Jump to content

almuros

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  725
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

7 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου


 • Location
  Athens

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

993 profile views
 1. Καλησπέρα παιδιά ένα από τα ψαράκια μου έχει πριστει σταδιακά το ένα του μάτι και είναι ελαφρά κόκκινο από πανω, από όρεξη και συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει κάτι, σήμερα νομίζω ότι και σε ένα δεύτερο ψαράκι εχει πριστει ελαχιστα το ενα μάτι . Τι θεραπεία να εφαρμόσω έχει κάνεις καμία ιδεα; Από μετρήσεις ειμαι σε όλα εντάξει. Νιτρικά αμμωνία 0, σκληρότητες πολύ χαμηλά όπως και ph περίπου στο 6,5
 2. Από θερμοκρασία ειμαι στους 28 ,είχα ανεβάσει 29 γιατί φοβήθηκα κάτι παράσιτα πριν κάποιες μέρες πάνω στα πτερύγια και φοβήθηκα.
 3. Το ζευγαρι φαινεται ότι δεν έχει πολύ πείρα ακόμη, έρχονται εναλαξ για φαγητό Αλλά ξεχνιούνται κιόλας. Αυτό που παρατήρησα σε σχέση με τα βολιβιαν που είχα παλιά είναι ότι δεν έκαναν τα αυγά σε πέτρα αλλά σε τρύπα στην άμμο (Ίσως λόγω απειρίας) και τώρα τα μετέφεραν σε ένα φύλο όπου εκολαφθηκαν κατά τη διάρκεια. Είναι δεύτερη μέρα και ενώ τα βολιβιαν την επόμενη ημέρα της εκκολαψης κολυμπούσαν κανονικά δεν βλέπω τώρα να κολυμπούν, είναι απλά πάνω στο φύλο και κάνουν κάποιες ελαφριές κινήσεις. Έχω αποδεχθεί ότι η πρώτη αυτή φουρνιά δεν θα επιβιώσει, για τις επόμενες σκέφτομαι ένα μικρό ενυδρειακι ώστε να ταιζω εκει αρτεμια.
 4. Και εδώ το θηλυκό κατω που κυνηγάει οτι υπάρχει.
 5. Εδώ το αρσενικό με τα μικρά που έχουν εκολαφθει,κατω στην φωτο ,πάνω στο φύλο.
 6. Δυστυχώς δεν ξέρω γιατι αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω άλλες φωτο. .
 7. Καλησπέρα παιδιά! το ενυδρείο τρέχει αυτόν τον καιρό με 4 ραμιρεζακια και 6 sterbai cory. Δεν πέρασαν 20 μέρες από την ώρα που μπήκαν και δύο ραμιρεζι έκαναν ζευγάρι, με αποτέλεσμα σήμερα να ακολουθούν τα πρώτα μικρά. Οι συνθήκες είναι ph 6,5 και Kh, gh πολύ πολύ χαμηλά,από θερμοκρασία τα έχω στους 28 γιατί είχα ένα θεματάκι με κάποια εξωπαρασιτα .
 8. Πολύτιμη πάντα η βοήθεια μεσω διαμοιρασμού της γνωστής για τους νέους και τους παλιούς!
 9. Γεμίζει! Τετρα δεν τα μπορώ με τίποτα, την θέλω την κιχλιδα...χεχε!
 10. Παιδιά θα ξεκινήσουμε το στήσιμο, πήγα είδα διάφορα ψαράκια από κοντά τόσες μέρες και κατεληξα σε κάποια ψαράκια που μου άρεσαν!!! Είδα και πολλά από τις προτάσεις σας και ήταν πολύ όμορφα! Όπως φαίνεται ομως δεν θα ξεφύγω από Αμαζόνιο!!!! Μ αρέσουν πολύ τα corydoras adolfoi. Σκέφτομαι μια δεκάδα. Για κυριως ,η κάποιες mesonauta festivus η ramirezi ίσως. Δεκτές και άλλες προτάσεις ( την προηγούμενη φορά θυμάμαι με προτροπή Strum πήγα Bolivian ram και ήταν πολύ καλή επιλογη). Αν υπάρχει κάποιος π να μπορεί να δώσει λίγο μπολι θα χαρώ να πάρω λίγο.
 11. Επεξεργάζομαι παιδιά τις προτάσεις σας ευχαριστω πολυ και τους δυο ,αρχικά θα προσπαθήσω να φτιάξω μια πλάτη για το ενυδρείο DIY και βλέπουμε.
 12. Το ενυδρείο επέτρεψε σπίτι μετά από πολύ καλή δουλειά του Nidal, και αυτή την στιγμή περιμένει με μερικά ξύλα. Το καλό είναι ότι για να το στήσω έχω ότι εξοπλισμό χρειάζομαι. Το κακό είναι ότι η πολύ αναμονή μου έβαλε το μικρόβιο του reef που είχα παλαιότερα. Μου είναι δύσκολο να απόφασισω,από την μια βαριέμαι να ξαναμαζευω εξοπλισμό για το αλμυρό(χοντρικά θέλει ένα 500αρι για να πουμε ότι αρχισαμε), και στο γλυκό νιώθω ότι με περιορίζουν τα λίτρα για γεοφαγους που μου κάνανε το κλικ καθώς θα ήθελα κάτι διαφορετικό από νανοκιχλιδες (Όπως παλιότερα Bolivian)... Ρίξτε καμία ιδέα !!! Τι θα μπορούσα να φιλοξενήσω στα 180λιτρα γλυκού;
 13. Συνήθως στα πετ σοπ είναι πιο δύσκολη η αναγνώριση γιατί δεν έχουν βγάλει και τόσο τα χρώματα τούς. Ανέβασε φωτο.
 14. Λοιπόν ... Το ενυδρείο δόθηκε για επισκευή και αναμένω. Από ψάρια θα μπει κατά πάσα πιθανότητα κάποια νανοκιχλιδα Αμαζόνιου( ραμιρεζακια ισως αλλά ακούω και προτάσεις). Ήθελα να πάρω κάποια ψαράκια που να μην είναι wild caught. Να υποθέσω ότι η πλειοψηφία είναι από αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία; Τώρα για φυτά θα προσπαθήσω να μην γίνει ζούγκλα πάλι και θα πάω σε κριπτοκορινες,εχινοδορους,και λίγο cardamine lyrata (ακούω και εδώ προτασεις).
×
×
 • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy