Jump to content

gixxer

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by gixxer

 1. Μπράβο σου!! Μια χαρά είναι το ενυδρείο, ακολούθησε τις οδηγίες του @Vou και για ότι σε μπερδεύει/δυσκολεύει ρώτα. Τα φυτά είναι χρήσιμα αλλά μπορείς να τα δεις σε 2ο χρόνο.
 2. Πολύ όμορφο, ωραία η αντίθεση που κάνουν τα υλικά με το χρώμα των ψαριών! Να το χαίρεσαι!
 3. Εχω το ίδιο, το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Στο πράσινο σφουγγαράκι είχε άνθρακα. Τον πετάς και το γεμίζεις με mini siporax. Αν το αφήσεις έτσι το ξεκινάς με min ροή και σε διάρκεια ενός μήνα που θα μειώνεται πολύ η ροή το αυξάνεις στο max. Μετά (πάνω στον μήνα) ξεπλένεις το πράσινο σφουγγάρι με νερό από το ενυδρείο και ξανατοποθετείς. Εγώ προσθέτω στο πάνω μέρος του σφουγγαριου ένα κομμάτι ενυδρειακό βαμβάκι πχ JUWEL bioPad (υπάρχουν πολλές μάρκες) αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα "μπουκώνει" το φίλτρο σου πιο γρήγορα και η ανωτέρω διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες.
 4. Χαλάλι του του Βρασίδα, γελάω μόνο που σκέφτομαι τα σκέρτσα του... Σαν πιτσιρικάς που του πειράζεις τα πράγματα στο δωμάτιο.
 5. Είναι κούκλος όντως! Μην τον εγκαταλείψεις, μπορείς να βρεις οικονομικό ενυδρείο στο petsupermarket (hailea) αλλά και στο pet4u (αυτά που είναι σκέτο το ενυδρείο χωρίς φίλτρο κλπ, το 28λτ). Το hailea τα έχει όλα αλλά και το άλλο με πολύ λίγα χρήματα γίνεται σούπερ.
 6. Αν κάνεις crop? Καλή επιτυχία στο εγχείρημα, τα ψαράκια και το ενυδρείο σου ειναι πολύ όμορφα - καταλαβαίνω που δεν θέλεις να δώσεις τα buenos οπουδήποτε.
 7. Κι εγώ το ίδιο, το ενυδρείο σου έχει ήδη φυτά και χρώμα, το μαύρο θα τα αναδείξει. Μπράβο σου ξεκίνησες πολύ καλά! Θα γεμίσεις ψαράκια σε λίγες εβδομάδες!
 8. Πολύ όμορφα τα ενυδρεία σου! Το κάθε ένα εντωμεταξύ είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο! Το δεύτερο είναι από τα ενυδρεία που σε κάνουν να κατανοήσεις την ομορφιά των συγκεκριμένων τέτρα, φωτίζουν κυριολεκτικά το ενυδρείο! Τα χρυσοψαράκια τί όμορφα! Ελπίζω να ξεπεράσουν το οποιο ζήτημα τα ταλαιπωρεί. Προτείνω ο Βρασίδας να μείνει μαγκούφης και η μικρή να αποκτήσει εραστή...
 9. Καλή σου μέρα, Αναγνωρίζω την προσπάθεια και την αγωνία σου αλλά σε παρακαλώ μην κάνεις τα ανωτέρω. Το υγρό πιάτων μόνο κακό θα κάνει, το χαλίκι δεν έχεις λόγο να το αφαιρέσεις και αν θέλεις να το ξεπλύνεις θα το κάνεις μόνο με νερό του ενυδρείου. Μην καταστρέψεις δηλ. με βεβιασμένες κινήσεις (πχ υγρό πιάτων, πέταμα χαλικιού ή πλύσιμο του με νερό βρύσης) ότι βιολογία έχει αναπτυχθεί, δώσε στο ψαράκι σου συχνές αλλαγές νερού ακολουθώντας οδηγίες @natateo και ποικιλία τροφών μέχρι να του πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο. Ελπίζω να την παλέψει, μην το παρατήσεις.
 10. Τα βλέπω ετσι όμορφα και τα λυπάμαι να τα δώσω, από την άλλη να κρατάω το ενυδρείο για πάρτη τους και αυτά να τρώνε τα μικρά δεν παίζει... Θα δω τί θα κάνω.
 11. Καλημέρα σε όλους! @Vou, @SOTIRIS, @natateo ευχαριστώ πολύ πολύ, @SOTIRIS το σκρούρο φόντο είναι must πράγματι και θα μπει τις επόμενες ημέρες. @bbettaΤα ψαράκια είναι αρκετά ντροπαλά, διάβασα για κοπαδάκια dither fish αλλά παρότι έχω έτοιμα τα ember tetra ειμαι οριακά στα λίτρα και δεν θα προσθέσω κάτι άλλο. Δεν είναι οτι δεν τα βλέπω απλά για κοντινές δεν κάθονται. @Vou θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!
 12. Η αλλαγή έγινε πριν ανάψουν τα φώτα, τα μικρά κοιμούνταν σε συγκεκριμένη γωνία, πρόσεξα την θερμοκρασία κλπ... Μερικές ωρες μετά οι γονείς έσκαβαν και τα μικρά είχαν αποδεκατιστεί. Πλεον ζουν καμια δεκαριά που κυκλοφορούν μόνα τους δεξια και αριστερά... Ομολογώ ότι βαρέθηκα...
 13. Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 68X35X51 Συνολικά Λίτρα: 100 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: anubias διάφορες, εχινοδορος, marsilea hirsuta, Limnobium Laevigatum, Sagittaria Subulata Ψάρια: 5 corydoras sterbai, 8 congo tetra Άλλα είδη: 2 amano, ramshorn snails Διακοσμητικά υλικά Φόντο: ξυλο Πέτρες: Ξύλα: Ναι Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: jbl manado Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): led (φωτισμός παρεχόμενος με το ενυδρείο) Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: hailea RP 600 Θέρμανση/ Ψύξη: amtra 100w Λίπανση: JBL ferropol Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: bloodworms, sera viformo, sera vipachips, jbl novobea. Παράμετροι pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20-30% ανα εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: brightwell erase CL Άλλες ρουτίνες συντήρησης: προσθηκη alder cones Θα ήθελα να σας δείξω την μεταμόρφωση αυτών των μικρών από άχρωμα και αδιάφορα σε πολύχρωμα εντυπωσιακά ψαράκια. Ελπίζω να πάνε καλά και να τα δούμε μαζί να ενηλικιώνονται.
 14. Τα σπάει ο "ανθόκηπος" αλλά η ανωτέρω εμένα μου έκλεψε την καρδια!
 15. gixxer

  9 US Gallons

  Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προχωράς, αργά και μεθοδικά, περιμένω με ανυπομονησία την εξέλιξη! Καλογέμιστο!
 16. Καλημέρα και από εμένα αν και καθυστερημένα. Ενα ψαράκι μόνο του στα 60λτ δεν παραγει ρύπους ικανούς να επιβαρύνουν τόσο την βιλογία σου ώστε να απαιτείται συχνή αλλαγή. Μπορείς να θεωρήσεις ότι είσαι ασφαλής με 15μερες αλλαγές (30% του νερού σου). Προσωπικά θα το πήγαινα στον μήνα αλλά έχοντας κατα νου το δικό μου φίλτρο, φυτομαζα, βιολογία (τρέχει πάνω από 8 μηνες), τρόπο ταίσματος κλπ. Δεν σου το προτείνω γιατί δεν γνωρίζω τί μπορεί "να σηκώσει" το σύστημά σου και καλό είναι να ανανεώνεται το νερό - θα δεις ότι θα το ευχαριστιέται και ο ψαρής. Περαιτέρω και σε ότι αφορά την ιχθυοφόρτωση, εγώ θα προσέθετα corydoras τα οποία θα έμπαιναν στο ενυδρείο πριν τον μονομάχο.
 17. Δεν τα πήρα τελικά... Πήγα και τα είδα από κοντά, όμορφα ψαράκια αλλά ήθελα περισσότερο χρώμα και τουλάχιστον ο κύριος που με εξυπηρέτησε ήταν ειλικρινής. Πήρα congo tetra, άχρωμα μικρούλια προς το παρόν, τα ανοίξω θέμα με το ενυδρείο να σας τα δείχνω καθως θα μεγαλώνουν και θα χρωματίζονται. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!
 18. Πιο πάνω ρωτούσες για τα μικρά. Δεν έχω απάντηση, από εσένα μαθαίνω, ωστόσο θα μπορούσαν να φταίνε: -η ανακατωσούρα που επικράτησε -το ότι είναι η πρώτη γέννα τους και είναι άπειρα, περιμένεις τώρα που δεν θα χρειαστεί να ανακατέψεις και έχουν μια μικρή εμπειρία να δεις να τα μεγαλώνουν. Διάβασα εδώ: http://www.tfhmagazine.com/details/articles/the-tiny-titan-of-lake-tanganyika-lamprologus-ocellatus-full-article.htm ότι παρατηρείται το φαινόμενο να τρώνε τα μικρά της πρώτης γέννας: ... "It should also be noted that first-time parents are prone to eating either the eggs or newly hatched fry, but their parenting skills will grow with time. I was lucky enough that such activity did not occur with my pair’s first brood. However, with subsequent pairs (not the wild-caught pair), I witnessed the parents cannibalize the fry on several occasions ".... Στο ίδιο link έχει αρκετά λεπτομερή περιγραφή και για το τάισμα: ..."Now, at this point, when you first see the fry poke their little heads out of the shell, they must be fed their own specific diet. I have been very successful with freshly hatched brine shrimp nauplii. You can either deposit the nauplii straight into the tank or, using a turkey baster, gently squirt the shrimp mixed with tank water into the opening of the shell to ensure that the fry receive the food. Another option is to take the pellet and flake food given to the parents, grind it up using a mortar and pestle, creating granules small enough for the fry to eat, and distribute it using similar methods. Regardless of whether you’re feeding the fry in the parents’ tank or a grow-out tank, I recommend turning off any filters or powerheads when feeding to ensure the food is not swept away before the fry have a chance to eat it."...
 19. Πολύ ωραίο έγινε! Πιο καλά έτσι με την ανισομερή κατανομή - στο μάτι μου αρέσει περισσότερο. Τί είναι τούτοι! Πώς στέκονται από πάνω "πόρτα" κι έτσι... Για πλησίασε αν τολμάς... Χάρηκα που τους βόλεψες!
 20. Καλώς όρισες! Καταλαβαίνω ότι σου αρέσει η ποικιλία αλλά αν είναι να βάλεις μονομάχο σε τόσο λίγα λίτρα προσπάθησε τουλάχιστον να του δώσεις τις παραμέτρους που ζητάει. Σκέψου να μένεις σε μια μικρούλα γκαρσονιέρα 20τμ και ο σπιτονοικοκύρης να μην σε αφήνει να βάλεις κάποιο διακοσμητικό στους τοίχους κλπ και να σε υποχρεώνει να κρατήσεις την επίπλωση του '40 με το βρωμερό παλιοστρώμα... κάπως έτσι θα νιώσει ο ψαρής σου σε ένα άδειο ενυδρείο. Τους αρέσουν τα φυτά... Δες εδώ https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/111057-15l-nano-betta/ ένα πολύ όμορφο παράδειγμα του τί πρέπει να φτιάξεις σε λίτρα παρόμοια με το δικό σου.
 21. Το 60αρι πέρυσι έπιανε και 29 βαθμούς σε μέρες καύσωνα με αναμμένο κλιματιστικό. Ειχα κάποτε με χρυσόψαρο comet σε ένα 120λτ (και επιβίωναν και μωρά ) κουκλάκια είναι αλλά και αυτά προτιμούν πιο δροσερό νερό.
 22. @Rik το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λόγια. Οτι δεν είναι θέμα (έστω μόνο) λίτρων - ως τετοιο όμως δίνεται γενικά στο προφιλ. Εγώ αν δεν είχα δει το θέμα του @Vou θα τα έβαζα στο 100αρι και θα θεωρούσα - νομίζω δικαιολογημένα - ότι είμαι εντάξει. Στους μονομάχους ακόμα και στο πιο ασχετο προφιλ να μπεις αναφέρεται ότι η συγκατοίκηση δεν προτείνεται, συνακόλουθα έχεις τις βασικές πληροφορίες. Σταματώ για να μην χαλάμε το θέμα, @Vou θα περιμένουμε τις φωτο!
×
×
 • Create New...