Jump to content

Juvo

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  9
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αιτωλοακαρνανίας
 • Χώρα
  Hellas
 1. Juvo

  Diy Chiller!

  Είμαι στη φάση σχεδιασμού για ένα πύργο μεγάλου μεγέθους (1,5μ) ελπίζω να το ολοκληρώσω πριν το καλοκαίρι ώστε να το χρησιμοποιήσω και να σας το παρουσιάσω κιόλας. Το έχω δει να δουλεύει αποδοτικά σε 400 λίτρα ενυδρείο περίπου
 2. Juvo

  Diy Chiller!

  Πραγματικά δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από τη χαρά του diy μακροπρόθεσμα αυτό το πρότζεκτ. Τα ψυγεία και οι καταψύκτες δεν είναι φτιαγμένα για αυτή τη δουλειά , θα χαλάσουν σύντομα και η ενεργειακή απόδοση όλου του εγχειρήματος δεν είναι καλή. Αν έχεις όρεξη για diy αυτό που πραγματικά αξίζει τον κόπο (μόνο όμως αν έχεις πρόσβαση σε καλά εξαεριζόμενο ή ανοιχτό χώρο) είναι να κατασκευάσεις ένα πύργο ψύξης , στην αρχή αυτή (evaporating cooling) βασίζεται και το deltec eco cooler με πολύ καλά απότελέσματα και φοβερά χαμηλή κατανάλωση. Μειονεκτήματα η μεγάλη εξάτμιση και κατα συνέπεια υγρασία στο χώρο και ο όγκος του συστήματος , αλλά πολύ εύκολο στην κατασκευή και πολύ αποδοτικό.
 3. Juvo

  υπερχειληση και λιτρα!

  οι υπολογισμοί αυτοί είναι καθαρά εμπειρικοί , είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογίσεις τη μέγιστη ροή του νερού και του αέρα μαζί. Όσο για τη διαφορά πίεσης που λέει είναι , υπάρχει μόνο αν τραβά ο σωλήνας σκέτο νερό. Ο σωλήνας της υπερχείλισης ΔΕΝ είναι υπό πίεση. Ο τύπος έχει βάλει θεωρητικά ένα σωλήνα στον πάτο του ενυδρείου και μια βάνα και την ανοιγοκλείνει μέχρις ότου βρει ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ του εισερχόμενου και εξερχόμενου νερού, αυτό είναι συνταγή για πλημμύρα!!! η ισοροπία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Επίσης λέει 'my calculations are based on a vertical hole which technically wont drain as much as a horizontally mounted hole (simple example: a 1" hole at 1/2" depth mounted vertically would only be half underwater yet a 1" horizontal/flat hole under even 1/4" water would be completely covered)" αυτό είναι λάθος σχεδιασμού της υπερχείλισης , άλλο πράγμα η γραμμή της υπερχείλισης και άλλο ο σωλήνας που κατεβάζει το νερό ,όταν βάζει το σωλήνα οριζόντια απλά δεν έχει αρκετά μεγάλη επιφάνεια εσόδου νερού στο σωλήνα και ανεβαίνει η στάθμη του νερού στο ενυδρείο.Η γραμμή της υπερχείλισης πρέπει να είναι τόσο μεγάλη που να είναι ελάχιστα μόνο κάτω από την επιφάνεια του νερού, πρακτικά να μη βλέπεις διαφορά. Δουλεύει και αυτό αλλά τραβά νερό και κάτω από την επιφάνεια που δεν το προτιμάς αλλά και σε περίπτωση διακοπής το ενυδρείο θα αδειάσει μέχρι το κάτω μέρος του σωλήνα και πρέπει να προβλεφτεί ο ανάλογος όγκος στο sump.
 4. Juvo

  υπερχειληση και λιτρα!

  Το που θα κάνεις την τρύπα στο τζάμι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει σε ποιο ύψος θα είναι το χείλος της υπερχείλισης γιατί εκεί θα είναι και η στάθμη του ενυδρείου σου . Είναι εξαιρετικά πολύπλοκος ο ακριβής υπολογισμός της ποσότητας νερού που κατεβάζει η υπερχείλιση γιατί δεν κατεβάζει μόνο νερό αλλά και αέρα , για το μέγεθος του σωλήνα υπάρχουν πολλοί εμπειρικοί κανόνες με μεγάλο συντελεστή ασφάλειας που δουλεύουν άριστα όπως πχ εδώ http://www.reefcentral.com/index.php/drainoverflow-size-calc το Βέβαια θέμα του θορύβου είναι πολύ σημαντικό για κάποιους και εκεί υπάρχουν πολλές πατέντες , εγώ έχω καταλήξει σε μεγάλο εύκαμπτο σωλήνα με κλίση τέτοια που το νερό να κυλά και όχι να πέφτει.
 5. Juvo

  Eρωτηση για αντλια και Sump

  Αν κατάλαβα καλά έχεις ήδη ένα sump και θες να προσθέσεις και άλλο ένα έξω. Δεν είναι πολύ εύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο και να είναι απολύτως ασφαλές, αν θέλεις δώσε περισσότερες πληροφορίες.
 6. Juvo

  τραβενιτης ή Ponce

  Θεωρητικά ο τραβερτίνης καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις. Δηλαδή είναι πορώδης και ασβεστολιθικός αλλά δε γνωρίζω αν είναι δυνατόν να υπάρχουν προσμίξεις επικίνδυνες για τα ενυδρείο μας σε περίπτωση που ελευθερωθούν. Αν το επιχειρήσεις άφησέ το να μείνει πολύ καιρό στο νερό έτσι ώστε να διαλυθεί το μεγαλύτερο μέρος από τις προσμίξεις, πριν το βάλεις στο ενυδρείο. Επίσης έχεις βρει κάπου;;; Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε ένα βαρέλι για καιρό με θαλασσινό νερό και να δούμε τι επιπτώσεις έχει στην ποιότητα του νερού.
 7. Juvo

  Πρόβλημα Με Υπερχείλιση

  Όπως ακριβώς τα λες "τα Νο3 δεν δημιουργούνται από το τίποτα, είναι αποτέλεσμα τις οξείδωσης του No2 από μερίδα των βακτηρίων στο βιολογικό υλικό μας" Το ενυδρειακό βαμβάκι θα γίνει πηγή Νο3 εάν μείνει πολύ καιρό είτε μέσα στον σωλήνα είτε στο φίλτρο γιατί μαζεύει detritus που είναι η "τροφή" για τα βακτήρια που παράγουν Νο3. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις "τροφής" ευνοούν την ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού βακτηριδίων που παράγουν Νο3. Τα βακτηρίδια που ολοκληρώνουν τον κύκλο του αζώτου με απονιτρικοποίηση ,αυτά δηλαδή που "τρώνε" Νο3 είναι πολύ δυσκολότερο να αναπτυχθούν σε αριθμούς τέτοιους που να προλάβουν να καταναλώσουν τις ποσότητες Νο3 που παράγουν τα βακτήρια που "καλοαναθρέψαμε" δίνοντας τους συγκεντρωμένη τροφή σε αποσύνθεση με το βαμβάκι, οδηγώντας σε υψηλές τιμές Νο3. Για το λόγο αυτό σε reef ενυδρεία πρέπει το detritus να μη μείνει συγκεντρωμένο πάνω στο βαμβάκι ή οπουδήποτε αλλού στο ενυδρείο (ακόμη χειρότερα) αλλά να είναι σε διαρκή κίνηση στη στήλη του νερού έως ότου να φτάσει στο skimmer ή να γίνει τροφή για κάποιο οργανισμό στο σύστημα μας (κυρίως σε Non Photosynthetic Tanks). Αν κάποιος θέλει να βάλει βαμβάκι πρέπει να το αλλάζει πολύ πολύ συχνά ώστε να μην μεγαλώνει δυσανάλογα ο πληθυσμός των βακτηριδίων που παράγουν Νο3 σε σχέση με τα βακτηρίδια απονιτρικοποίησης.
 8. Juvo

  Diy Refugium Filter με βυθιζόμενο φώς

  Πολύ έξυπνο και απλό . Θα το δοκιμάσω και εγω σε ένα "2028 wanna be refugium". stathis200 thanx PS (γιατί δεν κατασκευάζει κάτι τέτοιο η eheim ή η fluval???)
 9. Juvo

  Maxxx Nano ''To βάπτισμα''

  Μπράβο πολύ δυνατο ξεκίνημα!!! και πολυ όμορφο setup , αν βρεις χρόνο πες μας σε παρακαλώ για το "DYI refugium σε κάννιστρο με submersible light " είμαι στη διαδικασία μετατροπής σε refugium ενος EHEIM 2224 και κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη . Είδες άνοδο τις θερμοκρασίας και για το λογο αυτό δεν το δουλεύεις;
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης