Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • rastaman

   Καλό μήνα με... Διαγωνισμούς Μονομαχοενυδρείου και nano Reef !!!   01/11/2017

   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες, με χαρά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό nano reef ενυδρείου 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106868-aquazone-nano-reef-contest-2017/   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες. Στείλτε μας τις φωτογραφίες από τα μονομαχοενυδρεία σας, για να συμμετάσχετε στον φωτογραφικό διαγωνισμό του Aquazone ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106866-διαγωνισμοσ-ενυδρειου-μονομαχου-2017/  

Χρήστος

Διακριθέντα Μέλη
 • Δημοσιευσεις

  9.733
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  27

Χρήστος last won the day on July 21

Χρήστος had the most liked content!

Community Reputation

1.004 Excellent

Σχετικά με το μέλος Χρήστος

 • Γενέθλια 01/12/1968

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  ριζική αλλαγή θα επανέλθω το 2018
 • Τοποθεσία
  Κρηνίδες Καβάλας
 • Interests
  Πάρα πολλά αλλά πάνω από όλα η Ελλάδα

Previous Fields

 • Ομάδα Aquazone
  Διακεκριμένο μέλος
 • Νομός
  Καβάλας
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.887 εμφανίσεις προφίλ
 1. Προνυμφες αλλά τι προνυμφες?

