Jump to content

jsab114

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  8
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Με αυτά που διάβασα νομίζω ότι 1 τουλάχιστον ψάρι (silver shark) προσβλήθηκε από ICH (θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία). Θα ήθελα να μου πείτε τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένεια συνοπτικά γιατί χάθηκα λίγο με αυτά που διάβασα. 1) Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 29, ΟΚ; Για πόσες μέρες; 2) Προσθέτουμε αλάτι. Πόσο όμως και για πόσες ημέρες;;; Όταν λέτε αλάτι εννοείτε το ΕΚΤΟΖΟΝ ή κάτι άλλο; ευχαριστώ!
 2. jsab114

  Προτάσεις διακόσμησης

  Διανύω την 15η ημέρα στρωσίματος και έχω φυτέψει μερικά φυτά (κυρίως μέση και πίσω). Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να δημιουργήσω μερικές κρυψώνες ακόμα μιας και υπάρχουν μόνο 2 μικρές κάτω από τα ξύλα. Σκέφτομαι να βάλλω και κανένα βράχο με τρόπο που να μου δημιουργήσει 1 ή 2 κρυψώνες ακόμα. 1) Θα ήθελα προτάσεις για φυτά χαμηλά μπροστά. 2) Ο φωτισμός μου δεν με ικανοποιεί αισθητικά και λόγω των MOPANI το νερό έχει κίτρινο-πρασινοκοκκινο χρώμα. Μήπως να βάλω κάποια λάμπα με θερμοκρασία φωτός προς το μπλε για να δείξει καλύτερα (τώρα έχω 2 x 20W 10000K) (Το ακροφύσιο εξόδου του φίλτρου δοκίμασα να το βάλλω στα πλάγια αλλά μου δημιουργούσε μεγάλο ρεύμα με την Elodea και την Vallisneria (ήταν μονίμως γυρτές προς τα αριστερά) και το ξαναέβαλα στο κέντρο).
 3. Παιδιά, ευχαριστώ για τις προτάσεις - παρατηρήσεις σας. Ήδη άλλαξα το πράσινο ακροφύσιο εξόδου του φίλτρου, ώστε να δημιουργεί ρεύμα νερού προς την μεγάλη διάσταση του ενυδρείου. Θα ήθελα όμως, αν μπορεί κάποιος, απαντήσεις και για τα ερωτήματα που έχω, γι' αυτό και τα συγκεντρώνω ξανά παρακάτω: 1) Φωτισμός: Αφηνώ αναμένο το φωτισμό 16:00 - 07:00 manual (χωρις χρονοδιακόπτη)(Ισχύς 2 χ 20W). Μήπως είναι πολύ; 2)pH 8,4 (σύμφωνα με τεστ Tropical Marine). Μήπως πρέπει να κάνω κάτι με το pH μου; 3) Το χρώμα του νερού μου κοκκίνισε όταν πρωτο-έβαλα τα MOPANI (τα είχα βρασει και μουλιάσει πολλές ώρες) αλλά με την πρώτη αλλαγή μάλλον δείχνει πράσινο-κίτρινο. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι για να γίνει πιο διάφανο; 4) Έχετε να μου προτείνεται κάποιο "αναρροφητήρα" για πυθμένα με άμμο. Δοκίμασα έναν πορτοκαλί της Serra κυλινδρικό, αλλά μου τραβούσε και αρκετή άμμο και έχω την εντύπωση πώς δεν τράβαγε καλά (μου έμειναν αρκετά υπολείμματα στον πυθμένα). Υπάρχουν άλλες γεωμετρίες αυτών τον ακροφυσίων που λειτουργούν καλύτερα με την άμμο; Ευχαριστώ!
 4. Να διευκρινίσω ότι οι μετρήσεις ΝΗ3 , ΝΟ2 και pH είναι από το ενυδρείο μου. Μόνο για την σκληρότητα οι τιμές είναι εργαστηρίου.
 5. Έχω στήσει ένα ενυδρείο 120 lit (80 x 35 x 45), με άμμο. Σκοπός μου να φτιάξω ένα κοινωνικό ενυδρείο (μιας και είναι ή πρώτη μου απόπειρα με τα ενυδρεία). Εξοπλισμός (προς το παρόν) μόνο ένα φίλτρο Eheim 2217 (με 0.8 lit serra μακαρόνι, 3 μπλε σφουγγάρια, 1 Lit Substrat, υαλοβάμβακας και φύλλο active carbon). Φωτισμός 2 x 20W 10000K (μάρκα με-έκαψες RESUN, ήταν μαζί με το ενυδρείο) Αφηνώ αναμένο το φωτισμό 16:00 - 07:00 manual (χωρις χρονοδιακόπτη). Μήπως είναι πολύ; Decor: 2 ρίζες MOPANI 1 Vallisneria Americana 1 Anubia Barterii 1 Acorus Gramineus (με παραπλάνησαν στο μαγαζί μιάς και από ότι διάβασα μετα το φυτό είναι για μέχρι 22 Βαθμούς κελσίου) Βλέπε συννυμένο αρχείο. Διανύω την 10 ημέρα λειτουργίας του ενυδρείου και έχοντας τοποθετήσει ένα χρυσόψαρο από την δεύτερη ημέρα (για στρώσιμο), έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ξεκινήσω να ταΐζω τις αποικίες βακτηριδίων με λίγο περισσότερη τροφή (ΝΗ3 μέσω απορριμμάτων των ψαριών). Προς το παρόν ρίχνω κάθε μέρα λίγο Nitrivec της Serra (σήμερα είναι η τελευταία ημέρα, σύμφωνα με της οδηγίες του). Προχθές έκανα και μία αλλαγή νερού κατά 30%. Οι μετρήσει μου πριν την αλλαγή ήταν: ΝΗ3 0 ΝΟ2 0.05 pH 8 - 8.4 (τόσο είναι και της βρύσης) Σκληρότητα νερού βρύσης 15 GH , 14 ΚΗ (μετρημένα από την βρύση του σπιτιού μου παλαιότερα από εργαστήριο {δεν έχω ακόμα αγοράσει τεστ}) Θερμοκρασία (με εκτός πρίζας το θερμοστάτη) 26 Βαθμούς (έχω την εντύπωση ότι οι λάμπες ζεσταίνουν πολύ το νερό) Μήπως πρέπει να κάνω κάτι με το pH μου; Λέω να ξεκινήσω με τρία PLATY (1 αρσενικό και 2 θυλικά) μιας και διάβασα ότι είναι ανθεκτικά για αρχή και αντέχουν και στο pH μου. Το χρυσόψαρο να το αφήσω μέσα ή να το βγάλω; Το χρώμα του νερού μου κοκκίνισε όταν πρωτο-έβαλα τα MOPANI (τα είχα βρασει και μουλιάσει πολλές ώρες) αλλά με την πρώτη αλλαγή μάλλον δείχνει πρασινο-κίτρινο. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι για να γίνει πιο διάφανο; Θα ήθελα τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Ένα άλλο θέμα τώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας, αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο "αναρροφητήρα" για πυθμένα με άμμο (δεν ξέρω πως ακριβώς τον αποκαλείτε, εννοώ αυτόν τον πλαστικό κύλινδρο με το λάστιχο για τον καθαρισμό του πυθμένα άλλα και ταυτόχρονης αλλαγής νερού). Δοκίμασα έναν πορτοκαλί της Serra κυλινδρικό, αλλά μου τραβούσε και αρκετή άμμο και έχω την εντύπωση πώς δεν τραβαγε καλά (μου έμειναν αρκετά υπολείμματα στον πυθμένα). Υπάρχουν άλλες γεωμετρίες αυτών τον ακροφυσίων που λειτουργούν καλύτερα με την άμμο;
 6. Μια ερώτηση: Ποια ψάρια χρειάζονται οπωσδήποτε την άμμο;
 7. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι ψάρια θα βάλλω, απλά από ασχετοσύνη πήρα άμμο αντι για χαλίκια (για αισθητικούς λόγους). Μήπως πρέπει να πάω να την αλλάξω;
 8. Χαιρετίζω τα μέλη του Forum! Μπράβο το forum είναι εξαιρετικό! Είμαι εντελώς αρχάριος στα Ενυδρεία. Αγόρασα ένα ενυδρείο 120 L (80x34x44) και έχοντας διαβάσει κάποια εισαγωγικά άρθρα εδώ και σε άλλα sites, θέλω να ξεκινήσω να το στήσω. Πρέπει να αγοράσω όμως άμεσα ένα φίλτρο. Με αυτά τα λίγα που διάβασα αποφάσισα να πάρω ένα εξωτερικό της Eheim. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο (γιατί δεν έχω βγάλει άκρη μέχρι τώρα)? Επίσης αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι: Το φίλτρο όπως το αγοράζεις είναι σκέτο? Όλα αυτά τα επιπλέον υλικά τα βάζεις σαν έξτρα? Υπάρχει έτοιμο ΚΙΤ γεμισμένο με όλα τα σύγχρονα υλικά? Μαζί με το ενυδρείο αγόρασα και Άμμο. Διαβάζοντας όμως στο Internet είδα ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν χαλίκι. Τι προβλήματα δημιουργεί η άμμος και όλοι την αποφεύγουν??? Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ερωτήσεις, σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
×