Jump to content

freedom

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  311
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος freedom

 • Γενέθλια 30/01/1974

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  120L φυτεμένο κοινωνικό - 40L μονομάχου
 • Τοποθεσία
  Πάτρα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. freedom

  Ps.saulosi Που Θα Βρώ?

  Ευχαριστώ πολύ!
 2. freedom

  Φτάνει Πια Με Τα Ψάρια Νοσοκομείου.

  Πολύ ωραία άποψη με την οποία συμφωνώ 100%. Τις λιγότερες απώλειες τις έχω όταν αφήνω το ενυδρείο να "τρέξει" και δεν το τζολεύω συνέχεια. Όταν ξεκίνησα με είχε πιάσει τρέλα και έκανα και εγώ τον χημικό κάθε μέρα. Πλέον κατάλαβα πως το ενυδρείο το μετράμε για να το στρώσουμε και ύστερα μια φορά το μήνα για ph / νιτρικά και εάν. Εάν κάνουμε σωστές αλλαγές νερού, ξέρουμε πως τα φίλτρα μας δουλεύουν σωστά και δεν βλέπουμε κάποια αρρώστια στα ψάρια και στα φυτά όλα είναι ΟΚ. Επίσης τα χρώματα και η διάθεση στα ψάρια και τα χρώματα στα φυτά είναι ο καλύτερος δείκτης σε τι κατάσταση είναι το νερό μας.
 3. freedom

  Ποια Λίμνη Της Αφρικής Προτιμάτε?

  Τanganyika για πολλούς λόγους. Περισσότερο λόγο της μοναδικλης κίνησης - χαρακτήρα κυρίως των tropheus.
 4. freedom

  Ps.saulosi Που Θα Βρώ?

