Jump to content

Zeroboy

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Rio 300 κρύου νερού
  Mini Pond 450 lt
 • Location
  Πετρούπολη

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.aquazone.gr
 1. Θα ανεβάσω σύντομα φωτό μολις βελτιώσω κάποιες λεπτομέρειες. Η λιμνούλα ξεκίνησε και "τρέχει" κανονικά.
 2. Πολύ καλό το video.... και πολύ σκάψιμο. Το αποτέλεσμα και τα λίτρα της επέκτασης δικαίωσαν τον κόπο σου. Σκέπτεσαι να προσθέσεις κι άλλα koi??
 3. Κάτι σε DIY με ελαφρόπετρα που θέλω να μην είναι εύκολα ορατό. Θα δούμε αν θα το καταφέρω.
 4. Ευχαριστώ ebenos. 450 λίτρα λέει ο κατασκευαστής και την πουλάνε τα καταστήματα. Να δω τώρα πως θα βολεύει να μπει καλύτερα σε σχέση και με τον καταρράκτη που θέλω να είναι η μεγάλη πέτρα-βράχος.
 5. Παρέλαβα χθές την νέα λιμνούλα και το Σάββατο αρχίζει μελέτη και σκάψιμο για την διαμόρφωση και την τελική τοποθέτηση.
 6. Πολύ καλές οι προτάσεις ιδέες σας και ευχαριστώ. Από θέμα κόστους χοντρικά μια προκατ λίμνη περίπου 500 λίτρων κοστίζει όσο και το σετ liner+γεωύφασμα με πλεονέκτημα τα περισσότερα λίτρα της δεύτερης λύσης και την "ανεξαρτησία" διαμόρφωσης του σχήματος. Περιμένω απάντηση για την χρονική εγγύηση του liner για να μπορέσω να καταλήξω προς που τελικά θα στραφώ. @Aliens παρακολουθώ το project σου από την αρχή συν την νέα σου επέκταση - αναβάθμιση και είναι όπως και πολλών άλλων κατασκευών θαυμάσια. Ευχαριστώ για τις ιδιαίτερες επισημάνσεις. Θα ενημερώνω για την εξέλιξη.
 7. Η μικρή λίμνη που είχα σε κοινόχρηστο κήπο πολυκατοικίας δεν μπορούσε να παραμείνει εκεί. Βρήκα χώρο για μόνιμα αλλά η μικρή λίμνη πλέον δείχνει νάνος. Σκέπτομαι να προχωρήσω σε κάτι μεγαλύτερο που να ταιριάζει και στο χώρο αλλά δεν θέλω να μπλέξω με μπετά. Ο χώρος είναι ουσιαστικά ένα Γ με την μεγάλη πέτρα από πάνω για καταράκτη. Οι ερωτήσεις τώρα: liner από Ελλάδα βρήκα αλλά είναι 4*5 μ. 0.5 πάχος Τι εμπειρία έχετε από αντοχή?? Αξίζει ή τρυπάει με το παραμικρό? Αλλη πρόταση σχετικά οικονομική μπορείτε να μου προτείνετε από Ελλάδα?? Για φίλτρο θα χρησιμοποιήσω βαρέλι 50-60 λίτρων με ελαφρόπετρα. Ακόμα είμαι στο φάση ασκήσεων επί χάρτου μέχρι να ακούσω τις απόψεις σας και έχοντας διαβάσει αρκετά θέματα που μοιάζουν με την δική μου ίσως υλοποίηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Καλημέρα Σωκράτη. Καλως ήρθες και στα παγωμένα ύδατα. Οι γνώσεις και οι γενικότερη εμπειρία σου στον ενυδρειακό χώρο σε οδηγούν πάντα σε σωστά ξεκινήματα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Προσωπικά σαν διαμόρφωση περιβάλλοντος ενυδρείου μου αρέσει ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική εικόνα.Για τα φυτά έχω τις επιφυλάξεις μου αν θα υπάρχουν στο μέλλον.(πάλι με ούνους έμπλεξες) Ελπίζω και εύχομαι να σε καταπλήξουν οι νέοι σου κάτοικοι.
 9. Είμαι φωτοχάλιας αλλά θα προσπαθήσω και για άλλες
 10. και μια φωτο αλλά στα 300 λίτρα χάνονται τα 10 μικρά http://i1252.photobucket.com/albums/hh562/jfloros1/goldfishbaby_zps3b9613fd.jpg
 11. @ yiazoo Οταν λέω στην ησυχία τους κοίταγα μόνο να αναπληρώνω το νερό της εξάτμησης (πολλές φορές δυστυχώς δίχως αντιχλώριο), ελεγχος αν δουλεύει η αντλία ή έχει μπλοκάρει από άλγη, και τάισμα κάθε πρωί. Την λακούβα την βλέπει ο ήλιος περίπου 2 ώρες κάθε μέρα (είναι κάτω από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου) και το νερό της βροχής δεν την επηρεάζει. Το φίλτρο ιδιοκατασκευή στην αρχή της λειτουργίας του διέθετε και σφουγγάρια κατόπιν όμως επειδή "μπουκωναν" πολύ συχνά αφαιρέθηκαν και τώρα υπάρχει μόνο ενα μικρό σφουγγάρι προφίλτρο στην είσοδο της αντλίας. Στα φυτά επιφανείας που υπάρχουν δεν προσφέρω καμμία φροντίδα και δεν προσθέτω κανένα σκεύασμα. Αλλαγές νερού παρόλο τον μικρό υδάτινο όγκο κάνω 4-5 φορές τον χρόνο και όχι στο σύνολο του νερού. Τροφή για χρυσόψαρα πάντα, και στην αρχή του καλοκαιριού φέτος τάιζα και ποικιλία από συγκεκριμένη εταιρία που περιέχει και αποξηραμένη γαρίδα. Οπως πολύ σωστά λέει και ο ebenos απλά βοήθησε η τύχη και η μοίρα. Κατά τ' άλλα όπως εγώ θα πω ότι είναι όλα λάθος από ρουτίνες και συντήρηση απλά για επιβίωση όχι για αναπαραγωγή. Η φύση όμως απλά βρήκε το δρόμο να συνεχίσει το ταξίδι της επιβίωσης και της αναπαραγωγής. Υ.Γ. σήμερα μάζεψα μερικά ακόμη στα "τυφλά" με απόχη και τώρα φιλοξενώ 10 στο ενυδρείο για μεγάλωμα. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές - τα συγχαρητήρια δεν ανήκουν σε μένα αλλά στα ψάρια, και στο φίλο μας με τα koi θα του ευχηθώ να δεί σύντομα πολλούς πολλούς απογόνους.
 12. @ vasilispower από φίλτρανση υπάρχει ενα πλαστικό δοχείο 22 λίτρων γεμάτο με πλαστικά καπάκια αναψυκτικών!! και 2 κιλά περίπου ελαφρόπετρα με αντλία 1200 λ/ω ενώ "έτρεχε" αρκετό καιρό όμως με 600 λ/ω @ ebenos σίγουρα η άλγη (πράσινο νερό) είναι ο καταλυτικός παράγοντας κατά την γνώμη μου σε τόσο μικρή ποσότητα νερού γιατί τουλάχιστον δίνει το πλεονέκτημα στα μικρά να μην γίνονται ορατά (απο αυγά μέχρι γόνος) και γίνουν τροφή για τα μεγαλύτερα.Σε παλαιότερη προσπάθεια των ίδιων ψαριών στο ενυδρείο είδα τα αυγά να γεμίζουν τον πυθμένα και σε λιγότερο από 3 λεπτά πριν προλάβω να βάλω διχτυ ή κάτι τελος πάντων για να τα προστατέψω τα χρυσόψαρα έφαγαν όλα τα αυγά. υπολογίζω τα μικρά να είναι 40-50 φωτό σύντομα από τα λίγα που μάζεψα και είναι στο ενυδρείο. φωτό από την "λακούβα" υπάρχουν εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78030&st=0 στο post #4
 13. Προχθές σε αλλαγή νερού στην μικρή λίμνη (αλλιώς λακούβα όπως την λέω εγώ) της gardena 260 lt που βρίσκεται σε κοινόχρηστο κήπο πολυκατοικίας παρατήρησα πολλά μικρά (3-4 εκ. περίπου) να κινούνται.Το νερό είναι "πράσινο" οπότε με απόχη τυχαία μάζεψα 3-4 και τα μετέφερα στο ενυδρείο για να βεβαιωθώ αρχικά τι είναι. Στην λίμνη κατοικούν 4 comet και 1 common και οι γάτες τις γειτονιάς στήνουν ενέδρα συνέχεια αλλά δίχως επιτυχία γι αυτές. Τα είχα αφήσει στην ησυχία τους, και η φύση απλά έκανε την "δουλειά" της.
 14. Σωκράτη πάντα μεθοδικός και υπομονετικός σε κάθε σύνθεση ψαριών. Και πάντα το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Μπράβο.
 15. Καλώς ήρθες κατ' αρχήν φίλε. Πάρε μια μικρή ιδέα κι από αυτή 260 λίτρων. Κουτί πλαστικό SAMLA από ΙΚΕΑ 22 λίτρων γεμάτο από ελαφρόπετρα και πλαστικά καπάκια αναψυκτικών. Αντλία 600/λίτρα την ώρα.
×
×
 • Create New...