Jump to content

Nitrogenase

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

5 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Location
  Αττική

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

280 profile views
 1. Ενδιαφέρουσα πληροφορία blenaddict . Μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες? Σε περιοχή της Ελλάδας γίνεται αυτό? Έχει και άλλες τοπικές ονομασίες ? και που ακριβώς το χρησιμοποιούν το κάρβουνο μετα ? (Την αλισίβα μου θυμίζει αλλα γινεται με σταχτη ...)
 2. Παιδιά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δικά μου τα ψαράκια . Απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιντεακι μας δείχνει ότι είναι τουλάχιστον , εφικτό να υπάρξει τέτοιο project….
 3. Αγαπητέ «kixlidatos» σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου! θα επιθυμούσα εν πάση περίπτωση να υπάρξει μια πιο ανοιχτή κουβέντα και με αλλά μελή . Υπάρχει κάποιος που έχει προσθέσει 2 οι περισσότερα αρσενικά ψάρια (χωρίς θηλυκά φυσικά) στο ενυδρείο του και έχουν πάρει τα «κυριαρχικά» τους χρώματα? και αν ναι με πιο τρόπο?
 4. Φίλε "kixlidatos" Αυτή την στιγμή δεν έχω καμία.Η ερώτηση μου είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική & προς εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.Φυσικά μιλάω πάντα για 250 + λίτρα . Όσο αφορά τα είδη δεν γνωρίζω αν υπάρχουν είδη κατάλληλα για αυτό το project και ακατάλληλα.. κατά καιρούς έχω δει ενυδρεία με πολλά είδη αρσενικών Aulonocara χωρίς πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι κάπου αλλού είναι το θέμα. Στην διαμόρφωση ίσως?Στην σειρά που θα μπουν? Σε άλλα ψάρια διαφορετικού γένους (που μπορεί να έχουν θηλυκά) ?
 5. Καλησπέρα. Κατά καιρούς έχω προσθέσει σε ενυδρείο 2 αρσενικές Αulonocara χωρίς τη παρουσία θηλυκών ατόμων . Όμως σχεδόν πάντα μόνο το ένα αρσενικό παίρνει τα χρώματα αναπαραγωγής το δεύτερο θαμπώνει και συνήθως κρύβεται. Η ερώτηση μου είναι, αν έχετε κάποιες ιδέες-tips, ώστε να μπορούν να μπουν σε ένα ενυδρείο περισσότερες αρσενικές (μόνο) και επι πλέον, να βγάλουν τους «κυρίαρχους» χρωματισμούς τους.
 6. Και εγώ θα δώσω το παρών όπως πάντα !!!
 7. Εξαιρετικό και απλό! Η στάθμη του νερού που βρίσκεται?
 8. συγχαρητηρια και απο εμενα η οργάνωση ήταν πολυ καλή και το κλίμα ήταν υπέροχο
 9. Nitrogenase

  Kalkwasser.

  Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες . Ενα μεγάλο μπράβο και από εμένα! Θα ήθελα να ρωτήσω, παρεμπίπτοντος αν κάποιος έχει προσπαθήσει να προσθέσει εκτός από υδροξείδιο του ασβεστίου Ca(OH)2 και κάποιας μορφής Μαγνησίου μέσα στο διάλυμα
 10. Συγχαρητήρια για το άρθρο και για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό και μεθοδικότητα που προσεγγιζεις το χόμπι . Ενα μεγάλο μπράβο και απο εμένα . Οσο αφορά τώρα τις μικρόπαραλλαγές που εντοπιζεις στον φαινοτυπο (άρα και κατα 95% θα πρέπει να ειναι και στον γένοτυπο ), προσωπικά δεν πιστεύω ότι οφείλονται σε μη καθαρούς πληθυσμούς αλλά σε φυσιολογικές μεταλλαγες που ειναι δυνατόν να προκύψουν στο πέρασμα των γενεών . Ενας άλλος λόγος μπορεί να ειναι η ανάδυση σπάνιων γονιδιων απο τις αιμομιξίες που πιθανόν συμβαίνουν . Ενας τρίτος λόγος θα μπορούσε να ειναι το περιβάλλον, χονδρικα να πω χωρίς να το αναλύσω περισσότερο ότι ένας γονοτυπος μπορεί να δώσει κάποιες φορές διαφορετικό φαινοτυπο (πχ διαφορετικό χρωματικο μοτίβο ) ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται . Καλό ειναι να μην ξεχνάμε ότι ο όρος "περιβάλλον" ειναι πολυ γενικός και έτσι περιβάλλον για τα ψάρια μπορεί να ειναι πχ η κυκλοφορία του νερού , η θερμοκρασία ,η τροφή , το φως και πολλά ακόμα . Δυστυχώς τα γονίδια και πιο γενικά η αλληλουχία του DNA απο το οποίο απαρτίζονται τα γονίδια πολυ σπάνια παραμένουν σταθερά στο πέρασμα του χρόνου ( για να γίνει αυτο σε έναν οργανισμό θα πρέπει το περιβάλλον, οι θηρευτες και τα θηράματα του να παραμείνουν σταθερά και πάλι δεν ειναι σίγουρο λόγο των αυτόματων μεταλλαγων που ειναι πιθανόν να γίνουν ) γιαυτο το λόγο όταν όταν κουβέντιαζω για την εξέλιξη των ζώων μου αρέσει πολυ ο όρος "χρονοείδος"
 11. Να προσθέσω και εγώ την άποψη μου. Αν και το φεγγάρι δεν είναι αυτόφωτο (αντανακλά το φως σαν καθρέπτης από τον ήλιο) . Έχει παρόμοιο φως , όπως και κατά την διάρκεια της ανατολής και της δύσης ισχύουν περίπου τα ίδια που βλέπουμε και στον ήλιο.(σε εξαιρετικά μικρότερη ένταση φυσικά) έτσι λοιπόν σε συνεχεία αυτής της λογικής το χρώμα και η ένταση φωτόςπου βλέπουν οι οργανισμοί χοντρικά, εξαρτάται από το βάθος που βρίσκονται και από τις ουσίες που είναι διαλυμένες στο νερό. Έτσι πχ μια κιχλιδα που ζει στα 20μ σε μια ολιγότροφη λίμνη στην Αφρική θα πρέπει να βλέπει το χρώμα του φωτός προς το μπλε (τα θερμά χρώματα λογικά θα έχουν απορροφηθεί και λόγο έντασης και λόγο βάθους ) ενώ ένα κοπάδι με καρδινάλιους σε ρηχά νερά στον Αμαζόνιο σε περιοχές με διαλυμένες χρωστικές στο νερό , χλωροφύλλες, χουμικά οξέα, τανίνες κτλ το χρώμα θα έχει μια πιο κόκκινη απόχρωση. Προσθέστε στην εξίσωση και την μεταβαλλόμενη ένταση του φεγγαριού στο 28ημερο ,την μεταβαλλόμενη ένταση του φωτός από τις καιρικές συνθήκες και την μεταβαλλόμενη ένταση στην ροη του νερού του πόταμου(και την θολερότητα του) στο έτος και έχουμε μια σχετικά ικανοποιητική εικόνα της προσαρμογής του φωτός στα ψάρια φιλικά
 12. Και εγώ θα είμαι παρόν παιδιά
 13. Με μια επιφύλαξη απο της φωτογραφιες που βλεπω πρέπει να είναι το Balistes capriscus http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=7327 καλο είναι να γνωρίζεις ότι στη Μεσόγειο έχουμε και το Stephanolepis diaspros Μου επιρρεπείς να σε ρωτήσω και εγω κάτι ? αφού δεν ήξερες τι ψάρια ήταν και αν τρώγονται γιατί κρατησες και τα 10 ?
 14. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά για το είδος Lepomis gibbosus στην Ελλάδα
×
×
 • Create New...