Jump to content

vpatmos

Banned
 • Δημοσιευσεις

  31
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. vpatmos

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Φίλε μου υπάρχει δυνατότητα να τα επιστρέψεις; Δεν υπάρχει λόγος να σε ενδιαφέρει τι είναι καν. Τα πρώτα δύο και το 4ο είναι 100% υβρίδια. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, δεν αξίζει να κάνεις τίποτα με αυτά τα ψάρια. Δηλαδή θα κάνεις χαρέμι υβριδίων; Επέστρεψέ τα και θα ακούσεις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για το ενυδρείο σου. Και να μεγαλώσουν ακόμα, δεν είναι καν συμβατά μεταξύ τους. Νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω. Έκανα πολλά posts εδώ, ίσως θεωρείται spam. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσένα και μόνο. Εγώ απλά είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα.
 2. vpatmos

  ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

  Γενικά να σκέφτεσαι ότι όσο μεγαλύτερο ενυδρείο πάρεις τόσο πιο πολλά και διαφορετικά ειδή θα μπορείς να βάλεις. Επίσης, τα περισσότερα λίτρα στο ενυδρείο είναι αντιστρόφως ανάλογα με την συντήρηση του. Δηλαδή, ένα 120άρι είναι καλύτερο και πιο "εύκολο" για έναν αρχάριο από ένα 40άρι. Όσα περισσότερα λίτρα είναι το ενυδρείο σου τόσο πιο δύσκολα αλλάζουν οι παράμετροι του νερού σου. Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι θετικό. Για τα ψάρια το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις εδώ μέσα και να βρεις ψάρια που πραγματικά σου αρέσουν. Έπειτα θα βάλεις φωτογραφίες και θα σου πούμε τις απαιτήσεις τους. Πρώτα αποφασίζεις τι ψάρια θα βάλεις και μετά αγοράζεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Καλό είναι από εκεί να αγοράζεις μόνο ότι σου προτείνουμε εδώ και να μην ρωτάς τίποτα για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν θα το έλεγα παγίδα. Σκέψου ότι είναι επαγγελματίες. Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια.
 3. vpatmos

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Πολύ κρίμα πάντως... Να ενημερωνόμαστε πριν αγοράσουμε οποιοδήποτε ψάρι για να μην την πατήσουμε όπως ο φίλος μας, που του πάσαραν υβρίδια.
 4. vpatmos

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Τα πρώτα δύο τι είναι;
 5. vpatmos

  Rio 125... 8 μήνες μετά

  Κορυφή το ενυδρείο φίλε. Αγγελία θες να βάλεις ε;
 6. vpatmos

  Αναγνώρηση μικρών αφρικάνων

  Φίλε μου τα ψαράκια σου δεν είναι και στην καλύτερη τους κατάσταση. Τάιζέ τα καλά. Μούλιασε και την τροφή τους με βιταμίνες, πχ sera fishtamin, συχνές και μικρές αλλαγές νερού για καμια εβδομάδα και ενημέρωσε μας. Στη θέση σου θα τα έβαζα αγγελία άμεσα να τα πάρει κάποιος που να έχει το κατάλληλο ενυδρείο με τους κατάλληλους συγκατοίκους και να έχει όρεξη να ασχοληθεί μαζί τους. Πρέπει να ενημερωθείς τι ψάρια μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου χωρίς να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Αυτά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Tελοσπάντων ότι έγινε έγινε. Τώρα θα σου πω τι νομίζω για τα είδη χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, καθώς οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες πρέπει να είναι και τα δύο Neolamprologus Caudopunctatus. Στην 4η φωτογραφία είναι σίγουρα Neolamprologus Multifasciatus και στην τελευταία πρέπει να είναι κάποιο ψάρι από την λίμνη Malawi και πιο συγκεκριμένα από τα Haps. Υποθέτω πως είναι κάποιος predator. Μου μοιάζει αρκετά για κάποιο μικρό άχρωμο Nimbochromis Venestus, γιατί πάει να σχηματίσει τον ιδιαίτερο χρωματισμό του συγκεκριμένου ψαριού, που δεν τον έχει άλλη αφρικάνα. Στην 3η photo είναι πάλι κάποιο ψάρι από τη λίμνη Malawi. Αν μπορείς δώσε μας καλύτερες φωτογραφίες ή ρώτα εκεί που τα πήρες μήπως ξέρουν κάποια ονομασία και μας βοηθήσουν.
 7. vpatmos

  2217-rio 180

  Παίζει και να τα κατάφερα. *also known as
 8. Ούτε εγώ βάζω πια. Αλλά στους άλλους προτείνω να βάζουν. Πού;
 9. vpatmos

  Πρώτο μου ενυδρείο!!

  Το καθαρό ύψος νερού πόσο είναι; Και όταν λέω καθαρό εννοώ χωρίς βυθό.
 10. Για τις πέτρες είσαι εντάξει με αυτές που έχεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις απαραίτητα δύο λόφους. Δεν θα είναι και τόσο φυσικό. Στο λέω επειδή είπες ότι θες να προσωμοιώσεις τον βιότοπο. Στη θέση σου θα τις έβαζα τυχαία μέσα. Έτσι για να υπάρχει βάζω μια φωτογραφία να ξέρουμε πως είναι ακριβώς οι πέτρες μέσα στη λίμνη. Όσο για το βυθό μια καλή ιδέα είναι ανάμειξη άμμου θαλάσσης με αραγωνίτη. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πλησιάζει τον βυθό της λίμνης. Φελιζόλ για να είσαι σίγουρος βάλε το πιο λεπτό που θα βρεις καλύτερα. Μπορείς και να μην βάλεις όμως. Για την επιλογή των ψαριών έχεις πολλές επιλογές. Τα συγκεκριμένα που διάλεξες είναι αρκετά σπάνια στην ελληνική αγορά. Και να τα βρεις καλό θα ήταν να προσέξεις να είναι καθαρά. Μην βιαστείς να τα πάρεις. GL (good luck)
 11. vpatmos

  Πρώτο μου ενυδρείο!!

  Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θες να το φυτέψεις;
 12. vpatmos

  Βοήθεια

  Σημαντικό αυτό.
 13. vpatmos

  αναγνωριση αυγων

  Eίναι από zebra φίλε 90%. Δώσε και μια photo να στο επιβεβαιώσουμε.
 14. vpatmos

  Πέτρες από «βρώμικη» παραλία.

  Άλλο αυτό... Εξαρτάται από τι ψάρια θα βάλει.. Αν βάλει πχ ζωοτόκα ή αφρικάνες δεν θα έχει πρόβλημα και ασβεστολιθικές να είναι οι πέτρες. Φίλε magman όταν πας να μαζέψεις πέτρες να έχεις και το ξύδι μαζί, να σπας μια ακρούλα από την πέτρα και να ρίχνεις πάνω. Αν αφρίζει είναι ασβεστολιθική (θα αφρίσει πολύ και θα το καταλάβεις εύκολα), αν όχι δεν είναι.
 15. vpatmos

  Πέτρες από «βρώμικη» παραλία.

  Kαι δηλαδή τι μπορεί να έχουν πάνω και δεν κάνουν; Θα τις έβαζα μετά από απολύμανση με τον τρόπο αυτό.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης