Jump to content

NIK-CHALKIS

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  juwel 75 l

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Γεια σας και απο εμένα. Συγνώμη που εάν και άπειρος επεμβαίνω αλλά έχω μπερδευτει μια και έχω την ίδια απορία(θέλω να βάλω στο ενυδρείο μόνο αρσενικά guppies και αρσενικά platy). Για το ίδιο θέμα με τον ίδιο τίτλο στις 24-4-07 υπάρχουν εντελώς αντίθετες απαντήσεις δηλ. ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο διάβασα και σε άλλο φορουμ που συμμετεχω.(Συστηναν σαν λύση ΜΟΝΟ αρσενικά σε συνδυασμό με γαριδουλες και apple snails) Να το διευκρινήσουμε?
 2. Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης που οφείλεται στις διακοπές.Το ενυδρείο είχε 27-30 C. Oι διαφανείς φυσσαλίδες; έφευγαν όταν το ψαράκι έβγαινε από το νερό.Οταν όμως ήταν μέσα φαίνονταν κολημμένες πάνω τους. Δεν έχω αεραντλία.
 3. Κανένα στίγμα κανένα ασπράκι. Τα ψαράκια ότι πέθαναν ήταν γυαλιστερά και μόνο την τελευταία ημέρα τους επεφταν τα πτερυγια προς τα κάτω. Τα συμπτώματα οταν παρουσιάστηκαν σχεδόν ίδια Στην αρχή νευρικό κολύμπι και προσπάθεια για αναπνοή μετά στον βυθό ή πάνω και τέλος. Οι φυσσαλίδες που αναφέρω ήταν από το νερό και κολλούσαν περίεργα στις ουρές τους αλλά εξωτερικά -δεν ήταν στίγματα στα λέπια τους ή κάτι τέτοιο. Ο pleco παραμένει. Δυστυχώς το ph ξανανέβηκε πάνω από 8. ΥΓ Γιατι δείχνει οτι το μηνυμα μετακινήθηκε? Δεν εκανα κάτι.
 4. Τα ψάρια τα έβαλα μετά από 4 εβδομάδες στρώσιμο-αρχες Μαιου. Οι τιμές του δικτύου : ΝΟ3 50 ,νιτρικά Ο,total hardness 300(17.0),Total alkalinity 300(17.0) , ph 8,4, Ενυδρείο σήμερα: Ν03 40, ΝΗ3/NH4 0,Total hardness 300(17.0),Total alkalinity 180(10.0), PH 7,6,PO4 0,1 Αναμιγνύω πλέον νερό δικτυου με απιονισμένο στις αλλαγές για να ρίχνω το PH, Επίσης έχω χρησιμοποιήσει τίρφυ για 4 ημέρες και επιπλέον το sera nitrivec και μια φορά την εβδομάδα το Nitrate Minus της Τετρα.
 5. Γειά σας. Το ενυδρείο είνα γλυκου νερού 75 λτ φυτεμένο με ανούμπιες κ.α.Το έχω από τον Μαιο. Κάθε φορά έχω 2 το πολύ 3 χρυσοψαράκια και πρόσφατα ένα pleco . Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες εκεί που τα ψαράκια δείχνουν μια χαρά συμπεριφέρονται παράξενα και μετά τέλος.Συνολικά έχασα 5 σε 3 μήνες. Ολες οι τιμές είναι φυσιολογικές με λίγα NO3 (50)αλλά με μεγάλη σκληρότητα και αλκαλικότητα. (GH 300,dKH 200-300,PH 7,8,) Το πρώτο παρουσίασε συμπτώματα νηκτικής κύστης δηλαδη ήταν γερμένο στο πλάι και πάλευε επί 2 ημέρες να κολυμπήσει. Τα άλλα κάθοταν όλη την ημέρα στον βυθό ή στην επιφάνεια αναπνέοντας πολύ γρήγορα. Οι θερμοκρασίες είναι σίγουρα υψηλές 26-28 ο C (για λίγο 30) τις κατεβάζω με ένα ανεμιστηρα πάνω από το ενυδρείο.Πιστεύω ότι κάτι γίνεται με το νερό του δικτύου γιατί συνήθως τα χάνω μετά από αλλαγές ή συμπληρώσεις νερού.(προσθέτω πάντα πρώτα αντιχλώριο) Τα ψαράκια παρουσιάζουν επίσης μικρές και πολλές φυσαλλίδες στην ουρά όταν παθαίνουν όσα προανέφερα. Το πρόγραμμα λέει τέλος Αυούστου να βάλω πλέον guppies η molly αφού παρότι μου αρέσουν πολύ τα oranda και τα ryukin φαίνεται δεν τα " σηκώνει " το κλίμα. ΔΕΝ τα τάιζα πολύ(1 φορά την ημέρα) , μετράω Νιτρικά, PH (7,8) φωσφορικά, οξυγόνο, CO2, κλπ.κλπ. Δοκίμασα λόγω μεγάλης σκληρότητας (έχω ανοίξει θέμα σε άλλη στήλη) να ανακατεύω με απιονισμένο νερό ή μεταλλικό με χαμηλό ΡΗ αλλά τίποτα. Σίγουρα κατά καιρούς ρίχνουν κάποιο φάρμακο στο δίκτυο και το νερό ασπρίζει αλλά όταν το βλέπω έτσι αποφεύγω τις αλλαγές. Τι μπορεί να συμβαίνει?Εαν είναι μεταδοτική ασθενεια δεν θα κολλούσε ο pleco?Τα ψαράκια δεν είχαν σημάδια ή κάτι άλλο ύποπτο πάνω τους . Το θέμα είναι ότι και τα παιδιά μου(3 και 9) απαγοητεύτηκαν και μου λένε να μην ξαναβάλω ψαράκια Υπάρχει κάποια ιδέα στο τι μπορεί να συμβαίνει?
 6. Τελικά δεν τα κατάφερα Η μάλλον κατάφερα να χάσω όλα τα ψαράκια μου ( 5 συνολικά σε 2 μήνες) εκτός από ένα pleco που απέμεινε ολομόναχος. Θα κάνω υπομονη έως τα τέλη Αυγούστου και μετά μάλλον θα στραφώ σε molly και guppies. Tα ψαράκια μετά από αλλαγές νερού 'εδειχναν να έχουν μικρές μικρές φυσσαλίδες στην ουρά. Εμεναν στον βυθό όλη την ημέρα. Θα ανοιξω όμως άλλο θέμα για αυτό στα ψάρια κρυου νερού.
 7. Σημερα 4η ημέρα με τίρφυ(θα την βγάλω τώρα) GH 300,dKH 200-300,PH 7,8,No3 <80.
 8. Γεια σας, Εχω ένα φυτεμένο ενυδρείο 75 λτ στο οποιο δυστυχώς έχουν απομείνει μετά από απώλειες(oranda redcup) και αντικαταστάσεις ενα χρυσοψαράκι και ένας pleco. Aντιμετωπίζω πρόβλημα με το νερό της περιοχής που είναι πολύ πολύ σκληρό και αλκαλικό. Τις τιμές ph τις ελέγχω με τίρφυ(κυμαίνονται τώρα στα 7,5-7,6) αλλά για την σκληρότητα δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω.Να φανταστείτε μέσα σε τρείς μήνες σε όλο το πάνω μέρος υπάρχουν έντονες επικαθήσεις αλάτων που δεν φεύγουν με τίποτα.Δοκίμασα από σήμερα αλλαγή με 12 λτ εμφιαλωμένου νερού. Προσπάθησα να βρώ νερό με μικρές τιμές σε νάτριο, μαγνήσιο κλπ. Επίσης και τα NO3 είναι γύρω στα 50. Οι υπόλοιπες τιμές στα αποδεκτά επίπεδα.Στο πρόγραμμα έχω από τον Σεπτέμβρη να χαρίσω το χρυσόψαρο και να βάλω guppies και molly. Μήπως το εμφιαλωμένο είναι επικινδυνο? Διαβάζω κάποιες συμβουλές για απιονισμένο νερό. Περιλαμβάνεται και αυτο που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ για σίδερα και ψυγεια αυτοκινήτων? Θεωρώ υπερβολικά τα χρήματα που απαιτούνται για reverse osmosis. Θα ηθελα την βοήθεια σας για να αποφευχθούν τραγικά λάθη.
