Jump to content

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  72
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

1 Ακόλουθος

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  180 lt DIY φυτεμένο με 200 περίπου guppies<br />
  420 lt DIY μεσογειακό

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

341 εμφανίσεις προφίλ
 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Σκαλάρια μαλώνουν

  Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις .
 2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Σκαλάρια μαλώνουν

  Φίλοι μου καλησπέρα , έχω μετατρέψει ένα θαλασσινό ενυδρείο σε κοινωνικό φυτεμένο γλυκού νερού . Οι διαστάσεις του είναι 160 Χ 60 Χ 45 και το sump είναι 60 Χ 45 Χ 45 .Στο ενυδρείο υπάρχουν 11 σκαλάρια 3-4 εκατοστών τα οποία μπήκαν μέσα όλα την ίδια στιγμή . Το πρόβλημα είναι ότι όλα μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματίζονται . Είναι όλα εναντίων όλων . Ακόμη και αυτά πού είναι πιό πολύ τραυματισμένα διατηρούν την επιθετικότητά τους . Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο και υπάρχουν μέσα λίγα ακόμη ψάρια : 3 SAE , 4 ραμιρέζοι , 5 dwarf gourami και δύο μεγάλοι κλόουν . Οι μετρήσεις είναι οι εξής : Θερμοκρασία 27 C , ph 7 , KH 5 , GH 8 , NO2 0 , NH3-NH4 0 , NO3 10 . Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την επιθετικότητά τους ?
 3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Χαλαζιακό χαλίκι

  Οι μετρήσεις έχουν αρχίσει εδώ και 4 ημέρες χωρίς καμία αλλαγή . Νομίζω ότι είναι αρκετές αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας .
 4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Χαλαζιακό χαλίκι

  Φίλοι μου καλησπέρα , Αγόρασα χαλαζιακό χαλίκι από την εταιρεία Ερμής ΑΕ . Στο τέστ που έκανα με το ακουαφόρτε έκανε λίγες φυσαλίδες χωρίς να κάνει όμως το "βράσιμο" που κάνουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα . Για να βεβαιωθώ ότι δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους του ενυδρείου έχω βάλει μερικές χούφτες σε ένα κουβά με νερό από την βρύση (αφού τις έπλυνα ) και κάθε μέρα μετράω ph , kh , gh και Ca. Στον κουβά έχω βάλει και ένα μικρό κυκλοφορητή για να ανακατέβει συνεχώς το νερό . Ξέρει κανένας πόσες μέρες πρέπει να κάνω μετρήσεις για να είμαι σίγουρος ότι είναι κατάλληλο για ενυδρείο με ψάρια μαλακού νερού ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αλλαγές Νερού

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Χρησιμοποιούσα θαλασσινό νερό αλλά υπολόγισα ότι κοστίζει λίγο περισσότερο από το νερό που φτιάχνουμε και είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία να κουβαλάς από θάλασσα .Μάλλον θα κάνω συνδιασμό και των δύο.
 6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αλλαγές Νερού

  Φίλοι μου καλημέρα , γιά τις αλλαγές νερού έχω ένα βαρέλι 200 λίτρα στο οποίο διαλύω το αλάτι με μιά αντλία 1500 λίτρα την ώρα . Δύο ερωτήσεις : 1. Γιά πόσες ώρες το λιγότερο θα πρέπει να έχει δουλέψει η αντλία πριν χρησιμοποιήσω το νερό ? Οι οδηγίες της εταιρείας λένε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το αλάτι και να έχω τις κατάλληλες μετρήσεις σε αλατότητα και ph . Σε κάποια φόρουμ έχω διαβάσει ότι θά πρέπει να έχει δουλέψει η αντλία 24 έως 48 ώρες επειδή στην αρχή το αλατόνερο είναι τοξικό . Ποιό είναι το σωστό ? 2. Γιά πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω το νερό μέσα στο βαρέλι με την ανλία σε συνεχή λειτουργία ? Σκέπτομαι αν είναι δυνατόν να φτιάχνω 200 λίτρα νερό και να χρησιμοποιώ 100 λίτρα κάθε μήνα ή λιγότερο .
 7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αχινός : Πέφτουν Τα Αγκάθια Του

  Αλατότητα 1.027 . Το γουρουνάψαρο δεν ασχολείται καοθόλου με τους αχινούς . Δυστυχώς ο αχινός απεβίωσε. Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
 8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αχινός : Πέφτουν Τα Αγκάθια Του

  Ευχαριστώ πολύ.
 9. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αχινός : Πέφτουν Τα Αγκάθια Του

