Jump to content

Panagiotis Dms-Xgs

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  338
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

102 Excellent

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Panagiotis Dms-Xgs

 • Γενέθλια 10/10/1990

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  betta
  2) 54lt
  κοινωνικό φυτεμένο
 • Interests
  μπάσκετ,διάβασμα και...ενυδρεία

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

474 εμφανίσεις προφίλ
 1. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική παραγγελία betta (vol 2)

  Έλατε βρε παιδιά να μαζευτούμε όσοι μπορούμε!! για όσους έχουν instagram δείτε franksbettas και facebook Franks Bettas. Και μία φωτογραφία για να ψηθείτε...
 2. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική παραγγελία betta (vol 2)

  Εγώ είμαι μέσα αν γίνει.
 3. Panagiotis Dms-Xgs

  Καφέ φύλλα

  Βέβαια. Συμφωνώ και πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Η ιδέα του low tech με βρίσκει οπαδό και φυσικά δεν χρειάζεται διοξείδιο σε τέτοια ενυδρεία. Επειδή όμως ο φίλος μας γράφει πως είναι για αυτόν πρόβλημα η αργή ανάπτυξη των φυτών άρα δεν στοχεύει σε ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων. Αν ήταν μόνο η άλγη τότε αλλάζει. Εγώ δουλεύω διοξείδιο 1,5 χρόνο τώρα και τσιγκουνευόμουν τις μπουκάλες ψάχνοντας λύσεις σε εξελ,συστηματάκια κτλ. Από τότε που ξεκίνησα δεν έχω δει μεγαλύτερη ανταπόκριση των φυτών και μαζί στην ανάπτυξη τους από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.
 4. Panagiotis Dms-Xgs

  Καφέ φύλλα

  Πιστεύω πως πρόκειται για διατομική. Τα τζάμια σου επίσης πως είναι? Πάνω σε αυτά που σου έγραψε ο @Fred13 εγώ απλά να προσθέσω ότι για να πετύχει βέβαια ένα φυτεμένο ενυδρείο χρειάζεται διοξείδιο και λίπανση. Το εξελ δεν ξέρω κατα πόσο σε καλύπτει, φαντάζομαι πως αν ρίχνεις την καθημερινή δόση τα ml θα είναι πολλά και θα χρειάζεται να παίρνεις μπουκάλια με το κιλό. Σκέψου όμως και την περίπτωση της μπουκάλας. Επίσης τι εννοείς όταν γράφεις αναπλήρωση ανάμεσα του χαμένου νερού? Βγάζεις 100 λίτρα και τα αναπληρώνεις στο μεσοδιάστημα μέχρι την επόμενη αλλαγή?
 5. Panagiotis Dms-Xgs

  new fish new challenge

  Καλώς ήρθες στην παρέα! Αν μπορείς βάλε και μια φωτογραφία του ενυδρείου σου
 6. Panagiotis Dms-Xgs

  Ειναι 'καλο' το χομπι μας;

  Αν και πάει καιρός από τότε που συζητήθηκε τελευταία το θέμα αλλά αλλά και μιας και έχει περάσει η συγκεκριμένη σκέψη πολλές φορές από το μυαλό μου είναι μια ευκαιρία να πω τη γνώμη μου. Κατ'αρχήν να πω πως πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι πως η φύση, με όλη τη σημασία της έννοιας της, δεν εμποριοποιείται. Δηλαδή κανένας,ποτέ δεν μπορεί να πουλήσει φύση. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως στα ενυδρεία μας δεν μπορούμε να έχουμε φύση αλλά ένα πιστό αντίγραφό της όπου με την βοήθεια της χημείας αλλά και της τεχνολογίας μπορούμε να αναπαραστήσουμε κάποιες(όχι όλες) διαδικασίες που γίνονται και στη φύση. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγάλο ενυδρείο και να έχω, ακόμα και το διαμέρισμά μου να κάνω ενυδρείο, ποτέ δεν θα μπορέσω όμως να πω ότι έχω τη φύση στο σπίτι μου. Ας μην κοροιδευόμαστε παιδιά, τα λίτρα φυσικά και παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν μπορεί να είναι ο απόλυτος παράγοντας για να πω ότι τα ψάρια μου είναι χαρούμενα. Δηλαδή αν βάλουμε ένα κοπάδι από 15 καρδινάλιους σε 120 λίτρα μπορεί να πει κάποιος ότι νιώθουν άνετα ή ότι είναι στο στοιχείο τους? Αλλά και χαρούμενα να είναι δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Απλά όλοι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προσφέρουμε ένα σπίτι στα ζωντανά με όσο περισσότερο γίνεται πιο σωστή αναπαράσταση του φυσικού τους περιβάλλον ώστε να έχουμε την πεποίθηση ότι τους αρέσει. Σίγουρα όμως θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι κατά 1000% το δικό μας "σπίτι" είναι πολύ καλύτερο από εκείνα που κρατούνται.
 7. Panagiotis Dms-Xgs

  Περιεργο χρώμα στο ενυδρείο

  Το φυσικό περιβάλλον του μονομάχου έχει αυτή την καφέ απόχρωση στο νερό που προέρχεται από τις τανίνες οι οποίες περιέχονται και στην τύρφη. Συνήθως χρησιμοποιούμε την τύρφη ως επεξεργασία του νερού για να χαμηλώσουμε τις σκληρότητες που προτιμούν κάποιοι τύποι ψαριών πχ τέτρα. Καμία σχέση όμως με την καφέ διατομική που έχεις.
 8. Panagiotis Dms-Xgs

