Jump to content

kadmos

Ομάδα Συντονισμού
 • Δημοσιευσεις

  1.874
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  17

kadmos last won the day on September 11

kadmos had the most liked content!

Community Reputation

1.398 Excellent

Σχετικά με το μέλος kadmos

 • Τίτλος
  AZ team
 • Γενέθλια 16/10/1974

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.251 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μονομάχος με άποψη...

  +1 στον @SOTIRIS για τη σκίαση, και μου ήρθε στην εικόνα ένα μάτσο λευκοκεφάλα στην πίσω δεξιά γωνία.
 2. Μονομάχος με άποψη...

  Πολύ όμορφος @Irakles! Έχει κίτρινο στις άκρες των πτερυγίων; Ποιά ποικιλία είναι;
 3. Μεταφορά μονομάχου

  Κούκλος είναι! Καλορίζικος!
 4. Εστρωσε η όχι?

  Πω πω χάλια είναι βρε Ρούλα. Όλα φαίνονται μια χαρά και τα ψαράκια έστρωσαν. Το ενυδρείο είναι ζωντανό και αλλάζει συνέχεια. Κάνε όπως είπε ο Βασίλης και πιάσε μια καρέκλα να το απολαύσεις! Εδώ είμαστε για ότι θέλεις να ρωτήσεις.
 5. Στησιμο ενυδρείου με πιράνχας

  Για αεραντλίες οικιακής χρήσης, μόνο schego για μένα. Αξιόπιστες, αθόρυβες και με δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών.
 6. pan_Oz Betta Biotope

  Κούκλος!!!
 7. dpap's rio 400 Aulonocara and co

  Πολύ "ατμοσφαιρικό"!
 8. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Συμφωνώ με τον @johnsin και θα πρότεινα να βάλεις στο οικονομικό σου πρόγραμμα την αγορά εξωτερικού φίλτρου σχετικά σύντομα. Ο χώρος που έχει το φίλτρο που δουλεύεις τώρα, για βιολογικό υλικό, είναι μικρός και θα περιορίσει τις επιλογές σου στη συνέχεια.
 9. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Τα ψαράκια ακόμα είναι στρεσαρισμένα και το ενυδρείο ακόμα στρώνει... Τα ψάρια που νοιώθουν καλά, δε φοβούνται το φως εκτός και αν είναι από τη φύση τους ψάρια που κρύβονται (νυκτόβια πχ). Τα φώτα που έχεις δεν είναι τόσο δυνατά για να οδηγήσουν ένα στρωμένο ψάρι στη κρυψώνα. Επειδή όμως είναι αρχή και γι' αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μία από τις δύο λάμπες ώστε να νοιώσουν πιο άνετα. Τα φυτά που έχεις δεν θα πάθουν ζημιά αν έχουν λιγότερο φως για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια μπορείς να βάλεις κάποια φυτά τα οποία απλώνουν στην επιφάνεια. Δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας και μια πιο φυσική εικόνα στο ενυδρείο. Ρίξε μια ματιά κι εδώ όπου έχω χρησιμοποιήσει valisneria (πίσω) και hydrocotyle leucocephala. Κλαδεμένα στη συγκεκριμένη φάση. Για να έχεις και μια αίσθηση του χώρου, η γυάλα είναι 80χ50χ50, με tiger barb, zebra danio, kuhli loach και sewelia lineolata.
 10. alphablock-ytong

  Παίδες δεν προχωρήσαμε τελικά με το σπίτι, οπότε δεν προκύπτει σχετική ανάγκη. Αν πάντως κάποιος γνωρίζει καλά το αντικείμενο, οι πληροφορίες είναι πολύτιμες. Οι περισσότεροι είμαστε της πατέντας και τα παραπάνω υλικά μπορούν ν' αποτελέσουν μια καλή και οικονομική λύση ως βάσεις για μεσαίες και μεγάλες γυάλες, πιστεύω. Μηχανικοί, οικοδόμοι, μαστόρια,....αναμένουμε.
 11. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Η υψηλή τιμή του ενός μαγαζιού δε συνδέεται απαραίτητα με την ποιότητα. Στη θέση σου, ειδικά για τέτοιου "τύπου" ψάρια θα το έψαχνα σε εισαγωγές που γίνονται από Ευρώπη, και από οίκους που είναι πιθανό να έχεις μια πιο σίγουρη απάντηση για την καταγωγή και την ποιότητα του ψαριού. Είναι όμως κάπως ψιλά γράμματα νομίζω αφού μιλάμε για την πρώτη σου εμπειρία με το αντικείμενο. Το ότι βρίσκεσαι στην Κύπρο επίσης πιθανόν να δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Δεν γνωρίζω τους εμπορικούς διαύλους εκεί. Ας μην φέρνουμε τη καταστροφή όμως. Αφού σ' αρέσουν και τα έχεις ξεκινήσει ήδη, προχωράς και βλέπουμε για τη συνέχεια. Αφού τα ψαράκια που έχεις ήδη είναι σε καλή κατάσταση, πάρε από τα ίδια και μη σκέφτεσαι την έκπτωση για λίγα ψαράκια αφού δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Πιστεύω ότι με υπομονή και σχετική επιμέλεια όλα θα πάνε μια χαρά.
 12. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Ως είδος δεν θεωρείται δύσκολο, αλλά λόγω των αναπαραγωγών που γίνονται στις φάρμες για δεκαετίες, παρουσιάζονται συχνά με γενετικά προβλήματα και ευαισθησία σε ασθένειες. Έχει να κάνει ουσιαστικά με την ποιότητα που επιλέγει να έχει το κάθε μαγαζί και συνήθως σε είδη σαν αυτό οι εκπτώσεις που γίνονται στην ποιότητα είναι μεγάλες. Όταν έγραψα παραπάνω για αριθμό ψαριών, εννοώ του ίδιου είδους. Για τα tiger barb δηλαδή. Είναι ψάρια με νεύρο και συνηθίζουν να τσιμπάνε τις ουρές άλλων ψαριών (fin nippers) ή να αρπάζονται μεταξύ τους. Αυτή η επιθετικότητα ελαττώνεται σημαντικά όταν ο αριθμός του κοπαδιού είναι μεγάλος. Κατά τη γνώμη μου ο ελάχιστος αριθμός είναι 8 ψάρια. Διάβασε και αυτό! Για πιο λόγο να μετρήσεις το νερό, όταν έχεις γεμίσει ήδη το ενυδρείο με ψάρια χωρίς να ξέρεις αν είναι έτοιμο να τα δεχθεί; Αν η βιολογία σου δεν έχει στρώσει για τους χ-ψ λόγους, απλά θα έχεις ψάρια να καίγονται από αμμωνία ή νιτρώδη. Αυτό σημαίνει απώλειες, προβλήματα και έξοδα.... Η εμπειρία που μπορεί να έχει ένας πεπειραμένος χομπίστας σχετικά με το θέμα, απουσιάζει από το σενάριό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τα τεστ και σ' αυτή ακόμα την περίπτωση. Το σημαντικό αλλά και η χαρά του χόμπυ είναι να καταλαβαίνουμε μόνοι μας, με το καιρό, τι συμβαίνει στη γυάλα μας και για ποιό λόγο. Έτσι δε θα έχεις στο σπίτι σου απλά ένα διακοσμητικό αντικείμενο, αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της φύσης.
 13. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Είναι προτιμότερο δύο φορές σε μικρότερες ποσότητες. Με φειδώ αυτό το καιρό και ξεκινάς και τις μετρήσεις για να παρακολουθείς την εξελίξεις. Τα tiger barb πάντως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για ξεκίνημα και έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός των ατόμων. Όταν στρώσει το ενυδρείο και μπουν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα ψάρια, θα νοιώθουν καλύτερα και θα τα χαρείς κι εσύ. Έχεις υπ' όψη σου τις τιμές για ph και gh/kh του νερού;
 14. alphablock-ytong

  Παιδιά πρόκειται για σπίτι που σκέφτομαι να νοικιάσω και θα πάμε το απόγευμα για να δούμε αν καταλήγουμε τελικά. Αν ναι, θα τραβήξω και μια φωτογραφία για να δείτε και τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης.
 15. Συμβουλές για νέο ενυδρείο

  Είσαι στη βδομάδα Νικόλα. Αν μπορούν να στο μετρήσουν στο μαγαζί, πήγαινέ τους ένα δείγμα σήμερα- αύριο. H πιο δοκιμασμένη επιλογή για τεστ είναι αυτή. Αν αποφασίσεις για αγορά το συζητάμε πάλι.
×