  Φίλοι μου καλησπέρα , εδώ και 5 μήνες έχω στήσει ένα μεσογειακό ενυδρείο 400 λίτρα . Εκτός των άλλων έχω δύο αχινούς ένα με μαύρα αγκάθια και ένα με κοκκινωπά που στις άκρες ειναι άσπρα . Ο δεύτερος έχασε σχεδόν όλα τα αγκάθια του εδώ και τρείς μέρες με εξαίρεση αυτά που είναι γύρω από το στόμα του με τα οποία κινείται μέσα στο ενυδρείο . Φαντάζομαι ότι μάλλον θα πεθάνει . Τι μπορεί να φταίει ? Μετρήσεις Ca 470 , Kh 6 , ph 7,8 , ΝΗ4 0 , ΝΟ2 0 , ΝΟ3 15 . Αλλαγές νερού 130 λίτρα κάθε μήνα από θάλασσα . Στο ενυδρείο ζούν 7 γύλοι 2 γουρουνόψαρα ένας σπάρος και μερικές πορφύρες . Υπάρχει sump με skimmer και refugium γεμάτο με chaeto . Ευχαριστώ .
 10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Φάρμακα Της Seachem Χρησιμοποιούνται 2 Μαζί?

  Η απάντηση της εταιρείας Seachem στο ερώτημά μου : Seachem Support Προς Εγώ Σεπ 9 τις 11:30 μ.μ. Hello sir, Thank you for your email. It is possible to use KanaPlex and SulfaPlex at the same time in a saltwater aquarium, although I would stress caution in making sure not to overdose these medications. It may also be redundant to use both of these medications at the same time, KanaPlex will treat both fungal and bacterial diseases while SulfaPlex will treat fungal, bacterial, and protozoan infections. These medications have a minimal impact on the biofilter, but we do not recommend that they be used in the same tanks as invertebrates such as shrimp and corals. My recommendation would be to treat your aquarium with SulfaPlex and, if you find that the disease is not responding to the medication within the recommended treatment period, attempt to treat with KanaPlex. I hope this helps, Seachem Support 10256 support@seachem.com
 11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Αποπαρασίτωση Ψαριών Ενυδρείου

  Τι ακριβώς εννοείς με αυτό : Επισης 1 gm metronidazole = 1 καψουλα flagyl 500mg
 12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Metronodazole Και Sulfathiazole Πωλούνται Σε Φαρμακεία ?

  Φίλοι μου καλησπέρα , ξέρει κανένας που μπορούμε να αγοράσουμε τις παραπάνω ουσίες σε καθαρή μορφή ? Έψαξα σε γνωστό μου φαρμακοποιό και μου είπε ότι το metronidazole είναι το γνωστό αντιβιοτικό για ανθρώπινη χρήση που λέγεται Flagyl αλλά περιέχει αρκετά έκδοχα που δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα για τα ενυδρεία μας .
 13. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Φάρμακα Της Seachem Χρησιμοποιούνται 2 Μαζί?

  Φίλε μου ΤΑΝ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Σε παρακαλώ πες μου τι προβλήματα θα έχω αν τα χρησιμοποιήσω και τα δύο μαζί . Ο λόγος που επιμένω είναι ότι πολλές φορές ακόμα και αν κάνουμε σωστή διάγνωση μπορεί κάποιο φάρμακο να μην θεραπεύει την συγκεκριμένη ασθένεια με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρούμε το κατάλληλο . Αν χρησιμοποιήσουμε δύο μαζί αυξάνουμε τις πιθανότητες γρήγορης θεραπείας . Για παράδειγμα στο γλυκό νερό τα φάρμακα esha 2000 και exit προτείνονται απο την εταιρεία για ταυτόχρονη χρήση και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά .
 14. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Φάρμακα Της Seachem Χρησιμοποιούνται 2 Μαζί?

  Φίλοι μου καλησπέρα , γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα τα φάρμακα Sulfaplex και Kanaplex της εταιρείας Seachem ?
 15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ

  Πως Συλλέγουμε Μεσογειακούς Σπόγγους??

  Φίλοι μου καλησπέρα , ξέρει κανένας αν υπάρχει ειδικός τρόπος για να ξεκολλήσουμε τους σπόγγους ? Απλώς τους τραβάμε μέχρι να ξερριζωθούν ή αυτό θα τους σκοτώσει ? Επίσης θα ήθελα και πληροφορίες για την διατήρησή τους (συγκεκριμμένα για τον μαύρο και τον κίτρινο σπόγγο που βρίσουμε συχνά στις παραλίες της Αττικής ) . Ευχαριστώ .
×