Jump to content

pepe

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  4
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  100λ χρυσόψαρα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. pepe

  ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ

  πολύ καλό το link ευχαριστώ! τελικά αυτή τη μεθοδο με την αμμωνία θα κάνω ....την άλλη με το ψαράκι ούτε που το συζητώ...δε θέλω να κινδυνεύσει!!! Έχω τις εξής απορίες: 1) το πρώτο πρώτο νερό που θα ρίξω μέσα στο ενυδρείο πριν αρχίσω το στρώσιμο με την αμμωνία....χρειάζεται κάποια επεξεργασία (πχ αποχλωριοτικό υγρό? αλλά το οποίο δεν αφαιρει συγχρόνως αμμωνία λογικά ε?ποιά μάρκα???) ή απλά κατευθείαν απ τη βρύση και την αποχλωρίωση θα την κάνει η αεραντλία όπως λέει στο link? 2) Το νέο νερό αργότερα που θα ρίχνω μέσα στις αλλαγές θέλει πρώτα αποχλωριοτικό το οποίο θα αφαιρεί συγχρόνως και αμμωνία? Ποιά μάρκα χρησιμοποιείτε εσείς? 3) στο link αναφέρει κάπου προς το τέλος της διαδικασίας για προσθήκη άνθρακα...για να καθαρίσουμε από χρωστικά κλπ....Πώς θα τον ζητήσω στο κατάστημα ...μάρκα???? 4) αφού τελειώσει η διαδικασία μετά βάζω απ ευθείας τον τελικό αριθμό των ψαριών που θέλω να έχει το ενυδρείο μου ή βάζω σταδιακά τα ψαράκια> Αν τα βάζω σταδιακά κάθε πότε προσθέτω νέο ψαράκι? 5) ποιό test kid είναι αξιόπιστο και θα το προτείνατε? παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!!!
 2. pepe

  ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ

  Παιδιά οκ! πήρα το ενυδρειάκι μου σήμερα! (120λ) Σε 2-3 μέρες παίρνω και τα υπόλοιπα (φίλτρο τεστ κλπ...) αλλά πριν ξεκινήσω θα ήθελα πολύ να μου προτείνετε τον καλύτερο τρόπο για στρώσιμο ενυδρείου για χρυσόψαρα!!! θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το ψαράκι μου που έχω και που όντως είναι sarasa comet (thanks!!) για στρώσιμο και πως ακριβώς? Η μέθοδος με aquatan και nitrivec που εννοούσα παραπάνω η οποία αναφέρεται σ' ένα εγχειρίδιο της εταιρίας sera που έχω.... είναι τελικά συγκεχημένα γραμμένη στο βιβλιαράκι. Έτσι δε βγάζω και πολύ άκρη για το πότε ακριβώς βάζεις ποιό υλικό και σε ποιές δοσολογίες ανά λίτρο...κλπ.. Αν δε σας είναι δύσκολο μπορείτε να γράψετε τη μέθοδο που προτείνετε εσείς αναλυτικά βήμα προς βήμα (στο στυλ ....1) γεμιζεις το ενυδρείο έως .πχ τη μέση.....2)...ριχνουμε τόσο από το τάδε..κλπ κλπ....) sorry αλλά αρχάριος γαρ!!!! ή θα σας ήμουν ευγνώμων αν στέλνατε link κάποιου site που θα είχε σ αυτό το στυλ (δηλ. βήμα βήμα για πολύ μπούφους) αυτή τη διαδικασία!!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!
 3. pepe

  ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ

  Παιδιά σας ευχαριστώ όλους όλα που γράψατε είναι μία μεγάλη βοήθεια και το πιο βασικό νιώθει κανείς ότι έχει υποστήριξη σ αυτό που κάνει!! Σιγά σιγά βάζω μπροστά το στρώσιμο του ενυδρείου με τα χρυσοψαράκια. Μήπως θα έπρεπε να προσέξω κάτι στον τρόπο που θα το στρώσω....όλες οι συβουλές σας δεκτές!!!! Σκοπεύω να ακολουθήσω τον τρόπο στρωσίματος που αναφέρεται σε εγχειρίδιο της εταιρίας serra...φυσικά με υλικά της εταιρίας αυτής! Κάποια διαφορετική γνώμη? ευχαριστώ και πάλι!!
 4. pepe

  ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ

  Γεια σε όλους, πριν μόλις 2 βδομάδες μου έκαναν δώρο ένα χρυσοψαράκι μέσα σε ένα ενυδρειάκι-γυάλα 8λ. Από τότε κόλλησα το "μικρόβιο" άρχισα να ψάχνω στο net και αφού διάβασα αρκετά κατέληξα ότι θα ήθελα να στήσω ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα...φυσικά μεγάλο αφού κατάλαβα ότι τα 8λ είναι φυλακή για το ψαράκι μου. Σκοπεύω να αγοράσω λοιπόν ένα ενυδρείο γύρω στα 100-120 λ. Σας παρακαλώ όπως μου δώσετε τα φώτα σας στις εξής ερωτήσεις που έχω 1) τα 100-120 λ είναι αρκετά για 3 χρυσοψαρα ή καλύτερα μόνο 2? 2) Αν έβαζα μόνο 2 θα μπορούσα να βάλω άλλα ψαράκια ή άλλα είδη (σαλιγκάρια, γαρίδες κλπ...) κρύου νερού μέσα που θα συμβιώναν με τα χρυσόψαρα? Και αν ναι ποιά και πως θα τα αναζητήσω? ήθελα να ρωτήσω ακόμα τι γνώμη έχετε για συμβίωση χρυσόψαρων με μονομάχους? Έλεγα μήπως στο ενυδρείο που προαναφέρω έβαζα 2 χρυσόψαρα τελικά , κι ένα αρσενικό μονομάχο. Πιστεύετε θα ήταν πρόβλημα...έχω διαβάσει ότι τα χρυσόψαρα καλύτερα να μην τα διατηρείς μαζί με άλλα είδη ισχύει? Και αν όχι με τι άλλα ψαράκια και πόσα θα μπορούσα να συνδυάσω 2 χρυσόψαρα σε 100-120λ? 3) Στο ενυδρείο δε σκοπεύω τουλάχιστον για αρχή να βάλω αληθινά φυτά. Τι φωτισμός θα είναι επαρκής και για πόσες ώρες τη μέρα? 4) Θα ήθελα να πάρω ένα καλό εξωτερικό αθόρυβο φίλτρο. Ποιό προτείνετε ότι θα με καλύψει? 5) Πως μπορώ να διακρίνω αν μπορώ τώρα που είναι μόνο του...αν το χρυσοψαράκι μου είναι αρσενικό ή θυληκό? (πρ΄΄επει να έιναι απ αυτά που χω δει κοινό χρυσόψαρο...μισό πάνω σώμα πορτοκαλί...μισό κάτω προς την κοιλιά λευκο...έχει πάνω πτερύγιο πορτοκαλί...κάτω στην κοιλιά έξι πτερύγια λευκά...και ουρά σε σχήμα Δ λευκή) 6)Για τη χημική ισορροπία ισχύουν ότι οι εξής τιμές είναι οι ιδανικές για χρυσόψαρα? ph μεταξύ 6.0 - 8.0 NH3=0mg/lt NO2=0 NO3<50 ppm Ποιάς μάρκας είναι ένα αξιόπιστο σύστημα αυτών των μετρήσεων κατά τη γνώμη σας? 7) Μεταξύ επίπλου (βάσης) και ενυδρείου χρειάζεται να τοποθετήσω κάποιο υλικό για απορρόφηση βάρους κραδασμών κλπ...και πως το ζητώ αυτό στο pet shop? Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και τις όποιες απαντήσεις σας!!!!
×