Jump to content

gaster

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  21
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Cayman 80 Prof.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. gaster

  Πλάτυ με .....?

  Προσφάτως απέκτησα και νέα μέλη. 3 μικρά πλάτυ από γέννα και ήδη έχουν μεγαλώσει. Οπότε συνολικά είμαι στα 6+3πλάτυ. Για τα 100λτ που είναι τα καθαρά του ενυδρείου πόσα guppy θα μπορούσα να προσθέσω? Αν πχ προσθέσω 2αρσ. + 5θυλ. guppy είναι ok?
 2. gaster

  Ζωοτόκα & φυτεμένο με Co2

  Αγαπητοί Φίλοι, Προσπαθώντας να φτιάζω τις ιδανικές συνθήκες τόσο για τα ζωοτόκα όσο και για φυτά έχω την εξής απορία με kh στο 7 που είναι το νερό μου αν το CO2 το ρυθμίσω περίπου στα 20ppm, που απ'ότι είδα είναι η συνιστώμενη τιμή, τότε αν δεν κάνω λάθος το Ph θα είναι περι το 7. Ωστόσο αυτή η τιμή ph είναι το κατώτο όριο για πλατυ. Εσείς τι θα κάνατε? Μηπως να κοιτάξω να ανεβάσω το kh? Ευχαριστώ
 3. gaster

  Ανακυκλοφορία

  Ευχαριστώ. Θα κρατήσω και τα δύο σε ταυτόχρονη λειτουργία. Διαβάζοντας σχετικά στο φορουμ πήρα ιδέες τι μπορώ να κάνω και με το spray bar του εξωτερικού ώστε να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη ροή και μη έντονη τοπικά.
 4. gaster

  Πλάτυ με .....?

  Αγαπητοί Φίλοι, Είναι 3μήνες περίπου όπου έχω στο πρώτο μου ενυδρείο (καθαρός όγκος νερού ~100lt) έξι red coral platy. Τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να προσθέσω? Παράμετροι νερού έχουν ως εξής: kh ~7 gh ~10 ph ~7,4 Υπάρχουν Φυτά, CO2, υπόστρωμα, λεπτόκοκο χαλίκι, ένα ξύλο και μια μικρή πέτρα. Έχω σκεφτεί είτε για γκαπυ είτε μαύρα μόλυ. Μεταξύ αυτών των δύο τι προτείνετε και σε τι αριθμό/αναλογία? Άλλες ιδέες για προσθήκη, εκτός απο ζωοτόκα η ασπόνδυλα υπάρχουν? Γατόψαρα corydoras υπάρχουν για τις παραπάνω συνθήκες νερού η το ph είναι υψηλό? Ευχαριστώ
 5. gaster

  λαμπες Uv

  Εμένα ήταν η λύση για πράσινο νερό. Συγκεκριμένα σε ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο έβαλα και εξωτερικό φίλτρο (παροχής 300λlt/hr)με ενσωματωμένη λάμπα UV 5W. Το ενυδρείο (~100lt καθαρά) ήταν τόσο πράσινο όπου τα red coral platy δεν φαινόντουσαν! Σε μια εβδομάδα το νερό ήταν πάλι πεντακάθαρο. Μια ερώτηση σχετικά με το χρόνο λειτουργίας της λάμπας. Υπάρχουν περιορισμοί πχ 3-4 ώρες ημερησίως η μπορώ να την έχω συνέχεια ανοιχτή όσο δουλεύει και το εξωτερικό φίλτρο? Ευχαριστώ
 6. gaster

  Ανακυκλοφορία

  Αγαπητοί φίλοι, Σε καθαρό όγκο νερού ~100lt έχω το εσωτερικό φίλτρο Bluwave 05 http://www.ferplast.it/scheda_prodotto_eng...d_menu=06040201 που έρχεται μαζί με το ενυδρείο (Cayman 80). Προσφάτως λόγο άλγης (πράσινο νερό) εγκατέστησα και το εξωτερικό με ενσωματωμένη λάμπα UV της sera το 130+UV http://www.sera.de/en/products/technical-e...oactive-uv.html Έτσι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των φίλτρων έχω μια ανακυκλοφορία 350lt/hr από το εσωτερικό και 300lt/hr από το εξωτερικό Μήπως είναι υπερβολή? Σε ζώνες έντονης κυκλοφορίας του νερού τα φυτά κουνιούνται ελαφρώς. Μπορεί να προκύψει πρόβλημα με αυτό? Μήπως τώρα που αντιμετωπίστηκε το πράσινο νερό να κρατήσω το εξωτερικό ως εφεδρικό και να λειτουργώ μόνο το εσωτερικό? Ευχαριστώ.
 7. gaster

  Πρασινο νερο

  Καθώς σχετίζεται με το θέμα, προσφάτως αντιμετώπισα και εγώ πρόβλημα με πράσινο νερό. Στη δική μου περίπτωση ούτε οι αλλαγές νερού ούτε η χρήση φαρμάκου (esha protalon) βοήθησαν. Προχώρησα σε εγκατάσταση εξωτερικού φίλτρου με ενσωματωμένη λάμπα UV έχοντας σε λειτουργία και το εσωτερικό. Σε διάστημα 1εβδομάδας το νερό καθάρισε πλήρως. Ως αιτία του πράσινου νερού σε εμένα πιθανολογό είτε το ανακάτεμα βυθού είτε διατάραξη ισσοροπίας που προέκυψε μετά απο θεραπεία http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50064 Τα ανωτέρω τα αναφέρω σχετικά με το θέμα πράσινο νερό και όχι ειδικά για την περίπτωση του thanasisin.
 8. Προς ενημέρωση, μπορεί να σχετίζεται με την θεραπεία μπορεί και όχι, έχει εμφανιστεί έντονα το φαινόμενο του πράσινου νερού (άλγη). Παρόλο τις αλλαγές νερού δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Στην αρχή νόμισα ότι οφειλόταν στο πράσινο χρωματισμού που ούτως η άλλως έκανε το esha 2000. Αναμένω μήπως βελτιωθεί η κατάσταση απο μόνη της πριν αρχίσω να ψάχνομε με άλλες λύσεις (UV, αλγοκτόνα, πλήρης συστκότιση, κλπ.). Γενικά τα νιτρικά ΝΟ3 είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (~5ppm), υπάρχει CO2 και φυτά γρήγορης ανάπτυξης ωστόσο το νερό είναι έντονα πράσινο θολό. Αμμωνία επίσης μηδενική, εκτός αν το διάστημα της θεραπείας είχα κάποια αύξηση την οποία μη συνεχών μετρήσεων δεν εντόπισα. Κάθε προτασή σας ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
 9. Η θεραπεία φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα. Το εντονότερο πρόβλημα στο platy με το πλαϊνό πτερύγιο που είχε πιάσει σαν βαμβάκι έφυγε. Δυστηχώς έχασε και το πτερυγιό του όμως. Θα αναγενηθεί από μόνο του η πλεόν θα είναι έτσι? Και τ'αλλα δύο επίσης καθάρισαν.
 10. gaster

  Ph ηλεκτροδιο

  Στο ίδιο θέμα καθώς και εγώ σκέφτομε την αγορά ηλεκτροδίου (πλήρως βυθιζόμενο) και controller. Mεταξύ των δύο παρακάτω υπάρχει κάποια προτίμηση: http://viewitem.eim.ebay.gr/pHRegelgert__p...0339728509/item ή http://viewitem.eim.ebay.gr/PH_Controller_...0423425625/item Για στερέωση του πλαστικού εύκαμπτου σωλήνα CO2 μέσα στο ενυδρείο υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτά: http://www.aquaristic.net/en/Technical-Equ...fix-20-pcs.html
 11. Δεν τα βρήκα τα Pimafix και ΕΚΤΟΖΟΝ. Σε μαγαζί εναλλακτικά μου πρότειναν esΗa 2000 και esΗa exit τα οποία και τελικά προμηθεύτηκα. Να προχωρήσω με αυτά?
 12. gaster

  Co2

  Περιλαμβάνει μπουκάλα (850gr η έκδοση XL, 500gr η στανταρ ) μη αναγομώσιμη, μειωτή πίεσης μέσω του οποίου ρυθμίζεται η παροχή CO2 καθώς και ενσωματωμένη σωληνοειδής βαλβίδα (solenoid valve) η οποία μπορεί να συνδεθεί είτε με χρονοδιακόπτη είτε με ph controller στην συνέχεια έχει μια αντεπίστροφη, τη σκάλα διάχυσης και μια φούσκα για ένδειξη των επιπέδων CO2 στο ενυδρείο και έμεσσα του ph (γνωρίζοντας το kh που έχουμε). Εκτός απο το λαστιχένιο σωλήνα έχει και κάποια λιπάσματα. Με έναν adaptor (δεν περιλαμβάνεται) είναι προσαρμόσιμο και σε μπουκάλες αναγομώσιμες. Το προτίμησα κυρίως λόγω του μικρού χώρου που καταλαμβάνει. Φαντάζομε (είμαι αρχάριος) ότι μην έχοντας μανόμετρα δεν έχεις ένδειξη πόσο CO2 απομένει στην μπουκάλα. Μερικές ερωτήσεις και απο εμένα: Την φούσκα συνήθως που την τοποθετούμε? Παίζει ρόλο το πόσα cm κάτω από την επιφάνεια του νερού θα την τοποθετήσουμε? Προς το παρόν (4ημέρες λειτουργίας) το σύστημα το έχω σε λειτουργία μόνο κατα το διάστημα που οι λάμπες είναι ανοιχτές (8ώρες ημερησίως). Είναι σωστό αυτό? Θα έχω μεγάλες μεταβολές στο ph έτσι? Η ανατάραξη του νερού είναι ήπια.
 13. Ελπίζω να τα βρώ άμεσα στα petshop. Το απόγευμα πάω να τα αναζητήσω. Για το στρώσιμο χρησιμοποίησα φαρμακευτική καθαρή(δεν άφριζε) αμμωνία 10%. Σχετικά με το Ph και εγώ έχω παραξευνευτεί πολύ. Στις μετρήσεις νερού απο το ενυδρείο αυτο που κάνω είναι με μια σύριγγα να πέρνω την απαιτούμενη ποσότητα πχ 5ml. Έτσι το δείγμα είναι απο μια περιοχή μόλις 2-3εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού(όσο δηλαδή μπαίνει μέσα η σύριγγα). Είναι σωστή αυτή η διαδικασία?
 14. Ευχαριστώ. Οπότε δεν ανησυχώ για το βιολογικό υλικό του φίλτρου. Ενα adsorbent filter εκτός από τα σφουγγάρια που έχει το εσωτερικό φίλτρο να το αφαιρέσω κατα την διάρκεια της θεραπείας?
 15. Σαν βαμβάκι μοιάζει σε αυτό με το πτερύγιο. Στα άλλα απλώς είναι σαν στίγμα. Ψάχνωντας στο net διάβασα για fungus η για culumnaris. Ώρες ωρες κάνουν νευρικές γρήγορες κινήσεις. Επίσης έχω δεί να πηγαίνουν κατακόρυφα πάνω κάτω πολύ κοντα στην γωνία που σχηματίζουν η εμπρός με την πλαϊνή πλευρά του ενυδρείου. Δεν ξέρω αν είναι το συγκεκριμένο η κάποιο άλλο. Τα απόβλητα είναι φυσικό να κρέμονται από το σώμα τους και να φτάνει σε μήκος ~3cm όταν τα ίδια τα platy είναι μόλις 2-3cm? Ως προς το ph η βρύση βγάζει 8.4. Κάτι ασβεστολιθικό δεν έχω μέσα. Χθές εγκατέστησα CO2 οπότε ελπίζω να παέι καλύτερα το ph σε σύντομο διάστημα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης