Jump to content

Lemeshianos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  150
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Cyprus
 1. Lemeshianos

  Αύξηση Μαγνησίου ?

  Ναι, όταν έστησα για πρώτη φορά το ενυδρείο είχα το πρόβλημα με την άλγη και σκεφτόμουν σοβαρά την εισαγωγή sailfin mollies. Ο φυσικός τους βιότοπος είναι τα έλη κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές, τα οποία πλημυρίζουν με την παλίρροια. Έτσι το νερό είναι υφάλμηρο. Μπορούν να εγκλιματιστούν και σε γλυκό και σε αλμυρό νερό. Συνήθως πωλούνται για γλυκό νερό έτσι θα αναγκαστείς να ανεβάζεις την αλατότητα σιγά σιγα σε διάρκεια 3-4 ημερών για να μην τα στρεσάρεις. Από εκεί και πέρα αν θες το αφήνεις μέσα σαν μέρος του CUC. Η bryopsis είναι από τις χειρότερες άλγες. Αν δεις και καμία άλλη μέθοδος δεν δουλεύει δοκίμασε και τα mollies παρά να πετάξεις το βράχο ή να εγκαταλήψεις το χόμπυ. Εγώ τελικά μετακόμισα και τα ξανάστησα όλα από την αρχή με την σωστή μέθοδο και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με άλγη. Το γυαλί το καθαρίζω 1-2 φορές τον μήνα μόνο.
 2. Lemeshianos

  Αύξηση Μαγνησίου ?

  Δοκίμασε Sailfin Mollies. Πωλούνται σαν ψάρι γλυκού νερού αλλά είναι ψάρια που μπορούν ζήσουν σε γλυκό, υφάλμυρο και αλμυρό νερό. Απ'ότι έχω διαβάσει πολλοί τα χρησιμοποιούν για αυτό ακριβώς τον λόγο, για να ελέγχουν την bryopsis και γενικά οποιαδήποτε άλγη στο ενυδρείο. Τσιμπολογούν συνεχώς τον βράχο και δεν την αφήνουν να μεγαλώσει. Θα χρειαστεί όμως να καθαρίσεις τα μεγάλα κομμάτια από το βράχο.
 3. Lemeshianos

  Deep Sand Bed

  Πόσο γρήγορη υπολογίζεις να είναι η ροή νερού από το DBS της υπερχείλισης? Συνήθως οι ζώνες απο-νιτροποίησης χρειάζονται λίγο οχυγόνο(hypoxic) για την δημιουργία βακτηριδίων απονιτροποίησης. Αυτό επιτυγχάνετε με αργή ροή νερού. Αν η υπερχείληση σου έχει μεγάλη αναταραχή της επιφάνιας του νερού και γρήγορη ροή τότε μάλλον άδικα θα το φτιάξεις.
 4. Lemeshianos

  Τεχνικες ερωτησεις

  Αργόστροφο είναι χειρότερα... Πλαστελίνη για να κρατάει το νερό, και την αρχή με dremel που να έχει κεφαλί με διαμαντόσκονη(λέμε τώρα για να ανοίξεις τρύπα για τον οδηγό. Ο οδηγος είναι αρίδα με διαμαντόσκονη και σιγά σιγά ανοίγεις την τρύπα για τον οδηγό. Μετά θα πρέπει να κάνεις δεύτερο φράγμα για να μην φεύγει το νερό από την τρύπα και σιγά σιγά να γίνει η αρχή με το ποτηράκι. Βασικά θέλει υπομονή και όχι πίεση στο γυαλί. Γρήγορες στροφές, νερό συνεχώς, και η μόνη πίεση στο γυαλί να είναι το βάρος του dremel.
 5. Lemeshianos

  Ats Filter

  Χρειάζεσαι συνολικά 46 watt φωτισμό(0.13 ανα λίτρο) για κάθετη τοποθέτηση. Βασικά 2 λαμπτήρες των 2100Κ 20-25 watt, ένας σε κάθε πλευρά του screen. Τα φώτα θα πρέπει να είναι 18 ώρες αναμμένα και 6 κλειστά. Ο κατάλληλος είναι αυτός στα δεξιά που είναι σε σπίρα. http://www.green-the-world.net/images/ener...light_bulbs.jpg Ο φωτισμός είναι ιδανικός για ανάπτυξη άλγης γι'αυτό θα πρέπει να μην βλέπει το ενυδρείο σου το φως από τους λαμπτήρες γιατί θα έχεις την ανάπτυξη της άλγης στο ενυδρείο αντί στο πλέγμα. Tο screen πρέπει να είναι 1.64 τετραγωνικά εκατοστά ανα λίτρο. Συνολικά χρειάζεσαι 574 τ.εκ. To μέγεθος της τρύπας του screen είναι καλύτερα να είναι το #7. http://www.amazon.co.uk/Plastic-Canvas-Cou...r/dp/B004BP6RCU Αυτό στο link σου δίνει 1350 τ.εκ. Στο screen έχει μεγάλη σημασία το πλάτος (αυτό που μπαίνει μέσα στην σωλήνα που τροφοδοτά με νερό). Χρειάζεσαι 60 λίτρα την ώρα για κάθε εκατοστό. Άρα το ιδανικό είναι έχεις μεγάλο ύψος και μικρό πλάτος για να μην αναγκαστείς να πάρεις μια πολύ δυνατή αντλία. Επομένος αν πάρεις ένα πλέγμα με διαστάσεις 20 x 30 εκ. και με ροή νερού 1200 λίτρα ανα ώρα είσαι μια χαρά. Το πλέγμα θα πάρεις ένα ποτηράκι από αυτά που κάνουν τρύπες στο ξύλο(http://image.made-in-china.com/2f0j00VBmavizsLGod/Bimetal-Hole-Saw-with-Hex-Shank-TWD00032-.jpg) θα βγάλεις την αρίδα, και με το ποτηράκι θα ξύσεις το πλέγμα μέχρι τα ξύσματα να γεμίσουν ένα ποτήρι. Βασικά πρέπει να το κάνεις την επιφάνια στο πλέγμα πολύ άγρια, να σου θυμίζει κάκτο στο άγγιγμα. Η εγκοπή στην σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να είναι 0,3 εκ. (3 mm) Tο καθάρισμα είναι 1 πλευρά του πλέγματος κάθε εβδομάδα, άσχετο αν πιστεύεις ότι δεν έχει αρκετή άλγη επάνω. Ακόμη και ελάχιστη να έχει, καθαρίζεις την μια πλευρά(την άλλη την αφήνεις για την επόμενη εβδομάδα) και ανάλογα με την ποιότητα του νερού σου ίσως κάνεις και μήνες να δεις πραγματική ανάπτυξη άλγης στο πλέγμα.
 6. Lemeshianos

  Ξεκίνημα νέου Reef 200l.

  Έχω το turboflotor που αναφέρεις σε 300 λίτρα μαζί με μια ATS(algae turf scrubber), αλλά με ελάχιστα ψάρια. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα Kaudern's Cardinal και τα σχέδια μου για ψάρια είναι να έχω μόνο: ζευγάρι Kaydern's Cardinal ζευγάρι Amphiprion Ocellaris ένα firefish ένα diamond goby Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ρύθμιση, θόρυβο αλλά η κατασκευή δεν είναι και ότι καλύτερη. Πρόσφατα έχει σπάσει λίγο στην ένωση της αντλίας με το σκίμμερ και χρειάζεται ένα cable-tie για να μην κάνει διαρροή.(ελάχιστη βέβαια). Για τα λεφτά του το βρίσκω μια χαρά ειδικά για τα δικά σου λίτρα.
 7. Άλλο να δουλέψει με το να μην ανεβάζει αμμωνία και ΝΟ2/ΝΟ3 και άλλο να δουλέψει με το να προσφέρει ένα σωστό χώρο/περιβάλλον σε ένα ψάρι. Και σε 100 λίτρα μπορείς να βάλεις ένα μικρό yellow tang αλλά στην πορεία το περιβάλλον θα είναι τόσο περιορισμένο που θα το στρεσάρει και θα είναι επιρρεπές σε ασθένειες και παράσιτα.
 8. Lemeshianos

  Πως καταλαβαίνω αν ο βράχος είναι καλός;

  O ζωντανός βράχος δεν είναι κατουσία βράχος αλλά σκελετός από νεκρά κοράλια. Ο καλός βράχος είναι ελαφρύς διότι είναι πορώδες. Όσο πιο πορώδες είναι τότο πιο πολύ επιφάνεια για ανάπτυξη βακτηριδίων υπάρχει. Επίσης μέσα στους πόρους αναπτύσσονται βακτηρίδια που βοηθούν στην απονιτροποίηση. Τέλος θα θέλεις να έχει και αρκετούς οφέλιμους οργανισμούς και αν είσαι τυχερός κάποιο καλό επιβάτη(γαρίδα, σκουλίκια, κοράλι).
 9. Lemeshianos

  αναγνωρισι

  Κοίταξε στο google για eunicid ή eunichid worm ή fireworm. Αν δεν είναι κάποιο από αυτά τότε είσαι οκ. Εγώ έχω ένα ρημάδι eunicid μέσα σε μια τρύπα στο βράχο και δεν καταφέρνω να το αφαιρέσω.
 10. Lemeshianos

  $2,499.99 ψαρακη!!!!! εδω ειναι το λινκ

  Όπως έχει κόσμο που αγοράζει αμάξι των 180,000 ευρώ και το τρακάρει την επόμενη υπάρχει και κόσμος που θα αγοράσει αυτό το ψάρι και θα του ψοφήσει την επόμενη...
 11. Lemeshianos

  Aptasia Proplem

  Αν η απταισία είναι μεγάλη και δεν λιώσει όλη από το χύδι/λεμόνι τότε μπορεί να ελευθερώσει μικροσκοπικά "αντίγραφά" της τα οποία θα δώσουν νεες ανεμώνες. Αυτά τα ελευθερώνει και αν την αφήσεις στην ησυχία της. Το πιο πάνω είναι ένα μηχανισμός επιβίωσης. Άρα αν "χτύπησες" μια απταισία αλλά δεν έλιωσε εντελώς τότε το πιο πιθανό να δεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα 2-5 μικροσκοπικές σε άλλα σημεία. Όταν την "χτυπάς" φρόντισε να έχεις ένα λάστιχο με σιφόνι και να μαζέψεις τα υπολοίματα. Επίσης καλύτερα είναι να είσαι σίγουρος ότι στο σημείο που είναι μπορείς με ένα "χτύπημα" να την λιώσεις εντελώς παρά να αστοχήσεις λίγο. Μου έτυχε αρκετές να μην τις πετύχω καλά και μετά από 2 μέρες εμφανίζονταν και πάλι αλλά σε χάλια κατάσταση. Μετά από 2 μέρες έλιωναν από μόνες τους και υπολόγιζα ότι τις καθάρισα αλλά έβρισκα 3-4 μικροσκοπικές μετά απο 4-5 μέρες.
 12. Lemeshianos

  Καφέ και πράσινη άλγη στα τζάμια

  Αν δεις μείωση μπορείς να μας ενημερώσεις εδώ τι αλλαγές έχεις κάνει μέχρι να μειωθεί?
 13. Lemeshianos

  Καφέ και πράσινη άλγη στα τζάμια

  Ο λόγος που βλέπεις αυτή την άλγη είναι η ύπαρξη νιτρικών και φωσφορικών αλάτων τα οποία καταλανώνει για να μεγαλώσει. Επομένως έχεις μια αύξηση θρεπτικών συστατικών στο σύστημα σου. Πρέπει να βρεις την πηγή αυτής της αύξησης(μεγάλη ιχθυοφόρτωση, πολύ τάισμα, ελλειπές συνεργείο από ασπονδύλωτα καθαρισμού) Συμφωνώ με τους άλλους στο θέμα της Chaeto. Συνήθως χρειάζεται την λάμπα με την σπείρα στα 23W. Με την 10ρα δεν αναπτύσσεται σωστά και δεν μπορεί να δεσμεύσει τα θρεπτικά συστατικά από το νερό. Μαγνήσιο: Ο λόγος που ρωτάει είναι διότι αρκετοί έχουν παρατηρήσει ότι αυξάνοντας το μαγνήσιο λίγο πιο πάνω από 1600 βοηθάει στο να μένουν σταθερές οι παραμέτροι Alk και Calcium. Αυτές οι δύο παραμέτροι όταν μένουν σταθερές στις τιμές τους, βοηθούν να μην είναι έντονη η ανάπτυξη της hair algae. Επίσης η χρήση Calcium reactor ή η δοσολογία με kalkwasser (ασβεστόνερο) βοηθάει την μείωση της hair algae διότι τα μόρια του ασβεστόνερου τείνουν να δεσμεύουν τα φωσφορικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί η άλγη να τα καταναλώσει. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις πρώτα την λάμπα για την chaeto και να βάλεις και ανακλαστήρα για να πηγαίνει περισσότερο φως πάνω της. Αν δεν δεις αλλαγή ούτε αύξηση στο μέγεθός της δοκίμασε πρώτα την δοσολογία με το ασβέσιο και στην συνέχεια την αύξηση του μαγνήσιου. Γενικά προσπάθα να κάνεις μια αλλαγή και να βλέπεις το αποτέλεσμα για να ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα.
 14. Lemeshianos

  Αλλαγες Νερού Απο Θάλασσα....

  Και ακαθαρσία να είναι, είναι τροφή για τους πλακτονικούς οργανισμούς και για τα κοράλια.
 15. Lemeshianos

  καλλιέργεια κωπήποδων?

  Βαλε μια γαρίδα mysis σε ένα σημείο μέσα στους βράχους που δεν μπορούν να φτάσουν τα ψάρια ή το CUC και θα είναι τροφή για τα κοπήποδα. Ή αν έχεις chaeto στο refugium βάλε μια γαρίδα mysis για τροφή και σιγά σιγα θα αυξηθεί ο πληθυσμός τους.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης