Jump to content

nikos193

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  256
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Είσαι πολύ επεξηγηματικός! Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχώ που ο φώσφορος είναι στο 0 mg/l? Ρωτάω γιατί νομίζω πως διάφοροι τύποι άλγης δημιουργούνται από ανισσοροπία νιτρικών-φωσφορικών.
 2. Ευχαριστώ πολύ φίλε klaz! Άλλη μια ερώτηση μόνο. Φώσφορο να ρίχνω στο ενυδρείο? Ρωτάω γιατί εάν και τα ποσοστά είναι μηδαμινά στο ενυδρείο μου φοβάμαι μήπως χειροτερέψει την κατάσταση.
 3. Το ενυδρείο είναι σχεδόν φουλ φυτεμένο με ρίζες μοπάνι και λίπασμα ρίχνω σύμφωνα με το δοσολόγιο της seachem σε ημερήσια βάση. Μήπως ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχω επαρκή ποσότητα φωσφορικών? Τα τεστ έγιναν με τεστ tetra
 4. Έχω μεγάλο πρόβλημα με πράσινη και μαύρη τριχοειδή άλγη και θέλω να με βοηθήσετε! Μέτρηση PO4 (φωσφορικά): <0,1 mg/l Μέτρηση Fe (σιδήρος): - Μέτρηση ΝΟ3 (νιτρικά): ~12,5 Μέτρηση kH (ανθρακική σκληρότητα): 8 Μέτρηση pH: 7 Έχεις τύρφη στα φίλτρα σου (ΝΑΙ/ΟΧΙ): ναι Έχεις CO2 (DIY/μπουκάλα): ναι Πόσο CO2 υπάρχει διαλυμένο στο νερό σου (ppm): 32 mg/l Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου: 100 καθαρά Τι λάμπες έχεις (μάρκα, Watt, Kelvin): 1 sylvania gro-lux & 1 arcadia freshwater (2x25 watt) Πόσες ώρες ανάβουν οι λάμπες: 8 Τι υπόστρωμα και χαλίκι έχεις: seachem flourite black Τι λιπάσματα χρησιμοποιείς και κάθε πότε: όλη τη σειρά seachem χωρίς το seachem phosphorous
 5. Προσωπικά εγώ απ' ευθείας στο εξωτερικό φίλτρο.
 6. Οκ. Μπορεί κάποιος βέβαια να μου δώσει μια άμεση απάντηση για το ποια τροφή είναι η καλύτερη(που θα την τρώει 100%) για το ρεμιρεζι μου να πάρω γιατί φεύγω διακοπές? Υ.Γ.:Τα ψάρια θα μου τα φροντίζουν άλλοι.(τάισμα κλπ.)
 7. Ok. Έχεις να μου προτείνεις ονομαστικά κάποια συγκεκριμένη της τετρα? Και να δώσεις βέβαια κύρια βάση στο ραμιρεζι! Σε ευχαριστώ πολύ!
 8. Είναι φουλ φυτεμένο με ξύλα ph 6,5, λίτρα 95 καθαρά και έχω ένα μικρό σκαλάρι, ένα ζευγάρι γκουράμια και το ραμιρεζι. Η τροφή με νοιάζει για το ραμιρεζι μιας και τα υπόλοιπα την τετρα προ την τρώνε κανονικά σε αντίθεση με το ραμιρεζι που την σαμποτάρει!
 9. Σε ευχαριστώ! Από τροφές μόνο την προ έχω. Ποια να πάρω από τις 2 αφού κάνουν? Τα flakes ή τα granules? Ξες γιατί κολλάω? Γιατί η μεν μία flakes είναι πιο συνηθεισμένη ενώ η άλλη τα granules είναι πιο εξιδικευμένη για τισ κιχλίδες. Ποια είναι η γνώμη σου? Ποια από τις 2?
 10. Παιδιά καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω μία καινούρια τροφή για ένα μικρό ramirezi που έχω και θέλω να με βοηθήσετε να επιλέξω ποια από αυτές που είμαι ανάμεσα καθώς έχω ήδη την tetra pro και δεν την τρώει. Είμαι ανάμεσα στην TetraCichlid MiniGranules και στην TetraMin Flakes Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποια άλλη την οποία θα προτιμήσει και θα φάει καλύτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 11. Οκ. Θα δω τότε. Άμα δεν την φάει τι να την κάνω αυτήν την τροφή?
 12. Παιδιά πήρα καινούρια τροφή την Tetra PRO. Απλά το πρόβλημα είναι ότι το ραμιρεζι που έχω πάει να την φάει αλλά μετά την φτύνει. Μήπως δεν την συνήθισε ή να πάρω άλλη? Την πήρα και 9€ αυτήν!
 13. Εννοείτε καλέ . Τι να το παγώσω το ψάρι όπως στα pet shop ? Ναι έχω και το νερό έχει θερμοκρασία 25 βαθμούς.
 14. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις τα υλικά ως εξής: Το νερό που θα μπαίνει θα περνάει πρώτα από το μπλε σφουγγάρι για να κρατά τα πιο μεγάλα σωματίδια, μετά από τον υαλοβάμβακα όπου θα κρατούνται τα πιο μικρά και τέλος το βιολογικό υλικό το οποίο με αυτήν την σειρά των υλικών δεν θα βουλώσει κιόλας! Το πως θα τα βάλεις βέβαια αυτό εξαρτάται και από τι βολεύει εσένα! (Πάνω απόλα)
×
×
 • Create New...