Jump to content

kanonaki

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  24
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος kanonaki

 • Γενέθλια 02/12/1976

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τοποθεσία
  Κέντρο Αθηνών

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. kanonaki

  Corfu Killifish

  Σταμάτη αν χρειαστείς κάτι από την μετάφραση μπορώ να σε βοηθήσω!
 2. kanonaki

  Απορια Για Το Τι Αλγη Ειναι

  Πρόκειται για κυανοβακτηρίδιο απ'ότι βλέπω! Είναι πολύ επεκτατικό και σε αντίθεση με τα διάφορα είδη άλγης, δύσκολα κάνει τον κύκλο του και δεν φεύγει εύκολα χωρίς αντιμετώπιση. Προτείνω χρήση ερυθρομυκίνης !
 3. kanonaki

  Αγορα Απο E-Bay Φυτων

  Φίλε apidalos , αυτό που είπες δεν αποτελούσε αντεπιχείρημα : Το γνωρίζουμε όλοι φαντάζομαι πως στην Ελλάδα τα περισσότερα είδη είναι εισαγόμενα, πόσο μάλλον τα ενυδρειακά! Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή κάτι είναι made in Taiwan, είτε το παραγγείλεις από το εξωτερικό είτε το πάρεις από την ελληνική αγορά πως είναι το ίδιο. Στην πρώτη περίπτωση αν το προϊόν κόστισε (στον καταστηματάρχη) 20 λεπτά και εδώ το αγοράζει κανείς 50, μένουν 30 λεπτά στην ελληνική αγορά. Στην Δεύτερη αν το πάρει κανείς από το εξωτερικό 45 λεπτά για να γλιτώσει και καλά τα 5, πάνε και τα 45 εκτός Ελλάδος. Νομίζω πως όλο αυτό είναι αυτονόητο όπως αυτονόητο είναι πως θα έκλειναν και όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας αν σκεφτόμασταν ''δεν βαριέσαι, εξάλλου δεν είναι ελληνικό προϊόν'' . Μακάρι να υπήρχαν και ελληνικής παραγωγης προϊόντα (στην περίπτωση των συνχομπίστων μπορούν να θεωρηθούν και ελληνικής παραγωγής βέβαια είτε ο δίσκος είτε τα φυτά πχ ! ) και ας ελπίσουμε πως τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα βελτιωθεί σε αυτό σε όλους τους τομείς. Τότε τα χρήματα που θα μένουν στην χώρα θα είναι ακόμα περισσότερα. Για το θέμα της παραπλανητικής διατύπωσης , έγραψα ακριβώς ποιες ήταν οι παραπλανητικές φράσεις : ''Από Πολωνία 50 φυτά μόνο 15 ευρώ ...ενώ στην Ελλάδα δεν παίρνεις ούτε 3 φυτά με 15 ευρώ'' που γράφτηκαν εδώ μέσα. Δηλαδή στην περίπτωση της Πολωνίας με αυτήν την διατύπωση βάφτισαν τους 50 μικρούς βλαστούς ''φυτά'' και στην περίπτωση της Ελλάδας βάφτισαν τα 3 γλαστράκια που περιέχουν δεκάδες μεγάλους βλαστούς, σαν ''3 μικρούς βλαστούς'' μέσα στην εκτός τόπου και χρόνου σύγκρισή τους (50 έναντι 3 με τα ίδια χρήματα). Ας δώσει ο καθένας όλα του τα χρήματα στο εξωτερικό κατά τις αγορές του, μήπως και κερδίσει 2-3 κλαδάκια παραπάνω... είμαστε ελέυθεροι να ψωνίσουμε από όπου θέλουμε, και όπως στρώνουμε κοιμόμαστε εξάλλου, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί και πραγματικοί στις διατυπώσεις μας τουλάχιστον.
 4. kanonaki