  Όχι υβρίδια, Μιλάμε για καθαρά ψαράκια.
 5. Αλλά έχει φασαρία.... Νέα δεδομένα. Έβαλα την ρίζα μέσα στο ενυδρείο για δοκιμή και είναι τόσο μεγάλη τελικά που εάν βάλω και πέτρες θα μπουκώσει το ενυδρείο. Προβλέπω να γίνει αμαζόνιος τελικά με μικρά ψαράκια.
 6. Ενδιαφέρον και το θέμα με τα Κillies... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/killi.htm
 7. Στο θαλασινό μπορώ να βάλω πέτρες λάβας? Πω πω με έβαλες σε άλλο τρυπάκι τώρα γιατί τα θαλασσινά έχουν ωραία χρώματα... πάω να διαβάσω!
 8. Rio 300 (121x51x66cm) Μια παλιά φωτό από το ενυδρείο όπως ήταν με την πλάτη φελόδεντρου - μαχαίρωσα το πόδι μου κόβωντας το φελό Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αφού είδα και διάβασα για τις περιπτώσεις που αναφέρετε κατέληξα πως το βασικό μου κριτίριο θα είναι το χρώματα των ψαριών σε συνδιασμό με το χαρακτήρα. . τα ψάρια που μου αρέσουν είναι τα εξής: 1) Lifalilli 2) σχεδόν όλα τα malawi labido yellow, Acei κτλ. 3) tropheus 4) Guppy (φοβερά χρώματα) 5) beta λόγο χρωμάτων και χαρακτήρα (αλλά δεν μπορείς να βάλεις πολλά αρσενικά μαζί) 6) Όλα τα μικρά τύπου,iriatherines, chery barbs κ.α. 7) σχεδόν όλα από Victoria κυρίως λόγο χαρακτήρα. 8) Όλα τα κοπαδόψαρα αμαζονίου καρδινάλιοι, νεον, ροδόστομοι. 9) και φυσικά οι δίσκοι Επίσης καταλήγω πως πρέπει να κάνω βιοτοπικό και μια γενική άποψη που έχω για τα ενυδρεία είναι πως επειδή είναι ένας μικρόκοσμος μου φαίνετε ασύμετρο να έχω μεγάλα ψάρια όσο και εντυπωσιακά να είναι. Ίσως γι'αυτό το λόγο μ'αρέσουν όλα τα μικρά ψαράκια και τα κοπαδόψαρα. Οπότε σκέφτομαι η βάση να είναι σε μικρά ψάρια και 1-2 ζευγάρια απο κάποιο είδος απο μεγαλύτερα. Επίσης μου αρέσει η ενασχόληση κυρίως με ένα είδος το οποίο να εξαντλώ, όπως έκανα και με τα σκαλάρια στο παρελθόν. Δεν μ'αρέσει το ενυδρείο να έχει 15 είδη και να είναι σαν πολύχρομο τσίρκο. Σας είπα είμαι αναποφάσιστος.... Τα post σας με έχουν βοηθήσει πολύ, ευπρόσδεκτα και άλλα σχόλιά σας σχετικά!!!!!!!
 9. Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες! Κάποιες δεν τις είχα καν στο μυαλό μου! Τώρα διάβασμα και επανέρχομαι να σας πω που κατέληξα. Εντωμεταξύ το θέμα είναι ανοιχτό για όποιον διαβάσει ακόμα και θέλει να απαντήσει μια και είμαι αναποφάσιστος και μπορεί να αλλάξω εύκολα απόφαση
 10. Δεν μ'αρέσουν τα ψάρια απο taganika τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούν . Εάν και έχουν ενδιαφέρον χαρακτήρα
 11. Τα έχω ψιλοβαρεθεί τα αφρικανάκια. Και στο άλλο ενυδρείο που τους έχω καλές κρυψώνες τα βλέπω σπανίως! Ίσως δεν έχω διαβάσει αρκετά να βρώ πάλι το ενδιαφέρον μου για τα είδη. Εάν κάνω αφρικανικό θα το γεμίσω πέτρες υφαιστείου καφέ σκούρες που έχω πάρα πολλές. Δεν ξέρω όμως εάν έχουν πρόβλημα τα ψάρια με αυτές τις πέτρες καθότι είναι κοφτερές.
 12. Χαιρετώ μετά από πολλά χρόνια απουσίας την κοινότητα. Τώρα έχω πάλι λίγο χρόνο οπότε… πάμε στην ουσία! Θέλω να κάνω ανακατασκευή σε 300 Lt. Το ενυδρείο έφυγε απο τον τοίχο και μπήκε στο κέντρο του δοματίου και ξηλώθηκε η πλάτη -ιδιοκατασκευή από φυσικό κορμό φελού- για να φαίνετε και απο τις 2 όψεις. Ήθελα πάντα να το κάνω αυτό! Και έχουμε και λέμε… Υπάρχουν διαθέσιμα από παλιά setup: 1 εξωτερικό φίλτρο EHEIM Professional Wet/Dry 1 εσωτερικό από το JUWEL -που θα προσπαθήσω να το αποφύγω. 2 Λάμπες Τ8 JUWEL (η μία colour και η άλλη Highlight) Ένα καλό σύστημα Co2 Τα φελά από την πλάτη Μερικά ξύλα Μια πολύ ωραία μεγάλη ρίζα – βάση από δέντρο που είχε ξεβράσει η θάλασσα Και την έχω επεξεργαστεί για να είναι έτοιμη. Πολλές μικρές και μεγάλες πέτρες ηφαιστείου σκούρες καφέ. 2 μεγάλες πέτρες ηφαιστείου με τρίπες στην μέση. Xοντρό χαλίκι από πέτρες υφαιστείου σκούρο καφέ. Άπειρες ασβεστολιθικές πέτρες. Ψηλός καφέ χαλαζίας Λίγος ψιλόκοκος άσπρος άμμος. Λίγο χώμα υποστρώματος κατάλληλο για φυτά. Λόγο περιορισμένου χρόνου απορρίπτω το δισκοενυδρείο ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται συχνή φροντίδα. Από ψάρια υπάρχουν μερικές αφρικάνες σε ένα 100λιτρο με πέτρες. Θα ήταν μια καλή περίπτωση μετακόμισης, αλλά τα έχω ψιλοβαρεθεί τα νταμάρια. Από την άλλη επίσης το νερό τις βρύσης είναι πολύ σκληρό στο σπίτι και δεν χρειάζονται και πολύ φροντίδα οι αφρικάνες. Φασαρία με Co2 / φυτά/ πολύ συχνές αλλαγές νερού κ.α. Επίσης δεν μου πάει να βάλω αφρικάνες με ξύλα....Ούτε να βάλω ξύλα μαζί με πέτρες.... Δεν μαρέσει να ξεφεύγω απο την ένοια τοι βιοτοπικού. Από την άλλη επίσης θα ήθελα να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό από σκαλάρια/κοινονικό που είχα παλαιότερα.... Εχω μπερδευτεί!!!! Εσείς τι setup θα φτιάχνατε με τα παραπάνω υλικά?
 13. freedom

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Στην Πάτρα δυστιχώς δεν μπορώ να βρώ άτομα με αναπαραγωγές για να πάρω απο ενυδρειόφυλλο. Πρέπει να ανέβω Αθήνα. Από την άλλη έχω και την περιέργεια τι στο καλό μου έδωσαν τελικά :S
 14. freedom

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Ο "έμπειρος" όπως φάνηκε πωλητής στο pet shop είπε ότι δεν αλλάζουν χρώμα όταν μεγαλώνουν και από φωτογραφίες που βλέπω στο internet διαπιστώνω ακριβώς το αντίθετο. Επίσης και στο σχήμα των μικρών βλέπω αρκετές διαφορές από τα ενήλικα... αλλά λες ότι και εσύ μικρά τα είχες πάρει :S
 15. freedom

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Μιλάω για την 4 και την 5 φωτογραφία. Είναι 2.5 πόντους ακόμα μικρό.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης