Jump to content

Panagiotis Dms-Xgs

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  331
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

97 Excellent

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Panagiotis Dms-Xgs

 • Γενέθλια 10/10/1990

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  betta
  2) 54lt
  κοινωνικό φυτεμένο
 • Interests
  μπάσκετ,διάβασμα και...ενυδρεία

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

471 εμφανίσεις προφίλ
 1. Panagiotis Dms-Xgs

  Ξαφνικά νεκρά ολα

  Ο θερμοστάτης δεν έχει λόγο να δουλεύει συνέχεια αν δεν πιάσει τη θερμοκρασία που του ρύθμισες. Κάτι άλλο. Μήπως το ενυδρείο είναι κοντά σε κάποιο θερμαντικό σώμα? Εγώ που άναψα στο δωμάτιο μία φορά τη ζέστη του A/C αμέσως το ένα ενυδρείο ανέβηκε 2 βαθμούς. Εννοείται πως δεν το ξαναέβαλα. P.S: @ataktoulis Βρε συ πρώτα καθαρίζεις και μετά αλλάζεις νερό. Αν αλλάζεις νερό και μετά καθαρίζεις άλγες κτλ τότε ότι καθάρισες θα ξανακάτσει κάτω. Το θέμα είναι με την αλλαγή να βγάλεις ότι καθάρισες είτε αυτό είναι άλγη είτε ότι σηκώθηκε από το υπόστρωμα μετά από σκούπα. Υπάρχουν και σκούπες που δουλεύουν με μπαταρία όπου με ένα μικρό μοτεράκι τραβάει νερό που καταλήγει σε καλτσάκι και εκεί κάθεται όλη η βρώμα χωρίς να αφαιρείς νερό. Εγώ βέβαια κούμπωνα το λάστιχο και το χρησιμοποιούσα σαν αντλία για να βγάλω νερό αλλά η σωστή του χρήση αυτή είναι.
 2. Panagiotis Dms-Xgs

  Ξαφνικά νεκρά ολα

  Λυπάμαι... Κατ'αρχήν ο θερμοστάτης σου δουλεύει? Αν αποκλείσουμε την περίπτωση να έπεσε κάτι άλλο στο ενυδρείο πέρα από τα συνηθισμένα εγώ πιστεύω πως έπαθε βλάβη και υπερθερμάνθηκε. Αν διακρίνω καλά το φίλτρο από πίσω έχει πιάσει μπόλικη άλγη, αν είχε πιάσει και ο θερμοστάτης έχω διαβάσει ότι ο ελλειπής καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση με κίνδυνο να πεθάνουν όλα τα ψάρια. Άρα πολύ πιθανόν η θερμοκρασία να εκτοξεύτηκε και στη συνέχεια να έπεσε σε θερμοκρασία δωματίου ή να το πέτυχες σε σημείο που έπεφτε.
 3. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν γίνεται. Το μαγαζί είναι καινούργιο και δεν έχει στήσει ακόμα ενυδρεία για να φιλοξενήσει τα ψάρια για όσους είναι επαρχία.
 4. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Εγώ θα μπορούσα να οργανώσω μία τρίτη παραγγελία και από μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα και συζητώντας σχετικά με τον ruinemans, μου είπε πως αν θέλουμε να φέρει από εκεί δεν θα μας χρεώσει τίποτα παραπάνω. Ουσιαστικά δηλαδή πληρώνουμε μόνο το κόστος ψαριού + μεταφορικά. Δεν θέλω να μπλέξω τα μαγαζιά ή τις τιμές αλλά τουλάχιστον σας λέω τι μου είπε. Το θέμα μου όμως είναι ότι έχω πολύ περιορισμένο χρόνο...
 5. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Εγώ είμαι μέσα αν γίνει. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουν πάλι θέματα με το e-shop....
 6. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Το μεγάλο φύλλο μπορείς να το κόψεις σε κομμάτια και να το ρίξεις μέσα. Για 1-2 μέρες θα επιπλέει στην επιφάνεια και μετά θα πέσει στο βυθό. Εγώ αλλάζω τα φύλλα κάθε 3 βδομάδες με 2 κάθε φορά κομμένα σε κομμάτια. Κάποιοι ρίχνουν 4 ή 5 κάθε φορά αλλά εμένα με βολεύει η ποσότητα. Δεν κάνουν κακό. Αντίθετα βοηθούν στο στρώσιμο. Αν δεις όμως ότι ξεφεύγουν τα πράγματα το βλέπουμε. Βάλε μία φωτογραφία
 7. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Δεν έχω ρίξει ακόμα πλατανόφυλλα στο δικό μου λόγω εποχής. Βέβαια εδώ και κανα μήνα περιμένω από μαγαζιά να φέρουν alder cones μιας και που λένε ότι δίνει το περισσότερο χρώμα. Δοκίμασε και φύλλα catappa και αν σου αρέσει το blackwater μπορείς να βάλεις ένα φύλλο σε ένα γυάλινο δοχείο. Βάζεις το φύλλο μέσα και ρίχνεις βραστό νερό. Σε λίγη ώρα το νερό θα έχει πάρει χρώμα και μετά από κάποιες ώρες θα είναι όλο καφέ. Έτσι όταν αλλάζεις νερό ρίχνεις και όση ποσότητα θέλεις από το δοχείο και έχεις blackwater χωρίς να χρειάζεται να ρίχνεις φύλλα μέσα
 8. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Ωραίο μου φαίνεται και το πράσινο των φυτών κάνει ωραία αντίθεση με το υπόστρωμα. Εγώ θα έβαζα μεγαλύτερο ξύλο ή τουλάχιστον ένα ακόμα ίδιου μεγέθους με αυτό που έχεις ή και λίγο μεγαλύτερο. Με το μάτι και μόνο θα έλεγα πως η hygrophila εκεί που είναι θα παίρνει πολύ φως και πιστεύω πως θα σου πιάσει πράσινη τριχοειδή σύντομα. Δοκιμαστικά θα την έβαζα μπροστά από το φίλτρο για να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά. Τώρα αν το αφήσεις έτσι πιστεύω πως πρέπει να κάνεις κάτι με το φως. Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο αν μπορούσες να το βάλεις και λίγο πιο πάνω. Το limnobium θα γεμίσει βέβαια την επιφάνεια κάποια στιγμή και θα κάνει σκιά αλλά και πάλι νομίζω πως είναι δυνατό. Αν γνωρίζεις, πες μας και τα watt της λάμπας. Για άλλα φυτά εγώ θα έβαζα προσωρινά μια egeria densa ίσα ίσα για τους πρώτους μήνες για να τραβάει θρεπτικά για μην έχεις άλγες με το καλημέρα και σίγουρα περισσότερα φυτά. Τώρα το μπλέξιμο με τα μικρά φυτεμένα είναι ότι έχεις αρκετά περιορισμένο χώρο και είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν οι ισορροπίες που σημαίνει άλγες.
 9. Panagiotis Dms-Xgs

  κολλημα φιλτρου με κολλα στιγμης

  Αν πρόκεται για την ενυδρειακή δεν νομίζω να έχεις θέμα.
 10. Panagiotis Dms-Xgs

  Ασφαλή αύξηση νιτρικών

  Σίγουρα δεν θα ρίχνω κάθε μέρα. Εδώ σκέφτομαι μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και με αυτά που θα ρίχνω. ΄Οπως το σκέφτομαι και επειδή τα φώτα μου είναι ρυθμισμένα με ντίμερ και 5-11 έχω μαξ φως να ρίχνω ελάχιστη ποσότητα κατά τις 8-9 που τα φυτά ήδη θα έχουν ξεκινήσει την φωτοσύνθεση. Τέλος πάντων. Από ψάρια αν μη τι άλλο πολλά. 12 μικρόψαρα και 6 corydoras σε 50 λίτρα και νιτρικά 0. Όλα ευτυχισμένα. Βέβαια το φίλτρο αλλάχτηκε πριν δύο βδομάδες σε εξωτερικό και παίρνει αρκετές φορές παραπάνω το χώρο σε βιολογία από ότι το κρεμαστό που είχα αλλιώς ίσως να είχα χοντρό πρόβλημα. Η ιχθυοφόρτωση δεν με βοηθάει στο να ανεβάσω τα νιτρικά χωρίς λίπασμα. Θα σας κρατάω ενήμερους από βδομάδα όμως που θα το ξεκινήσω καθώς και την πορεία της άλγης.
 11. Panagiotis Dms-Xgs

  Χρυσόψαρο σε 25λτ

  Αν πλένεις το σφουγγάρι με νερό βρύσης κάθε φορά που αλλάζεις νερό τότε πρακτικά δεν υπάρχει αποικία και ας τρέχει το ενυδρείο 3 χρόνια. Μπράβο σου όμως που διάβασες και θέλεις να φτιάξεις τις συνθήκες για το ψάρι σου 70 λίτρα για ένα χρυσόψαρο είναι παλάτι. P.S: @ataktoulis δεν ξέρω αν αυτό που λες είναι απαραίτητα σωστό. Μπορεί να έχει αναπτυχθεί αποικία βακτηρίων στο φίλτρο αν δεν έχουν πέσει βακτήρια ή τέλος πάντων να δημιουργηθούν απονιτροποιητικά βακτήρια μόνο με περιττώματα και τροφή? Αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι το σφουγγάρι, που θα είναι ούτως η άλλως μικρό, πλένεται με νερό βρύσης τότε ακόμα και αν υπάρχει κάποια ποσότητα βακτηρίων τότε πεθαίνει και αυτή.
 12. Panagiotis Dms-Xgs

  Ασφαλή αύξηση νιτρικών

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Τον τελευταίο μήνα έχω μετρήσει 4-5 φορές νιτρικά και ειδικά τελευταία που μπήκαν και κάποια έξτρα ψαράκια και δεν έχει ανέβει. Τάισμα κανονικά μία φορά τη μέρα. Από φυτά έχω: ανουμπιες java fern ludwigia palustris limnophilla sessiliflora hygrophila siamensis bacopa compact micranthemum monte carlo Από άλγες, πέρασα πρόσφατα bba που έφυγε από μόνη της και με άφησε τώρα με staghorn και καφέ. Την καφέ την κουμαντάρω με μηχανική αφαίρεση προς το παρόν. Πιστεύω με τις εβδομαδιαίες αλλαγές να φύγει κάποια στιγμή. Τώρα η staghorn είναι μπελάς αλλά βγάζω όσο μπορώ κ απ αυτή.
 13. Panagiotis Dms-Xgs

  Αναγνώριση άλγης

  Αν ήμουν θεσσαλονίκη θα ήταν χαρά μου να ερχόμουν να σε βοηθήσω κ ας μην πιάνουν και πολύ τα χέρια μου αλλά κάτι θα κάναμε. Δεν πρόσεξα ότι ήταν Τ8 οι δικές σου. Δεν γίνεται να αλλάξουν με Τ5? Ότι αφορά τον φωτισμό είμαι άσχετος, συγγνώμη
 14. Panagiotis Dms-Xgs

  Ασφαλή αύξηση νιτρικών

  Εδώ και 2 μήνες περίπου τρέχει το δεύτερο μου ενυδρείο και αρκετά φυτεμένο σε σημείο που τα νιτρικά μου να είναι καρφωμένα στο 0 άντε με το ζόρι 5. Μέτρησα και τα νιτρικά της βρύσης, 0 και αυτά. (τυχερός?). Τεστ έχω της sera εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και δεν νομίζω να έχουν λήξει. Καλού κακού θα το πάω και σε ένα μαγαζί για μια δεύτερη μέτρηση. Στο δια ταύτα τώρα. Επειδή θα ξεκινήσω δειλά δειλά λίπασμα μάκρο και μίκρο, για μάκρο το πράσινο της τρόπικα το οποίο περιέχει νιτρικά αλλά δεν λέει πόσο όμως και μίκρο flourish, πότε είναι σωστό να ξαναπάρω μέτρηση? Το nitrogen της seachem σαν δοσολογία από 0 για 10 μου λέει 37ml σε 54 λίτρα. Να υποθέσω ότι το κάνω /7 και ρίχνω καθημερινά?
 15. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Ά στο καλό... Ελπίζω να τα ξεφορτώθηκες... Ένα βίντεο που θα σε βοηθήσει στο φύτεμα. Είναι από συγγενικό φυτό αλλά ο τρόπος παραμένει ο ίδιος...
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης