Χρήστος

Διακριθέντα Μέλη
 • Δημοσιευσεις

  9.639
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  20

Χρήστος last won the day on March 9

Χρήστος had the most liked content!

Community Reputation

841 Excellent

Σχετικά με το μέλος Χρήστος

 • Γενέθλια 01/12/1968

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Πλέον μόνο ένα 60Χ50Χ30
 • Τοποθεσία
  Κρηνίδες Καβάλας
 • Interests
  Πάρα πολλά αλλά πάνω από όλα η Ελλάδα

Previous Fields

 • Ομάδα Aquazone
  Διακεκριμένο μέλος
 • Νομός
  Καβάλας
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.537 εμφανίσεις προφίλ
 1. τι ηλικία έχει το ψάρι.
 2. κοίτα επειδή γουστάρω να κάνω βόλτες στην ζούγλα της Αυστραλίας και φοβάμαι τα φίδια παρακαλώ την κυβέρνηση της Αυστραλίας να τα εξοντώσει ώστε όταν έρθω να μην υπάρχουν. Καταντήσαμε γελοίοι, η κορυφή της δημιουργίας αυτοκατατάσσεται σιγά στγά στο τέλος της δημιουργίας σε λίγο θα μας φτύνουν και τα ζώα. Κρίμα στους ανθρώπους που χάνονται απο τους καρχαρίες, αλλά όλα γίνονται εις γνώση τους. Όσο και σκληρό να ακούγεται αυτό, όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι το επικίνδυνο θα πρέπει να είσαι έτυμος να αντιμετωπίσεις και της ενδεχόμενες συνέπειες.
 3. Χριστός Ανέστη και καλή Ανάσταση και στην πολύπαθη πατρίδα μας αλλά και σε όλους μεμονωμένα.
 4. τη θες τύπου γρασίδι μέτριο σε ύψος ή να γίνεται μεγάλο (φυσικά όλα σε αργό ρυθμό)
 5. αν είναι για 3 μέρες τότε της βάζεις απλά στο ψυγιάκη σου αγοράζεις και άλλα 3 20αλιτρα βαρελάκια αυτά για ελιές και τουρσιά και κάθε μέρα αλλάζεις το νερό πιστεύω πως έτσι θα κρατήσουν 3 μέρες. Προσωπικά δεν το δοκίμασα αλλά την παπαλίνα παλιότερα την συντηρούσα έτσι, (τώρα απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμα της).
 6. φίλε μου θα εκπλαγείς πόσοι απο εδώ που έχουμε ενυδρεία ψαρεύουμε και τρώμε ψάρια. δυστυχώς σε 20 λίτρα δεν μπορείς να της συντηρήσεις της σουπιές, θέλεις πουλά περισσότερα και θέλεις και εξοπλισμό που στοιχιζει. Για να θες της σουπιές ζωντανές σίγουρα θα πας με βάρκα, παλιότερα που πήγαινα με βάρκα της σουπιές της συντηρούσα ζωντανές μέσα στην θάλασσα σε ένα κιούρτο με αυτοσχέδιο καπάκι για να μην μπαίνουν μέσα άλλα ψάρια. Της έκρυβα σε σημεία που δεν πήγαιναν ψαροντουφεκάδες με σημαδούρα κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας γύρω στο ένα με εναμισο μέτρο για να μην δίνω στόχο.
 7. είμαστε τρελοί, πηραμε τα ψάρια απο το φυσικό τους περιβάλλον και τα βάλαμε στο ενυδρείο και προσπαθούμε να μιμηθούμε το φυσικό περιβάλλον, (τουλάχιστον έτσι λέμε), όμως κανείς μα κανείς δεν προσπαθεί καν να δημιουργείσει φυσικό περιβάλλον στα ψάρια του, αντιθέτως κάνει τα πάντα να μην είναι φυσικό το περιβάλλον όπου ζουν. Αν λοιπόν πάρουμε τους δίσκους και κάθε δίσκο και τα βάλουμε σε σκληρό νερό και μειώσουμε το προσδόκιμο ζωής, τότε μιμούμασται το φυσικό περιβάλλον τους κατά παράδοξο τρόπο ποιο πολύ απο ότι αν τα βάλουμε σε μαλακό νερό και αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωή..., σας μπέρδεψα; ο κάθε ένας ας κάνει την επιλογή του και ας βάλει τα ψάρια του όπου θέλει με ότι ακολουθεί, αρκεί αυτό που θα κάνει να μην είναι κάτι το ακραίο.
 8. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Έτσι και εμείς, όταν δεν θέλουμε κάτι για να δικαιολογίθουμαι κάπως κάνουμε τα εξής: Κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε ή ψάχνουμε ακραία παραδείγματα ή δεν μας αφήνη η χοντροκεφαλιά μας ή η αφραγκιά μας ή το παίζουμε έξυπνοι πασάροντας γνώσεις απο το διάστημα. ή καταφέραμε να αλλάξουμε το DNA μέσα σε λίγες δεκαετίες ενώ η φύση έκανε το λάθος να το αλλάξει σε κάτι εκατοντάδες μην πω χιλιάδες χρόνια, πως να το κάνουμε είναι καθυστερημένη η φύση και εμείς ξέρουμε καλύτερα. Αυτό δεν αφορά μόνο τους Έλληνες χομπιστες αλλά είναι διεθνές το φαινόμενο. Εκτιμώ πάρα πολύ (αλλά δεν συμφωνώ) να βγει και να με πει κάποιος ότι ναι ρε εγώ θέλω να έχω τους δίσκους μου σε Ph 8, ή δεν έχω λεφτά για ΑΟ αλλά γουστάρω τους δίσκους, και ότι άλλο αντρίκιο παρά να προσπαθεί να χρυσώσει τον μπρούτζο με της παραπάνω δικαιολογίες. Απλα ο δίσκος εκεί που θα ζούσε 10 χρόνια θα ζήσει 5-6 χρόνια, χαράς το πράγμα σάμπως στην φύση ζουν περισσότερο;
 9. δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του φουσκώματος και αν ενοχλεί αισθητικά η λειτουργικά, πάντως αν εξ αρχής το πότιζες με εποξική ρητίνη που να αναφέρει ότι κάνει για δεξαμενές πόσιμου νερού τότε δεν θα είχε πρόβλημα. Εγώ πάντως έχω DIY καπάκι και το πλαίσιο είναι απο πλαστικό ενώ το καπάκι είναι απο άσπρο γυαλί για καλύτερη αντανάκλαση του φωτός προς τον βυθό του ενυδρείου.
 10. το ενυδρείο ήταν σε κλειστό χώρο υποθέτω ότι το χειμώνα έπιανε γύρω στους 16 βαθμούς, αύριο θα μάθω αν το ψάρι επέζησε το σοκ απο την τεράστια αλλαγή νερού ή όχι. Πάντως και εγώ πιστεύω πως τα ψάρια ψοφούν απο της απότομες αλλαγές νερού ή συνθηκών γενικά. Το διαπίστωσα παλιότερα σε δικό μου ενυδρείο, έκαμνα μια μικρή αλλαγή νερού κάθε 2-3 μήνες και το ενυδρείο πήγαινε καλά ώσπου αποφάσισα να κάμνω εβδομαδιαίες αλλαγές νερού και στην τρίτη εβδομάδα άρχισα να χάνω ψάρια χωρίς εμφανή αίτια, και να γεμίζω άλγη, το ψιλιάστηκα και σταμάτησα της αλλαγές και το ενυδρείο ισορρόπησε ξανά. Με τα παραπάνω δεν θέλω να προωθήσω κάποιον στο να αγνοεί της αλλαγές νερού αντιθέτως και ιδιαίτερα για τους αρχάριους οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού είναι ότι καλύτερο. Για τους προχωρημένους δεν υπάρχουν κανόνες.
 11. είπαμε να φιλοξενήσουμε ψάρια όχι τον Διογένη
 12. αυτά τα παιχνιδάκια είναι για μικρά ενυδρεία κρατούν τα πολύ χοντρά το νερό που βγαίνει απο πίσω είναι γενικά θολό. Δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται τέτοιες σκούπες βυθού, απλά όποτε κάνεις αλλαγή νερού την κάνεις βάζοντας σκούπα, έτσι διώχνεις τα ιζήματα 100% και αλλάζεις συνάμα και νερό. Στην αρχή όλοι μας το ψάξαμε και στο τέλος καταλήξαμε σε αυτό που σου περιγράφω.
 13. γίνονται πολλά ευτράπελα στα μαγαζιά αλλά δεν ξέρω να η όλοι καθυστέρηση οφείλετε στο ελληνικό κατάστημα ή στην αντιπροσωπία και στην τελική αφού ήθελαν να σου επιστρέψουν τα λεφτά γιατί δεν τα πείρες να ησυχάσεις και να πάρεις την Hydor απο αλλού. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω πως πολλές ξένες εταιρίες εμάς του Έλληνες μας έχουν γραμμένους και καμιά φορά δεν φταίνε τα ελληνικά μαγαζιά, ότι τους λένε μας λένε.
 14. δεν είναι απο τα δύσκολα φυτά για να πούμε ότι δεν έχει πιθανότητες να συνέρθει, αλλά το χαλικάκι σου είναι λίγο χοντρόκοκκο για το συγκεκριμένο φυτό και θα δυσκολευτεί αρκετα, αυτα τα φυτά προτιμούν άμμο η λεπτόκκοκο χαλικη.
 15. πρώτα αύξησε τα νιτρικά να δεις πως θα πάνε τα φυτά 1-2 εβδομάδες και μετά βλέπουμε για λίπασμα, αν αυξήσεις τώρα το λίπασμα χωρίς να έχουν την βασική τροφή (ΝΟ3) θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.