Jump to content

Lili

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  11
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ένα ενυδρείο μικρό και ένα 120 litre υπό κατασκευή.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Αν δω κάτι παράξενο θα ξαναεπικοινωνήσω.
 2. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Όχι, δε μοιάζουν με κουκίδες. Μάλλον περισσότερο με βάψιμο ή με πασάλειμμα με πίσσα. Πάντως οι μαυρίλες απ' τα υπόλοιπα σημεία του σώματος εξαφανίστηκαν, μόνο αυτές στην άκρη της ουράς έμειναν, πιστεύω όμως πως θα φύγουν κι αυτές χωρίς βλαβερές συνέπειες.
 3. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!!! Ήμαστε διακοπές για το Πάσχα και γυρίσαμε προχθές. Τα ψάρια τα πήρα μαζί μου μ' ενα 15λιτρο ενυδρείο. Είναι ζωηρότατα, τρώνε πολύ και οι περισσότερες μαυρίλες, εκτός απ' λίγες στην ουρά, έχουν φύγει. Ακόμα δεν ξερω ποιο είναι το θηλυκό και ποιο το αρσενικό. Πώς τα ξεχωρίζεις; Στέλνω φωτό με τις μαυρίλες (όσες έμειναν) στο πτερύγιο της ουράς.
 4. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Καλησπέρα! Το χρυσόψαρο με το πρόβλημα είναι πολύ καλύτερα και πολύ ζωηρό. Μάλιστα θα 'λεγα πως οι όροι έχουν αντιστραφεί. Τώρα το άλλο χρυσόψαρο έχει κάποιο πρόβλημα (που όμως δείχνει να καλυτερεύει) και το πρώην άρρωστο είναι μια χαρά, μάλιστα κυνηγά γύρω γύρω το άλλο χωρίς να του κάνει κακό. "Στοχεύει" στο πτερύγιο της κοιλιάς, πριν την ουρά. Το άλλο ψάρι εδώ και λίγες μέρες σαν να κρύβεται κάτω απ' την αντλία και εμφάνισε μαυρίλες, σαν γλίτσα ή μούχλα, στο πτερύγιο της ουράς, στο σώμα κοντά στην ουρά, στο "καπάκι" που καλύπτει τα βράγχια και σ'ένα απ' τα πτερύγια των πλευρών. Στην αρχή ανησύχησα, όμως δεν είχε χάσει τη ζωηράδα ούτε την όρεξή του και τώρα έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται οι μαυρίλες. Ακόμα μετά τις μαυρίλες είχε εμφανίσει και κάτι κοκκινίλες στην άκρη του πτερυγίου της ουράς, αλλά κι αυτές υποχωρούν. Είμαι αισιόδοξη λοιπόν. Μια απορία έχω μόνο: Αυτός που μου τα πούλησε είπε πως είναι ζευγάρι χωρίς να διευκρινήσει ποιο είναι αρσενικό και ποιο θηλυκό. Πώς μπορώ να διακρίνω το φύλο στα χρυσόψαρα; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
 5. Lili

  Απορείς για εναλλαγές νερού και τάισμα

  Ενδιαφέρον για 'μένα το θέμα μιας κι εγώ θα λείψω το καλοκαίρι για ολόκληρο μήνα. Μια απορία έχω όμως: Συχνά το καλοκαίρι έχει διακοπές ρεύματος ή αυξομειώσεις τάσης. Αυτές οι ταΐστρες είναι ρεύματος έτσι; Δεν επιρρεάζεται η λειτουργία τους; Δε θέλω να γυρίσω και να βρω τα ψάρια μου R.I.P.
 6. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Ευχαριστώ. Θα τα δοκιμάσω
 7. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Μακάρι να ' ναι έτσι, όμως είναι έντονες και η ουρά φαίνεται άκαμπτη, εκτός του ότι έχει αρχίσει να'χει πάνω της κάτι σαν πάχνη, σαν γλίτσα να το πω; Κυρίως στις άκρες. Δεν μου μοιάζει για υγιής εικόνα. Εξάλλου το άλλο χρυσόψαρο δεν έχει τίποτα απ' αυτά και η ουρά του είναι αέρινη, σαν αιθέριο πέπλο.
 8. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Έστειλα φωτό. Θα με βοηθήσει κάποιος; Φοβάμαι μήπως δεν προλάβω να σώσω το ψάρι.
 9. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Αυτές είναι οι δυο καλύτερες φωτογραφίες του άρρωστου χρυσόψαρου. Φαίνονται αρκετά καλά οι "φλέβες" στην ουρά του. Είναι σοβαρό; Μπορεί να θεραπευτεί;
 10. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν μη τι άλλο έχω καταλάβει πως κάτι τέτοια θα τα χρειαστώ. Αυτές οι κινήσεις θα λύσουν το πρόβλημα του ψαριού ή είναι απλώς οι standard κινήσεις για το ξεκίνημα ενός ενυδρείου που θα παρέχει ένα υγιές περιβάλλον για τα ψάρια; Αφού τα κάνω (σύντομα υποθέτω) αυτά, μήπως η κατάσταση του ψαριού απαιτεί κι άλλες κινήσεις για να θεραπευτεί και να επιβιώσει; Και τα δυο ψάρια είναι περίπου στα 15 εκ. μήκος (μαζί με την ουρά).
 11. Lili

  Πρόβλημα με χρυσόψαρο.

  Καλησπέρα. Είμαι τελείως νέα στα portals και γενικά άπειρη με chat ή forums ή οτιδήποτε άλλο τέτοιου είδους και γι' αυτό δεν ξέρω αν επικοινωνώ με το σωστό τρόπο και με το σωστό άτομο. Αν μπορείτε όμως, βοηθήστε με ή κατευθύνετέ με παρακαλώ. Έχω ένα ενυδρείο 120 L που δεν έχω τολμήσει να στήσω ακόμα. ΑΡΧΑΡΙΑ!!!!!!!!! Για δοκιμή λοιπόν πήρα ένα μικρό (40 L περίπου) με μια μικρή αντλία και 2 χρυσόψαρα (ζευγάρι) πριν από 3 ημέρες. Ομολογουμένως δεν το "έστρωσα", όπως το λέτε, πιο πριν. Γέμισα το ενυδρείο με νερό βρύσης, αφού το έπλυνα καλά, περίμενα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, έβαλα και ψιλό χαλικάκι με κάτι πλαστικά διακοσμητικά και έριξα μέσα τα δυο χρυσόψαρα. Απ' την πρώτη μέρα παρατήρησα στο ένα ψάρι κοκκινίλες στην ουρά, σαν φλέβες και η ουρά του δεν κοινούνταν αέρινα όπως του άλλου ψαριού. Πιθανόν να ήταν έτσι απ' όταν το αγόρασα και να μην το πρόσεξα. Τρεις μέρες μετά οι "φλέβες" είναι κάπως πιο έντονες, αλλά όχι πολύ περισσότερο. Το άλλο ψάρι είναι πιο ενεργητικό χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτό με το πρόβλημα είναι υποτονικό. Τρώει κανονικά, χωρίς όμως να κυνηγά την τροφή του (καθώς την στροβιλίζει η κίνηση του νερού) όπως κάνει το άλλο. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω για να βοηθήσω το ψάρι με τις κοκκινίλες; Δεν σκοπεύω να τα αλλάξω όταν στήσω το μεγάλο ενυδρείο. Τα θέλω. Δεν τα έχω για πειραματόζωα. Μη με ρωτήσετε για μετρήσεις και χημεία. Δεν έχω εξοπλισμό, ούτε γνώσεις, ούτε κι έχω κάνει τέτοιες κινήσεις. Διάβασα διάφορα στο διαδίκτυο και σ' εσάς αλλά μου φαίνονται περίπλοκα. Πού θα μου πάει όμως... Συμβουλές και βοήθεια είναι καλοδεχούμενα. Ευχαριστώ
×