Jump to content

asplinnos

Ομάδα Υποστήριξης
 • Content Count

  391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

asplinnos last won the day on September 12

asplinnos had the most liked content!

Community Reputation

226 Excellent

About asplinnos

 • Rank
  Ομάδα Υποστήριξης

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Rio 240 φυτεμένο
 • Location
  Άνω Γλυφάδα

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

803 profile views
 1. Όταν έχεις το κοινό σου @Sturm, βλέπεις δεν ανταποκρίνονται σε άλλους.😄
 2. asplinnos

  Καλησπέρα στην ομάδα

  Γεια σου, και καλώς ήρθες στην παρέα μας, Δυστυχώς δεν έχω κάτι από αυτά που ψάχνεις :( , αλλά μου περισσεύει echinodorus red diamond.
 3. Καλημέρα σε όλους, Για να βλέπω συμμετοχές, Το που το ξέρετε και για τους καινούριους η απάντηση είναι, ναι!
 4. asplinnos

  Apistogramma species tank

  Αντώνη να σου ζήσουν. Τα κλαδάκια μου αρέσουν παρά πολύ🙌. Αν έρθεις στην συνάντηση θα φέρω echinodorus (red diamond που μεγαλώνω από άνθη) νομίζω θα του πάει.
 5. asplinnos

  αυξημενα NO3

  Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά. Αλλαγές νερού είναι το πιο εύκολο αλλιώς μετά denitrator, no3 pellets reactor ή media ,wet dry filtration ανάλογα με τις ανάγκες και το χώρο σου. Πριν από όλα αυτά, ξεκινά με ένα καθάρισμα του φίλτρου ή μια σκούπα βυθού (πρώτα ότι έχει καιρό να γίνει και το δεύτερο από βδομάδα) και μετά πράξε.
 6. asplinnos

  Asplinnarium

  IMG_8381.MOV Και μερικές στιγμές από την καθημερινότητα. IMG_8381.MOV IMG_8381.MOV
 7. asplinnos

  Asplinnarium

  Το θέμα έμεινε λίγο πίσω και πρέπει να επανορθώσω. Το τελευταίο διάστημα είχα κάτι σκαμπανεβάσματα με το Co2 λόγο του ότι ξερυθμίστηκε ο controller. Παρόλα αυτά ο echidodorus πέταξε 2ο και πρόσφατα και 3ο νέο δρομέα. Τα νέα φυτακια έχουν μεγαλώσει αρκετά και σύντομα θα κοπούν και θα μεταφυτευτούν. Αν θέλει κάποιος να μου πει να του κρατήσω.
 8. Δεν έχω φώτο αλλά, επειδή το ζητήσατε. IMG_8469.MOV
 9. asplinnos

  Συναντηση Οκτωβριου 2019

  Παρών κι εγώ.
 10. asplinnos

  Ερώτηση για δεύτερο φίλτρο

  Αν δεν έχει υποστεί ζημιά η φτερωτή, ή ο άξονας της, ή ο θάλαμος της φτερωτής της τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην κεφαλή. Καθάρισε τα και είσαι οκ. Το θέμα της μειωμένης ροής δεν είναι θέμα παλαιότητας του φίλτρου. Παίζουν ρόλο τα υλικά, η σωστή σειρά των υλικών, η αντικατάσταση τους και η σωστή συντήρηση τους (αντικατάσταση - καθάρισμα) καθώς και του φίλτρου (έλεγχος και λίπανση στις φλάτζες, καθάρισμα ιζήματος κλπ). Η μεγαλύτερη τριβή και όσο πιο στριμωγμένα είναι τα υλικά τόσο μειώνεται απόδοση του φίλτρου. Ακόμα και οι βρόμικοι σωλήνες μειώνουν τη ροή. Και για το τέλος, (συνήθως) κάθε αντλία / φίλτρο έχουν ένα σχετικό γράφημα για το μανομετρικό της αντλίας. Αυτό μας λέει το ποσό φθίνουσα είναι η απόδοση της αντλίας όσο μεγαλώνει το ύψος-απόσταση που καλείτε να σηκώσει ώστε να επιστρέψει το νερό στο ενυδρείο. Γι‘αυτό προσέχουμε να μην έχουμε πλεονάζον λάστιχο στην επιστροφή του φίλτρου προς το ενυδρείο ή να μην μεσολαβούν πολλά αλλά πράγματα (πχ εξωτερικοί θερμοστάτης, in-line ριάκτορες λάμπες UV κλπ.). Υγ. Οι λούπες στα λάστιχα εγκλωβίζουν και αέρα.
 11. Αν έχει προγραμματισμό ο άνθρωπος οι ρουτίνες πάνε ρολόι κάθε Κυριακή. Άλλοι κάνουν αλλαγές νερού και άλλοι bbq 😂. Ωραίος και μερακλής 👍.
 12. asplinnos

  Aquael Ultramax 2000

  Τελωνείο θα περάσει αν έρθει κάτι από τρίτες χώρες (Αμερική, Ασία, Αυστραλία κλπ). Εντός Ευρώπης* δεν παίζει τελωνείο (*Με κάθε επιφύλαξη για το BrExit για το όταν και αν θα....).
 13. asplinnos

  Θρεπτικά και άλγες

  Οι άλγες είναι απλούστεροι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να μεταβολίσουν ευκολότερα και γρηγορότερα από ότι τα φυτά. Δεν είναι όλες οι άλγες ίδιες, άλλες είναι μονοκύτταροι οργανισμοί και άλλες πιο συνθέτες. Από την άλλη το φυτό για να αναπτυχθεί χρειάζεται μια αρκετά πιο συνθέτη διαδικασία για να αναπτυχθεί, να φωτοσυνθέσει. Η μη επαρκής λίπανση θα περιορίσει την ανάπτυξη του. Λέγοντας λίπανση περιλαμβανονται τα macro και τα micro θρεπτικά όπου θα χρειαστεί όλα στη σωστή αναλογία, με μια σειρά από άλλους παράγοντες (θερμοκρασία, φως και διοξείδιο του άνθρακα) για την ανάπτυξη του. Για να μην ξεφύγω από το θέμα, η απάντηση είναι ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορεί να έχεις περίσσεια κάποιων θρεπτικών, αλλά έχεις και ελλείψεις άλλων θρεπτικών ή παραγόντων.
 14. Συνήθως το προγραμμα συντήρησης του ενυδρείου μου περιλαμβάνει αλλαγή νερού Τετάρτες. Πάντως και για μένα, η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης με καφεδάκι μπροστά στο ενυδρείο. Λίγο τάισμα από μένα στις ώρες που κανονικά θα τάιζε η ταΐστρα και τίποτα παραπάνω.
 15. Επειδή μπορει να ακούσεις 100 διαφορετικές απόψεις, αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο μπορείς να το αναζητήσεις στην σχετική κατηγορία.
×