Jump to content

ro-man.gr

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  36
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ro-man.gr

Πρόσφατοι επισκέπτες

44 εμφανίσεις προφίλ
 1. ro-man.gr

  Διάμετρος λάστιχου για Rena Filstar Xp3

  Σύμφωνα με το site που αναφέρεις 16χ21 "The replacement tubing for the Rena XP Filters consists of two 5 foot lengths. These two tubes are the original tubing that comes with the XP1, XP3 and XP4. The inner diameter is 16mm and the outer is 21mm."
 2. ro-man.gr

  Αντιστροφη οσμωση

  Το ακάθαρτο νερό που βγάζουν τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση αλάτων από το νερό της βρύσης. Αν πλύνεις με αυτό το αυτοκίνητο σου, μόλις στεγνώσει θα καταλάβεις πόσο λάθος έκανες. Για αυτό άλλωστε και τα περισσότερα πλυντήρια αυτοκινήτων πλέον πλένουν με νερό από αντίστροφη όσμωση. Επίσης όπως έχει ξαναγραφεί και σε κάποιο άλλο άρθρο για λιγότερο ακάθαρτο νερό μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 μεμβράνες, ώστε να έχουμε αναλογία 1/1.
 3. ro-man.gr

  Α/Ο ή ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ

  Όπως θα σου πουν και τα υπόλοιπα παιδιά, η όσμωση είναι απαραίτητη όταν μιλάμε για θαλασσινό ενυδρείο.
 4. ro-man.gr

  νερο α/ο και νερο απιονισμενο

  Τα φίλτρα Αντίστροφης Όσμωσης αφαιρούν το 95%-98% των πρόσθετων παραγόντων του νερού. Η ρητίνη απιονισμού κάνει χρήση την ανταλλαγή ιόντων ώστε να κατακρατήσει τα υπολείμματα σκληρότητας που περνάνε από την όσμωση. Όμως αν το νερό περάσει μόνο από την ρητίνη (απιονισμός) τότε το νερό απλά δεν θα έχει σκληρότητα. Η ρητίνη δεν θα απομακρύνει άλλα στοιχειά από το νερό (νιτρικά, χλώριο κλπ). Η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμό. Η όσμωση πετάει όλα τα στοιχεία στην αποχέτευση και η ρητίνη αναλαμβάνει ότι περάσει από την μεμβράνη. Ελπίζω να βοήθησα.
 5. ro-man.gr

  Reverse Osmosis Ro-man

  Το παραπάνω είναι απλά μια συμβουλή σε όσους έχουν τοποθετήσει την αντίστροφη όσμωσή τους εκτός σπιτιού (π.χ. στο μπαλκόνι τους), και αναφέρετε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για να την σωστή λειτουργία της μεμβράνης, το νερό που τροφοδοτείτε η όσμωση θα πρέπει να είναι 25 βαθμούς. Εάν η θερμοκρασία ανέβει ή πέσει τότε μεταβάλετε και η ποσότητα του καθαρού νερού που μας αποδίδει. Εάν πχ το νερό πέσει στους 9 βαθμούς, τότε η όσμωση θα μας δώσει τα μισά από τα προβλεπόμενα λίτρα. Αυτό θα έχει και ως αποτέλεσμα στην αύξηση της πίεση μέσα στο φίλτρο. Τα συστήματα μας έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν σε μια πίεση 4-5 bar, αλλά έχει προβλεφθεί να αντέχουν μέχρι 7 bar. Εγώ προσωπικά τα έχω στα 8-9 bar χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν όμως η θερμοκρασία πέσει πολύ (κάτω από 5 βαθμούς κελσίου) τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα καταστροφής τόσο της μεμβράνης όσο και των υπόλοιπων φίλτρων. Επίσης εάν το νερό πέσει κάτω του 0, τότε μπορεί να υπάρξει ακόμα και καταστροφή τον πλαστικών μερών της όσμωσης, λόγω της διόγκωσης του νερού. (εάν αφήσετε ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό στην κατάψυξη σας, και είναι καλά κλειστό θα καταλάβετε το αποτέλεσμα)
 6. ro-man.gr

  Reverse Osmosis Ro-man

  Η ro-man έχει ειδικές μονάδες ro που είναι ειδικά μελετημένες για πόσιμη χρήση. Η συγκεκριμένη όσμωση δεν είναι για πόσιμη χρήση, λόγω της ύπαρξης της ριτύνης. Εάν όμως λάβετε το νερό πριν από την ριτύνη, τότε το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πόσιμη χρήση. ΥΓ Φυσικά το να χρησιμοποιούμε ro φίλτρο σε μη “προβληματικές” περιοχές δεν είναι το σωστό. Για μια πιο σωστή απάντηση, στο εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ro φίλτρο για πόσιμη χρήση, θα πρέπει να αποσταλεί ένα δείγμα του νερού του δικτύου, ώστε να πάει για ανάλυση. ΥΓ Δεν έχουμε παραλάβει κάποιο e-mail από εσάς. Το e-mail μας είναι το [email protected] Μήπως στείλατε στο [email protected];
 7. ro-man.gr

  Απορία σε αντίστροφη όσμωση

  Ο διακόπτης που υπάρχει στις οσμώσεις μας, είναι για καθαρισμό της μεμβράνης (flash). Κατά την διαδικασία καθαρισμού, ανοίγοντας τον διακόπτη, αφήνουμε το νερό του δικτύου να περάσει από την μεμβράνη χωρίς κανέναν περιορισμό ώστε (λόγω ροής και πίεσης) να παρασυρθούν τυχόν σκουπίδια (πχ σωρευμένα άλατα), και να οδηγηθούν στην αποχέτευση. Κλείνοντας τον διακόπτη, αναγκάζουμε το νερό να περάσει από τον περιοριστή ροής, και να εφαρμόσει πίεση στην μεμβράνη ώστε να περάσει καθαρό νερό στην εσωτερική της επιφάνεια. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της όσμωσής σου, αλλά υποψιάζομαι ότι ή όσμωση σου δεν έχει περιοριστή ροής. Έτσι με αυτόν τον διακόπτη, ανοίγοντας τον τέρμα, καθαρίζει η μεμβράνη σου, και σφίγγοντας τον (όχι τέρμα) δημιουργεί περιορισμό στην ροή, άρα και πίεση στην μεμβράνη.
 8. Θα ήθελα να παραθέσω εδώ τις οδηγείς που σου έγραψα σε άλλο forum που είχες βάλει την ίδια ερώτηση, απλά για να υπάρχουν για μελλοντική χρήση. Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι στα θέματα που γράφονται στην ενότητα ro-man, επειδή ενημερωνόμαστε άμεσα, απαντάμε το συντομότερο δυνατό.
 9. ro-man.gr

  Αντίστροφη όσμοση

  www.ro-man.gr είναι η σελίδα, αλλά ΟΚ.
 10. ro-man.gr

  ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΟΣΗΣ

  Ο Περιοριστής Ροής έχει δύο λειτουργίες: Πρώτον, για να δημιουργήσει την επιθυμητή πίεση σε όλο το σύστημα της αντίστροφης όσμωσης. Και δεύτερο και πιο σημαντικό, για να διατηρήσει μια επιθυμητή αναλογία απορρίπτομενου και μη νερού. Οι μεμβράνες απαιτούν ένα ποσοστό απόρριψης τουλάχιστον 4-6 φορές μεγαλύτερο από το παραγόμενο νερό. Αυτή η αναλογία σημαίνει περίπου 5/1. Επομένως, μια μεμβράνη που εκτιμάται για παραγωγή 100 λίτρων ανά ημέρα, πρέπει να συνδεθεί με περιοριστή ροής, τουλάχιστον 500 λίτρων ανά ημέρα.
 11. ro-man.gr

  Παλαιό Ενυδρείο

  Από την στιγμή που η μεμβράνη της αντίστροφης έρθει σε επαφή με νερό, θα πρέπει να παραμείνει βρεγμένη. Για τον λόγω αυτό η αντίστροφη όσμωση πρέπει να έχει βαλβίδες αντεπιστροφής στις συνδέσεις των σωλήνων της. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε και πιθανή αναρρόφηση από το δοχείο (π.χ. ενυδρείο) που καταλήγει το νερό που βγαίνει από αυτήν.
 12. ro-man.gr

  ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΟΣΗΣ

  Η μεμβράνη της (οποιαδήποτε) αντίστροφης όσμωσης, για να δουλέψει πρέπει να δέχεται νερό υπό πίεση, και για αυτόν τον λόγω, χρησιμοποιείτε ένας “στραγγαλιστής” στην έξοδο του “βρόμικου” νερού. Τα Flow Restrictors, έχουν ως σκοπό να δημιουργούν την εν λόγω πίεση στην μεμβράνη και είναι συγκεκριμένα για κάθε μεμβράνη, αλλά και μπορούμε να διαλέξουμε την επιθυμητή αναλογία μεταξύ “βρόμικου”/“καθαρού” είτε σε 3/1 είτε 5/1. Στην περίπτωση σου θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στην συσκευασία. Για να βγάλεις 5 λίτρα θα έπρεπε να είχες απώλειες νερού ή 15 λίτρα (3/1) ή 25 λίτρα (5/1).
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης