Jump to content

Kouman

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  7
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

92 εμφανίσεις προφίλ
 1. Kouman

  Το ενυδρείο του φτωχούλη.

  Ωραίο άρθρο, αλλά ακόμη εξειδικευμένο θα έλεγα... Έχοντας προϊστορία με χρυσόψαρα & μονομάχους, αποφάσισα να κάνω πειράματα με άλλα χαμηλού κόστους ψαράκια... τα οποία αντέχουν να ζήσουν σε κρύο νερό γυάλας μεσαίων διαστάσεων... 1 πιθάρι με τρύπα, 3 διακοσμητικά, 2 πετρούλες, και πετραδάκια μικρά για βυθό. Αλλαγή νερού κάθε 5 μέρες μέχρι τη μέση, και ολικός καθαρισμός γυάλας κάθε 10 μέρες. Επίσης, είχα κάποια ψάρια που πήδηξαν, αλλά δεν έχω σκοπό να θυσιάσω την ομορφιά της γυάλας τοποθετώντας διχτάκι. Ακολουθεί το ημερολόγιό μου σε αρχείο txt για όποιον ενδιαφέρεται (για να μην κουράσω εδώ). Μεγάλοι νικητές & σκληροτράχηλοι *αριόληδες αναδείχθηκαν οι White Clouds, οι οποίοι κυνηγιούνται πλέον και για ζευγάρωμα! Βαρέθηκα τις δοκιμές προς το παρόν, συνεχίζεται στο μέλλον... PS: τα ονόματα των ψαριών ανασύρθηκαν απ΄την ονοματοδοσία του pet shop που επισκέπτομαι, οποιοδήποτε λάθος βαραίνει εκείνους. Ψαράκια Γυάλας.txt
 2. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Λοιπόν, σήμερα ο μονομάχος με τη μονομαχίνα τη μία ζευγαρώνουν! Τους έχω στη γυάλα.. Αυτός έχει φτιάξει σε μια πλευρά τη φωλιά με τις φουσκάλες. Αγκαλιάζονται και αφού γονιμοποιήσει τα αυγά, αυτά πέφτουν, τα μαζεύει στο στόμα του και τα τοποθετεί στις φουσκάλες! Τους έχω βάλει αρκετές μέρες μαζί και την κυνηγούσε μέχρι χθες πολύ, την έχει δαγκώσει κιόλας και λείπουν λέπια. Οι άλλες δύο απεβιώσαν αφού πήδηξαν έξω απ'το νερό και τις βρήκα στο πάτωμα μετά από ώρα.
 3. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον delta66.. Ένας κρυφός μου πόθος είναι να φτιάξω κάποια στιγμή ένα ενυδρείο για να βάζω μέσα τα όμορφα ψάρια που πιάνω.. Γύλους, γαϊτανούρια, πέρκες, χάνους, σαλιάρες αλλά και υποδεέστερα σε ομορφιά. Να φτιάξω μια απεικόνιση πλούσιου μεσογειακού βυθού. Πολλά χρήματα το project και υλοποιήσιμο σε 10 χρόνια από τώρα να'μαστε καλά.
 4. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Κοίτα, απ'την αρχή έδωσα σε όλους να καταλάβετε ότι δεν ξέρω πράγματα πολλά και μετέπειτα ότι ούτε έχω σκοπό να εμβαθύνω στο αντικείμενο. Περνάει η ώρα μου απλά, έχω άλλα χόμπι πιο σημαντικά για μένα. Οπότε αυτά που μου γράφεις τα χαρακτηρίζω "επιστημονικά" για έναν αδαή. Όσο μου ζήσουν τα ψαράκια, με τους μονομάχους έχω μεγαλύτερη επιτυχία από χρυσόψαρα που μου πέθαιναν πολύ γρήγορα. Είμαι και ψαράς στη θάλασσα, μη μου ζητάς να μεταχειριστώ ψάρια πολύ καλύτερα από αυτά που πιάνω. (black humor) Φιλικά. Ορίστε η φώτο του πράσινου μονομάχου γιατί το link δεν ισχύει πια.
 5. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Καλά, δεν τον βλέπω για πολύ ζωηρό κιόλας, μπορεί να γέρασε, παπούλης. Οι θηλυκιές έχουν πολύ πλάκα, όποτε πάω κοντά τρελαίνονται. Μέχρι και άλματα κάνουν και μου τσιμπάνε το δάκτυλο, πολύ λαίμαργες !!! Εεεε εντάξει, το αλλάζω πολύ συχνά... Να ρωτήσω τώρα, ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο μέρος για να προμηθευτώ μονομάχους εντός Αττικής..? Θέλω να βρω έναν πράσινο για το πρόσωπο.. Οποιοδήποτε υποείδος. Ένας που βρήκα από εξωτερικό και μου αρέσει είναι στο link: http://www.aquabid.com/cgi-bin/auction/auction.cgi?fwbettasdt&1281077839 Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Χαχαχαχ, είναι θησαυροί της Θάλασσας :-P Γιατί να αγοράζω στολίδια εάν μου τα προσφέρει απλόχερα η Θαλασσίτσα μας ..??? Αααααα, δε τα γνωρίζω τα λίτρα, πολύ " λεπτομέρειες " για μένα ! Όπως και ο επιπλέον εξοπλισμός, έχω σκοπό να μείνω σε low budget καταστάσεις Bloodworm τα ταίζω, αλλά τους δίνω που και που και ψαροτροφή για χρυσόψαρα, την τρώνε και αυτή !! Το νερό έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος !!! Καπάκι δε βάζω, ειν'άσχημοοο ! Άδειασα λίγο νερό. Τα μικρά θα μπουν σε 2η γυάλα που έχω προμηθευτεί και σε κατάλληλη ηλικία θα μοιραστούν σε κάθε ενδιαφερόμενο !!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθεια που μου δώσατε !! Το εκτιμώ. Καταλαβαίνω ότι δε διαθέτω τον κατάλληλο εξοπλισμό για εξασφαλισμένη επιτυχία της αναπαραγωγής αλλά σύμφωνα με όσα διάβασα εάν κάποια στιγμή είναι έτοιμα τα ψάρια, θα δοκιμάσω την τύχη μου και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα !!!
 7. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Πωπωωωω, δύσκολα τα λέει !!!! Για να δούμε, θα τα καταφέρω..? Βασικά... Εάν οι φουσκαλίτσες που βγάζει είναι η φωλιά που φτιάχνει, εδώ και ενάμιση μήνα τις μαζεύω γιατί νόμιζα ότι βρωμίζει γρήγορα το νερό.. Όχι ότι φτιάχνει φωλιά !!!!!!
 8. Kouman

  Ζευγάρωμα Μονομάχων

  Χαιρετώ !! Είμαι αρκετά μπερδεμένος με τη διαδικασία ζευγαρώματος των Μονομάχων εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης των υπαλλήλων των pet-shops που απευθύνθηκα... Έχω έναν αρσενικό μονομάχο απ'το φθινόπωρο ο οποίος έχει μεγαλώσει από τότε που τον πήρα, τρώει πολύ, αντέξε το Χειμώνα σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού, δεν καταλαβαίνει τίποτα !! Πήρα χθες 3 θηλυκές σύμφωνα με τις οδηγίες 2 υπαλλήλων από 2 διαφορετικά pet-shops γιατί όπως μου είπαν "κάθε αρσενικός θέλει 3 θηλυκιές γιατί τη μία θα τη σκοτώσει". Γύρισα στο σπίτι τις έβαλα μέσα στο ορθογώνιο ενυδρειάκι αφού πρώτα έβγαλα τον αρσενικό και τις άφησα να εξερευνήσουν το χώρο για καμιά ώρα. Μετά έβαλα μέσα και τον αρσενικό μαζί τους και ξεκίνησε ένα αδιάκοπο κυνηγητό. Τις κυνηγούσε, όποτε τις προλάβαινε τις τσίμπαγε και συνέχισε έτσι. Αυτές είχαν αγχωθεί, αφού η μία έκανε πήδο και βρέθηκε απέξω, ευτυχώς ήμουν κοντά και την ξανάριξα στο νερό κατευθείαν. Σήμερα το πρωί, πήρα τηλέφωνο στο pet-shop που αγόρασα τις θηλυκιές να ρωτήσω για πόσο ακόμη θα συνεχίζεται αυτό το κυνηγητό μέχρι να ζευγαρώσει με κάποια ο αρσενικός.. Μου είπε άλλος υπάλληλος από χθες ότι οι θηλυκιές πρέπει να είναι σεξουαλικά ώριμες πρώτα ώστε να ζευγαρώσουν και ότι δεν πρέπει να είναι μαζί με τον αρσενικό.. Να βάλω ένα χώρισμα ή να τις βάλω δίπλα του αλλά να βλέπονται. Έτσι, τις έβαλα αυτές δίπλα ακριβώς σε μια γυάλα και περιμένω τώρα κάποια από αυτές να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της τριβόμενη στο γυαλί προς τον αρσενικό ώστε να τη βάλω και να ζευγαρώσουν.. Έχω απορίες όμως.. Θα βάλω ξανά και τις 3 μαζί ή μόνο αυτή που εκδήλωσε ενδιαφέρον ? Για πόσο θα τους αφήσω μαζί ? Μου τα είπανε σωστά, παρέλειψαν κάτι ?? Φώτος
×