  Προνύμφη σκνίπας
 2. 28 Οκτωβριου

  Ο Έλληνας δεν αλλοιώνετε ποτέ ο Έλληνας δεν χάνει την ποιότητα του απλά βρε αδερφέ μειώθηκε κατά πολύ, ζήτημα να υπάρχουν κανα 2 εκατομμύρια Έλληνες. Και δεν χρειάζονται τα χρόνια πολλά σε ένα έθνος που είναι αθάνατο, είναι σαν να εύχεσθε χρόνια πολλά στον Θεό. Ούτε χρόνια πολλά σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους γιατί αυτοί έφυγαν κάνοντας το χρέος τους και έχουν κριθεί από την ιστορία και τον Θεό, και ούτε χρόνια πολλά σε εμάς, τη να τα κάνουμε τα πολλά αν δεν είναι καλά και ευλογημένα. Για αυτό εύχομαι πρώτα να είναι καλά και ευλογημένα και μετά ας είναι και πολλά θεού θέλοντος. Καλό αγώνα καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας.
 3. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Ουδέν κακό αμιγές καλού
 4. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Θα απαντήσω μόνο σε ότι αφορά τον διαγωνισμό τα σχόλια περί του προσώπου μου ίσος να τα απαντήσω σε κάποιο άλλο ποστ. Καταρχήν είπα την γνώμη μου αλλά δεν έθιξα κάποιον προσκοπικά αλλά έκανα κριτική γενικά στην συντονιστική ομάδα κάτι που σας πείραξε με αποτέλεσμα, μέλη συντονιστές και διαχειριστής πάτε να με βγάλετε τρελό. Όλοι λέτε ότι ο διαγωνισμός αναβλήθηκε λόγο ανεπαρκές συμμετοχών. Έγραψα εγώ κάτι το διαφορετικό; το μόνο που είπα με ένα ελεγκτικό ποστ ότι η ομάδα αδράνησε απο την φάση της ακύρωσης του διαγωνισμού έως τώρα και εξηγώ. παραθέτο τα ποστ June 30 Ο διαγωνισμός αναβάλλεται λόγω έλλειψης συμμετοχών για το φθινόπωρο. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε από φθινόπωρο με καλύτερη διάθεση. Μπήκε Σεπτέμβριος και δεν έγινε καμιά αναφορά από κανέναν για το θέμα ούτε ανακοινώθηκε ο νέος διαγωνισμός, ούτε καν έγινε κάποια αναφορά για να ετοιμαστούν τα μέλη και ένα μέλος γράφει στις 10 Σεπτεμβρίου τα παρακάτω. September 10 (edited) Σαν να το έχουμε αφήσει λίγο το θέμα?? Τί λέτε θα κάνουμε τον διαγωνισμό? Εγώ λέω σιγά σιγά να φτιάξω το ενυδρειάκι πιθανόν με μία μονομαχούλα για αλλαγή... Προσωπικά αδιαφορώ εντελώς για το αν θα έχει ή όχι βραβεία. Δεν θα πώ όχι εαν έχει και εαν το κερδίσουμε (για να μην κοροϊδευόμαστε) αλλά και να μην έχει για εμένα είναι ακριβώς το ίδιο. Θα συμμετάσχουμε ούτως ή άλλως.... Από τις 10 του Σεπτέμβρη έως το Σάββατο ένας δεν μπήκε να απαντήσει για το θέμα κανένας ούτε ανακοινώθηκε νέος διαγωνισμός όπως είχατε αναγγείλει αλλά ούτε έλαβε απάντηση το μέλος στην ερώτηση που έκανε, αν αυτό δεν είναι αδράνεια πάνω στο θέμα τι είναι; Το Σάββατο ένα μέλος ξανά ρωτά Σάββατο στις 11:57 πμ Καλημέρα, τελικά θα γίνει ο διαγωνισμός; και η απάντηση του συντονιστή λίγε ώρες μετά Θα απαντηθεί το ερώτημα σου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.:) Αντί να πείτε ένα ανθρώπινο συγνώμη ότι το ξεχάσαμε ή το αμελήσαμε, που όλα είναι ανθρώπινα πάτε να μπαλώσετε το θέμα με μια αναφορά ότι το ερώτημα θα απαντηθεί την άλλη εβδομάδα. Πείτε μου σας παρακαλώ που και πότε ανακοινώθηκε νέος διαγωνισμός και δεν είχε και αυτός συμμέτοχες; Γιατί δεν διαβάσατε τη γράφω και ξαφνικά όλοι έχετε δίκαιο και εγώ όχι. Παραβλέπετε πως η κριτική μου αφορούσε την αμέλεια τις ομάδας να δώσει έστω και μια απάντηση για τον νέο διαγωνισμό, και όχι για αυτόν που ακυρώθηκε. Τώρα αν ο νέος διαγωνισμός έχει ή όχι συμμετοχές αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αν θεωρήσατε την κριτική μου αυστηρή θα μπορούσατε να κριτικάρετε τον τρόπο που τα είπα αλλά όχι ότι αυτά που είπα είναι αποτέλεσμα εσφαλμένης επικοινωνίας του μυαλού μου με την γλώσσα μου.
 5. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  ή θα απαντήσω ολοκληρωτικά ή θα σιωπήσω ολοκληρωτικά εξαρτάτε απο κάποιους παράγοντες. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.
 6. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Μπαααααα δεν πρόκειται να πάω αλλού έως ότου με μπαναρετε δεν φεύγω. Συγνώμη αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει καθόλου ότι ο σκοπός μου δεν είναι να κακολογώ και να μειώσω το φόρουμ δεν είμαι εχθρός ούτε προσπαθώ να επιφέρω μπάχαλο. και απο την στιγμή που όπως λες είναι ελεύθερη η ενυδρειακή κοινότητα άσε με να πω και εγώ αυτά που θέλω και αν λέω ασυναρτησίες και χαζομάρες κακό στον εαυτό μου κάνω και καλό σε εσάς είτε έτσι είτε αλλιώς εσείς βγαίνετε κερδισμένοι. @ Στράτο ακριβές η σφαίρες και πλέον κυνηγώ φαντάσματα, κανένα ψάρεμα κάνω μόνο, άσε που πλέον η περιοχή μας στέρεψε απο θηράματα Τέλος πάντων δεν έχω να πω κάτι άλλο αρκετά σας χάλασα την διάθεση σας αφήνω στην ησυχία σας. πάω να νευριάσω την γυναίκα μου.
 7. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Στράτο τα μέλη δείχνουν την κατεύθυνση το τιμόνι όμως για να πάνε στην χ κατεύθυνση το έχει η ομάδα.
 8. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  ποτέ δεν έγραψα κάτι σε αυτό το φόρουμ προτού το σκεφτώ, δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο για το φόρουμ την άποψη μου την είπα ξεκάθαρα και χαρακτήρισα το φόρουμ σχιζοφρενή. Όσο για διαγωνισμό περί μη συμμετοχής όπως αναφέρω ποιο πάνω αυτό ήταν το καλοκαίρι και όχι την τωρινή περίοδο. Και αν σε χάλασε το σχόλιο μου χαίρομε και εύχομαι να πεισμώσεις και να πάτε το φόρουμ και συνάμα το χόμπι ακόμη ποιο μπροστά. μην θέλετε να σας λένε μόνο μπράβο και εύγε αλλά να δέχεστε και την αρνητική κριτική.
 9. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Αυτή η νοοτροπία όμως μας έφερε σαν χώρα σε αυτά τα χάλια και μάθαμε να λέμε δεν ''βαριέσαι λίγο το κακό'' ή για όλα φταίνε ή άλλοι και η καταστάσεις και ποτέ εμείς. αν δεν μπορούμε να βάλουμε σε τάξη αυτά τα ευτελή και απλά σίγουρα δεν θα μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τα ποιο σοβαρά και περίπλοκα πράγματα, γιατί απο το πρώτο σκαλάκι πάμε στο δεύτερο καθώς δεν είναι δυνατών απο το πρώτο να πάμε στο εκατοστό σκαλάκι. η βελτίωση κάποιον ευτελών θεμάτων έχει να κάνει πρώτα με την προσωπική μας βελτίωση και μετα επεκτείνετε σε μια μικρή ομάδα όπως πχ η συντονιστική ομάδα και με τα πάμε στο επόμενο επίπεδο στα μέλη του ΑΖ και μετα γενικά στην κοινωνία. αλλά ας αφήσουμε την κοινωνία προς το παρών και ας παλέψουμε να κάνουμε ένα φόρουμ υπόδειγμα αρχίζοντας απο τα απλά.
 10. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε το καλοκαίρι γιατί δεν είχε συμμετοχές, το γνωρίζω αυτό πολύ καλά και είπατε ότι θα ξανά γίνει μετά το καλοκαίρι, το καλοκαίρι πέρασε και θα μπορούσατε πχ αρχές Οκτωβρίου να βγάλετε μια ανακοίνωση που να λέει ότι ο διαγωνισμός θα ξανά γίνει πχ στις 15 Νοεμβρίου και αν πάλι δεν υπήρχαν η ανάλογες συμμετοχές εσείς κάνατε αυτό που έπρεπε. Προσωπικά δεν έχω μονομαχοενυδρείο και για αυτό προφανώς δεν μπορώ να μετέχω αυτά ως προς τον διαγωνισμό. Παρόλο αυτά όσα έγραψα δεν τα αναιρώ και ο διαγωνισμός ήταν απλά μια αφορμή για να επεκταθώ με πολύ λίγα λόγια στα προβλήματα του ΑΖ και αν νομίζεται πως η κριτική μου είναι άδικη ας το συζητήσουμε σε άλλο θέμα γιατί ότι λέω το λέω με αποδείξεις και όχι με αστήρικτες θεωρίες. Το ΑΖ ήταν και συνεχίζει να είναι ένας σχιζοφρενείς ασθενείς. ¨Όσο για την επιθετικότητα μου προς το ΑΖ ανά διαστήματα δεν κρύβει κάποια κακία αλλά αντιθέτως ενδιαφέρων γιατί αν ήθελα να βλάψω το ΑΖ θα μπορούσα να το έκαμνα ακόμη και τώρα. Αν κάποιες αλήθειες όμως μας πειράζουν τότε είναι καιρός να πράξουμε τα ανάλογα βήματα ώστε να διορθωσούμε όχι της λεπτομέρειες αλλά βασικά λάθη. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο γιατί θα είμαι εκτός θέματος αλλά σε κάποιο άλλο θέμα θα μπορούσα να επεκταθώ παραπάνω. Το καλό με εμένα είναι ότι είμαι μακριά και δεν βλέπω τα πράγματα πίσω απο το πρίσμα τις προσωπικής σχέσης και της φιλίας αλλά άκρος αντικειμενικά. Η φιλία και η γνωριμία είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας της αλήθειας.
 11. Στρώσιμο με μπόλι

  Σκέψου πως το μπόλι είναι ζωντανά βακτήρια και για να κρατηθούν σε ζωή θέλουν τροφή και μάλιστα άμεσα, άρα βάζεις το μπόλι και αμέσος τα ψάρια. συνήθως δεν ρίχνουμε βακτήρια και δεν ρίχνουμε κάτι που να δεσμεύει τα νιτρικά και την αμμωνία γιατί θέλουμε να θρέψουμε τα βακτήρια που βάλαμε μέσα. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας πόσο μπόλι θα βάλεις, όσο περισσότερο τόσο καλύτερο τόσο περισσότερα ψάρια μπορείς να βάλεις. και εδώ είναι η δύσκλολία με το μπόλι, ποτέ δεν ξέρουμε το μπόλι που βάλαμε για πόσα ψάρια κάνει για αυτο βασικός κανόνας βάζουμε στην αρχή λίγα ψάρια σίγουρα όχι παραπάνω απο το 1/4 του τελικού αριθμού ψαριών. εκτός και άν το μπόλι που θα βάλεις αποτελίτε απο τον μισό κάδο. Την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα κάνουμε μετρήσεις ΝΗ, ΝΟ για να δούμε ότι το μπόλι επαρκεί για τον αριθμό των ψαριών στην περίπτώσει που κάτι είναι ανεβασμένο κάνουμε άμεσα αλλαγή νερού. αλλιώς η αλλαγή θα γίνει μετά απο μια εβδομάδα και προσθέτουμε έναν ακόμη αριθμό ψαριών. Γενικά σε 3 εβδομάδες μπορούμε να βάλουμε σταδιακά τον τελικό αριθμό ψαριών. Αυτά για έναν που δεν έχει εμπειρία. Τώρα οι έμπειροι έχουν την ανάλογη εμπειρία και γνωρίζουν απο την εμπειρία τους ότι το χ μπόλι που βάλανε στο ενυδρείο τους καλύπτει χ ψάρια. Για αυτό δεν πρέπει να ακούμε την έκανε ο χψ χομπιστας βασισμένος στην εμπειρία του αλλά πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα.
 12. Διαγωνισμός μονομαχοενυδρείου 2017

  κρίμα*, κρίμα*, κρίμα*,κρίμα* *κρίμα που το θέμα σας το ενθύμησε πάλι ένα μέλος. και μην μου πείτε ότι δεν το ξεχάσατε γιατί αν είναι έτσι. *κρίμα που για έναν διαγωνισμό που είχατε απο το καλοκαίρι μήνες να αποφασίσετε ακόμη δεν βγάλατε άκρη. *κρίμα που μιλάτε ως πολίτικοι, δηλαδή τη θα γίνει την άλλη εβδομάδα σύσκεψη του συμβουλίου η θα πάτε στα έδρανα. *κρίμα που δεν μπορείτε άμεσα να βγάλετε μια απόφαση μέσα σε 24 ώρες, με τα σύγχρονα μέσα σκυπε, κινητά κτλ. θα μπορούσατε να συνεννοηθείτε άμεσα και απλά να πείτε ότι θα γίνει με δώρα ή χωρίς δώρα, ή δεν θα γίνει, είναι απλά τα πράγματα διαγωνισμός είναι δεν είναι και κάτι το περίπλοκο που θέλει μήνες σχεδίαση. Μην το βλέπεται σαν μια επίθεση σε προσωπικό επίπεδο αλλά σε συνολικό που αφορά όλοι την ομάδα του ΑΖ. θα ήταν ποιο παλικαρίσιο να βγήκε και να πείτε πως δεν έχετε χρόνο, πως το ξεχάσατε, ή πελαγώσατε, ή βαριέστε, κτλ Δεν ξέρω αλλά αυτό το φόρουμ εξ αρχής είναι σχιζοφρενικό με δυο πρόσωπα απο την μια δείχνει ένα πρόσωπο που παίρνει φωτιά και το φόρουμ πετάει και εκεί που ανεβαίνει και πιάνει κορυφές τσουπ εμφανίζεται το άλλο πρόσωπο που είναι το άκρος αντίθετο. Πέρασαν τα χρόνια και το ΑΖ δεν βρήκε ακόμη τον σταθερό του χαρακτήρα, εκτός και αν θεωρίτε την σχιζοφρένεια το σταθερό παρανομαστή του ΑΖ. ΥΓ κάποιοι θα αναρωτιέστε και θα λέτε γιατί γράφω τέτοιες χολές και δεν κάθομαι να γράψω κάτι το χρήσιμο για το χόμπι αγνοώντας ίσος πως όλα τα παραπάνω αφορούν το χόμπι και το ΑΖ.
 13. Nothobranchius-rachovii-Beira-98

  εγώ πάντως μπήκα δυναμικά (όπως αναφέρω στο καφέ πριν λίγη ώρα). όταν έρθει η ώρα θα σου ζητήσω διάφορα απλά εδώ και 20 μέρες έχω ρουφήξει κάθε άρθρο για αυτά τα ψάρια και πλέον είμαι αχόρταγος ως μανιώδης
 14. Ριζική αλλαγή

  Μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας απο τα δρώμενα του φόρουμ επανέρχομαι με νέα ενυδρεία και μια ριζική αλλαγή στο χόμπι. Έως τώρα έλεγα πρώτα τα φυτά και μετά τα ψάρια, τώρα αντιστρέφονται όλα, τέρμα τα βαριά φυτεμένα ενυδρεία, τα δύσκολα φυτά, τα κοινά γνωστά ψάρια και τα μεγάλα ενυδρεία. Με κούρασαν τα βαρέθηκα τα μπούχτισα, και κόντεψα να παρατήσω το χόμπι. Έως ότου ως θεία φώτιση με μπήκε ξεκάρφωτα και απο το πουθενά ασχοληθώ με μικρά ενυδρεία και μόνο με ψάρια Killifish. Θα ήθελα σιγά σιγά να αποκτήσω διάφορα είδη απο αυτά τα ψάρια και σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχω αρκετά είδη, με λίγα λόγια φιλοδοξώ να γίνω εξπερτ σε αυτά τα ψαράκια. Σε αυτήν την φάση νιώθω πως ξανά ανακάλυψα το χόμπι που τον τελευταίο καιρό μου είχε γίνει ρουτίνα και για αυτό γράφω εδώ για να μοιραστώ την χαρά μου. Σύντομα θα ζητήσω απο χομπιστες αν έχουν να με στείλουν αυγά απο διάφορα είδη, δωρεάν ή με το αζημίωτο.
 15. Nothobranchius-rachovii-Beira-98

  Μετά απο ένα περιπετειώδες ταξίδι απο την Σιβηρία έχω στην κατοχή μου καμιά 20 αυγά απο αυτά τα μικρά όμορφα ψαράκια. Επέλεξα αυτά γιατί έχουν κάποιες ιδιετερότιτες και για αυτό δεν τα προτιμούν παρόλο που είναι πανέμορφα. Πρώτων ζουν πολύ λίγο 6-12 μήνες και δεύτερων θέλουν μακρά περίοδο ξηρασίας περίπου 6 μήνες. Τα αυγά που έχω εγώ είναι γεννημένα στις 1/9/17 δηλαδή θα δω ψαράκια κατά τον Μάρτη. Είχε κανείς γενικά ψάρια του γένους Nothobranchius ώστε να με δόση περισσότερες πληροφορίες.
×