Jump to content

gollito

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  4
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  30 Lt.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. δεν τα κατάφερε το ψαράκι .... σας ευχαριστώ όλους.... θα συνεχίσω να διαβάζω διάφορα θέματα στο forum αυτό. πιστεύω έτσι να μάθω... και να προφυλάσω στο μέλλον τους φίλους μας. ζητώ συγγνώμη που άθελά μου είμαι η αιτία για το χαμό του φίλου μονομάχου, αλλά ελπίζω να μάθω από τα λάθη μου. και πάλι ευχαριστώ παιδιά!
 2. Κατάλαβα ... δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ?
 3. Σας ευχαριστώ όλους. Είναι συγκινητικό που ασχολείστε τόσοι άνθρωποι με το δικό μου πρόβλημα που έχει το ψαράκι μας. Είστε αξιέπαινοι !!!! ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εδώ και 2 ημέρες ο μονομάχος έχει γίνει σαν ΓΑΜΑ, με φουσκωμένη κοιλιά και ίσως και γουρλομένα μάτια!. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 1 για 50 lt. - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): δεν γνωρίζω - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2έτη - Ψάρια (είδη και αριθμός): χρυσόψαρα - 4 - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάϊσμα κάθε 2 ημέρες. Αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα, ή εάν δω ότι ανέβει λίγο η αμμωνία κλπ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7.0 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0mg/lt - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0mg/lt - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: άγνωστο ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Sera -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: μονομάχος - Ιστορικό Ψαριού: Ζει μαζί μας 1έτος και 2 μήνες περίπου. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Σχεδόν ακινησία, αλλα αναπνέει, ερυθρά μάτια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Δεν εχει ξαναπαρουσιάσει προβλήματα εκτός από μία φορά πριν από το Πάσχα όπου κατέβαινε στο χαλίκι για αρκετή ώρα. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: AMMONIA DETOX, STRESS ZYME+ -Δοσολογία: 1 καπάκι την εβδομάδα για το stress zyme+, 1 καπάκι για το Detox. -Χρόνος Χρήσης: 2 Μήνες περίπου -Αναλυτική περιγραφή:Το μαγαζί που μου προμηθεύει τροφές κλπ μου είπε αφού είχε ανέβει η αμμωνία να ρίχνω σε συγκεκριμένες δοσολογίες το AMMONIA DETOΧ και το STRESS ZYME+ για στώσιμο του φίλτρου κλπ. Ακολούθησα τις οδηγίες τους και όλα καλά το ψάρι άρχισε πάλι να κινέιται φυσιολογικά μερικές ημέρες μετά την θεραπεία αυτη! ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://www.4shared.com/photo/zWC7JDlu/monomachos1.html
 4. Γεια χαρά, πρώτη δημοσίευση και δυστηχώς πρέπει να σώσω το ψαράκι. Έχω ένα 30Lt. ενυδριάκι γνωστής εταιρείας και έχω μέσα 4 ψαράκια. χρησιμοποιώ εδώ και 1 έτος 3 τεστ για PH, αμμωνία, και νιτρίτη. Τα τεστ όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι το νερό βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε φυσιολογικες τιμές κλπ. Επίσης έχω κάτω χαλίκι, και ένα πλαστικό φυτό. Η λυχνία φωτισμού δυστηχώς δεν ανάβει διότι το προφοδοτικό του εν λόγω ενυδρίου ήταν της πλάκας και χάλασε από το πρώτο έτος ! το ένα από αυτά είναι ένας μαυρο-μπλε μονομάχος ο οποίος ζει ήσυχα εδώ και 1,2 χρόνια περίπου. Το Πρόβλημα: εδώ και 2 ημέρες ο μονομάχος έχει γίνει σαν ΓΑΜΑ, με φουσκωμένη κοιλιά και ίσως και γουρλομένα μάτια!. Κάπου διάβασα ότι το δυνατό χτύπημα στο κρύσταλο μπορεί να τα τρελάνει.... και μπορέι κάτι τέτοιο να έγινε. Η κόρη μου είναι 4άρων και προχθές καθώς περνούσε από μπροστά του έκανε κάτι τέτοια.... τώρα η νευρικό είναι το θέμα ή βιολογικό...μάλλον ψυχοραγεί Σήμερα έκανα αλλαγή νερού 2/3 και πρόσθεσα απλώς το αντιχλώριο. Θα σας ανεβάσω Photo και εάν σας είναι εύκολο να το βοηθήσουμε θα είμαι υπόχρεος! περιμένω τις συμαντικές σας οδηγίες. !!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης