Jump to content

nikos193

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  256
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. nikos193

  Τριχοειδής άλγη

  Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Είσαι πολύ επεξηγηματικός! Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχώ που ο φώσφορος είναι στο 0 mg/l? Ρωτάω γιατί νομίζω πως διάφοροι τύποι άλγης δημιουργούνται από ανισσοροπία νιτρικών-φωσφορικών.
 2. nikos193

  Τριχοειδής άλγη

  Ευχαριστώ πολύ φίλε klaz! Άλλη μια ερώτηση μόνο. Φώσφορο να ρίχνω στο ενυδρείο? Ρωτάω γιατί εάν και τα ποσοστά είναι μηδαμινά στο ενυδρείο μου φοβάμαι μήπως χειροτερέψει την κατάσταση.
 3. nikos193

  Τριχοειδής άλγη

  Το ενυδρείο είναι σχεδόν φουλ φυτεμένο με ρίζες μοπάνι και λίπασμα ρίχνω σύμφωνα με το δοσολόγιο της seachem σε ημερήσια βάση. Μήπως ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχω επαρκή ποσότητα φωσφορικών? Τα τεστ έγιναν με τεστ tetra
 4. nikos193

  Τριχοειδής άλγη

  Έχω μεγάλο πρόβλημα με πράσινη και μαύρη τριχοειδή άλγη και θέλω να με βοηθήσετε! Μέτρηση PO4 (φωσφορικά): <0,1 mg/l Μέτρηση Fe (σιδήρος): - Μέτρηση ΝΟ3 (νιτρικά): ~12,5 Μέτρηση kH (ανθρακική σκληρότητα): 8 Μέτρηση pH: 7 Έχεις τύρφη στα φίλτρα σου (ΝΑΙ/ΟΧΙ): ναι Έχεις CO2 (DIY/μπουκάλα): ναι Πόσο CO2 υπάρχει διαλυμένο στο νερό σου (ppm): 32 mg/l Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου: 100 καθαρά Τι λάμπες έχεις (μάρκα, Watt, Kelvin): 1 sylvania gro-lux & 1 arcadia freshwater (2x25 watt) Πόσες ώρες ανάβουν οι λάμπες: 8 Τι υπόστρωμα και χαλίκι έχεις: seachem flourite black Τι λιπάσματα χρησιμοποιείς και κάθε πότε: όλη τη σειρά seachem χωρίς το seachem phosphorous
 5. nikos193

  ποιον τροπο χρησιμοποιητε για διαχυση Co

  Προσωπικά εγώ απ' ευθείας στο εξωτερικό φίλτρο.
 6. nikos193

  τροφή για Ramirezi

  Οκ. Μπορεί κάποιος βέβαια να μου δώσει μια άμεση απάντηση για το ποια τροφή είναι η καλύτερη(που θα την τρώει 100%) για το ρεμιρεζι μου να πάρω γιατί φεύγω διακοπές? Υ.Γ.:Τα ψάρια θα μου τα φροντίζουν άλλοι.(τάισμα κλπ.)
 7. nikos193

  τροφή για Ramirezi

  Ok. Έχεις να μου προτείνεις ονομαστικά κάποια συγκεκριμένη της τετρα? Και να δώσεις βέβαια κύρια βάση στο ραμιρεζι! Σε ευχαριστώ πολύ!
 8. nikos193

  τροφή για Ramirezi

  Είναι φουλ φυτεμένο με ξύλα ph 6,5, λίτρα 95 καθαρά και έχω ένα μικρό σκαλάρι, ένα ζευγάρι γκουράμια και το ραμιρεζι. Η τροφή με νοιάζει για το ραμιρεζι μιας και τα υπόλοιπα την τετρα προ την τρώνε κανονικά σε αντίθεση με το ραμιρεζι που την σαμποτάρει!
 9. nikos193

  τροφή για Ramirezi

  Σε ευχαριστώ! Από τροφές μόνο την προ έχω. Ποια να πάρω από τις 2 αφού κάνουν? Τα flakes ή τα granules? Ξες γιατί κολλάω? Γιατί η μεν μία flakes είναι πιο συνηθεισμένη ενώ η άλλη τα granules είναι πιο εξιδικευμένη για τισ κιχλίδες. Ποια είναι η γνώμη σου? Ποια από τις 2?
 10. nikos193

  τροφή για Ramirezi

  Παιδιά καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω μία καινούρια τροφή για ένα μικρό ramirezi που έχω και θέλω να με βοηθήσετε να επιλέξω ποια από αυτές που είμαι ανάμεσα καθώς έχω ήδη την tetra pro και δεν την τρώει. Είμαι ανάμεσα στην TetraCichlid MiniGranules και στην TetraMin Flakes Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποια άλλη την οποία θα προτιμήσει και θα φάει καλύτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 11. nikos193

  Το Ramirezi δεν τρώει

  Οκ. Θα δω τότε. Άμα δεν την φάει τι να την κάνω αυτήν την τροφή?
 12. nikos193

  Το Ramirezi δεν τρώει

  Παιδιά πήρα καινούρια τροφή την Tetra PRO. Απλά το πρόβλημα είναι ότι το ραμιρεζι που έχω πάει να την φάει αλλά μετά την φτύνει. Μήπως δεν την συνήθισε ή να πάρω άλλη? Την πήρα και 9€ αυτήν!
 13. nikos193

  Eνυδρείο του Μήνα

  Έχω μείνει SPEECHLESS!!!!!!!!!!!
 14. nikos193

  Ενυδρειάκι για μονομάχο

  Εννοείτε καλέ . Τι να το παγώσω το ψάρι όπως στα pet shop ? Ναι έχω και το νερό έχει θερμοκρασία 25 βαθμούς.
 15. nikos193

  ποιά είναι η σωστή δομή του φίλτρου?

  Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις τα υλικά ως εξής: Το νερό που θα μπαίνει θα περνάει πρώτα από το μπλε σφουγγάρι για να κρατά τα πιο μεγάλα σωματίδια, μετά από τον υαλοβάμβακα όπου θα κρατούνται τα πιο μικρά και τέλος το βιολογικό υλικό το οποίο με αυτήν την σειρά των υλικών δεν θα βουλώσει κιόλας! Το πως θα τα βάλεις βέβαια αυτό εξαρτάται και από τι βολεύει εσένα! (Πάνω απόλα)
×