Jump to content

Panagiotis Dms-Xgs

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Panagiotis Dms-Xgs last won the day on June 28

Panagiotis Dms-Xgs had the most liked content!

Community Reputation

240 Excellent

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  betta mahachai
  2) 54lt
  betta female sorority
  3) 25lt
  betta female
 • Location
  Κορυδαλλός
 • Interests
  thinking out loud...

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

685 profile views
 1. Panagiotis Dms-Xgs

  30 λίτρα γαριδαδικο

  Πολύ όμορφο γαριδάδικο!!! Τα 2 iriatherina τα φιλοξενείς προσωρινά να φανταστώ γιατί κανονικά πάνε κοπάδι και θέλουν παραπάνω λίτρα.
 2. Ρίξε και μια ματιά το βράδυ γιατί εγώ βλέπω ελάχιστα την ημέρα ενώ όταν πέσει σκοτάδι τα βλέπω παντού.
 3. Σε όλα τα αντιχλώρια θα βρεις πάνω κάτω την ίδια περιγραφή. Τι tetra aquasafe, τι prime. Η μόνη διαφορά και εμπορικά μόνο να το πάρεις είναι ότι η seachem ειδικεύεται η τέλος πάντων εμπορεύεται ότι έχει να κάνει με ζουμιά ενώ η tetra είναι πιο σφαιρική σαν εταιρεία. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι θα προτείναμε σαν αντιχλώριο το prime όχι γιατί τα άλλα δεν κάνουν δουλειά απλά ίσως γιατί πρόκειται για το πιο διαδεδομένο αντιχλώριο στο εμπόριο. Αλλά μην ανησυχείς, ότι και να βάλεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
 4. Έχοντας για κάμποσους μήνες τα danio μπορώ να πω ότι έχουν και καλά και άσχημα. Κατ'αρχήν είναι ντροπαλά ψάρια και σπάνια θα δεις κάποιο να πλησιάζει την επιφάνεια. Αν έχεις δηλαδή μπόλικα φυτά και ξύλα παίζει το ενυδρείο να φαίνεται και άδειο. Στα καλά τους είναι πανέμορφα ψαράκια και με χαρακτήρα και πάνω απ'όλα εύκολα χωρίς να έχουν κάποια τρελή απαίτηση στο νερό. Ξεχωρίζεις εύκολα αρσενικό-θυληκό και οι καυγάδες των αρσενικών έχουν πολύ πλάκα. Δεν κατάφερα να δω αναπαραγωγή λόγω του ότι τα έδωσα αλλά σίγουρα θα ήταν στις επιλογές μου για κάτι μελλοντικό. Πέρα από αυτά τα είδη εγώ θα σου πρότεινα επίσης και τo danio erythromicon που είναι παρόμοιο με το margaritatus. Αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις και μαζί αλλά να ξέρεις πως υβριδίζουν.
 5. Panagiotis Dms-Xgs

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Καρακουκλάρα!!! Άλλαξε το χρώμα της? Την θυμάμαι...κόκκινη, όχι?
 6. Panagiotis Dms-Xgs

  50 λίτρα betta

  Πραγματικά πανέμορφο ενυδρείο!! Έξυπνο το στήσιμο να βάλεις τα πιο εύκολα φυτά κάτω από την πιστία που δεν θέλουν πολύ φως ούτως ή άλλως και να αφήσεις το υπόλοιπο μέρος για τα πιο απαιτητικά τύπου pogostemon. Από άλγες πως πας? Εκ πρώτης άποψης θα ήθελα ένα λιιιγο πιο μεγάλο φίλτρο και όχι τόσο για βιολογία αλλά περισσότερο για μηχανική φίλτρανση αλλά και πάλι αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Δώσε μας και κάποιες πληροφορίες για την χρήση της τύρφης (προτετοιμασία,δοσολογίες κτλ).
 7. Πραγματικά πανέμορφο ψάρι. Κρίμα Η αμμωνία είναι μία αιτία και λόγω ιχθυοφόρτωσης (βρε συ 3 πλάτυ και ένας μονομάχος σε 18 λίτρα είναι πάρα πολλά) αλλά και λόγω του ότι μπορεί να ανακάτεψες τον βυθό και να σηκώθηκε απότομα, αν και το να ανέβει έτσι απότομα το ph είναι ένα θέμα από μόνο του. Ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει αλλά έχω την εντύπωση πως απότομες μεταβολές του ph δεν δικαιολογούνται από συγκεντρώσεις αλάτων από την εξάτμιση και μαζί με την συμπλήρωση του νερού να απελευθερωθούν ανεβάζοντας έτσι τις σκληρότητες? Νομίζω θα δικαιολογούσε την απότομη μεταβολή.
 8. Panagiotis Dms-Xgs

