Jump to content

peris

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  303
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

peris last won the day on November 9 2017

peris had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

3 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Discus
 • Τοποθεσία
  Κερατσινι

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

355 εμφανίσεις προφίλ
 1. peris

  Συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε ένα καλό δίσκο

  Πραγματικά αξιόλογο ψάρι στην πρώτη φωτογραφία και αρκετά κοντά στο άγριο tefe green!!!
 2. peris

  Συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε ένα καλό δίσκο

  Λοιπόν αυτό είναι ένα δικό μου αρκετά παλιό ψάρι για αυτό δεν είναι καλή και η φωτογραφία.Μπορούμε όμως να δούμε το άσχημο μέτωπο που έχει αλλά και το μεγάλο μάτι σε σχέση με το σώμα του.Είναι ένα ψάρι 13-14 εκατοστά
 3. peris

  Συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε ένα καλό δίσκο

  Ναι μπορούμε να βάλουμε δικές μας φωτογραφίες και να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ψάρι. Βέβαια αυτό θα γίνει με μια μικρή επιφύλαξη πάντα γιατί θα είναι απλά μια φωτογραφία και όχι ένα ζωντανό παράδειγμα.
 4. peris

  Συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε ένα καλό δίσκο

  Να είσαι καλά. Ίσως μπορούμε να βάλουμε και διάφορες φωτογραφίες μας ως παραδείγματα για να κάνουμε μια όμορφη κουβέντα.
 5. peris

  Συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε ένα καλό δίσκο

  1. Το πρώτο βήμα είναι να παρατηρήσουμε το δίσκο που θέλουμε , πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι είναι γεμάτος ενέργεια και δεν κρύβεται στις γωνίες. Τους δίσκους που είναι αχνοί ή σκούροι στο χρώμα καλό είναι να τους αποφεύγουμε . Υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα τα ghost. 2. Ελέγχουμε για άρρωστα ή πεθαμένα ψάρια στο ενυδρείο όπου βρίσκεται το ψάρι που μας ενδιαφέρει , αν υπάρχει κάτι ύποπτο αποφεύγουμε να πάρουμε από εκεί ψάρι. 3. Η παρουσία φαρμάκων στο ενυδρείο μπορεί να σημαίνει ότι ο δίσκος είναι άρρωστος, αναρρώνει από την εμφάνιση μιας ασθένειας ή είναι ακόμα σε καραντίνα. 4. Ελέγχουμε για τραύματα και αλλοιώσεις στο σώμα. 5. Βεβαιωνόμαστε ότι τα βραγχιακα καλύμματα δεν είναι κοντά ή παραμορφωμένα, πρέπει να καλύπτουν πλήρως τα βράγχια. Παρατηρούμε αν έχει βαριά αναπνοή επίσης. 6. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά. Θα πρέπει να αποφεύγουμε ψάρια με θολά μάτια. 7. Αποφύγουμε τα ψάρια με παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης. 8. Ο δίσκος πρέπει να κολυμπά σε μια όρθια θέση, τα ψάρια που αγωνίζονται να το κάνουν μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα κολύμβησης ή άλλες παρόμοιες παθήσεις. 9. Κάνουμε έναν ενδελεχή έλεγχο για να δούμε αν υπάρχουν εξωτερικά παράσιτα που συνδέονται με το σώμα του δίσκου. 10. Ζητάμε από τον αυτόν που μας δίνει το δίσκο να ρίξει λίγο φαΐ (flakes,bits και όχι κάποιο σκουλήκι) και παρατηρούμε εάν έχει μια υγιή όρεξη. 11. Παρατηρήστε τα περιττώματα του δίσκου. Δεν πρέπει να είναι ινοειδή με λευκό χρώμα. 12. Αποφεύγουμε δίσκους με κοιλιές που φαίνονται λεπτές ή βυθισμένες, αν αυτό συμβαίνει, μπορεί να οφείλεται σε μεγάλες περιόδους πείνας ή παρουσία εσωτερικών παρασίτων. Τα ίδια κριτήρια ισχύουν για τα μέτωπα, ένας υγιής δίσκος θα έχει ένα ευρύ μέτωπο. 13. Το μάτι δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το σώμα. Τα μεγάλα μάτια θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι ο δίσκος έχει μείνει στάσιμος για καιρό όσο αφορά την ανάπτυξη του. 14. Ο δίσκος πρέπει να έχει στρογγυλό σχήμα και να μην είναι τριγωνικός ή επιμήκης. 15. Κοιτάμε για ψάρια που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με ορμόνες και έχουν χρώμα ενηλίκων στο στάδιο της νεανικής ηλικίας. Οι νεαροί με χρωματισμό στο πτερύγια της ουράς και στο άκρο της μύτης τους είναι σημάδια ορμονικής θεραπείας. 16. Αποφύγετε δίσκους που κρατούν τα πτερύγια τους κλειστά ή είναι λευκά και φθαρμένα. Θα ήθελα να σταθώ σε 3 strain: Blue Diamond: Δεν υπάρχουν καθόλου stress bars στο σώμα αλλά ούτε κατά μήκος του ματιού. Pigeon Bloods: Αποφεύγουμε τα ψάρια που έχουν έντονα τα μαύρα στίγματα (peppering). Turquoise: Είναι ψάρια που αργούν να χρωματιστούν. Όταν δούμε μικρά ψάρια των 5 εκατοστών και έχουν χρώμα μεγάλων ψαριών συνήθως σημαίνει ότι έχουν μείνει στάσιμα σε αυτό το μέγεθος άρα έχουν κακή ανάπτυξη.
 6. peris

  Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Μιλάω για το τελευταίο βίντεο με τα Stendker.Αλλά αν θες μπορώ να ανοίξω ένα νέο θέμα και να κουβεντιάσουμε εκεί πως διαλέγουμε ένα δίσκο και πια είναι τα κριτήρια.
 7. peris

  Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Η κατάσταση τους είναι πάρα πολύ καλή αλλά δυστυχώς μόνο η κατάσταση τους. Σαν ποιότητα τα ψάρια αυτά είναι κάτω του μετρίου.
 8. peris

  Λεω να επιστρεψω ξανα με δισκους

  Στράτο μου περιμένω να δω τι όμορφα πράγματα θα κάνεις πάλι!!!Όσο για τον κοτσίδα αυτά τα έχει ρουτίνα.
 9. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Εσύ γέρασες και μυαλό δεν έβαλες ταλαιπωρημένε μεσήλικα!!!
 10. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Ναι ας πουμε ότι είναι red turquoise. Τώρα για το πόσο πουλάει ο κάθε χομπιστας η το κάθε μαγαζί είναι μεγάλη κουβέντα απλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να υπάρχει η ανάλογη τιμή για το κάθε ψάρι και να εξηγήσω αυτό που λέω. Όταν πάω να πάρω ένα δίσκο των 150 ευρώ πρέπει και η ποιότητα του να είναι ανάλογη της τιμής. Όταν όμως πάω να πάρω κάποιο ψάρι προσφοράς η πολύ χαμηλής τιμής δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης.
 11. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Μάλλον η γυάλα το κάνει έτσι.Είναι άσπρο το ψάρι και όπως λες πολύ όμορφο.
 12. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Θα βάλω κάποια στιγμή αν θες αναλυτικό φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη μας στην Ιταλία στον Antonello. Έχει να δεις πολλά άσπρα αλλά και άλλα όμορφα ζωντανά!!! Από τα άσπρα που λες έχω μόνο αυτή την φωτογραφία.
 13. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Ναι του Δημήτρη ακριβώς!
 14. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Οι γονείς είναι ένα αρσενικό striped του Tony Tan και η θυλάκια ένα altum flora από Chens discus από την Αγγλία.Και τα δυο μεγάλα ψάρια.Ο πατέρας στα +18εκ η μητέρα 16εκ.
 15. peris

  Δίσκοι Stendker - Λίστα Χρωματισμών

  Να είσαι καλά. Είναι κάπου στα 16εκ. το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε μικρά από αυτό το ψάρι και νομίζω ότι είναι σχεδόν έτοιμο άρα πλησιάζει η ώρα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης