Jump to content

panosvar

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  9
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος panosvar

 • Γενέθλια 26/07/1965

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  cayman 110

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. panosvar

  Vallisneria & Excel

  Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις σας. Το DIY για παροχή CO2 ήταν πάντα στη σκέψη μου με το μόνο σκεπτικό ότι θα έπεφτε "λίγο" για πάνω από 200 λίτρα. Το ποστ πάντως το άνοιη=ξα για να συζητήσουμε για το Excel και για εαν πράγματι προκαλεί αυτά τα προβλήματα που ανέφερα ή ήταν μια τυχαία κατάσταση στο δικό μου ενυδρείο.
 2. panosvar

  Vallisneria & Excel

  Θα ήθελα να αναφέρω μια διαπίστωση μου σχετικά με τις "παρενέργειες" του Excel. Αρχικά θέλω να επισυμάνω ότι είναι το καταλληλότερο προϊόν για όσους δεν χρησιμοποιούν CO2 στο ενυδρείο τους γιατί το αναπληρώνει με οργανικό άνθρακα. Εγώ δεν χρησιμοποιώ CO2, κυρίως για λόγους κόστους αρχικής εγκατάστασης, αν και σε μακροχρόνια βάση νομίζω ότι το Excel καταλήγει να είναι ακριβότερο. Χρησιμοποιώ καθημερινά 1 1/2 καπάκι σε 210 λίτρα καθαρά. Πριν ένα μήνα περίπου αποφάσισα να βάλω μερικές ρίζες Vallisneria Americana και μια ρίζα Egeria Densa (Elodea). Μερικές ημέρες μετά η Elodea άρχισε να ασπρίζει ενώ η Vallisneria κυριολεκτικά να λιώνει. Κατόπιν αναζήτησης στο δίκτυο διάβασα κάποιες αναφορές για το ίδιο συμβάν και από άλλους χρήστες. Θα ήθελα να μάθω και τη δική σας άποψη επί του θέματος και αν είχατε ανάλογη εμπειρία.
 3. panosvar

  Vvallisneria Mericana

  Εγώ με το Excel τις έλιωσα τελείως Μετά από αρκετό διάβασμα στο διαδίκτυο τελικά διαπίστωσα ότι το Excel δεν κάνει και πολύ καλό στις Vallisneria και Elodea. Πρέπει ίσως να ελλατώσεις την ποσότητα που βάζεις ή όπως λέει ο φίλος klaz κόψτο τελείως.
 4. panosvar

  Κεραυνός εν αιθρία

  Ίσως είναι κακή λειτουργία του φίλτρου. Δεν θα 'πρεπε εαν λειτουργούσε σωστά το βιολογικό φίτρο τα ΝΟ2 να ήταν 0; Επίσης γιατί τόσο μεγάλες τιμές στα νιτρικά; Απλές ερωτήσεις κάνω
 5. panosvar

  Κεραυνός εν αιθρία

  Μια σκέψη κάνω μόνο και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι έμπειρος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τον άνθρακα τον έβγαλες;
 6. panosvar

  Χαιρετώ του Φίλους του Aquazone

  Ευχαριστούμε πολύ, Αύριο θα 'μαστε εκεί (με πολλές απορίες )
 7. panosvar

  Χαιρετώ του Φίλους του Aquazone

  Γεια σας από το Παλαιό Φάληρο Αθήνα, Ονομάζομαι Παναγιώτης Βαρυτίμου και ξεκινήσαμε μαζί με τον εντεκάχρονο γιο μου Σταύρο την ανασχόληση με το ενυδρείο πριν ένα μήνα περίπου. Είναι ένα Cayman 110 (240 L) και έχει για την ώρα δυο Pearle Gourami. Το ενυδρείο μου το πρότειναν ως ένα πολυ καλής ποιότητας και πράγματι είναι. Είμαστε τελείως αρχάριοι, μαθαίνουμε όμως σιγά σιγά και ιδιαίτερα με τη δική σας συμβολή στο forum πιστεύω γινόμαστε καλύτεροι. Όταν τελειώσει το στήσιμο των φυτών και μπουν και μερικά ακόμα ψαράκια θα δημοσιεύσουμε και φωτογραφίες.
 8. panosvar

  Καφέ άλγη

  Χαιρετώ τους φίλους του ενυδρείου, Είμαι ερκετά νέος στο χώρο (μόλις ένας μήνας). Το ενυδρείο στήθηκε πιστεύω σωστά και μπήκαν αρχικά τρία φυτά. Ενα echinodorus ozelot, ένα echinodorus oriental και ένα java fern σε ξύλο. Δεν υπάρχει υπόστρωμα αλλά μόνο χαλίκι χαλαζία 3 χιλιοστά και ύψος περίπου 7 εκατοστά. Οι τιμές του νερού είναι στα φυσιολογικά πλαίσια εκτός από την τιμή του pH που θα την ήθελα λίγο χαμηλότερη. Συγκεκριμένα PH 8, NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 25, GH 9, KH 7 Στο ενυδρείο (Cayman 240L) αυτή τη στιγμή κολυμπούν μόνο δυο pearle gourami και δείχνουν αρκετά καλά στην υγεία τους. Το πρόβλημα είνα με τα φυτά. Επάνω στην επιφάνεια των φύλλων εμφανίστηκε καφέ άλγη με μικρές ίνες που φεύγει αν τριφτεί με το χέρι. Οι ερωτήσεις μου που θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι οι εξής: 1. Η καφέ άλγη είναι επικύνδινη. Πρέπει να κάνω κάτι ή περιμένω να φύγει (ευσεβείς πόθοι; 2. Το CO2 πιστεύω πρέπει να έχει πολύ χαμηλή τιμή. Είναι αιτία για την εμφάνιση της καφέ άλγης; 3. Δεν βλέπω τα φυτά πολύ στα επάνω τους. Τι μου προτείνετε να κάνω. Έχω βάλει από μια ταμπλέτα και μια εβδομάδα πριν έβαλα υγρό λίπασμα. Ευχαριστώ και πιστεύω να σας γνωρίσω αύριο στη συνάντηση.
 9. panosvar

  Φυτά και γλαστράκι

  Χαιρετώ την παρέα του Aquazone, Είμαι νέος στο χώρο του ενυδρείου και αποφάσισα το ενυδρείο μου να έχει πραγματικά φυτά. Η ερώτηση μου είναι απλή. Θα μπορούσα να φυτέψω μόνο σε χαλίκι χωρίς να βγάλω το γλαστράκι; Μου είπαν αν δεν αφαιρέσω το γλαστράκι ανεβαίνει η τιμή του pH. Έχει αυτό καμμία λογική; Ευχαριστώ
×