  45lt Crowntail Betta

  Παιδιά γι αυτό η ψύξη αφορά είτε του νερού καθ'αυτό πχ chiller και αλλαγές νερού, είτε ψύξη μέσω της επιφάνεια του νερού πχ ανατάραξη και ανεμιστηράκια, είτε του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται το ενυδρείο πχ κλιματιστικό και παράθυρα. Με την εξαίρεση του chiller που αποτελεί μακροχρόνια επένδυση όπως η μπουκάλα co2 που πιστεύω ότι λύνει ολοκληρωτικά το πρόβλημα ψύξη, τότε πρέπει να καταφύγουμε σε συνδυασμό των άλλων δύο. Αν δηλαδή έχουμε ενυδρείο χωρίς ανταλλαγή αερίων στην επιφάνεια, χωρίς κάποιο κλιματιστικό ή κάποιον ανεμιστήρα και με μονίμως ζεστό περιβάλλον με την ύπαρξη διαρκούς ηλιακού φωτός τότε η θερμοκρασία θα ξεφύγει. Δηλαδή μην επαναπαυόμαστε ότι επειδή το κλιματιστικό φροντίζει για νορμαλ θερμοκρασίες τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Είναι καλοκαίρι και οι διακοπές ρεύματος πάνε και έρχονται.
 9. Panagiotis Dms-Xgs

  45lt Crowntail Betta

  Αν είσαι στους 28-29 είσαι οκ για καλοκαίρι. Δοκίμασε να γυρίσεις την έξοδο προς τα πάνω. Ανεμιστηράκι εγώ είχα κάτι τέτοιο.
 10. Panagiotis Dms-Xgs

  45lt Crowntail Betta

  Τι θερμοκρασία πιάνει το ενυδρείο κατ'αρχήν? Υπάρχουν και έτοιμα ανεμιστηράκια εμπορίου με καλωδίωση κτλ αλλά ένα που πήρα εγώ έκανε τρελό θόρυβο και το έβγαλα. Το έχω βέβαια για extreme καταστάσεις αν και για εμένα οι τρόποι για να κρατάς την θερμοκρασία κάτω από τους 30 είναι: 1) Πιο συχνές αλλαγές νερού με μικρότερη θερμοκρασία της τάξης των 3-4 βαθμών. 2) Αν το ενυδρείο είναι σε δωμάτιο τότε όσο πιο πολύ γίνεται κλειστά παράθυρα την ημέρα. 3) Πολύ καλή ανατάραξη. 4) Θερμοστάτης off αν μιλάμε για διαφορές μέρας και νύχτας σε λογικά επίπεδα. 5) Χαμηλότερος φωτισμός για ενυδρεία με μη απαιτητικά φυτά. 6) A/C αν έχει το δωμάτιο βοηθάει αλλά όχι και τόσο τον λογαριασμό της δεη. 7) Diy ή και έτοιμα ανεμιστηράκια για φθηνή λύση αλλιώς chiller.
 11. Panagiotis Dms-Xgs

  Νέο ενυδρείο

  Αντικειμενικά το καλύτερο σενάριο θα ήταν να άφηνες το ψάρι πίσω και να αγγάρευες κάποιον να του αλλάζει το νερό. Δεν είναι κάτι, δύο κανάτες νερό βάζεις-βγάζεις. Το ενυδρείο που το έβαλες τώρα είναι σε καλή κατάσταση? Πάρα πολύ προσοχή στην μεταφορά με το νερό αλλά εγώ φοβάμαι τις θερμοκρασίες. Εκεί που θα είσαι τώρα να κοιτάξεις να το βάλεις σε μονίμως σκιερό μέρος, αν μπορεί να μπει και σε δωμάτιο με A/C ακόμα καλύτερα και μιας και θα είναι σε 16λ αλλαγές πολύ πιο συχνά, μέρα παρά μέρα αν μπορείς όπως σου είπα με αντιχλώριο κτλ. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι αν καταφέρεις να στρώσεις το μικρό φίλτρο μετά θα μπορείς να στρώσεις και το άλλο (βλ. μπόλι) για να ενισχύσεις τα βακτήρια. Ο θόρυβος δεν νομίζω να δημιουργήσει στρες στο ψάρι αν δεν έχεις θέμα εσύ οκ. Καπάκι υπάρχουν λόγοι που βάζουμε όπως ψάρια που πηδάνε (πχ μονομάχοι), λάμπες κ.α Μπορεί να γίνει και χωρίς αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Το οξυγόνο στο νερό γίνεται με ανατάραξη της επιφάνειας όπως σου είπε ο ataktoulis δηλαδή είτε βάζουμε την έξοδο του φίλτρου κοντά στην επιφάνεια είτε αν το φίλτρο έχει ρυθμιζόμενη έξοδο το βάζουμε να "κοιτάει" προς την επιφάνεια αν και για μένα η καλύτερη μέθοδος οξυγόνωσης είναι οι αεραντλίες.
 12. Panagiotis Dms-Xgs

  Τα ramirezi μου

  Λόγω του ότι τα αυγά θα μείνουν απροστάτευτα. Αν μιλούσαμε για είδος που δεν ασχολείται με γόνο ή αυγά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκτός βέβαια και αν δεν σε απασχολούν τα μικρά. Εγώ σου πρότεινα κάποιες λύσεις σχετικά με τα ενυδρεία που έχεις διαθέσιμα. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για άνεση των ψαριών ως προς τα λίτρα τότε θα ξεφεύγαμε. Δηλαδή εγώ θα έβαζα σε 60λ είτε τα ραμ μόνα τους, είτε τα κόρυ μόνα τους, είτε τα πάφερ μόνα τους. Μου αρέσουν πολύ οι γαρίδες σου. Αν ποτέ βγάλεις μαύρα γαριδάκια θα με ενδιέφερε να πάρω μερικές!
 13. Panagiotis Dms-Xgs

  Τα ramirezi μου

  Γαριδάκια δύσκολα θα δεις αν και παίζουν 3 σενάρια. Η θα φαγωθούν ή θα την γλυτώνουν συνέχεια και θα μεγαλώσουν καθαρά από τύχη ή μερικά μπορεί θα ρουφηχτούν από το φίλτρο. Το ζόρι σχετικό είναι, τα ψάρια αν βρουν κατάλληλες συνθήκες θα αναπαραχθούν λογικό είναι εξάλλου. Από κει και πέρα είναι στο χέρι σου αν θέλεις να μεγαλώσεις τα μικρά ή να τα αφήσεις στην μοίρα τους. Άρα αυτή τη στιγμή έχεις 60λ,45λ (ή είναι το γαριδάδικο με τα τέτρα που γράφεις πάνω?) και 28. Από ψάρια έχουμε ένα ζευγάρι ραμ,πάφερ,κόρυ,τέτρα και γαρίδες. Αν έχεις τα ενυδρεία που σημειώνω παραπάνω έχεις τις εξής επιλογές όπως το βλέπω εγώ: 1) Δίνεις τα ραμ, μεταφέρεις τα πάφερ στα 45λ,αφήνεις τα κόρυ στα 60 και βάζεις γαρίδες και τέτρα στα 28. Βέβαια πολύ λίγα τα 28 λίτρα. 2) Κρατάς το ζευγάρι ραμ μαζί με τέτρα και γαρίδες στα 60, βάζεις τα κόρυ στα 45 και διακοσμείς ελαφρά και τώρα είτε δίνεις τα πάφερ είτε βάζεις 1 το πάρα πολύ 2 στα 28λ με πολλές κρυψώνες. 3) Αφήνεις τα ραμ στα 60 μαζί με τα κόρυ. Πάφερ στα 45. Τέτρα-γαρίδες στα 28. Γεννούν τα ραμ, δίνεις το ζευγάρι,μεταφέρεις τέτρα-γαρίδες στα 60 και σου μένουν τα 28 σαν προσωρινή φιλοξενία για τα μικρά ραμ όταν μεγαλώσουν λίγο. Αν δεν είχαν γεννήσει τα ραμ ίσως να μπορούσαν να μπουν και στα 45 αλλά είναι δύσκολο τώρα. Μπερδευτρουά κατάσταση αλλά σκέψου το και ενημέρωσε μας.
 14. Panagiotis Dms-Xgs

  Νέο ενυδρείο

  Όχι όχι εδώ κάνεις ότι σου είπε ο @ataktoulis. Κάνεις προσαρμογή το ψάρι στο ενυδρείο κανονικά. Χίλιες φορές να είναι στα 40 λίτρα παρά στη γυάλα. Φαντάσου να είσαι σε ένα θάλαμο αερίων αλλά στη μία περίπτωση να είσαι σε ένα μικρό δωμάτιο και στην άλλη σε ένα μεγάλο σαλόνι. Οκ δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω. Προμηθεύσου το σκεύασμα βακτηρίων που σου πρότεινε δηλ το sera bio nitrivec και ρίξε την δόση που σου έγραψε. Τροφή ελάχιστη και αλλαγές νερού θα έλεγα δύο φορές κάθε εβδομάδα το 30% των λίτρων του ενυδρείου δηλαδή υπολόγισε 15 λίτρα χοντρικά αφού πρώτα προετοιμάσεις το νερό σε έναν κουβά δηλαδή βάζεις όσο νερό θέλεις να αλλάξεις, ρίχνεις το αντιχλώριο και το αφήνεις μία μέρα για να βεβαιωθείς ότι θα έχει εξατμιστεί όλο το χλώριο. Αν έχεις και έναν κυκλοφορητή να γυρίζει το νερό οκ ειδάλλως με το που ρίξεις το αντιχλώριο ανακάτεψε το λίγο και άστο. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να στρωθεί το φίλτρο, προμηθεύσου τα υγρά τεστ ((αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4,νιτρώδη (ΝΟ2) και νιτρικά (ΝΟ3)) και πάρε μία μέτρηση κατ'αρχήν για αμμωνία αφού βάλεις το ψάρι και μετά από 1-2 ημέρες. Για μπόλι μπορείς να βάλεις μία αγγελία εδώ και εδώ. Αν ήσουν Αθήνα μετά χαράς να σου έδινα εγώ αλλά πολλά μέλη είναι και από Θεσσαλονίκη και πιστεύω πως θα σου δώσει κάποιος. Υ.Γ: Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού δηλαδή θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι είναι μια επικίνδυνη περίοδος για τα ψάρια μας γιατί οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 30 βαθμούς ή ακόμα και να τους ξεπεράσουν. Ένα βίντεο με τρόπους ψύξης είναι αυτό. Αν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά μπορώ να σε βοηθήσω.
 15. Panagiotis Dms-Xgs

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Σας βάζω βίντεο από το ενυδρείο των θυληκών γιατί φωτογραφίες δεν.... @gixxer μόνο εμείς έχουμε κορίτσια τι γίνεται?
×