  Περιεργο χρώμα στο ενυδρείο

  Βγάλε όση μπορείς από το τζάμι με μια παλιά κάρτα ή αγόρασε τα ειδικά μαγνητάκια που κάνουν καλή δουλειά για τέτοιου τύπου άλγες και δεν βρέχεις τα χέρια σου συνεχώς. Τύρφη γιατί να ρίξεις?
 9. Panagiotis Dms-Xgs

  Ξαφνικά νεκρά ολα

  Ο θερμοστάτης δεν έχει λόγο να δουλεύει συνέχεια αν δεν πιάσει τη θερμοκρασία που του ρύθμισες. Κάτι άλλο. Μήπως το ενυδρείο είναι κοντά σε κάποιο θερμαντικό σώμα? Εγώ που άναψα στο δωμάτιο μία φορά τη ζέστη του A/C αμέσως το ένα ενυδρείο ανέβηκε 2 βαθμούς. Εννοείται πως δεν το ξαναέβαλα. P.S: @ataktoulis Βρε συ πρώτα καθαρίζεις και μετά αλλάζεις νερό. Αν αλλάζεις νερό και μετά καθαρίζεις άλγες κτλ τότε ότι καθάρισες θα ξανακάτσει κάτω. Το θέμα είναι με την αλλαγή να βγάλεις ότι καθάρισες είτε αυτό είναι άλγη είτε ότι σηκώθηκε από το υπόστρωμα μετά από σκούπα. Υπάρχουν και σκούπες που δουλεύουν με μπαταρία όπου με ένα μικρό μοτεράκι τραβάει νερό που καταλήγει σε καλτσάκι και εκεί κάθεται όλη η βρώμα χωρίς να αφαιρείς νερό. Εγώ βέβαια κούμπωνα το λάστιχο και το χρησιμοποιούσα σαν αντλία για να βγάλω νερό αλλά η σωστή του χρήση αυτή είναι.
 10. Panagiotis Dms-Xgs

  Ξαφνικά νεκρά ολα

  Λυπάμαι... Κατ'αρχήν ο θερμοστάτης σου δουλεύει? Αν αποκλείσουμε την περίπτωση να έπεσε κάτι άλλο στο ενυδρείο πέρα από τα συνηθισμένα εγώ πιστεύω πως έπαθε βλάβη και υπερθερμάνθηκε. Αν διακρίνω καλά το φίλτρο από πίσω έχει πιάσει μπόλικη άλγη, αν είχε πιάσει και ο θερμοστάτης έχω διαβάσει ότι ο ελλειπής καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση με κίνδυνο να πεθάνουν όλα τα ψάρια. Άρα πολύ πιθανόν η θερμοκρασία να εκτοξεύτηκε και στη συνέχεια να έπεσε σε θερμοκρασία δωματίου ή να το πέτυχες σε σημείο που έπεφτε.
 11. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν γίνεται. Το μαγαζί είναι καινούργιο και δεν έχει στήσει ακόμα ενυδρεία για να φιλοξενήσει τα ψάρια για όσους είναι επαρχία.
 12. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Εγώ θα μπορούσα να οργανώσω μία τρίτη παραγγελία και από μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα και συζητώντας σχετικά με τον ruinemans, μου είπε πως αν θέλουμε να φέρει από εκεί δεν θα μας χρεώσει τίποτα παραπάνω. Ουσιαστικά δηλαδή πληρώνουμε μόνο το κόστος ψαριού + μεταφορικά. Δεν θέλω να μπλέξω τα μαγαζιά ή τις τιμές αλλά τουλάχιστον σας λέω τι μου είπε. Το θέμα μου όμως είναι ότι έχω πολύ περιορισμένο χρόνο...
 13. Panagiotis Dms-Xgs

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών vol.2

  Εγώ είμαι μέσα αν γίνει. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουν πάλι θέματα με το e-shop....
 14. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Το μεγάλο φύλλο μπορείς να το κόψεις σε κομμάτια και να το ρίξεις μέσα. Για 1-2 μέρες θα επιπλέει στην επιφάνεια και μετά θα πέσει στο βυθό. Εγώ αλλάζω τα φύλλα κάθε 3 βδομάδες με 2 κάθε φορά κομμένα σε κομμάτια. Κάποιοι ρίχνουν 4 ή 5 κάθε φορά αλλά εμένα με βολεύει η ποσότητα. Δεν κάνουν κακό. Αντίθετα βοηθούν στο στρώσιμο. Αν δεις όμως ότι ξεφεύγουν τα πράγματα το βλέπουμε. Βάλε μία φωτογραφία
 15. Panagiotis Dms-Xgs

  Προσεχώς.. Μονομάχος

  Δεν έχω ρίξει ακόμα πλατανόφυλλα στο δικό μου λόγω εποχής. Βέβαια εδώ και κανα μήνα περιμένω από μαγαζιά να φέρουν alder cones μιας και που λένε ότι δίνει το περισσότερο χρώμα. Δοκίμασε και φύλλα catappa και αν σου αρέσει το blackwater μπορείς να βάλεις ένα φύλλο σε ένα γυάλινο δοχείο. Βάζεις το φύλλο μέσα και ρίχνεις βραστό νερό. Σε λίγη ώρα το νερό θα έχει πάρει χρώμα και μετά από κάποιες ώρες θα είναι όλο καφέ. Έτσι όταν αλλάζεις νερό ρίχνεις και όση ποσότητα θέλεις από το δοχείο και έχεις blackwater χωρίς να χρειάζεται να ρίχνεις φύλλα μέσα
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης