Jump to content

skoros

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ενυδρείο 370 λύτρων diy.
 • Location
  ΑΙΓΑΛΕΩ

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

152 profile views
 1. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Μια χαρά έστω ότι πάμε για ένα τέτοιο στήσιμο με τέτρα- ροδόστομους και μερικά cory για το βυθό . Έχω μια χαλαζιακή λεπτή άμμο στο βυθό οπότε την κρατάω. Τι πέτρες μπορώ να βάλω για να φτιάξω φόντο; Μπορώ να βάλω καμία γαριδούλα, που τοις έχω καημό από τα προηγούμενα στησίματα, ή θα έχουν πρόβλημα με τα cory στο βυθό; Βλέπω ότι θέλουν χαμηλό ph όλα τα ποιο πάνω , ποσό εύκολο είναι να ρίξω το ph;(το νερό στην περιοχή μας είναι κοντά στο 7,5)
 2. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Μου αρέσει γενικά η συμπεριφορά των κοπαδοψαρων, δεν θέλω να βάλω ούτε μεγάλα ούτε δύσκολα ψάρια. Υποθέτω ότι μαζί με τους ροδοστομους θα μπορώ να έχω και κάποιο άλλο είδος;
 3. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Περισσότερο προσανατολίζομαι σε κοινωνικό τελικά με όσο το δυνατόν λιγότερες απαιτήσεις. Σίγουρα θα βάλω και μερικά εύκολα φυτάκια μέσα . Θέλω να βάλω κάποιο κοπαδοψαρο που δεν έχω αποφασίσει ακόμα, όπως και μερικές γαριδουλες για το βυθό(τις είχα σταμπάρει από το προηγούμενο ενυδρείο).
 4. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Σκοπεύω αρχικά να κάνω μερικές αλλαγές στην υπάρχουσα γυάλα για λόγους λειτουργικούς . 1. Θα ντύσω εξωτερικά τις τρις πλευρές που δεν φαίνονται με φελιζολ ώστε να μην έχω απόλυες θέρμανσης(ο χώρος που έχω το ενυδρείο είναι το γραφείο μου που σπάνια ανοίγω θέρμανση η κλιματισμό γιατί λείπω) . 2. Θα φτιάξω ένα καινούριο καπάκι με φώτα led (τα βρίσκω ποιο περιποιημένα και ασφαλή από τις τ8 ) 3. θα κάνω και μια λεπτή επένδυση με πέτρες στην πλάτη, ίσως και στο ένα πλάι, ώστε να έχω φυσική εμφάνιση και να κρύψω και το φίλτρο που σκοπεύω να τοποθετήσω μέσα στο ενυδρείο. Και τώρα χρειαζόμαστε πληροφορίες. 1. Προτεινόμενο υλικό κατασκευής για το καπάκι.(μπορώ να δουλέψω με ότι υλικό να είναι). 2. Πόσα και τη χρώματος φώτα led να τοποθετήσω; (στο προηγούμενο στήσιμο είχα 3 τ8 στο 1,20). 3. Πιες πέτρες είναι κατάλληλες για το ενυδρείο ώστε να μην δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην συνέχεια;
 5. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Θέλω πρώτα να καταλήξω έστω και στο περίπου για πού πάω ώστε να το στήσω από την αρχή όπως πρέπει. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αλλαγές όταν έχεις μέσα ψαράκια.
 6. skoros

  Επανέναρξη χόμπι.

  Από εξοπλισμό μας έχει μείνει το ενυδρείο 370 l, οι θερμοστάτες, η ταΐστρα, το co2 και ένας ηλεκτρικός πίνακας με τους χρονοδιακόπτες του φωτισμού. Θέλω να φτιάξω καινούριο καπάκι με φώτα led (για οικονομία κύριος)και εσωτερικό φίλτρο γιατί τα εξωτερικά μου την είχαν σπάσει κατά την προηγούμενη προσπάθεια. Μου αρέσουν τα φυτά και τα ψαράκια που κάνουν κοπάδια, νομίζω ότι μου αρέσουν και τα νταμάρια, Ίσως και συνδυασμός των δυο. Σίγουρα θα μου άρεσε κάποιος βιότοπος.
 7. Μετά από ένα κύκλο αρκετών χρόνων , άρχισα με 50 λίτρα και ζωοτοκα, κατέληξα σε ένα φουλ φυτεμένο 370 λίτρων και τελικά τα παράτησα κυρίως λόγο έλλειψης χρόνου και χρήματος. Αλλά με τρώει που βλέπω το στεγνό ενυδρείο, έτσι σκέπτομαι να το στήσω ξανά. Δώστε καμία ιδέα να αρχίσω να ψάχνομαι.
 8. Είναι υπερβολή σε 60 λύτρα ενυδρείο ένα φίλτρο με κυκλοφορία 450 λύτρα ανά ώρα, αν έχεις και δεύτερο ακόμα χειρότερα. τώρα για τα βατραχάκια τις συνθήκες που χρειάζονται και αν μπορούν να συμβιώσουν με κάποιο ψαράκι ας μας πει κανένας γνώστης.
 9. μπορείς να το βρεις στη λαϊκή της γειτονιάς σου το πουλάνε στον πάγκο με τα ταπερακια για χαλάκι πόρτας.
 10. έχω ψάξει και εγώ να κάνω το ίδιο με εσένα αλλά τελικά κατέληξα ότι είναι πολύ μεγάλο το κόστος της αντικατάστασης των τ8 με led και ελάχιστο το όφελος από την κατανάλωση ενέργειας.
 11. πριν από μερικά χρόνια το δοκίμασα και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, βέβαια μετά άλλαξα το ενυδρείο με ένα 140 λίτρα και έκανα δοκιμές με το diy co2, δεν μπορώ να πω οτι ήταν πολύ επιτυχημένες σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο διαχυτηρα. Γενικά έχω κάνει διάφορες δοκιμές και η καλύτερη λύση για το diy co2 ήταν μια σκαλίτσα διάχυσης.
 12. Μην κάνεις τίποτα από όσα λεσ. απλά βάλε το πράσινο δοχειάκι μέσα στο ενυδρείο σε σημείο που να έχει αρκετή κυκλοφορία και ρίξε μέσα την ταμπλέτα. το αέριο που παράγεται και βλέπεις μέσα στο δοχείο είναι co2 και με την κυκλοφορία του νερού απλά απορροφάται.
 13. νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος, ο διπλός πάτος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κόντρες που χρειάζονται στο πάνω μέρος του ενυδρείου.
 14. Στόχος όλων μας είναι να βοηθήσουμε αλλά σε ορισμένα θέματα δεν μπορεί από μια περιληπτική περιγραφή να δοθεί λύση. Για να σου δώσει κάποιος ποιο έμπυρος μια απάντηση για ασθένεια σε ένα ενυδρείο χρειάζεται να συμπληρώσεις μια λίστα με διάφορες παραμέτρους έτσι και για την ασθένεια του σπιτιού σου είναι πολλές οι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψιν για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
 15. Και περισσότερο καιρό να το αφήσεις δεν παθαίνει τίποτα!
×