 9. Παιδιά ευχαριστώ για τισ συμβουλές. Με λίγο υπομονή 8 ώρες φωτισμό και ένα pleco η κατάσταση βελτιώθηκε ως αποκατασταθηκε εντελώς. Εχουν μείνει λίγα χαλασμένα φύλλα και όλα τα νέα φύλλα δείχνουν μια χαρά. Και πάλι ευχαριστω.
 10. Για να ανακεφαλαιώσω: Το πρώτο κατάστημα μου είπε να βάλω λίπασμα. Αγόρασα και έβαλα υγρό λίπασμα.Στην επόμενη επίσκεψη μου έδωσαν σίδηρο. Μετά άλλος πωλητής μου είπε ότι είναι άλγη και να ρίξω βελτιωτικά όπως και έκανα. Πρόσφατα μου είπαν ότι οι κηλίδες αυτές είναι εξ αιτίας υπερβολικού φωτισμού. Μόλις είπα για τις 7 ώρες μου είπαν ναι άλλα είναι ανούμπιες και δεν θέλουν πολύ φώς. Οι μαύρες κηλίδες έχουν επεκταθεί σε πολλά φύλλα τα οποία χαλάνε. Θα προσπαθήσω σήμερα να ανεβάσω κάποια νέα φωτό. Δεν μας έφταναν αυτά ήρθε και η ζέστη,Λειώνουμε eμείς αγxωνόμαστε και για τα έρημα τα ψαράκια. Εχθές το νερό χτύπησε 31 και έτρεξα και έβαλα έναν ανεμιστήrα κατεβάζοντας την στους 27-28. Θα προσαρμόσω τις ώρες όπως μου λες αλλά με μαξιμουμ το 7ωρο.(πχ 1-8) Ευχαριστώ για την βοήθεια
 11. Γεια σας και πάλι Δυστυχώς η κατάσταση σταδιακά επεκείνεται και στα υπόλοιπα φυτά.Τώρα φωτίζεται 3-10 το βράδυ.Το αστείο είναι ότι στα καταστήματα μου έχουν δώσει δέκα διαφορετικές εξηγήσεις. Η τελευταία ότι φωτίζεται υπερβολικά το ενυδρείο.Εχθές έβαλα και ένα νέο φυτό ένα "egeria densa,tropiche" για τα νιτρικά.Εριξα και μια αμπούλα με βιοκαλλιεργειες. Υπομονή Εαν υπάρχει εν τω μεταξύ κάποια άλλη ιδέα ειναι ευπρόσδεκτη.
 12. Τον φωτισμό τον διόρθωσα αμέσως μόλις ενημερώθηκα από τον κλαζ. Ετσι τώρα μενει ανοικτος από 2 το μεσημέρι έως 10 το βράδυ . Είναι ΟΚ?Οι ανούμπιες δεν είναι βαθειά φυτεμένες.Εξ άλλου και το microsorum pteropus έπαθε τα ίδια(είναι δεμένο σε ριζα).Μου ειπαν να προσθέσω σίδηρο αλλά φοβαμαι ότι έχω κάνει ηδη υπερλίπναση. (2 παστίλιες πριν 2 εβδομάδες και σταγόνες την περασμένη).Σε κάποιο μαγαζί μου είπαν οτι ειναι αλγη και ότι προέρχεται από τα NO3 (ειναι γυρω στο 25 - τα άλλα Ν είναι μηδεν). Κάποια ιδέα?
×
×
 • Create New...