  Αγορα Απο E-Bay Φυτων

  Έχοντας δοκιμάσει και εγώ φυτά από διάφορες... πηγές, έχω να ομολογήσω πως συμφωνώ με την φίλη μας απόλυτα. Καταρχάς το water-inn για παράδειγμα έχει κάνει σχεδόν ό,τι περνάει από το χέρι του σαν κατάστημα για να ενισχύσει το χόμπυ (πχ το 50% σε δωροεπιταγές από αγορές ενυδρείων και διάφορες άλλες προσφορές νομίζω πως τα λέει όλα) και διαθέτει και μία σειρά φυτών σε σχετικά πλούσα γλαστράκια και σίγουρα πολύ πιο ποιοτικών από την πλειονότητα των ιντερνετικών πωλητών φυτών. Επίσης εξαιρετική οικονομική εναλλακτική μερικοί καλοί συνχομπίστες (δεν νομίζω πως είναι κακό να πω και εγώ με την σειρά μου πως δεν έχω δει που-θε-νά σε καλύτερη χρωματική -και όχι μόνο- κατάσταση Riccia , Ludwigia Repens και Eusteralis Stellata από τον φίλο Vandar ε!) Το να καθόμαστε να μετράμε τα stems και να βρίσκουμε πως από την κάθε Πολωνία , παίρνουμε 5 ή 10 μικροσκοπικά κλαδάκια παραπάνω από όσα θα μπορούσαμε να βρούμε στα πλαίσια της Ελλάδας με τα ίδια χρήματα, το θεωρώ εκτός από ''μικρό'' , και εντελώς αποπροσανατολιστικό , επειδή όσες φορές έχω ψωνίσει από το εξωτερικό (και από aquaristic καί από plantedaquarium και από ebay ) , ένιωσα πως τελικά πήγα να γλιτώσω μερικά ευρώ και τα φυτά δεν ειχαν καμία σχέση με αυτά που βρήκα εντός Ελλάδας είτε από ένα καλό κατάστημα είτε από έναν καλό συνχομπίστα. Και στην τελική ακόμα και να ήταν τα ίδια και να γλίτωνα λίγα ευρώ, αν όλοι σκεφτόμασταν κατά αυτόν τον τρόπο, τότε τα μαγαζιά θα κλείνανε, οι καλοί συνχομπίστες θα τα παρατάγανε και ας δούμε τι θα μας έμενε μετά! Δεν μιλάω για μερικούς εμπορους που θέλουν να έχουν αισχροκέρδια αλλά μπορούμε να ξεχωρίζουμε το άσπρο από το μαύρο νομίζω, και η διατύπωση ορισμένων ''ενθουσιασμένων'' με τους ξένους ιντερνετικούς πωλητές (50 φυτά μόνο 15 ευρώ ...ενώ στην Ελλάδα δεν παίρνεις ούτε 3) μόνο παραπλανητική μπορεί να χαρακτηριστεί!
 5. kanonaki

  Φυτεμένο Με Δισκους

  Επιτέλους και κάτι ρεαλιστικό γιατί από τις πολλές φιλολογίες των ευρωπαίων πήγαμε να φέρουμε τρόικα και στα ενυδρεία μας. Συμφωνώ και επαυξάνω Βανδάριε! Ποτέ δε δημιουργήθηκε σε κανένα ενυδρείο μου ούτε το παραμικρό πρόβλημα με υψηλή θερμοκρασία παρα μόνο από κακή ποιότητα νερού , έλλειψη θρεπτικών στοιχείων και φυσικά σταμάτημα ( εν μέσω διακοπών της ΔΕΗ ) των φίλτρων που όπως καταλαβαίνετε , μου διέλυσε τα πάντα.Άσε δε και με εκείνη την υστερία περί pH! Κόντευα να φάω τη μισή μου περιουσία σε τύρφες και χημικά για να τα ρίξω.Κι όταν κατάλαβα πόσο αδιάφορα είναι τελικά όλα αυτά ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΜΕ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ , και τα ψάρια ηρέμησαν και γεννάνε και τα φυτά πετάνε! Οι ζωντανοί οργανισμοί είναι πολύ πιο προσαρμοστικοί από τα καλούπια που θέλουμε να τους βάλουμε και μάλλον περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση ακολουθώντας προτόκολλα και τυπικότητες δήθεν ειδημόνων του εξωτερικού! Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις όπως πχ. με την καταστροφή αβγών λόγω ελλειπούς φωτοσκίασης και χαμηλού pH κατά την αναπαραγωγή ή δημιουργίας πέτρας στα νεφρά λόγω σκληρού νερού ή και άλλα που έχουν να κάνουν με την ατομική φυσιολογία ορισμένων ειδών.Πάντως ο χρυσός κανών είναι καθαρό νεράκι με πολλές αλλαγές νερού, διαδραστικότητα με τα ψαράκια σας, σταθερός προγραμματισμός στη διατροφή και τις συνθήκες χημείας και θερμοκρασίας του νερού, μπόλικα φυτά που είναι εγγυητές της ποιότητας του , και προπαντώς ΑΓΑΠΗ!!!!
 6. kanonaki

  Ξένα E-Shop,φυτά Και Προβλήματα!

  Θα ήθελα να συμφωνήσω με την φίλη και να την καθησυχάσω πως δεν είναι εκείνη άτυχη, αλλά πολλά e-shop έχουν εντελώς ανεύθυνες συμπεριφορές. Πολύ εύστοχο το παράδειγμά σου με το ζαχαροπλαστείο και αποκτά πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα όταν μιλάμε για καταστήματα στα οποία ο αγοραστής κάνει κύκλο πολύ πιο αραιά χρονικά. Εγώ έχω προσωπική τραυματική εμπειρία από το Reptilica.de στο οποίο χρειάστηκε να απειλήσω με καταγγελίες και να επικοινωνήσω με Γερμανικές Αρχές Προστασίας του καταναλωτή προκειμένου να μου στείλουν την παραγγελία μου μετά από 3,5 μήνες μετά από κυριολεκτικά δεκάδες email. Και το πάθημά μου δεν τέλειωσε εκεί , καθώς είχαν και ακυρωμένα προϊόντα για τα οποία θα μου έκαναν επιστροφή στην πιστωτική μου όπως αρχικά είπαν, πράγμα που επέμεναν να μην κάνουν για μέρες. Τελικά μου επέστρεψαν τα κάπου 50 ευρώ στην κάρτα μου και πάλι ύστερα από φοβερή πίεση. Στην περίπτωση του Aquaristik, το ίδιο πράγμα με σχεδόν όλα τα φυτά σάπια, έπαθε ένας φίλος μου και μάλιστα μάλλον κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά τουλάχιστον τα υπόλοιπα πράγματα που είχε παραγγείλει του πήγαν κανονικά. Τελικά δεν ξέρω πώς οι Γερμανοί έχουν βγάλει το όνομα του οργανωμένου και του τυπικού. Τα διαδικτυακά τους καταστήματα δίχως αμφιβολία, παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα.
 7. kanonaki

  Άμμος για ξεκίνημα

  Σε καμμία περίπτωση μη πάρεις την άμμο από οικοδομή. Έχει τόσους πολλούς μολυντές και τόσο επικίνδυνα κρυμμένους που μόνο με ειδικούς ελέγχους μπορούν να ανιχνευθούν.Χρησιμοποίησε άμμο που πωλείται στα καταστήματα καλύτερα.
 8. kanonaki

  Nitrika, Alges Kai Ph Bohtheia

  Φίλε μου οι απότομες αλλαγές είναι αυτές οι οποίες σκοτώνουν τα ψάρια και όχι τόσο οι ίδιες οι κακές συνθήκες. Άμεσα αλλαγή του 50% του νερού σου να μη σου πω και παραπάνω.Πρόσθεσε βακτήρια για το μεταβολισμό της αμμωνίας.Πρόσθεσε ενεργό άνθρακα ο οποίος είναι σε θέση να εξουδετερώσει και να απορροφήσει τοξικές ουσίες , βαρέα μέταλλα και άλλα υποπροϊόντα μεταβολισμού των ψαριών.Κάνε έλεγχο της χημείας ή καλύτερα πήγαινε σε ένα κατάστημα να σου κάνουν αυτοί. Αν θέλεις γράψε τα επιστημονικά ονόματα των ψαριών σου για να καταλάβουμε τι έχεις και αν ξέρεις τι κατασκευής είναι το ενυδρείο σου. Σε ό,τι αφορά τώρα το pH ασφαλώς και θα είναι ιδανικό αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΧΛΙΔΕΣ που εσύ ΔΕΝ εχεις, αν κατάλαβα καλά απο αυτά που έγραψες . ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΡΦΗ . θα σκοτώσεις και ότι έχει απομείνει. Η τύρφη ναι μεν κατεβάζει την οξύτητα αλλά από την άλλη είναι σαν το φωτιά. Και καίγεσαι και ζεσταίνεσαι.Ειδικά για αρχάριους είναι λάθος.Προπαντώς μη κάνεις κινήσεις πανικού.Αυτές θα κάνουν κακό στα ψαράκια σου. Και όσο μπορείς για να είσαι και εσύ χαρούμενος αγόραζε ψάρια από τις ίδιες περιοχές ή απο περιοχές με τις ίδιες συνθήκες νερού. Για οτιδήποτε άλλο είμαστε εδώ και θα χαρούμε να βοηθήσουμε.
 9. kanonaki

  Γέννα Scalaria

  Να σου ζήσουν. Μην αλλάξεις με τίποτα τη χημεία του νερού και περίμενε περίπου μια εβδομάδα ή και λιγότερο ώσπου να κολυμπούν άνετα. Και αν θες τη γνώμη μου ΜΗ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.Άφησε το ανοιχτό για να προστατεύουν και να οξυγονώνουν τα αβγά οι γονείς.Μόλις αρχίσουν να κολυμπούν ή αρτέμια γαριδάκια φρέσκα ή σε κονσέρβα ή και τροφή σε σκόνη που και αυτή την τρώνε με πολύ λαιμαργία.
 10. kanonaki

  βοηθεια!

  Τα ψαράκια αυτά καλή μας φίλη ανηκούν σε εκείνη την οικογένεια των ιχθύων που όπως και τα αραπάιμα του Αμαζονίου και τα πνευμονόψαρα της Αφρικής μπορού να χρησιμοποιήσουν τον ατμοσφαρικό αέρα.Έχουν ένα όργανο το οποίο λέγεται λαβύρινθος και μέσω του οποίου αναπνέουν ατμοσφαιρικό αέρα διότι στις περιοχές της Ταϋλάνδης απ'όπου προέρχονται ζούν σε ορυζώνες με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Δε πρέπει όμως να λησμονούμε πως πρόκειται για ΤΡΟΠΙΚΟ ψαράκι κάτι που σημαίνει πως πρέπει να έχει τουλάχιστον 23 βαθμούς κελσίου μέση θερμοκρασία. Η θολότητα προφανώς ωφείλεται σε κακό φιλτράρισμα και αύξηση επιπέδων αμμωνίας. Ο αποχρωματισμός σε τοξίκωση του ψαριού και αν δε προχωρήσεις σε αλλάγές νερού με χρήση βακτηριδίων και αλλαγή υλικού φιλτραρίσματος με ειδικές πέρλες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τις αποικίες των νιτροβακτηριδίων θα χάσεις το ψαράκι σου. Χρειάζεσαι επείγουσα λήψη μέτρων διότι είσαι σε οριακό σημείο
 11. kanonaki

  πως μπορεις να το κατεβασεις το Ph?

  Μπορείς με χημικά μέσα που κατεβάζουν και το pH και το KH αλλά και με τύρφη όπως και με φύλλα δέντρων όπως ινδικό αμύγδαλο. Εδώ παίζει σπουδαίο ρόλο όμως η γενική σκληρότητα του νερού όπως και οι τιμές της ανθρακικής σκληρότητας. 'Οσο πιο χαμηλή η γενική σκληρότητα η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση ρητινών ή με φίλτρο αντίστροφης όσμωσης ή με τύρφη τοποθετούμενη στο φίλτρο τόσο πιο εύκολα μπορεί να κατέβει και η οξύτητα.Οι ρητίνες είναι πολύ καλές όπως και η αντίστροφη όσμωση αλλά αν δεν είναι σταθερός ο δείκτης KH και ειδικότερα γύρω στ 5 - 6 μετά την χρήση χημικών θα ανεβοκατεβένει το pH ή θα ξανανέβει μετά απο λίγες ώρες στα επίπεδα που ήταν πρίν.Η τύρφη έχει καλές ιδιότητες και στο να μαλακώνει το νερό και στο να προσθέτει τανίνες απαραίτητες για την όξυνση και την ωχρότητα που πρέπει να έχει το νερό σε ψαράκια προερχόμενα απο μαύρα νερά. Μεγάλες και απότομες αλλαγές σε τιμές pH οδηγούν στο θάνατο των ψαριών. Γι'αυτό προτιμότερο είναι να έχεις μαλακό νερό που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των νεφρών τους παρά όξινο. Υπάρχει και ένας άλλος επίσης τρόπος να ελέγξεις τις τιμές του pH με ηλεκτρονική έγχυση συγκεκριμένης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στο νερό αλλά είναι πανάκριβη λύση και μη ενδεικνυόμενη σε αρχαρίους .
 12. kanonaki

  Ηelp!!!

  Φίλε μου νομίζω πως το ενυδρείο σου δυστυχώς όπως έχει ,μάλλον δεν έχει τους κατάλληλους τροφίμους για να γίνουν συγκάτοικοι των ψαριών που θέλεις. Θα τα κάνουν μια χαψιά σε χρόνο μηδέν και τα γκάπυ και τα τέτρα. Μη ξεχνάς ότι οι εν λόγω κιχλίδες που θέλεις να βάλεις δεν είναι καθόλου συμβατές λόγω επιθετικότητας που αναπτύσουν όχι μόνο σε άλλα είδη από άλλες περιοχές αλλά ακόμη και απο τη συγκεκριμένη λίμνη.Είναι καλύτερα να συνδυάζονται με μέλη της ίδιας οικογενείας και μεγέθους καθώς και με τις ίδιες παραμέτρους της χημείας του νερού σου.Στη λίμνη αυτή το pH είναι αρκέτα υψηλό όπως και το GH. Τα υπόλοιπα ψαράκια που έχεις θέλουν μαλακά και όξινα κατα προτίμηση νερά. Η απόφαση είναι βέβαια δική σου και αν αισθάνεσαι ότι σου αρέσει περισσότερο το ενυδρείο της κεντροαφρικανικής λίμνης καλή επιτυχία όμως φρόντισε για το μέλλον και των άλλων ψαριών που δε θα μπορούν πλέον να συγκατοικήσουν μαζί τους.
 13. kanonaki

  καινούργιος στο χομπυ

  Zkfox Καλως όρισες στον ιστοχώρο μας! Εδώ είμαστε όλοι για να μοιραστούμε τις χαρές σου και να σε συνδράμουμε.Να ξέρεις ότι έχεις μπει σε ένα μαγικό κόσμο και θα έχεις πολλούς φίλους με τα ίδια ενδιαφέροντα.Καλορίζικο!!!
 14. kanonaki

  Εξολοθρευση σαλιγκαριων

  Η καλύτερη λύση είναι κάποιο φάρμακο σε σταγόνες που πωλείται σε καταστήματα με ενυδρεία. Περιέχει χαλκό κυρίως,που είναι ιδιαιτέρως τοξικός για τα σαλιγκάρια.Τα ψαράκια δε τα βλάπτει. Σε ότι αφορά τα προαναφερθέντα είδη ψαριών τρέφονται ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ και τα μεγάλα παραμένουν αν και ο χρόνος ζωής τους δεν υπερβαίνει κάποιους μήνες. Με τα Botia Macracantha τους γνωστούς Clown Loach ή αλλιώς Ψαρια Γελωτοποιούς τα οποία προέρχονται απο την Ινδονησία,Σουμάτρα και Βόρνεο καθώς επίσης και άλλα είδη συγγενή πετυχαίνεις άριστα αποτελέσματα.
 15. kanonaki

  Aπορεία

  Είναι θέμα ιεραρχίας μέσα στο ενυδρείο.Πέραν εκείνου αν τα τσιμπήματα είναι ελαφρά προφανώς οδηγούνται σε συμπεριφορές ζευγαρώματος
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης