Jump to content

Stav!

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Stav!

  Ποιο για Diy

  Ναι!! Άμα θες κάντο σαν πείραμα όταν έχεις χρόνο και πες μου την γνώμη σου!!
 2. Stav!

  Ποιο για Diy

  Δοκίμασε φιλτράκι για τσιγάρα (ultra slim για να χωρά στο σωληνάκι της εξόδου)!! Έχει πολύ μικρούς πόρους και οι φυσαλίδες είναι πραγματικά τόσο μικρές που παραμένουν πολύ ώρα στην στήλη του νερού αν διαχέονται σωστά από το φίλτρο!! Εγώ το έχω δοκιμάσει και παρατηρώ συνεχώς αιωρούμενες φυσαλίδες μέσα στο νερό!!
 3. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Διαφορές στο DNA μεταξύ άγριων και όχι ψαριών δεν υπάρχουν διαφορετικά θα μιλούσαμε για διαφορετικά είδη!!Όταν ένα ψάρι δεσμεύεται δεν αλλάζει το DNA του αλλά σίγουρα αλλάζει ο μεταβολισμός τους και σίγουρα κάποια βιοχημικά μονοπάτια για αυτό και παρατηρούνται αλλαγές στο χρώμα αλλά ακόμα και στην μορφολογία τους!!Για παράδειγμα σας φέρνω την πελαγική τσιπούρα με αυτήν των ιχθυοκαλλιεργειών στην οποία δεν διακρίνεται το στέμμα στο κεφάλι!!Ωστόσο τα ψάρια που μεγαλώνουν σε ενυδρεία είναι λογικό να είναι πιο ανθεκτικά μιας και προέρχονται από άγριους προγόνους οι οποίοι μπορούσαν να προσαρμοστούν σε συνθήκες ενυδρείου!!!
 4. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Το ‘ζουν σε ποταμούς’ αναφέρθηκε αναφορικά. Το ότι ζουν στη λίμνη τα υποβάλει σε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις μιας και η λεκάνη είναι κλειστή και οι απορροές μεγάλες!!Οι λίμνες έχουν επιπλέον προβλήματα ευτροφισμού ιδίως κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου κάνοντας το νερό τοξικό και ανοξικό!!Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι δίσκοι στα ενυδρεία μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες!!!Να σημειωθεί επίσης πως για τους παραπάνω λόγους και ιδίως τα εδάφη των μαγγρόβιων δασών που έχουν προσαρμοστεί τα δίσκια το pH είναι χαμηλό!!! Σχετικά με τα βακτήρια μεγάλος αριθμός βακτηρίων σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα δεδομένου πως καταναλώνουν οξυγόνο ωστόσο οι καλύτεροι ρυθμιστές για αυτές τις καταστάσεις είναι τα φυτά καθώς και οργανισμοί που αναμοχλεύουν την άμμο!!!Μεταβάλλοντας το ενδιαίτημα που ζουν τα βακτήρια από την επιφάνεια σε βαθύτερα μέρη του βυθού ρυθμίζεται ο αριθμός των αποικιών τους μιας και στα μεγαλύτερα βάθη δεν επιβιώνουν!!!Όσων αφορά στη στήλη του νερού οι αλλαγές λύνουν το πρόβλημα!!!
 5. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Γενικότερα να γνωρίζεται πως πολλά είδη ψαριών έχουν δυνατότητα σε μεγάλο εύρος pH θερμοκρασιών κλπ ιδιαίτερα αυτά που ζουν σε ποταμούς μιας και έχουν προσαρμοστεί εξελικτικά στις επιδράσεις που υπάρχουν από την πρόσμιξη των νερών τους με το θαλασσινό σε περιοχές κοντά σε εκβολές καθώς και από το νερό της βροχής!!!Όσο αμελητέες και αν σας φαίνονται οι παροχές αυτές νερού οι επιδράσεις είναι πολύ σημαντικές στις χωρικές κλίμακες που ζουν τα ψάρια στις οποίες οι τιμές μεταβάλλονται απότομα!!Το ζήτημα όμως με αυτό είναι πως στη φύση τα ψάρια μπορούν να μεταναστεύσουν ενώ στο ενυδρείο όχι!!Για αυτό το λόγο θα πρέπει οι τιμές να έχουν χαμηλές μεταβολές κατά την διάρκεια της βδομάδας ώστε να ρυθμίζονται εύκολα!!Το ότι ένα ψάρι μπορεί να επιβιώσει σε διάφορες τιμές pH δεν σημαίνει πως θα αναπτύσσεται σωστά!!Ωστόσο αν οι τιμές δεν αγγίζουν τα άκρα που αυτό επιβιώνει και οι συνθήκες παραμένουν σταθερές κάποια στιγμή ο μεταβολισμός του θα προσαρμοστεί!!!!
 6. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!! Έχω προβληματιστεί πολύ για τα λίτρα οπότε θα δω μήπως μπορέσω να κάνω κάτι με αυτό πρώτα και μετά βλέπουμε!!!!
 7. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Σε ευχαριστώ για την παράθεση αλλά νομίζω πως υπερβάλεις λίγο για τον λόγο πως κύριο λόγο για την ανάπτυξη των αερόβιων βακτηρίων είναι η επιφάνεια του υποστρώματος που αναπτύσσονται μιας και το φράγμα που υπάρχει στο επιφανειακό οριακό στρώμα μεταξύ κυτταρικής μεμβράνης και νερού είναι μηδαμινό για το μέγεθός τους κάτι που δεν ισχύει για την άλγη!!Άρα δεν χρειάζονται τόση κυκλοφορία!! Ωστόσο είμαι υπέρ της χρήσης δύο φίλτρων!! Ένα για την βρώμικη δουλειά και ένα για την βιολογία!!! Επίσης γράψε λάθος για τις δύο αλλαγές νερού την ημέρα σε δύο αλλαγές νερού την εβδομάδα!!
 8. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Απλά εφόσον μπω στην διαδικασία να αγοράσω φίλτρα γιατί να μην υπολογίσω και αυτό; Πάντως κάπως έτσι το έχω σκεφτεί να το κάνω!!
 9. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Ξέχασα κάπου διάβασα πως το φίλτρο δεν πρέπει να έχει μεγάλη κυκλοφοριακή δυνατότητα γιατί μπορεί να προσροφά τα μικρά τους!!Αληθεύει;
 10. Stav!

  Βοηθήστε για το στήσιμο ενός νέου δισκοενυδρείου!!!!

  Ευχαριστώ Klaz δεν το σκέφτηκα καν για τις γαρίδες!!! Σχετικά με την αντίστροφη όσμωση όμως δεν έχω ιδέα από πού μπορεί να προμηθευτώ και πόσο θα κοστίσει!! Έχεις στο νου σου κάποιο μαγαζί στην Αθήνα να μου προτείνεις;
 11. Παιδιά καλησπέρα!!! Σύντομα θα βάλω μπρος ένα DIY ενυδρείο 230 διαστάσεων 120x40x50 με σκοπό να φιλοξενήσω δύο τρείς δίσκους! Δεν είμαι αρχάριος αλλά έχω εμπειρία σε ασιατικά ψάρια περισσότερο και με τα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα έχω αγχωθεί!! Επίσης θέλω να το φυτέψω με ότι επιτρέπεται φυσικά και να τοποθετήσω και κανα αλγοφάγο ψάρι ή ίσος γαρίδες αν με παίρνει!!! Οι απορίες που έχω λοιπόν είναι οι εξής: 1.Πόσος φωτισμός χρειάζεται καθώς κάποιοι αναφέρουν πως οι δίσκοι χρειάζονται λιγότερο φως! 2.Πως μπορώ να διατηρώ τις συνθήκες σταθερές όταν κάνω έως και δύο αλλαγές την ημέρα σε τόσα λίτρα νερού; Υποθέτω πως αν βάζω νερό βρύσης και να το ρυθμίζω σιγά σιγά θα είναι πρόβλημα. Υπάρχει κάποιο υλικό που να δρα ρυθμιστικά στο pΗ κάποια ρητίνη ίσως!! 3.Τέλος θέλω κάποια πρόταση για φίλτρο! Μέγεθος, ονομασία και τιμή πάνω κάτω!!!!! Υ.Γ. Λάβετε υπόψη πως δεν έχω χώρο για μεγαλύτερο ενυδρείο!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης