Jump to content

basilists

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  JUWEL RIO240 με Κιχλίδες Αφρικής Malawi.

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

390 profile views
 1. basilists

  Eheim 2217 Θόρυβος

  Υπάρχει το λαστιχάκι το άλλο αλλά είναι μέσα στην κεφαλή. Υποπτεύομαι μήπως έχει στραβώσει ένα από τα δύο λαστιχάκια και δεν πατάει καλά. Θα δοκιμάσω ένα σετ καινούριο άξονα με λαστιχάκια που έχω και θα δω. Αλλού δεν πάει το μυαλό μου...
 2. basilists

  Eheim 2217 Θόρυβος

  Έβγαλα βιντεάκι με τη φτερωτή. Αν και πιστεύω πως δε φταίει κάτι με αυτήν. Επίσης, το λαστιχάκι το κόκκινο κεφαλής φαίνεται πολύ καλό. https://www.youtube.com/watch?v=Dh6ceOjWuMw&feature=youtu.be
 3. basilists

  Eheim 2217 Θόρυβος

  Λαστιχάκι στεγανοποίησης εννοείς της κεφαλής με τον κάδο? Δεν ξέρω πόσο καιρό είναι γιατί το πήρα μεταχειρισμένο. Σχετικά με την φτερωτή αυτή έχει κούμπωμα πάνω στον άξονα του μαγνήτη. Όταν κουμπώσει δεν κουνιέται πάνω κάτω αλλά μόνο δεξιά αριστερά σχεδόν μισή στροφή όμως, όχι κανά χιλιοστό που είδα γραμμένο. Θα προσπαθήσω να κάνω βιντεάκι...
 4. basilists

  Eheim 2217 Θόρυβος

  Υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει αέρας μέσα στη φτερωτή και να μη βγαίνει μετά από πολύ ώρα κούνημα? Όσο και να το κουνάω πλέον εξαέρωση δεν κάνει. Επίσης, ένα eheim 2250 που έχω πλέον ανενεργό παλιά όταν είχα κάνει καθάρισμα φτερωτής και αυτό έκανε μετά ένα κροτάλισμα (αλλά πιο ήπιο και λιγότερο θορυβώδες από αυτό τώρα), το οποίο μετά από 1-2 βδομάδες έφυγε τελείως μόνο του.
 5. basilists

