Jump to content

andreas2000gr

Διακριθέντα Μέλη
 • Content Count

  983
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  340 lt Reef
 • Location
  ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

334 profile views
 1. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
 2. H Ψηφοφορία θα κλείσει την Κυριακή το βράδυ, συνεχίζουμε να ψηφίζουμε για να επιβραβεύσουμε τη καλύτερη φωτογραφία !!!!!
 3. Οποιος και να κέρδιζε στο τέλος έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα ήταν θέμα τύχης. Οποτε η ΑΕΚ ήταν καταδικασμένη, αφού στο θέμα τύχης είναι καβατζαρισμένο τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Με διαφορά ο καλύτερος τελικός που έγινε ποτέ.
 4. Καλώς τον στη παρέα μας τη θαλασσινή. Οτι θέλεις κατά τη διάρκεια που θα στήσεις το ενυδρείο σου αλλά και μετά στη πορεία, ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε σε ότι γνωρίζουμε.
 5. Αυτό με το azax το ανέφερα όχι ότι ισχύει σε εσένα αλλά απλά να σου δείξω ένα παράδειγμα πόσο δύσκολο είναι καμιά φορά να βρούμε τους παράγοντες τοξικότητας. Σίγουρα η λογική λέει να ξεκινήσεις με αυτά που άλλαξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα χωρίς να σημαίνει οπωσδήποτε πως το sub είναι η αιτία. (μήπως είχες ρίξει χαλκό για θεραπεία στο sub όταν ήταν καραντίνα? )
 6. Τα ασπόνδυλα είναι πιο ευαίσθητα από τα ψάρια. Αυτό το απότομο και ταυτόχρονο μου δείχνει και εμένα κάποιο παράγοντα τοξικότητας μέσα στο ενυδρείο. Δυστυχώς εσύ μόνο μπορείς να βρεις τι μπορεί να είναι. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα θυμάμαι μία περίπτωση που είχαμε συζητήση πολύ παλιά εδώ και πήγαινε η γυναίκα ενός και καθάριζε με azax τα τζάμια του ενυδρείου εξωτερικά. Αυτές οι αναθυμιάσεις είχανε ξεπαστρέψει όλα τα ζωντανά και δε μπορούσε κανένας να βρει το λόγο. Πάντως και εμένα η σιλικόνη μου κάνει υποπτη το ότι ήταν καραντίνα δε λεεί κάτι (εδώ ρίχνεις χαλκό μέσα στη καραντίνα που είναι άκρως τοξικός και τα ψάρια ζούνε ) για τα ασπόνδυλα όμως το ανεκτό επίπεδο τοξικότητας είναι πολύ πιο χαμηλό από ότι στα ψάρια.
 7. Μου αρέσει πάρα πολύ, πολύ ομόραφα τα κοράλια σου και περιποιημένο το ενυδρείο σου. Εχεις βέβαια κάποια πολύ απαιτητικά κοράλια και κάποια που θέλουν τάισμα για να ζήσουν. Μου αρέσει πολύ και η πατέντα σου με τη chaeto, μπράβο είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.
 8. Πολλές φορές είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότεροι "αντίπαλοι" του ενός έτσι ώστε διασπάται η προσοχή τους και να προλαβαίνει ο νεοεισερχόμενος να προασαρμοστεί και να μάθει τα μονοπάτια στο καινούργιο χώρο καθώς και να αποκτήσει τη περιοχή του. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις συνδιασμένης "δολοφονίας" νεοεισερχόμενου από ορκισμένους εχθρούς, οι οποίοι τα βρήκαν για λίγο για να σκοτώσουν το καινούργιο και μετά συνέχισαν το τσακωμό τους. Βέβαια μιλάμε για πιο επιθετικά ψάρια από τα δικά σου και για πιο σπάνιες περιπτώσεις.
 9. Φίλε μου δεν αντιλέγεις για το σκοπό του site αλλά επίσης δεν καταλαβαίνεις και αυτό που σου είπε ο Θανάσης με πολύ όμορφο τρόπο προηγουμένως. Ισως να το πω πιο καθαρά μήπως το καταλάβεις καλύτερα. Εδώ δεν δίνουμε συμβουλές για ενυδρεία σφαγεία ούτε για υγιεινή ψαριών προς κατανάλωση. Αν θες να φτιάξεις ένα ενυδρείο με ψάρια προς επίδειξη για τους πελάτες σου ευχαρίστως να τα ξαναπούμε. Αλλά σίγουρα σε καινούργιο θέμα γιατί αυτό δεν άρχισε καθόλου καλά.
 10. Οπως σου είπε ο Navy οι μετρήσεις σου είναι πολύ καλές και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Επίσης να γνωρίζεις ότι η τιμή του ασβεστίου σου (η οποία είναι επίσης πολύ καλή) είναι σε άμεση συνάρτηση με την τιμή του μαγνησίου, οπότε σε περίπτωση μείωσης της τιμής του θα έβλεπες και κάποια μείωση είτε καλύτερα να το πω αποσταθεροποίηση της τιμής του Ca. Απλά επειδή το ενέφερες η μείωση των τιμών σε αυτά τα στοιχεία είτε γίνεται από μόνη της με τη κατανάλωση που υπάρχει από το ενυδρείο είτε σε extreme περιπτώσεις θα πρέπει να κάνει κάποια αλλαγή νερού με πολύ μειωμένες τιμές σε αυτά τα στοιχεία που θέλεις να κατεβάσεις.
 11. Οι ανεμώνες είναι πολύ ανθεκτικά πλάσματα και προσωπικά με έχουν καταπλήξει με τη συμπεριφορά τους. Το μυστικό σε όλα αυτά είναι αυτό που είπε ο Θανάσης ότι μπαίνουν σε μία μη αναστρέψιμη πορεία σιγά σιγά και μπορεί να πάρει αρκετό καιρό μέχρι να πεθάνουν αλλά τελικά ακόμα και αν πάρει και ένα χρόνο κάτι τέτοιο θα γίνει ακόμα και αν αργότερα φτιάξουν οι συνθήκες του νερού. Απλά θα βλέπεις σιγά σιγά την ανεμώνη να μαραζώνει και να μικραίνει ή να ασπρίζει.
 12. Καλό είναι επειδή έχουμε και αρκετούς μικρούς φίλους που αγαπάνε τα ενυδρεία και παρακολουθούνε το Aquazone τα ανέκδοτα που λέμε να βγάζουν γέλιο λόγω της περιγραφής μιας αστείας κατάστασης και όχι λόγω της χρήσης βωμολοχιών. Ασε που τέτοια ανέκδοτα αν βγάζουν γέλιο αυτό γίνεται προφορικά και όχι μέσα από το γραπτό λόγο καταρχήν και σίγουρα σε πολύ στενό φιλικό περιβάλλον.
 13. Μπράβο αγαπητέ και πάλι μπράβο. Το ενυδρείο σου δείχνει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις. Πολύ καλή δουλειά και έχεις δώσει προσοχή και στη λεπτομέρεια που συνήθως αυτό κάνει τη διαφορά. Εύχομαι το θέμα του στρατού να μη χαλάσει στο παραμικρό το όμορφο ενυδρείο σου
 14. Καλώς ήλθες στη παρέα μας και στη θαλασσινή περιπέτεια. Οπως είπε και ο Νίκος για το θέμα του φωτισμού οι Τ5 θα σε καλύψουν μια χαρά. Προσπάθησε να φτάσεις σε επίπεδα 1λτ / 1watt φωτισμού και θα μπορέσεις να φορτώσεις και σχετικά απαιτητικά κοράλλια. Θα έλεγα ένα 25-30% του φωτισμού σου να είναι ακτινικές λάμπες. Οσον αφορά τη κυκλοφορία προασπάθησε να έχεις τουλάχιστον 25-30Χ τα λίτρα σου συνολική κυκλοφορία. Οι μικρές nano είναι καλή λύση όμως δεν αντέχουν σε controller. Επειδή το sump σου είναι μικρό εγώ προσωπικά θα έκανα ένα χώρισμα ίσα για το skimmer και το υπόλοιπο θα το άφηνα για refiugium. Χημικό και μηχανικό φιλτράρισμα θα έκανα με ένα κάνιστρο.
 15. Πάντως δεν έχω γνωρίσει θαλασσινό που να έχει περάσει και από γλυκό και να έχει πει πως τελικά το γλυκό είναι καλύτερο. Αυτό κάτι λέει... Ασε που οι περισσότεροι θαλασσινοί έχουν περάσει κάποια στιγμή (στα ενυδρειακά νιάτα τους) και απο το γλυκό νεράκι ενώ δεν ισχύει το αντίθετο...
×
×
 • Create New...