Jump to content

ΣωτήρηςΑ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

6 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  apistogramma macmasteri, poecilia wingei, poecilia sphenops, bettas, ramshorn snails

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

844 profile views
 1. http://www.aquazone.gr/forums/topic/18210-c-aadhssaenaoc-oco-eeoioeunoeoco-ooci-aiudhooic-oio-noouoeanio-carassius-auratus/
 2. Τα χρυσόψαρα δεν θα φάνε τα μεγάλα σαλιγκάρια, είτε είναι ramshorn είτε είναι apple, εφόσον βέβαια δεν χωράνε στο στόμα τους. Τα σαλιγκάρια όμως, δεν θα επιζήσουν τελικά γιατί δεν θα βρίσκουν τροφή, μιας και τα χρυσόψαρα δεν θα αφήνουν τίποτα. Ίσως λίγα ramshorn τα καταφέρουν αν δεν καθαρίζεται η άλγη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα τα καταφέρουν για πολύ τα apple και τα μικρά σαλιγκαράκια όλων των ειδών.
 3. ΣωτήρηςΑ

  Ταισμα κιχλιδων με θαλασσινα

  Εννοω πως το κριλλ ζει στη θαλασσα και αρα τα ψαρια γλυκου νερου δεν το βρισκουν στο φυσικο τους περιβαλλον, ομως εσυ το αγοραζεις κατεψυγμενο και τα ταιζεις. Γιατι οχι λοιπον και μυδια?
 4. ΣωτήρηςΑ

  Ταισμα κιχλιδων με θαλασσινα

  Και επίσης το κριλ και η αρτεμια είναι θαλασσινα νομίζω.
 5. ΣωτήρηςΑ

  Ταισμα κιχλιδων με θαλασσινα

  Να τα εμπιστευτεις, γιατι οι μικροοργανισμοί που ζουν στη θαλασσα δεν επιβιωνουν στο γλυκο.
 6. ΣωτήρηςΑ

  Eheim Pick Up 160

  Φυσικά και θα το ξεβγάλω όταν βουλώσει. Το ίδιο θα κάνω και στο siporax όμως. Εκτός βέβαια αν δεν θεωρείς το σφουγγάρι βιολογικό υλικό οπότε δεν επιμένω. Όμως η λειτουργία του pick up δεν είναι θέμα δικής μου λογικής. Η σχεδίασή του είναι αυτή να λειτουργεί έτσι. Στα hailea RP π.χ. αν έχεις στην κατοχή σου θα δεις ότι το νερό μπαίνει από κάτω, περνάει από το σφουγγάρι που είναι μασίφ ας πούμε και εφαρμόζει εσωτερικά στον κάδο και βγαίνει από πάνω. Στα pick up δεν λειτουργεί τόσο απλά. Η ροή ακολουθεί πολύπλοκη διαδρομή και στο τέλος περνάει μέσα από την βάση στην πλάτη για να καταλήξει στην έξοδο. Όταν θα χρειαστεί να καθαρίσεις το δικό σου και το ανοίξεις δες πως δουλεύει. Πάντως αν το χρησιμοποιείς όπως λες (δηλαδή κατ' εμένα στο μισό) και είσαι ευχαριστημένος τότε αυτά τα φίλτρα είναι άπαιχτα.
 7. ΣωτήρηςΑ

  Eheim Pick Up 160

  Το δίχτυ με το βιολογικό υλικό θα εμποδίσει την ομαλή ροή και λειτουργία. Στην ουσία το φίλτρο θα υπολειτουργεί. Όπως έγραψα αρχικά αυτά τα φίλτρα δεν έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας όπως τα εξωτερικά classic ή άλλα εσωτερικά τύπου Hailea RP.
 8. ΣωτήρηςΑ

  Eheim Pick Up 160

  Το σφουγγάρι μια χαρά βιολογικό υλικό είναι. Η eheim τα προτείνει για συγκεκριμένα λίτρα λαμβάνοντας υπόψη εννοείται ότι η ιχθυοφόρτιση θα είναι κανονική.
 9. ΣωτήρηςΑ

  Eheim Pick Up 160

  Η ροή είναι όσο λέει και ρυθμίζεται κιόλας. Δεν βουλώνει εύκολα, καθαρίζεται σε ελάχιστο χρόνο, είναι αθόρυβο και αξιόπιστο. Χρησιμοποιώ δύο pick up 200αρια σε μεγαλύτερα ενυδρεία με κανονική ιχθυοφόρτιση και είμαι ευχαριστημένος.
 10. ΣωτήρηςΑ

  Eheim Pick Up 160

  Κανονικά σε καλύπτει, αλλά αυτό που θέλω να σου πω αν τελικά το επιλέξεις είναι να μην αλλάξεις το σφουγγάρι του με οποιοδήποτε άλλο υλικό τύπου siporax κ.λ.π. γιατί δεν θα έχει απόδοση. Αυτά τα φίλτρα είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν και να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση με αυτό το σφουγγάρι. Το σφουγγάρι δεν εφάπτεται εσωτερικά στα τοιχώματα του κάδου και το καπάκι δεν έχει οπή εξόδου του νερού. Δηλαδή, δεν δουλεύει όπως τα εξωτερικά της σειράς classic ας πούμε, όπου το νερό μπαίνει από κάτω, φιλτράρεται και βγαίνει από την κεφαλή. Αν δούλευε με την ίδια φιλοσοφία με τα classic θα μπορούσες να βάλεις siporax. Στην περίπτωση του pick up, το νερό εισέρχεται στο εσωτερικό του σφουγγαριού από το κάτω μέρος του, "κοντράρει" στο καπάκι και αναγκάζεται έτσι να περάσει μέσα από τους πόρους του σφουγγαριού καθ' όλο το μήκος του και γεμίζει τον κάδο. Γι' αυτό και δεν εφάπτεται (το σφουγγάρι) εσωτερικά στα τοιχώματα του φίλτρου. Μετά περνάει πίσω στην βάση του φίλτρου από δύο μακρόστενες οβάλ τρύπες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κάδου και σχετικά χαμηλά και από εκεί οδηγείται στην κεφαλή και στην έξοδο. Αν βάλεις άλλο υλικό, τότε το νερό θα μπει στον κάδο από το κάτω μέρος του φίλτρου και θα βγει από τις οβάλ τρύπες απευθείας χωρίς να έρθει σε επαφή με τη μεγαλύτερη ποσότητα βιολογικού υλικού που θα βρίσκεται πάνω και μπροστά από αυτές.
 11. ΣωτήρηςΑ

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Η ποιότητα των φώτο δεν είναι καλή. Όντως ο πρώτος έχει πιο σπάνιο χρώμα αλλά και ο δεύτερος καλός είναι μόνο που τον αδικεί η φώτο. Τέτοιοι half moon plakat πάντως πρώτη φορά έρχονται και μακάρι να συνεχίσει η "άβυσσος" να φέρνει.
 12. ΣωτήρηςΑ

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Αν πατήσεις πάνω στη φώτο, δεν σου την μεγεθύνει?
 13. ΣωτήρηςΑ

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Δύο hmpk ακόμη:
 14. Θα σου πω τι έκανα εγώ και εσύ κρίνεις. Όπως έγραψα και στο πρώτο post μου, άλλαξα τα σφουγγάρι της μαμάς γιατί ήταν αραιό με άλλο μπλε ενυδρειακό, όχι όμως το πολύ πυκνό, αλλά το μεσαίο και εννοείται άνοιξα και στο νέο σφουγγάρι την τρύπα στη θέση που την έχει το παλιό, δηλαδή ακριβώς κάτω από τη φτερωτή. Αν προσέξεις στο σφουγγάρι της μαμάς η τρύπα δεν είναι στην μέση. Οι διαστάσεις του σφουγγαριού είναι 40x40x30mm. Επίσης έχω στρέψει το στόμιο εξόδου του νερού προς το πλαϊνό τζάμι για να μην δημιουργεί έντονο ρεύμα.
×