Jump to content

free99

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ευθύνεται ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και δεν λέω καθηγητής γιατί η λέξη εκπαιδευτικός περιγράφει και τον ρόλο του που εμείς οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένο αλλά δεν είναι κα απαραίτητα. Αν ξέρατε τι κυκλοφορεί μέσα στα σχολεία … Κανείς δεν καταδικάζει όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά τον συγκεκριμένο και τον διευθυντή και τους όμοιους τους. Αλίμονο όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν ευσυνείδητα και σωστά την δουλειά τους δεν φταίνε σε τίποτα (οι οποίοι είναι συνήθως και τα μεγάλα θύματα από τους ανίκανους και τεμπελχανάδες, βλέπεις χαλάνε την πιάτσα).
 2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι υπάρχουν και θαυμάσιοι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για το καλύτερο των παιδιών μας όπως και σπουδαίοι διευθυντές. Όμως υπάρχει και το επίπεδο που βλέπεις. Και ο διευθυντής και οι υποδιευθυντές γνωρίζουν (να μην σου πω ότι συμμετέχουν γιατί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά το πιστεύω).
 3. Φίλε μου έχεις δίκιο ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη για ότι συμβαίνει στα σχολεία μας. Ακόμα και οι γονείς που βλέπουν την κατάντια του σχολείου, την οποία και πληρώνουν μέσω των φόρων πανάκριβα, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν με τον αυτόματο και ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός «μέσα σε εισαγωγικά» σε ένα σχολείο μπορεί να παίξει με την ψυχούλα του και το μέλλον του.
 4. Αν ανοίξεις τα facebook των καθηγητών να δεις εκεί τι γίνεται.
 5. Και μετά έχουμε απορία γιατί έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Να πάρεις μια σανίδα να την βρέξεις και να αρχίσεις …
 6. Αναρτημένη ανακοίνωση (Διαφήμιση) από εκπαιδευτικό, που αφορά Μέντιουμ και Πνευματιστές, στον πίνακα ανακοινώσεων του 1ου ΕΠΑΛ ΔΑΦΝΗΣ. Αυτό είναι το επίπεδο των Ελληνικών σχολείων, της Ελληνικής εκπαίδευσης, και ιδιαίτερα το επίπεδο των εκπαιδευτικών και των διευθυντών που υπηρετούν στα σχολεία και στα οποία στέλνουμε τα παιδιά μας για να αποκτήσουν μόρφωση και ήθος. Κανένας Διευθυντής ή Υποδιευθυντής δεν έκανε τον κόπο να κατεβάσει αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση που ντροπιάζει το σχολείο. Καμία αντίληψη για την ζημία που μπορεί να προκαλεί μια τόσο ανόητη ενέργεια. Κανένα όριο στα αστεία και στο χαβαλέ. Το σχολείο είναι ένα ιδιαίτερος χώρος εργασίας, μέσα στον οποίο κυκλοφορούν ανήλικα παιδιά, μορφωμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς οι οποίοι επισκέπτονται το σχολείο. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω παρά μόνο ΝΤΡΟΠΗ!!
 7. Τα λεει ολα http://www.vidoemo.com/yvideo.php?i=R2psej...lWOXc&uu-uu
 8. Συμφωνώ με τον delta66 Πολύ χαμηλή σκληρότητα και υψηλό Ph. Περίεργο. Σου προτείνω πως παρόλο που τα Molly είναι πολύ όμορφα να μην τα βάλεις μαζί με τα guppy. Μια και ξεκίνησες με guppy συνέχισε με αυτά. Βάλε στον βυθό γαρίδες red cherry οι οποίες γεννάνε εύκολα και είναι πολύ όμορφες. Γράφεις πως έχεις ένα κοχύλι στο ενυδρείο. Είναι αληθινό; Αν ναι βγάλε το γιατί θα ανεβάσει πολύ την σκληρότητα. Πρόσεχε τι σου προτείνουν τα μαγαζιά τα οποία θέλουν να πουλήσουν (με εξαιρέσεις πάντα) Για τους petshopαδες όλα τα ψάρια πάνε με όλα αρκεί να πουλήσουν και να ξαναπάς μετά από λίγο καιρό για φάρμακα ή για νέα.
