβονταν όλα μαζί στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Τώρα είχαν ξεθαρέψει, τα πλησίαζα και δεν κρύβονταν.
 11. Καλή σου μέρα! Εγώ θα επικεντρωνόμουν αρχικά στο φίλτρο αν και όσα σου είπαν για τον αριθμό των ψαριών ισχύουν. Ειχα τα λίτρα σου με ίδιο όγκο ψαροσύνθεσης (αν και διαφορετικά ψαράκια) και εσωτερικό φίλτρο. Θα προτεινα αρχικά να ρυθμίσεις παραμέτρους εύκολα βελτιούμενες. Πχ στην θέση σου θα πετούσα τον άνθρακα και θα έβαζα στην θέση του και άλλο βιολογικό υλικό. Αλλαγές νερού και καθαρισμός φιλτου σε εβδομαδιαία βάση (ευλαβικά). Το δικό μου φίλτρο (Hailea RP600 - περίπου 200γρ βιολογικού υλικού) μπούκωνε στην εβδομάδα (έβαζα και ενυδρειακό βαμβακι) και χρειαζόταν ή να το ρυθμίσω στην μέγιστη ροή ή να το καθαρίσω (το καθάριζα). Πες μας αν θέλεις ποιο φίλτρο έχεις για να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε την κατάσταση. Οφείλω να σου πω ότι είχα την αίσθηση ότι το σύστημα μου κινούνταν στο όριο και το επέβλεπα καθημερινά για τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς /εικόνας κλπ.
 12. gixxer

  Τα ramirezi μου

  Χαιρομαι πολύ, ευτυχώς ξαναγέννησαν κλπ Μεχρι το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα... Τα έφαγαν τα σαλιγκάρια .... Δεν το ηξερα ότι τα τρώνε και έχει ξαναγίνει απλά τότε σκέφτηκα ότι μάλλον εγώ δεν είδα καλά - ηταν σε περίεργο σημείο τα αυγουλάκια...
 13. gixxer

  Τα ramirezi μου

  Καλημέρα σε όλους, Ειμαι να σκάσω... εχθές κατά τις 19.00 γυρνώντας από την δουλειά βλέπω αυτό...
 14. Καλημέρα σε όλους, πήρα τα Celestial pearl danio τελικά. Ειναι πολύ μικρά (από το Πάσχα το ίδιο μέγεθος έχουν στο κατ/μα) αλλά είναι δραστήρια και δεν είναι ντροπαλά. Θα επανέλθω!
 15. gixxer

  Νέα μπλουζάκια Aquazone!

  😀Ενα μαύρο Μ και εδώ παρακαλώ!
 16. Αν αναφέρεσαι στην Μαύρη τριχοειδής άλγη (BBA) θα σου έλεγα ότι δεν είναι. Πιο πολύ για Staghorn Algae μου μοιάζει, αν βγάλεις και μια κοντινή φωτό θα είμαστε σε θέση να σου πούμε με περισσότερη σιγουριά. Μην αγχώνεσαι για την πρώτη, είναι τουφίτσες τουφίτσες΄, δεν έχει ενιαία διάταξη όπως η δική σου. Ειναι τουφίτσα κενό, τουφίτσα κενό κλπ.
 17. @tkalamat, σε ευχαριστώ πολύ! Την τροφή που μου επεσήμανες δεν την γνώριζα, φαινεται ενδιαφέρουσα επιλογή, θα την προσθέσω σε αυτές που έχω ήδη. @natateo σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να τα συντηρώ μόνο με flakes. Τις ζωντανές (καλλιέργειες) ήθελα να αποφύγω. Στα ενυδρεία μου πέφτει καθημερινά (ανελιπώς) κατεψυγμένη + pelets/flakes/ταμπλέτες βυθού. Τα dwarf puffer μου, όπως τα killi σου, τρωνε αποκλειστικά κατεψυγμένη. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο.
 18. gixxer

  45lt Crowntail Betta

  Θα μεγαλώσει μωρέ, αφού έχεις κρυψώνες θα ζήσει και θα πάρει τα πάνω του και αυτό.
 19. gixxer

  30 λίτρα γαριδαδικο

  Το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο!
 20. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Εμφανισιακά προτιμώ τα boraras (χρώμα!!) αλλά εξακολουθώ να έχω στο μυαλό μου τον αναίτιο στα μάτια μου μαζικό θάνατο 6 ... όπως ακριβώς το περιγράφει και ο @Har. @natateo νομίζω ότι εσύ μου έδωσες μια εξήγηση που μου φαίνεται λογική - την ιδιαιτερότητα που έψαχνα... διατροφή! Το κατ/μα abyssos το ξέρω ότι τα έχει, εκεί τα είδα και μου καρφώθηκε η ιδέα... Ωστόσο, επειδή δεν θέλω να μπλέξω με καλλιέργειες κλπ ... πιστεύεις ότι θα επιβιώσουν με flakes, micropelets και κατεψυγμένες προνύμφες αρτέμιας? Τα celestial pearl danio από την άλλη επιβιώνουν εκεί 4 μήνες, τους αξίζει μια ευκαιρία και πιστεύω ότι μπορώ να τα συνεφέρω. @Panagiotis Dms-Xgs τα danio erythromicon τα είχα δει αλλά ξεφεύγουν πολύ οι συνθήκες που θέλουν (max 24 βαθμοί θερμοκρασία?) και δεν μπορώ να τους τις παρέχω.
 21. gixxer

  50 λίτρα betta

  Αλλη μια πανέμορφη ξανθούλα! Ωραία επιλογή!!
 22. gixxer

  Niknik Reef 550L

  Για πότε γέμισε το νέο νησάκι... Αξιοσημείωτο αυτό που είπε ο @salamander για την ποιοτική διάρκεια και σε αυτό θα σταθώ. Είναι σπάνιο και δείχνει την αγάπη και τις γνώσεις σου! Να το χαίρεσαι!
 23. Καλή σου μέρα, 1. Τα λίτρα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει πόσα ψαράκια μπορείς να βάλεις. Ο χαρακτήρας και οι ανάγκες τους είναι επίσης παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πχ κάποια ειναι επιθετικά, κάποια θέλουν κοπάδι κλπ. Επίσης, εξαρτάται τί θέλεις και σου αρέσει πχ θέλεις ζευγάρι ή κοπαδόψαρα? Τί θα σου άρεσε να βλέπεις στο ενυδρείο σου? Μπες https://www.aquazone.gr/forums/forums/forum/272-προφίλ-ψαριών-γλυκού-νερού/ ώστε να έχεις μια εικόνα απαιτήσεων των ψαριών που μπορεί να δεις και να σου αρέσουν. Μέχρι να στρώσει το ενυδρείο ψάξε και χάζεψέ τα και σε petshop/φωτο και βίντεο από εδώ/utube ώστε να σχηματίσεις γνώμη. 2. Πόσο μικρό είναι? Ο μονομάχος είναι υπέροχο ψαράκι αλλά δεν πολυσυμπαθεί την παρέα. Στα λίτρα σου βέβαια μπορείς να τον βάλεις με βυθόψαρα (κάποια corydoras) ή μικρά κοπαδόψαρα που τις περισσότερες φορές δεν τον απασχολούν. Πολύ θα το εκτιμούσε... 3. Δεν θα σου το πρότεινα, παίξε με φυσικά υλικά (ξύλα, πετρες). 4. Φίλτρο και θερμοστάτης απαιτείται να αγοραστούν οπωσδήποτε. Μπορείς να αφήσεις τον θερμοστάτη για αργότερα. Θα χρειαστείς επίσης χρονοδιακόπτη για να ρυθμίζεις την φωτοπερίοδο. Φιλτρα υπάρχουν εξωτερικά και εσωτερικά, εγώ χρησιμοποιούσα πάντα εσωτερικά λόγω προσωπικών κολλημάτων (δεν συμπαθώ σωλήνες κλπ). Στα λίτρα σου πάντως μπορεί να σε καλύψει και εσωτερικό. Θα σου πουν και οι υπόλοιποι. 5. Μπορείς αλλά θα πρέπει να ελέγξεις αν είναι ασβεστολιθική, θα εξαρτηθεί και από τα ψαράκια που θα θελήσεις να βάλεις. 6. Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα προτείνεται να βάλεις αληθινά φυτά. Κάποια είναι εξαιρετικά εύκολα στην συντήρησή τους. Δες https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/86082-φυτά-με-βάση-το-βαθμό-δυσκολίας/ Καλή επιτυχία!!
 24. σιγά μην κάτσει για φωτο. Αυτές είναι χειρότερες από τους αρσενικούς... τα αγοράκια με τις ουρές τουλάχιστον κάπου τα προλαβαίνεις. Γυναίκα σου λέει μετά ... αντί να ποζάρει - έστω με το καλό προφίλ - μόνο γύρω γύρω, πάνω κάτω... Ξαναφωτογράφησέ την αύριο... θα την δούμε κόκκινη και δεν θα την αναγνωρίζουμε ...
×