Jump to content

deva

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  60
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. deva

  Καλημέρα σε όλους !!

 2. deva

  Μολις Ηρθα

 3. deva

  Ζευγος Apistogramma agassizii σε 40lt

  υπόστρωμμα και φυτά θα είναι απαίτητα, οι παράμετροι του νερού θα πρέπει να είναι ίδιοι με το κοινωνικό σου ενυδρείο και σιγά σιγά να μαλακώσεις λίγο το νερό ελαφρά πτώση του PH και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ενα απαλό ρεύμα είναι επιθυμητό και σκιερά σημεία θα εκτιμηθούν από το ζευγάρι σου για την εναπόθεση των αυγών. Τα 40lt θα είναι αρκετά μέχρι ο γόννος να φτάσει σε μέγεθος σχεδόν 1cm. Προσοχή: Φρόντισε να δίνεις χρόνο ανάμεσα στις γέννες σου γιατί κινδυνεύει το ζευγάρι από εξάντληση και ο γόννος δεν θα έχει διάρκεια. Καλή επιτυχία.
 4. deva

  Μη ζωντανά φυτά

  Καλώς φίλε, παίξε με ζωντανά φυτά, καλή συνέχεια
 5. deva

  Μη ζωντανά φυτά

  Κάποια είδη όπως και τo Apistograma ramirezi απαιτούν φιλτράρισμα του νερού με τύρφη.
 6. deva

  Καλώς σας βρήκα!

 7. deva

  Γέννα Apistogramma agassizii, 3ήμερο...

  1ον συγχαρητηρια για την επιτυχία σου 2ον αυτό που σκεφτηκες είναι πολύ έξυπνο, αν λειτουργήσει στείλε φότο να δούμε
 8. deva

  Appistogramma ramirezi

  Πολύ καλώς φίλε, ελπίζω να είναι ζευγάρι και σου εύχομαι να χαίρεσαι το ενυδρείο σου στο έπακρο, ότι πληροφορίες χρειαστείς θα είμαι εδώ. Ενυδρείο αναπαραγωγής που χρησιμοποίησα επανειλημένα είναι ένα μικρό 15lt.
 9. deva

  Appistogramma ramirezi

  Μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό να ξεχωρήσει πρώτα κάποιο ζευγάρι και μετά να μετακινήσεις τα άλλα, αν το κάνεις αυτό και θέλεις να συνεχίσεις μπορούμε μετά να πάμε σε αναπαραγωγή. Οτι και αν αποφασίσεις και ότι απορία και αν έχεις ρώτησε ελεύθερα.
 10. deva

  Appistogramma ramirezi

  Μπράβο φίλε όμορφα και υγειή rams. Τώρα όσον αφορά το φύλλο, λίγο πιο πάνω υπάρχει φότο που αν κανεις zoom θα δείς καθαρά τις διαφορές των φύλλων τόσο στην αναπαραγωγηκή θηλή όσο και στο χρώμα της κοιλιάς (κόκκινο-θηλυκό, πορτοκαλί-αρσενικό) επίσης στις παραμέτρους του νερού πολύ βασική είναι η γενική σκληρότητα, μόλις μπορέσεις πάρε μια μέτρηση, έχει σημασία. Οι υπόλοιπες μετρήσεις σου είναι πολύ καλες.
 11. deva

  Appistogramma ramirezi

  Γειά σου φίλε το πρώτο που θα ήθελα να μου πείς είναι οι παράμετροι του νερού για να μπορέσω να σε βοηθήσω, επίσης καμιά φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ. Πάντως τα rams είναι ούτος ή άλλως προστατευτικά όσον αναφορά την περιοχή τους και το ταίρι τους. Βασικό είναι να ξεχωρίσουν φυσικά ζευγάρια και να κρατήσεις μόνο ένα ζευγάρι για τα λίτρα που έχεις
 12. deva

  Ψηφοφορία:Νεογέννητα

  Φωτογραφία Νο20 Apistogramma ramirezi 20 ημερών!
 13. deva

  Ramirezi κρημένο..?

  Στο θέμα Apistograma ramirezi στο παρόν forum διατίθονται σιγά σιγά τα πάντα για το είδος μπορείς να συμετέχεις και να πάρεις πολύτιμες πληροφορίες.
 14. deva

  Appistogramma ramirezi

  Παιδιά γειά σας! Φίλε ΠΟΠΟ αν δώσεις τις συνθήκες ενυδρείου που σου είπα θα ξεχωρίσουν τα ζευγάρια μόνα τους, αν δεν γίνει αυτό είναι δύσκολο να βάλεις ζευγάρι για αναπαραγωγή, όταν το ζευγάρι δεν διαλέξει το ένα το άλλο τότε ο αρσενικός γίνεται βίαιος και επιθετικός προς το θηλυκό, όμως μην ανυσηχείς, με αυτές τις συνθήκες θα ξεχωρήσει ζευγάρι (αν υπάρχει) και πίστεψέ με είναι πολύ εύκολο να τα διακρίνεις. Τώρα για τα μακρύπτερα, είναι μάλλον προϊόν αιμομιξίας και μπορεί να έχουν και άλλα προβλήματα όπως να είναι επηρεππής σε αρώστιες ή να πεθαίνουν σύντομα, μην προτιμούνται. Σου στέλνω φοτο του ζευγαριού όπου φαίνεται καθαρά η αναπαραγωγηκή θηλή του θηλυκού και του αρσενικού, φαίνεται η διαφορά. επίσης φαίνεται καθαρά το κόκκινο στην κοιλίά του θηλυκού ενώ το αρσενικό έχει μόνο πορτοκαλί. Εγώ έχω γέννα 50 ημερών σε άριστη κατάσταση, έχω φότο στο Καλώς ήρθατε με θέμα Χαιρετισμός.
 15. deva

  Appistogramma ramirezi

  Συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον: ph 5,5-6,5 , γενική σκληρότητα 0-2dGH, θερμοκρασία 22-32C. Συνθήκες στο ενυδρείο: ph 6,5-7,5 , γενική σκληρότητα 12dGH , θερμοκρασία 25-32C. Με αυτές τις συνθήκες και τα ψάρια που έχεις θα ξεχωρίσουν δύο ζευγάρια, οι θυληκές αρχικά θα δίνουν μάχες για την κατάκτηση των αρσενικών, και μετά τα ζευγάρια προστατεύουν, το ταίρι τους από επίδοξους τρίτους και την περιοχή τους. Μετά αν θέλεις να προχωρήσεις σε γέννα τα ξαναλέμε. ΥΓ: το είδος στο φυσικό του περιβάλλον ζεί περίπου δύο χρόνια αλλά με τις παραπάνω συνθήκες μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης