Jump to content

akisk

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  54
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  230lt reef (υπό διάλυση)
  80lt mini reef

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. akisk

  Kostasbaf's Reef

  Μπορώ να πω ότι το αδικούν οι φωτογραφίες. Από κοντά βλέπεις την κίνηση των κοραλλιών που είναι το κάτι άλλο. Υ.Γ. Αφού βρε Κώστα δίπλα το έχεις.....άντε γέμισέ το επιτέλους
 2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση warhawk.
 3. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν θεωρείς ότι είναι αξιόπιστο και μετά από διακοπή ρεύματος δεν χάνει τις ρυθμίσεις, με ενδιαφέρει.
 4. Το οποίο που μπορεί να το βρει κάποιος (στην Αθήνα);
 5. akisk

  Reef Led Project By Akisk

  Σε γενικές γραμμές καλά πάει (να μην ήταν και τόσο ακριβά... ). Μέχρι χθες δεν είχα κάνει κάποια αλλαγή και παρατήρησα ότι ουσιαστικά η ανάπτυξη ήταν η ίδια με το προηγούμενο setup με εξαίρεση τα άκρα. Έτσι έβαλα από χθες μερικά ακόμη led οπότε αισίως βρίσκομαι στα 80-84watt συνολικής κατανάλωσης που αφορά τον φωτισμό (αντί 160watt με τις Τ5). Τώρα έχει αρκετά περισσότερο φως και πιστεύω ότι άλλα led δεν θα χρειαστώ. Από δω και πέρα ίσως κάνω κάποιες τροποποιήσεις στους οδηγούς ρεύματος ώστε να τα οδηγήσω στα 500mA (τώρα τα έχω χαλαρά στα 350mA), αλλά τότε θα πρέπει να μπουν και ανεμιστήρες για να βοηθήσουν τις ψήκτρες τους. Για τώρα δεν βλέπω να χρειάζονται (το καλοκαίρι όμως μάλλον θα χρειαστούν έτσι και αλλιώς). Έτσι είναι τώρα...
 6. akisk

  Reef Led Project By Akisk

  Τα led είναι τα Luxeon Rebel. Και ναι είναι ακριβά αλλά κάθε λευκό βγάζει 100lumen (στα 350mA που τα οδηγώ εγώ).
 7. akisk

  Reef Led Project By Akisk

  Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας. @Stathis: Καλά είσαι ο πιο παρατηρητικός Στάθη Ψύξη μέχρι στιγμής μόνο με ψύκτρες και αργότερα ίσως θα μπουν και ανεμιστήρες. Αυτό επειδή τα δουλεύω στα 350mA (μπορούν να δουλέψουν στα 700+) πιστεύω ότι η θερμοκρασία τους δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν κάνω κάποιες μετατροπές και τα οδηγήσω με περισσότερο ρεύμα τότε σίγουρα θα χρειαστώ ανεμιστήρες.
 8. akisk

  Reef Led Project By Akisk

  Δεν είναι έτοιμη η κατασκευή, μόνος μου την έφτιαξα / συνέθεσα. Το κύκλωμα των led και του microcontroller που τα ελέγχει το σχεδίασα και προγραμμάτισα μόνος μου. Το υποσύστημα των οδηγών ρεύματος και το τροφοδοτικό τα αγόρασα έτοιμα. Η λεκάνη του φωτιστικού είναι αυτή που είχα.
 9. akisk

  Reef Led Project By Akisk

  Μετά από τρεις μήνες ψάξιμο, διάβασμα, σχεδίαση, προγραμματισμό και υλοποίηση (που δεν έχει τελειώσει ακόμη) ξεκίνησα ένα πείραμα φωτιστικού με led σε αντικατάσταση ενός 4Χ39Watt T5 που είχα φτιάξει για το 230lt reef μου. Σκοπός του όλου project ο περιορισμός της κατανάλωσης, της θερμοκρασίας αλλά περισσότερο όλα αυτά που μπορείς να ρυθμίσεις μόνο σε φωτιστικά αυτού του τύπου (η χαρά της δημιουργίας θεωρείται δεδομένη ). Το φωτιστικό αποτελείται από 48 leds του 1 watt άρα μιλάμε για κατανάλωση 50watt (max). Ο εγκέφαλος του φωτιστικού είναι ένας microcontroller που κανονίζει όλα αυτά που έχουν τα γνωστά έτοιμα φωτιστικά του ιδίου τύπου, όπως μέγιστη φωτεινότητα ανά ομάδα led, χρόνο ανατολής δύσης, νυκτερινό φωτισμό με κύκλο σελήνης αλλά και περιόδους συννεφιάς. Το φωτιστικό δουλεύει εδώ και δυο μέρες και σαν πρώτες παρατηρήσεις στα συν είναι η ζωντάνια που έδωσε το simmer effect, αλλά και το χρώμα του φωτός. Εμένα μου φαίνεται πολύ πιο «καθαρό» πολύ πιο αληθινό. Σαν μείον τα γνωστά δηλαδή η μικρότερη διασπορά του φωτός (φαίνεται λιγότερο φωτεινό) και η κάλυψη στα ακριανά σημεία. Η πρώτη φωτογραφία πως ήταν και οι επόμενες όπως είναι τώρα. Καλύτερος κριτής φυσικά θα είναι τα ζωντανά μου σε βάθος χρόνου, γιατί ο περιορισμός της κατανάλωσης που έχω πετύχει είναι πολύ μεγάλος (από 160 σε 50).
 10. akisk

  Reef (aki) - Akisk Nano Reef

  Φωτισμός 2χ24 Τ5 και για skimmer έβαλα ένα μικρό που δουλεύει με αεραντλία.
 11. akisk

  Reef (aki) - Akisk Nano Reef

  Ευχαριστώ Νίκο. Τίποτα όμως δεν θα είχε γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σας.
 12. akisk

  Reef (aki) - Akisk Nano Reef

  Έχουν περάσει πια 6 μήνες και μιας και χάθηκαν οι παλαιές φωτογραφίες τι καλύτερο από το να βγάλω μερικές νέες. Έτσι το αφήσαμε τέλος Νοεμβρίου 07 (πρώτη φωτογραφία) και σιγά-σιγά είναι έτσι όπως φαίνεται στις επόμενες. Στα επόμενα σχέδια η μετατροπή των 230λτ σε .... reef (άντε να δούμε πότε).
 13. akisk

  Nano Reef 125lt(rio)

 14. akisk

  Καλως σας βρηκα και συγχαρητηρια

  Αρχικά καλώς ήρθες και από μένα Isidore. Απαντήσεις μπορείς να δεις εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1318 και εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=98 που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ένα από τα βασικότερα πράγματα που αφορά τον λεγόμενο "κύκλο του αζώτου". Καλό διάβασμα.
 15. akisk

  Έρευνα

  Στο Νάνο μου (~=75lt): 1- Τοποθετείτε τον Ε.Α. - Στο Εξωτερικο φιλτρο 2- Πως χρησιμοποιείτε τον Ε.Α. - Μόνιμα 3- Τι ποσότητα Ε.Α. χρησιμοποιείτε - Σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στη συσκευασία 4- Κάθε πότε αντικαθιστάτε τον Ε.Α. - Σε τακτά χρονικά διαστήματα 5- Τι ποσότητα Ε.Α. αντικαθιστάτε - Ολοκληρη 6- Η αλλαγή του Ε.Α. συμπίπτει με την αλλαγή του νερού - Δεν δίνω σημασία 7- Πόσο καιρό λειτουργεί το Reef σας - Λιγότερο από 1 χρόνο
×