Jump to content

J.J

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Και κάτι ακόμα όσο πιο αργά μπαίνει το νερό μέσα στο ενυδρείο τόσο το καλύτερο κατ'εμέ.Κάνεις καλύτερη προσαρμογή στην διαφορά θερμοκρασίας του νερού.ε;
 2. Αν κάνεις κατά γράμμα την συνταγή υπολόγιζε γύρω στις 20 με 25 μέρες αν έβαλες παραπάνω μαγιά λιγότερο.Για να ξέρεις η μαγιά είναι οι μύκητες και η ζάχαρη η τροφή, όσα πιο πολλά στόματα τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η τροφή.
 3. Αν και με το κερατόφυλλο λίγο χλωμό να έχεις πρόβλημα μιας και είναι ρουφήκρα νιτρικών και έτσι χύμα στο κύμα να το έχεις αυτό μεγαλώνει σαν τρελό.
 4. Χριστός Ανέστη! Είθε ο Αναστάντας Χριστός να σας χαρίζει πάντα υγεία, χαρά και ότι καλύτερο σε σας και στις οικογένειές σας.
 5. χαχαχαχα σόρρυ Χρήστο.Όλα καλά;
 6. Μπορείς να πάρεις το FLURISH EXCEL με το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και κάνει θαύματα με τα δικά μου φυτά.Η άλλη λύση είναι να κάνεις ένα DIY σύστημα με ένα μπουκάλι από κόκα-κόλα στο οποίο ρίχνεις μισό κουταλάκι μαγιά σε σκόνη την οποία την διαλύεις με χλιαρό νερό και σε ένα κατσαρολάκι διαλύεις ζάχαρη ίση με 3 φλυτζάνια του τσαγιού.Τα ρίχνεις στο μπουκάλι σου και προσθέτεις νερό μέχρι εκεί που αρχίζει να στενεύει αυτό. Εν συνεχεία τρυπάς το καπάκι λίγο λιγότερο από την διάμετρο από ένα σωλήνα αεραντλίας και το περνάς σφηκτά από την τρύπα,μετά το βιδώνεις και τοποθετείς και μια βαλβίδα αντεπιστροφής και στο τέλος το τοποθετής στο φίλτρο σου.
 7. Καλημέρα και Χριστός Ανέστη, Καλού κακού κάνε και μια γεναία αλλαγή νερού πριν ρίξεις αλάτι.Να επισημάνω ότι το αλάτι που ρίχνουμε στο ενυδρείο μας δεν είναι το μαγειρικό αλλά αλάτι για ενυδρεία, επίσης θα πρέπει να αγοράσεις υγρά τεστ για αμμωνία (NH3/NH4) νιτρώδη άλατα (ΝΟ2) και νιτρικά άλατα (ΝΟ3).
 8. Καλώς όρισες καταρχάς, μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου σε παρακαλώ.Τι τιμές έχεις νιτρικά ph αν έχεις κρυψώνες πολλές , αν έχεις φυτά μέσα όσο πιο συγκεκριμένος είσαι τόσο πιο καλές και σωστές απαντήσεις θα λάβεις. Για αρχή με το καλό να δεκτείς τα μωρά σου.
 9. Η καλύτερη κατ' εμε κοκοδιάμετρος είναι 0,3-0,7 mm.
 10. Η άμμος έχει και ένα άλλο κακό δεν αφήνει ινα περνά το οξυγόνο ανάμεσά του δημιουργόντας έτσι αναερόβιες περιοχές που δεν είναι και ότι καλύτερο για το ενυδρείο μας.
 11. Και μην ξεχνάμε ότι και οι τροφές ππου δίνουμε έχουν και αυτές μια μικρή ποσότητα βιταμινών.Μην πάμε από το ένα άκρο της αβιταμίνωσης στο άλλο άκρο της υπερβιταμίνωσης ε;
 12. Παιδιά μην περδεύεστε η HAGEN απλά κάνει στογγυλοποίηση των watt και γράφει 20.Η τεχνολογία ακόμα δεν μας έχει επιτρέψει σε 60 εκατοστά λάμπα να έχουμε 20 watt αλλά 18watt.Οπότε και της HAGEN να βάλεις θα ανάψουν κανονικά μιας και αυτές είναι στα 18 watt έκαστος.
 13. Στο πρώτο ενυδρείο μου είχα μόνο flurite αλλά είχα πρόβλημα στο φύτεμα γιατί τα φυτά μου μετά από λίγο ανέβαιναν στην επιφάνεια έτσι κατέληξα στην λύση με το μολύβι και τέρμα τα προβλήματα. Στο επόμενο το έβαλα σαν υπόστρωμα και μάλιστα λιγότερο από 5 εκατοστά και από πάνω χαλίκι και τα φυτά ήταν καταπράσινα και γεμάτα υγεία.Εσύ λοιπόν φίλε μου θα κρίνεις και θα πράξεις αναλόγα.
 14. Υ.Σ.: Το μόνο που θέλω να μου πεις είναι, τις άλγες από τους δίσκους, πως τις καθαρίζεις..? tongue.gif hysterical.gif wink.gif Ντίνο ώρες ώρες δεν παίζεσαι χαχαχα πολύ καλό.
 15. Αν δεν το έχεις καταλάβει μπλέκεις το θέμα γείωση ενυδρείου με το θέμα εξόντωση σαλιγκαριών με 9 volt μπαταρία.Άκου λοιπόν και κάτι από ένα πτυχιούχο ηλεκρονικό με ειδικότητα στα ιατρικά μηχανήματα λοιπόν το ρεύμα το οποίο έχει μία μπαταρία της τάξεως των 9V είναι κοματάκι δύσκολο να σκοτώσει τα σαλιγκάρια σε ένα ενυδρείο και μάλιστα σε 2 ώρες.Μία μπαταρία όπου οι πόλοι απλά μπαίνουν στο νερό το μόνο που προκαλούνε είναι ένα απλό βραχυκύκλωμα μιας και δεν υπάρχει καμία συσκευή κατανάλωσης του ρεύματος απλά το νερό παίζει τον ρόλο του καλωδίου αλλά σε άλλη μορφή.Αν πάρεις μια μπαταρία και απλά ενώσεις τους 2 πόλους αυτό που θα πετύχεις είναι η υπερθέρμανση της μπαταρίας.Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην κούρασα και τους αναγνώστες.Το να είμαστε εριστικοί καμιά φορά και δίκιο να έχουν μας κάνει να το χάνουμε, εξάλλου κάνουμε μια συζήτηση που αποσκοπεί στην γνώση αλλά προτού κάνουμε το οποιοδήποτε πόστ καλό θα ήταν να είμαστε σίγουροι για το τι π΄παμε να μεταδώσουμε παραπέρα. Και πάλι ευχαριστώ για την ανοχή.
×
×
 • Create New...