  Eheim 2217 Θόρυβος

  Ένα μεταχειρισμένο φίλτρο 2217 που πήρα κάνει και σε μένα κροτάλισμα η φτερωτή! Η ροή πάντως είναι πολύ γρήγορη (σε σχέση με το 2215 που έχω, άρα μάλλον δουλεύει καλά ως ένα σημείο). Έβγαλα υλικά απτο φίλτρο, έβαλα σπρέι eheim σαν σιλικόνη είναι αλλά τίποτα. Παρατήρησα πως όταν έβγαλα τη φτερωτή, αυτή κουνιέται μέσα στον μαγνήτη, δεξιά-αριστερά μέχρι δύο σημεία που σταματάει (σχεδόν μισή στροφή δεξιά μισή αριστερά πάει). Είναι φυσιολογικό? (Εξαέρωση έκανα αρκετή ώρα και άλλος αέρας δε βγαίνει κουνώντας το φίλτρο)
 6. Όντως ψάχνω ενυδρείο από 180-240 λίτρα (1-1,2 μέτρα μήκος). Είχα 400 λίτρα πριν και 1,5 μέτρο αλλά έχει αλλάξει τώρα η διαρρύθμιση του σαλονιού και δε χωράει. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το demasoni, το rusty (το οποίο είναι ήσυχο και είναι πολύ κινητικό σε όλο το ενυδρείο) και το lombardoi. Ιδίως το τελευταίο έχει διαχωρισμό στα χρώματα (αρσενικό κίτρινο, θηλυκό μπλε) και είναι και σαν χαρέμια υπέροχα. Όπως νομίζω συμβαίνει και στα saulosi.
 7. Σευχαριστώ! Όντως πολλές φορές μοιάζουν να κολυμπάνε στα χαμένα, κυρίως στις άκρες των τζαμιών πάνω κάτω. Αλλά μετά μπαινοβγαίνουν στις πέτρες, σκάβουν το χαλίκι για τροφή, κτλ. Για τα χαρέμια όμως αν και σίγουρα θα έβλεπα συμπεριφορές μοναδικές, ίσως το αφήσω για το μέλλον, γιατί στο άμεσο μέλλον δε θέλω να έχω γέννες.
 8. Σευχαριστώ πολύ! Λοιπόν, το ενυδρείο είναι τελείως προσωρινό! Που λέει ο λόγος μπορεί και αύριο αν βρω μεγαλύτερο να το πάρω. Τα demasoni όντως μου αρέσουν πολύ γιατί έχουν έντονο σκούρο μπλε χρώμα και τα βρίσκω υπέροχα. Το ahli πρέπει να είναι θηλυκό (τα αρσενικά νομίζω γίνονται μπλε). Και η αλήθεια είναι πως τα θηλυκά δεν είναι και τα ομορφότερα ψαράκια. Σαν μικρές σαρδελίτσες είναι. Μου το είπαν πολλοί αυτό σχετικά με τις συμπεριφορές των ψαριών όταν είναι χαρέμια, αλλά δε θέλω γέννες. Είχα convicts πριν και είχα αγανακτήσει! Η βικτωριανή κιχλίδα ενώ έχει υπέροχα χρώματα τα δείχνει δυστυχώς μάλλον μόνο όταν έχει θηλυκά στο ενυδρείο. Αν είναι μόνιμα έτσι (και δεν αλλάξει κάτι όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα) όντως θα φύγει. Όταν την πήρα είχε ωραία χρώματα (λόγω των θηλυκών που είχε μέσα στο ενυδρειάκι που εκτρέφονταν). Σπάνια τώρα παίρνει χρωματισμούς και αυτό για λίγο. Κυρίως όταν τρώει μόνο μαζί με τα άλλα για κάποιο λόγο βγάζει χρώματα.
 9. Το πρώτο μου ενυδρείο με Κιχλίδες Αφρικής Μαλάουι. Το ενυδρείο τρέχει 20 μέρες και είναι το JUWEL LIDO 120 λίτρα (60x40x50εκ.). Οι κιχλίδες είναι όλες από τη λίμνη Μαλάουι εκτός από μία που είναι από τη λίμνη Βικτόρια. Είναι σχεδόν όλες μικρές και είναι mbunas εκτός από μία που είναι hap. Το ενυδρείο είναι φυσικά προσωρινό. Είμαι στο ψάξιμο για μεγαλύτερο μεταχειρισμένο ενυδρείο 180-240 λίτρα, ώστε στους επόμενους μήνες να τις μεταφέρω εκεί μόνιμα. Φυσικά εκεί θα έχω υπόστρωμα άμμο (και αρκετές ασβεστολιθικές πέτρες) και όχι αυτό το χαλίκι που μου είχε μείνει από την προηγούμενη ψαροσύνθεση που είχα. Για φίλτρανση αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Eheim 2215. Τα ψάρια είναι τα παρακάτω: Pseudotropheous demasoni Pseudotropheous acei yellow tail Pseudotropheous socolofi albino Labidochromis caeruleus (samurai cichlid) Lodotropheous sprengerae (rusty cichlid) Astatotilapia aeneocolor (yellow belly albert), from lake Victoria. Sciaenochromis ahli (blue ahli), which is Hap. Metriaclima lombardoi (also called Pseudotropheous lombardoi) Cynotilapia afra Παράμετροι νερού από ένα πολυτέστ που έχω: PH=7.5 GH=10 KH=10 Θερμοκρασία=24οC Νιτρικά=20 Νιτρώδη και αμμωνία δεν υπάρχουν. Το σκεπτικό μου είναι να έχω διαφορετικά είδη ώστε να μην υπάρχουν αγριότητες συχνά ανάμεσα στα ψάρια (συνήθως υπάρχουν σε αυτά του ίδιου είδους έχω διαβάσει, εκτός αν έχεις 1 αρσενικό με 2-3 θηλυκά,κτλ). Όμως χαρέμια και γέννες δεν ήθελα. Μέχρι στιγμής είναι αρκετά ήρεμα λες και δεν είναι mbunas! Ελπίζω να συνεχιστεί η ηρεμία... Παραθέτω και βίντεο στο youtube με το ενυδρείο.
 10. Τα όσκαρ πολύ ωραία ψάρια αλλά το καθένα θέλει από 120-150 περίπου λίτρα (για ενήλικο). Τα Nigrofasciatus ζευγαρώνουν πανεύκολα αλλά δεν πλησιάζει τίποτα στην περιοχή τους όταν έχουν μικρά και αυτό είναι πρόβλημα στα υπόλοιπα ψάρια. Πολύ ανθεκτικά ψάρια!
 11. Υπάρχουν τροπικά ψάρια που να ζούνε σε ενυδρείο χωρίς θέρμανση το χειμώνα (θερμοκρασία νερού 17-18 βαθμούς). Έχω ακούσει πως τα ζεβράκια είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έχω ένα ενυδρείο με 2 χρυσόψαρα και έβαλα ένα Nigrofasciatus 1εκ. από γέννα που είχα και μου είχε ξεμείνει (τα άλλα τα πούλησα). Μέχρι στιγμής μεγαλώνει κανονικά. Θερμοκρασία νερού όμως 21 βαθμοί.
 12. Οπότε θα δοκιμάσω πρώτα το τεστ για το αν είναι ασβεστολιθικές (απλά για να ξέρω, γιατί θα μπουν όπως και νάχει μια που το νερό μου είναι ήδη λίγο σκληρό) και μετά ή θα κάνω ένα καλό ξέπλυμα ή διάλυμμα χλωρίνης με νερό πάντα για να αραιώσει και μετά αντιχλώριο...Thanks!!!
 13. Μάζεψα χθες πέτρες αυτές τις κλασικές που βάζουν (ανοικτό μπλε χρώμα με στίγματα λευκά) σε διάφορα χώματα για να δένει καλύτερα όταν το ρίχνουν στο δρόμο. Θέλουν και αυτές χλωρίνη? Γιατί εγώ σκεφτόμουν μόνο να τις έβραζα. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με πέτρες γιατί σε λίγο καιρό θα βάλω κιχλίδες (μάλλον Αμερικής, convicts και firemouths) σε μεταχειρισμένο ενυδρείο που ψάχνω για αγορά. Να θεωρήσω βέβαιο το γεγονός ότι θα αυξηθεί το ph κατακόρυφα με τις πέτρες μέσα? Οι κιχλίδες Αφρικής θέλουν υψηλό ph αλλά νομίζω δε συμβαίνει το ίδιο και με τις Αμερικής. Ισχίει κάτι τέτοιο?
×