Kostas G.

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  107
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Kostas G. last won the day on September 30 2016

Kostas G. had the most liked content!

Community Reputation

71 Excellent

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος Kostas G.

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

139 εμφανίσεις προφίλ
 1. Ευχαριστούμε Οι βουτιές είναι αναπόφευκτο κομμάτι της συντήρησης του ενυδρείου, με 1μ βάθος και 1μ πλάτος δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στον πυθμένα. Το ενυδρείο είναι σε άλλο σπίτι Ηρακλή, το 2μ παραμένει στη θέση του και φιλοξενεί τα ψάρια που είχε μέχρι να μεταφερθούν στο 3μ στο σπίτι μας Πριν 2 βδομάδες έφερα τον πρώτο pleco στο 3μ, ένα από τα Baryancistrus L81 μας Από τότε που μπήκε έχει χορτάσει φαγητό Το περασμένο Σάββατο πήγαμε και διαλέξαμε με την αγαπημένη μου μωρό Green Terror Το ενυδρείο τώρα
 2. Λυπάμαι πολύ Δημήτρη Χάλια
 3. Ευχαριστώ Καλό που δεν στο τσακίζουν το Staurogyne sp. "Bihar" Χρήστο! Ελπίζω να καταφέρω να τα κρατήσω τα φυτά που θέλω με τα ψάρια που έχω. Θα δείξει. Καλά πάμε σχετικά προς το παρόν αλλά δεν έχουν έρθει όλα.... Έφερα ένα ζευγαράκι κιχλίδες από το 2μετρο την προπροηγούμενη βδομάδα: Herotilapia multispinosa Πάνε καλά και ψάχνουν περιοχή για ζευγάρωμα Μερικές φωτογραφίες των κατοίκων και μερικές από τα φυτά τότε
 4. Ευχαριστώ Μερικές φωτογραφίες του ενυδρείου Cryptocoryne usteriana Staurogyne sp. "Bihar" και Cryptocoryne tonkinensis Anubia barteri var. caladiifolia και Staurogyne sp. "Bihar" Echinodorus palaefolius, Eleocharis sp. και Lagenandra meeboldii(Red) Heros sp. "Rotkeil" Η Νικαράγουα μας(αρσενικό) Aponogeton madagascariensis, Sagittaria subulata και Cryptocoryne undulata(Broad leaf) Riccia fluitans Microsorum pteropus(κανονικό και Trident), Anubia barteri var. coffefolia και Anubia gracilis Staurogyne sp. "Bihar", Hygrophila angustifolia, Echinodorus cordifolius "fluitans", Eleocharis sp., Lagenandra meeboldii(Red) και ένα άγνωστο φυτό χωρίς φύλλα ακόμα.
 5. Σας ευχαριστώ Σημερινό βιντεάκι από τα ψάρια
 6. Panaque δεν θα δεις μέχρι η φίλτρανση του ενυδρείου να είναι άψογη και η άμμος καλά στρωμμένη. Τους έχω στο 2μετρο
 7. Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο!!! Σε ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια από κοντά!
 8. Το ενυδρείο γέμισε από τότε, αρχικά θερμάνθηκε με 600W Schego και φιλτράνθηκε αυτσχέδιο φίλτρο 1λ siporax με Aquaclear 902 Μπήκε δεξαμενή προετοιμασίας νερού 700λ που φτιάχτηκε με προδιαγραφές πόσιμου. Είναι 1εκ. φαρδύτερη από τον διαθέσιμο χώρο, οπότε πήρε αρκετή προσπάθεια αλλά τελικά μπήκε στη θέση της Τα Sieve filters απέκτησαν βάση αλλά ακόμα δεν τα έχω συνδέσει Μπήκε μια Vieja synspila πριν 2 μήνες Ακολουθούμενο από ένα αρσενικό Hypsophrys nicaraguensis Και ένα βιντεο από την αγάπη μου Το ενυδρείο έβγαλε διαρροή αρχές Δεκέμβρη....Μικρή διαρροή αλλά διαρροή και η ζημιά στις σιλικόνες φαινόταν πλέον Το ενυδρείο πριν το άδειασμα Μια από τις πολλές plecoσπηλιές Μερικοί κάτοικοι: Vieja synspila Heros sp. "Rotkeil"(Red Shoulder) Ο Hypsophrys nicaraguensis μας Το ενυδρείο άδειασε μέσα Δεκέμβρη, οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο sump και βγήκε και ξανακολλήθηκε το μπροστινό τζάμι Η επισκευή Nidal Απόστολος και Λευτέρης από Ωκεανό Κόπηκαν όλες οι σιλικόνες του μπροστινού τζαμιού και μπήκανε τρέσες στις πίσω γωνίες του ενυδρείου, στην ένωση των τζαμιών για ενίσχυση Μόλις τέλειωσαν αυτά περιμέναμε βοήθεια για να σηκώσουμε το 200kg τζάμι. Σύντομα ήρθε ο Δημήτρης ο Λυσίκατος και ο Χρήστος(kadmos) και ξεκινήσαμε Ενυδρείο με πορτάκι... URL=http://s162.photobucket.com/user/Kostas_G/media/3m%20Aquarium/15BC46FF-F98E-4EFB-9884-8676692C2087.jpg.html][/URL] Μετά από τέλειο καθάρισμα, μπήκε φρέσκια σιλικόνη Και έκλεισε πάλι το ενυδρείο Το ενυδρείο γέμισε του χρόνου μετά από 2 βδομάδες στέγνωμα Μερικές φωτογραφίες του ενυδρείου μετά από πολύ δουλειά για ξαναστήσιμο και 1-2βδομάδες ακόμα Την Παρασκευή παρέλαβα φυτά για το ενυδρείο από τον Μυσιρλή και έτσι την Κυριακή είχε φύτεμα! Ίσιωσα και την άμμο και μετέφερα και κάποια σε μέρη για φύτεμα, οπότε θόλωσε λίγο. Μια μέρα μετά Θέλαμε να το κάνουμε πιο φυσικό σε εμφάνιση και σκεφτήκαμε να δέσουμε φυτά σε λεπτό ξύλο που να κρέμεται από την επιφάνεια Κάποια φυτά βγήκαν από τότε και έτσι σήμερα είχε βουτιά συντήρησης, για ξαναφύτεμα Συνολικά φυτεύτηκαν: 2x Lagenandra meeboldii "Red" 3x Staurogyne sp. "Bihar" 1x Echinodorus palaefolius 1x Echinodorus cordifolius "Fluitans" 2x Elecharis sp. 1x Cryptocoryne undulatifolia 1x Cryptocoryne usteriana 1x Cryptocoryne tonkinensis 3x Microsorum pteropus 3x Microsorum pteropus "Trident" 1x Anubia barteri var. caladifolia 1x Anubia barteri var. coffefolia 1x Utricularia graminifolia 1x Riccia fluitans σε λάβα 1x Saggitaria subulata 1x Aponogeton madagascariensis Κάποια από αυτά τα είχα ήδη και άλλα είναι δώρο από την κοπέλα μου, τα υπόλοιπα αγορασμένα από τον Μυσιρλή Και ένα video από τη Nicaragua και τη Vieja synspilum
 9. Τα sieve filters ήρθαν Κόλλησα το HDPE και το slate στον πάτο με Aquarium Munster Underwater glue. Έφτιαξα τμήμα μιας εκ των επιστροφών του sump για να το κρύψω πίσω από τις πέτρες και λείανα και τοποθέτησα τις πέτρες μέσα στο ενυδρείο. Δυστυχώς δεν έχω εποξική οπότε καμιά δεν κολλήθηκε. Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω, όπως και διάφορα πλαστικά εξαρτήματα που θέλω για τις σωληνώσεις του sump, και θα κάτσω να τις κολλήσω.
 10. Βατήρα δεν θα έχει, αλλά μάσκα σίγουρα θα βάλω μερικές φορές! Πριν φύγω για τη δουλειά το πρωί, γέμισα δοκιμαστικά και το sump Μόλις ξεμπερδέψω λίγο με τις πέτρες, θα το αδειάσω και θα το καθαρίσω καλά για να αρχίσω να το λειτουργώ με ψάρια Παρεπιπτόντως, σήμερα παρέλαβα και τα Sieve filters!!!!
 11. Σήμερα άδειασε το ενυδρείο και ντύθηκε το γυαλί του πάτου με φύλλο 4mm HDPE. Από πάνω, στρώθηκε με slate, ως βάση για τις πέτρες. Και λίγο Pilates επί το έργο... Επειδή το ενυδρείο κρατάει ακόμα αρκετά νερά, αλλά και δεν πρόλαβα να πάρω σωλήνα PP 4εκ διάμετρο για μια επιστροφή που σκέφτομαι να εντάξω στον σχηματισμό από πέτρες, τίποτα δεν κολλήθηκε. Αύριο θα πάρω σωλήνες και ελπίζω να προχωρήσω με τις πέτρες. Έχω μια κόλλα της Aquarium Munster που κολλάει και κάτω από το νερό και είναι φυσικά μη τοξική για τα ψάρια, οπότε λέω για ευκολία να κολλήσω τις πέτρες με αυτήν. Και για όπου χρειάζομαι filler, λέω να χρησιμοποιήσω το Nyos Reef Cement. Σήμερα έφτιαξα λίγο και το τέσταρα με οξύ, και φαίνεται ουδέτερο, οπότε μάλλον εντάξη θα είναι.
 12. Ναι, βγαίνει και 3λ νομίζω. Αλλά υπάρχει και αντίστοιχο άλλης μεγάλης εταιρίας που το πουλάει σε ποσότητες, υποθέτω μια από τα ίδια σε σύσταση.
 13. Μέχρι 20 εκ. οι περισσότεροι και στα ενυδρεία ίσιες έχουν. Μετά τα 25 γίνεται το πανηγύρι με τις σπασμένες ρίγες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν γίνεται και στην φύση ή έχει να κάνει με την ροή/τύπο ροής/ποσότητα ροής/καμουφλαζ του ψαριού/συνθήκες νερού. Ο θηλυκός μου αρχίζει να σπάει το pattern. Σύντομα στο 3μετρο με γερή ροή και άψογες συνθήκες νερού αλλά μου κάνει εντύπωση που σπάει τις ρίγες τώρα. Έχω δει και από την φύση σπασμένες ρίγες και πιθανότατα υπάρχει και γενετική συσχέτιση/γεωγραφικοί πληθυσμοί αλλά δεν θα ήταν σπασμένες οι ρίγες από νωρίτερα; Μήπως τα άτομα που πιάνονται στη φύση με σπασμένες ρίγες είναι από μέρη του ποταμού με λιγότερη ροή ή άτακτη ροή; Ιδέες απλά, δεν έχω ιδέα τι γίνεται αλλά έχω δει πολλούς με σπασμένες ρίγες σε ενυδρεία.
 14. Δεν είναι πολύ δύσκολα. Και είναι και πάρα πολύ εύκολα στο να τα φέρεις μαζί από τέτοιο ταξίδι.......