 9. Στην περίπτωση των 8mm η moss θα κρατιέται η μία με την άλλη και πολύ λίγο πάνω στο πλέγμα. Σαν μεγάλα κομμάτια θα κράτιουνται από το πλέγμα. Άρα πρέπει να βάλεις μεγάλη ποσότητα πυκνή για να πετύχεις να την κρατήσεις. Πιστεύω ότι με μικρό πλέγμα έχεις πιο γρήγορη ανάπτυξη γιατί το βρύο έχει επιφάνεια για να πιαστεί. Με μικρή ποσότητα πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα πιο γρήγορα.
 10. Μου κάνει εντύπωση πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν μεγαλώνει η Moss «Ξεκόλλα» . Μια χαρά αναπτύσσεται και πιστεύω με αρκετά καλό ρυθμό. Δες Παραπάνω συνομιλία. Δοκίμασε με αυτή την διάσταση και πες μας άν έχεις προβλήματα ή αν όλα γίνουν Ok. Αν είναι να το φουλάρεις σε Moss όπως δείχνουν τα site τότε Ok άλλα για οικονομία. Σε ένα ενυδρείο μεγάλο αν θέλεις να γεμίσεις όλο το φόντο τότε θα χρειαστείς πολύ moss η οποία δεν είναι και φτηνή. Αγόρασε ένα έτοιμο φόντο με τα ίδια λεφτά αν σου αρέσει. Αποφεύγεις και το κλάδεμα.
 11. Σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο για τα guppies: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2287 Ένας κανόνας 1cm μήκος ψαριού αντιστοιχεί σε 2lt νερό. Υπολόγισε τα καθαρά λίτρα νερού του ενυδρείου σου (απώλεια από χαλίκι, αντικείμενα και φίλτρο) περίπου 10% από τον υπολογισμό με τις διαστάσεις (ίσως και περισσότερο). Εγώ θα έβαζα μόνο guppy και θα απέφευγα μόνο αρσενικά (πολύ πιθανόν μετά από διάστημα να αρχίσει το κυνήγι και ένα ένα να αποδημεί μετά από το στρες που θα έχει υποστεί). Συστήνω συνδυασμούς σε κάθε 3 θηλυκά 1 αρσενικό. Τήρησε την αναλογία γιατί τα αρσενικά ενοχλούν και κυνηγούν τα θηλυκά. Θα έχεις φυσικά και γέννες. Δοκίμασε να βάλεις κάποιο ψαράκι βυθού (ώστε να έχεις κίνηση και στον βυθό σου) που να καθαρίζει επίσης. Πάρε τεστ και κάνε μετρήσεις όχι μόνο για να δεις αν έχει στρώσει το ενυδρείο άλλα και για τα επίπεδα σκληρότητας και Ph του ενυδρείου σου. Τα guppy έχουν μεγάλη ανοχή σε μεγάλο εύρος σκληρότητας αλλά θα πρέπει να φροντίσεις ώστε να έχουν όσο το δυνατόν ιδανικές συνθήκες και όχι ακραίες. Αν το οικονομικό πρόβλημα είναι ουσιαστικό τότε με κάθε επιφύλαξη δοκίμασε τα πολυτεστ σε στικ τα οποία είναι φτηνά (περίπου 14€). Θα έχεις όμως μια εικόνα από την εικόνα που δεν έχεις τώρα. Τα tetra θέλουν μαλακό νερό ενώ τα molly και τα guppy σκληρό. Συνήθως δεν μπερδεύουμε ζωοτόκα με μη ζωοτόκα. Για τις γαρίδες πρέπει να στρώσει καλά το ενυδρείο για να τις βάλεις μέσα. Περίμενε λίγο. Σου συστήνω γαρίδες Caridina Japonica (αρκετά ανθεκτικές – δεν γεννάνε εύκολα εκτός …) Ελπίζω να βοήθησα.
 12. Η διάσταση 7mm - 8mm άνοιγμα είναι πολύ κατά την γνώμη μου. Δύσκολο να εξαπλωθεί και να κάτσει σε τέτοιο πλέγμα μικρή ποσότητα. Ο σκοπός είναι να βάλεις λίγη Moss και να εξαπλωθεί μόνη της μακροχρόνια. Καλή επιτυχία yiannis
×
×
 • Create New...