Jump to content

skoros

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ενυδρείο 370 λύτρων diy.
  Φυτά:valisneria nana, anoubia, Echinodorus osiris
  ψαριά: gappys x ?,Corydoras x4
 • Location
  ΑΙΓΑΛΕΩ

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Είναι υπερβολή σε 60 λύτρα ενυδρείο ένα φίλτρο με κυκλοφορία 450 λύτρα ανά ώρα, αν έχεις και δεύτερο ακόμα χειρότερα. τώρα για τα βατραχάκια τις συνθήκες που χρειάζονται και αν μπορούν να συμβιώσουν με κάποιο ψαράκι ας μας πει κανένας γνώστης.
 2. μπορείς να το βρεις στη λαϊκή της γειτονιάς σου το πουλάνε στον πάγκο με τα ταπερακια για χαλάκι πόρτας.
 3. έχω ψάξει και εγώ να κάνω το ίδιο με εσένα αλλά τελικά κατέληξα ότι είναι πολύ μεγάλο το κόστος της αντικατάστασης των τ8 με led και ελάχιστο το όφελος από την κατανάλωση ενέργειας.
 4. πριν από μερικά χρόνια το δοκίμασα και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, βέβαια μετά άλλαξα το ενυδρείο με ένα 140 λίτρα και έκανα δοκιμές με το diy co2, δεν μπορώ να πω οτι ήταν πολύ επιτυχημένες σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο διαχυτηρα. Γενικά έχω κάνει διάφορες δοκιμές και η καλύτερη λύση για το diy co2 ήταν μια σκαλίτσα διάχυσης.
 5. Μην κάνεις τίποτα από όσα λεσ. απλά βάλε το πράσινο δοχειάκι μέσα στο ενυδρείο σε σημείο που να έχει αρκετή κυκλοφορία και ρίξε μέσα την ταμπλέτα. το αέριο που παράγεται και βλέπεις μέσα στο δοχείο είναι co2 και με την κυκλοφορία του νερού απλά απορροφάται.
 6. νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος, ο διπλός πάτος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κόντρες που χρειάζονται στο πάνω μέρος του ενυδρείου.
 7. Στόχος όλων μας είναι να βοηθήσουμε αλλά σε ορισμένα θέματα δεν μπορεί από μια περιληπτική περιγραφή να δοθεί λύση. Για να σου δώσει κάποιος ποιο έμπυρος μια απάντηση για ασθένεια σε ένα ενυδρείο χρειάζεται να συμπληρώσεις μια λίστα με διάφορες παραμέτρους έτσι και για την ασθένεια του σπιτιού σου είναι πολλές οι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψιν για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
 8. Και περισσότερο καιρό να το αφήσεις δεν παθαίνει τίποτα!
 9. Μια απλή υγρομόνωση μπορεί να ξεκινάει από 8€/τετραγωνικό και να φτάνει έως τα 18 ανάλογα τη θέλεις να πληρώσεις και για πόσο καιρό θέλεις να αντέξει.(αυτή την στιγμή γνωρίζω 7-8 διαφορετικά είδη μονώσεις με διάρκεια ζωής από 2 έως 20 χρόνια) Βέβαια τις περισσότερες φορές τα προβλήματα με εσωτερικές υγρασίες σε ταβάνια και εξωτερικούς τοίχους οφείλονται στην ανυπαρξία θερμομόνωσης, οπότε οι τιμές διαφέρουν από την απλή υγρομόνωση ξεκινώντας από 20€/τετραγωνικό και υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη μόνωσης.
 10. Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ακόμα και εγώ που ασχολούμαι με μονώσεις δεν μπορώ να του προτείνω μια λύση αν δεν δω τη πραγματικά συμβαίνει. οπότε καλύτερα φώναξε ένα επαγγελματία να σου πει τι είναι καλύτερο για την περίπτωση σου. Δεν το συνεχίζω περισσότερο γιατί είναι ένα θέμα που θα μπορούσα να σου γράφω ατελείωτα κατεβατά.
 11. όσοι έχετε sub, πως επιτυγχάνετε κυκλοφορία του νερού στον βυθό του ενυδρείου;
 12. Ναι αλλά τα φίλτρα με 20 λίτρα το λεπτό δηλαδή 600 λίτρα την ώρα έχουν κάδο 5 λίτρα που στην πράξη χωράνε 2 λίτρα βιολογικό υλικό το οποίο είναι πολύ λίγο για τα 350 λίτρα ενυδρείο.
 13. Δεν υπάρχει κανένας με φυτεμένο και sub να μας πει τις εντυπώσεις του;
 14. ναι είναι φυτεμένο! τι πρόβλημα παρουσιάζει το sub στα φυτεμένα;
 15. Στο 350 λύτρων ενυδρείο με μπόλικα εύκολα φυτάκια έχω ένα εξωτερικό φίλτρο με κυκλοφορία 900 λύτρα την ώρα και 5 λύτρα κάδο και ένα εσωτερικό με αλλά 900 λύτρα την ώρα αλλά με ελάχιστο χώρο για υλικά. Για την μύωση του ph και για λίπανση των φυτών έχω και μια μπουκάλα co2. Μιας και θέλω να καταργήσω το εσωτερικό φίλτρο που ουσιαστικά δεν βοηθάει ιδιαίτερα το ενυδρείο σκέφτομαι 'η να κατασκευάσω ένα diy εξωτερικό φίλτρο που θα δουλεύει παράλληλα με το υπάρχων ή να κατασκευάσω ένα sub με αντλία 1500 λύτρα την ώρα και να καταργήσω όλα τα υπόλοιπα φίλτρα. Ενώ το sub φαίνεται πολύ καλή ιδέα φοβάμαι μήπως 1. Απελευθερώνετε το co2 και ανεβαίνει το ph του ενυδρείο λόγο της ανατάραξης που θα έχω στο νερό. 2. Δεν έχω καλή κυκλοφορία λόγο του ότι η υπερχείλιση του sub είναι στην επιφάνεια σε αντίθεση με το φίλτρο που απορροφάει νερό από τον βυθό του ενυδρείου. είναι το μεγαλύτερο post που έχω γράψει ποτέ, ελπίζω να μην σας κούρασα!
×