Jump to content

mermeen

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  3
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Κανένα για την ώρα. Προσπαθώ να ξεκινήσω με ένα 60 λίτρων.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Γεια σας παιδιά. Έχω ξεκινήσει εδώ και 3 περίπου μήνες ένα ενυδρείο 60lt με 2 platy και 4 αρσενικά guppy. Χθες, έκανα τον καθαρισμό του. Άδειασμα, ξέπλυμα φίλτρου,σκούπισμα και ξαναγεμισμα. Σήμερα το πρωί λοιπόν, παρατήρησα το θυληκό platy να έχει πρησμένα μάτια, άσπρα σημαδάκια στην ουρά του και να κάθεται κυρίως στο βυθό ή κρυμένο μέσα σε μια από τις καρύδες που έχω τοποθετήσει για κρυψώνα.Ξέρω οτι είναι θυληκό, γιατί έχει γεννήσει πριν από 3 βδομάδες. Μέχρι χθες, φαινόταν καλά και κινητικότατο. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και χωρίς λοιπές γνώσεις ιχθιολογίας ή ανάλογης εμπειρίας στο παρελθόν, κατάλαβα οτι πρόκειται πιθανόν για κάποια μόλυνση ίσως από το στρες του καθαρισμού? ή ό,τι άλλο. Πήγα λοιπόν στο κοντινό pet shop, εξήγησα στον άνθρωπο τα παραπάνω και μου έδωσε ένα φάρμακο, το Baktopur της sera, το οποίο στις οδηγείες του γράφει οντως οτι καταπολεμάει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Μου είπε επίσης να το ρίξω απ'ευθείας μέσα στο ενυδρείο και οχι να απομονώσω το ψάρι και να επαναλάβω πάλι σε 2 μέρες, γιατί πιθανόν να έχουν μολυνθεί και τα υπόλοιπα. Η απορία μου λοιπόν, προς όποιον έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, είναι αν θα επηρεάσει τη βιολογία του φίλτρου,πράγμα που δε σκέφτηκα ρίχνοντας το φάρμακο. Όσο για το ψαράκι εύχομαι να μη δείξει η νεκροψία. Αλλάζω 20lt περίπου νερό κάθε βδομάδα και κάνω καθαρισμό κάθε 2. Μετράω αμμωνία με υγρό τεστ sera η οποία από καιρό είναι σε μηδενικά επίπεδα και τις υπόλοιοες παραμέτρους με stic JBL που επίσης κατά προσέγγηση βγαίνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.
 2. mermeen

  Γεια σας

  Γεια σας. Είμαι νέος στο χόμπι και παντελώς άσχετος με το θέμα. Μέχρι πρόσφατα, πίστευα πως το να ασχοληθείς με ενυδρείο και ψάρια είναι το ίδιο σαν να φροντίζεις ένα σκυλάκι ή μια γάτα. Όμως, προσγειώθηκα απότομα στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως θα τα καταφέρω τελικά να φτιάξω ένα αρκετά σωστό και φιλόξενο περιβάλλον για τα χρυσοψαράκια μου. Το έχω πάρει ζεστά το θέμα. Έχω μελετήσει αρκετά άρθρα στο portal και το forum και πήρα αρκετές πληροφορίες σχετικά με το στήσιμο και τη σωστή φροντίδα ενός ενυδρείου, τις οποίες δύσκολα μπορεί να βρει ένας αρχάριος αλλού. Σας ευχαριστώ.
 3. mermeen

  Φίλτρο Jbl I60

  Γεια σας παιδειά.Έμαι νέος στο χόμπι.Έχω ένα ενυδρείο 70 λίτρων με 2 χρυσόψαρα, το νερό του οποίου φιλτράρεται με ενα JBL i60. Μου είπαν σε κάποιο pet shop οτι αν αντικαταστήσω το σφουγαράκι μπλε χρώματος που έχει το φίλτρο από τη μάνα του με κάποια άλλα υλικά που μου πρότεινε,δηλ. κεραμικά σαν κοφτό μακαρονάκι και κάτι πορώδης μπιλίτσες, θα υπάρχει πολύ καλύτερη φίλτρανση και μεγαλύτερος χώρος για βακτήρια. Ισχύει κάτι τέτοιο?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης