Jump to content

IoSpy

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  1.211
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

4 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος IoSpy

 • Γενέθλια 13/12/1986

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  750L δισκάδικο, 20L red cherry

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

517 εμφανίσεις προφίλ
 1. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  Thnx nidal. Θυμάμαι και από το δικό σου πως το είχες. Πάντως παίδες εμένα με ενδιαφέρει να τραβάει NO3. Γιατί από ομορφιά μια χαρά μου φαίνεται. Εχθές το μούλιαζα αρκετή ώρα με τρεχούμενο νερό και το εβαλα στο ενυδρείο μετά. Σήμερα έκανα και 30% αλλαγή νερού. Πειράζει που το έχω μπρωστά από την εξαγωγή του sump και έχω αυξημένη ροή νερού;
 2. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  Μου έδειξε και τον πόθο. Έμοιαζε αλλά δεν είναι σαν αυτό που πήρα.
 3. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  Πήγα σε άλλο ένα στο Παγκράτι που είναι και ένας που έχει ενυδρείο μήπως βγάζαμε άκρη μιας και πέρναγα από εκεί. Μου είπε ότι βάζουν πόθο συνήθως αλλά είχε και ένα φυλλόδεντρο αναρριχόμενο που μάλλον είναι αυτό. Κανονική ονομασία μου είπε είναι ζόντιουμ. Κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Για πείτε μου. Και τι πρέπει να προσέξω.
 4. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  που πέφτει η ταράτσα σου; :-P
 5. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  thnx παίδες. ελπίζω Σάββατο να προλάβω να πάω. ο πόθος είναι το ίδιο με το φυλλοδεντρο;
 6. Που Θα Βρω Φυλλόδεντρο;

  Βλέπω πολλά ενυδρεία δίσκων που έχουν βάλει φυλλόδεντρο και έχει αναπτυχθεί και έξω από το ενυδρείο. Σε ένα φυτώριο που πήγα μου είπε ότι υπάρχουν πολλά είδη και ήθελε την λατινική επίσημη ονομασία για να το βρει αν μου το φέρει. Και σε ένα άλλο μου είπε δεν έχουν και δεν θα φέρουν. Πως να το ζητήσω και ακόμα καλύτερα ξέρετε κανένα φυτώριο που να έχει σίγουρα και να ξέρουν τι ζητάω; Μένω Ηλιούπολη.
 7. Συνάντηση Αθήνας 9 Μαρτίου

  Δυστυχώς πάλι δεν θα μπορέσω να έρθω
 8. Συνάντηση Αθήνας 9 Μαρτίου

  Πιστεύω πως αυτή τη φορά θα μπορέσω να έρθω. Θα είναι και η πρώτη μου.
 9. Αλλαγές Νερού Και Διατήρρηση Του Ph Με Co2

  KH και GH έχεις μετρήσει; Αλλαγές κάθε πότε κάνεις και σε τι ποσοστό;
 10. Αλλαγές Νερού Και Διατήρρηση Του Ph Με Co2

  Αν η τύρφη είναι σε φίλτρο μέσα στο ενυδρείο θα έχεις μια πολύ αργή πτώση KH και CO2. Μετά την αλλαγή σου που θα είναι σκέτο βρύσης χωρίς επεξεργασία Θα έχεις άνοδο και στα δύο. Γενικότερα θα έχεις συνέχεια μεταβολή και στους 2 παράγοντες. Καλύτερα λίγο περισσότερο ΚΗ και ph. Παρά μεταβολές συνθηκών πιστεύω. Η βρύση σου από μόνη της τι νερό βγάζει;
 11. Αλλαγές Νερού Και Διατήρρηση Του Ph Με Co2

  Τουλάχιστον αυτό έχω δει εγώ παλιότερα που είχα κάνει διάφορες δοκιμές με νερό βρύσης. Νομίζω η χρήση βαρελιού προετοιμασίας νερού είναι αναπόφευκτη αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο. Να φιλτράρεις με αρκετή ποσότητα τύρφης για 2 με 3 μέρες (εξαρτάται και πόσο έχεις χρησιμοποιήσει την τύρφη, τι νερό έχει η βρύση σου, τι φίλτρο θα βάλεις) μέσα στο βαρέλι και μετά να μπει στο ενυδρείο. Δεν νομίζω ότι κερδίζεις κάτι σε σχέση με τώρα που έχεις α/ο. Εκτός φυσικά από το πεταμένο νερό που είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι κι εγώ που είμαι με 750l. Αλλά τα πάντα έχουν το τίμημά τους δυστυχώς.
 12. Αλλαγές Νερού Και Διατήρρηση Του Ph Με Co2

  Το O2 και το CO2 δεν αλλάζουν την σκληρότητα. Αλλά όταν έχεις πολύ χαμηλή σκληρότητα μπορούν να σου επηρεάσουν εύκολα το Ph και σε επικίνδυνο βαθμό αν έχεις απότομη μεταβολή ή ph flash. Αν χρησιμοποιείς μόνο προφίλτρα α/ο επιστρέφεις στην σκληρότητα της βρύσης την οποία μπορείς να μειώσεις με χρήση τύρφης σε βαρέλι και όταν έχει μειωθεί να το βάλεις στο ενυδρείο. Θεωρώ λίγο ανούσιο να ανεβοκατεβάζεις την σκληρότητα στο ενυδρείο αφού αν βάζεις απευθείας νερό βρύσης στο ενυδρείο θα ανεβάζεις την σκληρότητα και μετά θα την ξανά ρίχνεις αρκετά αργά μέσα στο ενυδρείο.
 13. Αλλαγές Νερού Και Διατήρρηση Του Ph Με Co2

  Θα ρυθμίσεις τις φυσαλίδες που διοχετεύεις να είναι λίγες στην αρχή. Πάντα με ηλεκτροβάνα συνδεδεμένη με τον controller σου. Αν δεις ότι το ph δεν έχει επιρεαστεί προφανώς αποροφάται από τα φυτά σου και έχεις περιθόριο να αυξήσεις τις φυσαλίδες σου. Όσο για το βράδυ συμφωνώ με τον ebenos ότι καλό θα ήταν να δουλέψεις αεραντλία. Sry αλλά ξεχάστικα. Αφού δεν έχεις νερό από α/ο πρόσεχε όντως γιατί μπορεί να μην πέσει εύκολα το Ph μιας και θα έχεις μέτριας σκληρότητας νερό και να έχεις ήδη αρκετό co2. Εδώ σε έχασα λίγο. Με το O2 γιατί να σου σκληρείνει το νερό;
 14. Δισκοι Και Λιτρα..

  350-400 λένε γενικά οι αναφορές με τη λογική που αναφέρει και ο φίλος πιο πίσω. αλλά σίγουρα όσο περισσότερα λίτρα τόσο καλύτερα για τους δίσκους. θα δεις και καλύτερη ανάπτυξη και συμπεριφορά.
×