Jump to content

Stam

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  8
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Stam

  Απόψεις Για Τις Αλλαγές Νερού

  Αν και το Forum δεν μου επιτρέπει για κάποιο άγνωστο λόγο να ψηφίσω θα ήθελα να καταθέσω τις παρατηρήσεις μου. Έχω ένα 300λτ με κιχλίδες malawi, στο οποίο άλλαζω 30% του νερού κάθε 10 περίπου μέρες. Εδώ κι ένα χρόνο παρατήρησα ότι μετά από κάθε αλλαγή αρχίζουν οι περιπτύξεις ανάμεσα στα labido και κατά κανόνα τις επόμενες μέρες μέρες μία τουλάχιστον θυληκιά είναι μπουκομένη!!! Αντιθέτως τα demasoni δεν δείχνουν καμία αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Στο δεύτερο ενυδρείο μου (200λτ) όπου κατοικεί ένα oscar 15 πόντων, κάνω αλλαγές πάλι το 30% κάθε εβδομάδα, αλλιώς αν καθυστερήσω παρατηρώ ότι δεν έχει όρεξη για παιχνίδια και κρύβεται μέχρι να του αλλάξω νερό, οπότε και αρχίζει τις χαρές!!! Να σημειώσω ότι και τα δύο ενυδρεία τρέχουν 2 χρόνια εντελώς απροβλημάτιστα, με μετρήσεις ακριβώς στα όρια των απαιτούμενων συνθηκών για κάθε είδος. Δικό μου συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι αλλαγές είναι ευεργετικές για την συμπεριφορά των ψαριών, χωρίς βέβαια να είναι απόλυτα αναγκαίο να γίνονται με αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Άλλωστε κάθε ενυδρείο νομίζω πως είναι διαφορετικό και έχει δικές του ρουτίνες.
 2. Stam

  Ευχαριστώ Δημόσια Το Petcumulus

  Δεν είναι τυχαί ο ότι και σε μένα που μένω Κω η αποστολή έγινε άμεσα και η παράδοση της παραγγελίας μου έγινε σε λιγότερο από 24 ώρες! Και μάλιστα χωρίς καν να αναφέρω κάτι! Συγχαρητήρια στα παιδιά για τον επαγγελματισμό τους!
 3. Stam

  Την Βοήθεια Σας Παρακαλώ

  Ok. Ευχαριστώ πολύ.
 4. Stam

  Την Βοήθεια Σας Παρακαλώ

  Ένας φίλος μου χάρισε ένα ενυδρείο 200 λίτρων (100Χ40Χ55), στο οποίο σκέφτομαι να βάλω ένα ή δύο Green Terror. Διαβάζω συνεχώς κι ενώ ξέρω τί απαιτήσεις έχουν σε ποιότητα νερού, δεν μπορώ να καταλήξω τι υπόστρωμα να χρησιμοποιήσω. Θα προτιμούσα κάτι σε μαύρο χρώμα (άμμο ή χαλίκι). Μπορώ να φυτέψω και κάποια εύκολα φυτά? Η΄ θα τα ξεθάψουν όλα? Σας παρακαλώ οι όποιες προτάσεις σας να είναι συγκεκριμένες (μάρκα - τύπος υποστρώματος, ονομασία φυτών) μιας και είμαι στην επαρχία και θα πρέπει όλα να τα παραγγείλω μέσω internet. Ευχαριστώ.
 5. Stam

  Μπούκωμα?

  Ναι, το πρώτο μπούκωμα είναι. Το ενυδρείο τρέχει από τον Ιανουάριο, με ένα εξωτερικό φίλτρο 1000lt/ώρα. Ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει το στήσιμο γιατί μάλλον θα πάρω ένα μεγαλύτερο 400 lt. Και τα ψαράκια είναι περισσότερα απ' ότι θα ήθελα καθώς ακόμα δεν έχω ξεχωρίσει χαρέμια. Vag ομολογώ ότι έχω φάει τον κόσμο να βρω πέτρες σαν τις δικές σου, μιας και το ενυδρείο σου αποτελεί σημείο αναφοράς. Τις αγόρασες από κάπου; Μέσα στον Μάιο θα έχω κατασταλάξει (ελπίζω!), οπότε και θα κάνω και μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.
 6. Stam

  Μπούκωμα?

  Καλημέρα σε όλους. Πρώτο μου post αν και παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και τέσσερις μήνες περίπου. Έχω ένα ενυδρείο 240 lt, στο οποίο διατηρώ ένα 5 labidochromis caeruleus και έξι pseudotropheus demasoni. Εδώ και τρεις μήνες προσπαθώ να καταλάβω ποιά από τα labido είναι αρσενικά και ποιά θηλυκά. Χτες παρατήρησα αυτό Τι λέτε είναι μπουκωμένη?
 7. Stam

  E Oxi !!!!!

  Τελικά το Κάρμα είναι μεγάλη υπόθεση....... Στις 10 Οκτωβρίου θα είμαι εκεί και μάλλον κάποιος μου στέλνει "μήνυμα"....
×