Jump to content

panagiotis_dms

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

panagiotis_dms last won the day on February 17

panagiotis_dms had the most liked content!

Community Reputation

454 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  Betta Mahachai αρσενικό
  2) 54lt
  Betta hybrid sorority
  3) 25lt
  Betta copper halfmoon
 • Location
  Κορυδαλλός
 • Interests
  thinking out loud...

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,196 profile views
 1. Ομολογουμένως στο θέμα που τον παρουσίασες δεν αναφέρεις κάτι για στρώσιμο αν και βλέπω κάποιο φίλτρο αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοιου τύπου. Σε πρώτη φάση θέλεις τα κλασσικά υγρά τεστ για αμμωνία,νιτρώδη,νιτρικά ώστε να δούμε ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο. Το ψάρι συγκριτικά με τις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται να έχει και σήψη πτερυγίων (fin rot) καθώς και ένα μικρό χτυπηματάκι μπροστά από το μάτι του. Κανονικά δηλαδή η ουρά του θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι: Επίσης κάτι άλλο που είδα αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη είναι ότι γράφεις ότι μάζεψες τα διακοσμητικά από το πάρκο στο χαιδάρι. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής των φυσικών διακοσμητικών αλλά όπως και να έχει είναι μέσα στην αθήνα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλάνε. To τι άλλο μπορεί να είναι πέρα από αμμωνία το βλέπουμε και υπάρχουν φάρμακα για δερματικές παθήσεις. Παρατήρησε τον για αλλαγές στη συμπεριφορά και κυρίως αν ξύνεται στις επιφάνειες του ενυδρείου όπως και επίσης βγάλε μια φωτογραφία όταν κάνει flaring από την μεριά που δεν μπορεί να ανοίξει.
 2. Θα συμφωνήσω με την @Wind-sa. Είναι επικίνδυνο να θεωρηθεί κάτι άχρηστο όσον αφορά την τροφή εκτός και αν αποδειχθεί επιστημονικά και μπει μικροσκόπιο. Δεν διαφωνώ ότι η τροφή που ταίζεις είναι καλή ή μπορεί να είναι ακόμα και καλύτερη από κάποιες του εμπορίου γιατί δίνεις μία μίξη απλά σκέψου ότι οι μονομάχοι στη φύση δεν τρώνε ούτε flakes, ούτε pellets ούτε τροφή με σκόρδο. Το ότι το ψάρι φουσκώνει με την x τροφή δεν σημαίνει ότι η τροφή είναι μάπα απλά μπορεί εσύ για τα δεδομένα σου να ταίζεις γενικά πολύ, όχι ότι είναι κακό, απλά δεν μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο μόνο στην τροφή για την υγεία του ψαριού σου.
 3. Αυτό δεν είναι το φίλτρο? Το σφουγγάρι δεν το πετάς αλλά το ξεπλένεις στο νερό που αφαιρείς κατά την αλλαγή νερού μία φορά τον μήνα ή όταν το δεις ότι έχει πιάσει πολύ βρωμιά. Δεν έχει διάρκεια ζωής απλά εγώ προτιμώ αντί για σφουγγάρι, 50% μακαρόνι (siporax mini) και 50% ενυδρειακό βαμβάκι (sera filterwool).
 4. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από τα παραπάνω μπορείς να κοιτάξεις και τα φίλτρα με σφουγγάρι εννοώντας κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμία εμπειρία πάνω σε αυτά τα φίλτρα όμως και ούτε γνωρίζω αν είναι αξιόπιστα.
 5. Χρειάζεσαι και μία μέθοδο μηχανικής φίλτρανσης εκτός από βιολογική. Δηλαδή κάτι που να κρατάει την βρωμιά που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο. Μπορείς να βάλεις είτε σφουγγάρι είτε ενυδρειακό βαμβάκι (προτιμώ το δεύτερο) για αυτόν το σκοπό. Ουσιαστικά δηλαδή μέσα στο φίλτρο σου πρέπει να έχεις μακαρόνι για την αποικία των βακτηρίων και σφουγγάρι η μακαρόνι για την βρωμιά. Πολλά φίλτρα έχουν μόνο σφουγγάρια (πχ τα εσωτερικά των juwel) που κάνουν και για τα δύο δηλαδή και βακτήρια και βρωμιά μαζί. Απ'όσο έχω διαβάσει το μακαρόνι είναι καλύτερο όσον αφορά την φιλοξενία βακτηρίων και έτσι χρησιμοποιώ αυτό.
 6. Έχει καπάκι? Αν όχι προτίμησε κρεμαστό φίλτρο. Αν έχει, τα εσωτερικά της aquael είναι κάπως καλά αλλά όλα τα εσωτερικά σε αυτά τα λίτρα έχουν πάνω κάτω τον ίδιο κάδο και έχουν μόνο σφουγγάρι μέσα. Τα βγάζεις και βάζεις μισό σιποραξ, μισό ενυδρειακό βαμβάκι ή σφουγγάρι. Αν βάλεις μονομάχο κοίταξε να υπάρχει και ρυθμιστής ροής.
 7. Κάνει για την βιολογική φίλτρανση (κύκλος του αζώτου). Έχει κάτι άλλο μέσα το φίλτρο?
 8. Καλησπέρα, Οταν λες να καθαρίζεις το νερό εννοείς να αλλάζεις το νερό να υποθέσω? Στη φάση στρωσίματος μπορείς και να μην αλλάξεις νερό αλλά όταν έχεις ψάρια αλλάζουμε χοντρικά το 1/3 του νερού κάθε βδομάδα. Τα σφουγγάρια τα ξεπλένεις πάντα σε αποχλωριοποιημένο νερό (η καλύτερα στο νερό που αφαίρεσες την ημέρα της αλλαγής) και αυτό χοντρικά 1 φορά τον μήνα. Στην περίπτωση του ενυδρειακού βαμβακιού δεν το ξεπλένεις αλλά το πετάς και βάζεις καινούργιο. Το φίλτρο μου φαίνεται λίγο μεγάλο για τα λίτρα σου. Δεν σου πιάνει πολύ χώρο?
 9. Αχ και πριν κάτι μέρες τα έλεγα...... Τα sunsun έχουν φίλτρο καπακιού με πολύ δυνατό κυκλοφορητή σε σημείο που γίνεται έως ακατάλληλο για μονομάχο. Ναι ο κάδος για βιολογία είναι τεράστιος αλλά δεν έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα σε αυτά τα λίτρα μιας και οι επιλογές είναι περιορισμένες. Εγώ έχω φράξει την έξοδο του κυκλοφορητή με ένα μικρό ξυλαράκι (μέσα στην έξοδο) και ευτυχώς δεν έχει γίνει ζημιά στην αντλία αλλά ξέρω ότι πήρα ρίσκο κάνοντας το. Δεν θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε εσένα. Η δεύτερη λύση που εφάρμοσα και είχα αποτελέσματα όχι όμως τόσο ικανοποιητικά ήταν να φτιάξω την διακόσμηση έτσι ώστε η ροή να χτυπάει πάνω σε κάποιο συμπαγές ξύλο και να σπάει αλλά και πάλι το ψάρι μου δυσκολευόταν. Αν κάνεις το δεύτερο βάλε το ξύλο όσο πιο κοντά γίνεται στην έξοδο, όχι όμως να ακουμπάει γιατί εκεί αρχίζουν τα τριξίματα.
 10. Ήδη έχεις ένα πλάτυ που γέννησε αν σου γεννήσει και το γκάπυ θα γεμίσεις περισσότερα μωρά. Εγώ θα την έβαζα μόνη της σε ξεχωριστό ενυδρείο-γεννήστρα αν φυσικά δεν θέλεις να την δώσεις και αυτή.
 11. Πιστεύω ότι είσαι εντάξει από εξοπλισμό. Σχεδόν όλα τα ζωοτοκα (γκάπυ,μολυ,πλάτυ) εκτος ότι είναι εύκολα ψάρια γεννάνε επίσης πανεύκολα και συχνά και τα μικρά τους μεγαλώνουν γρήγορα. Δυστυχώς αυτό έγινε σε εσένα με το έγκυος θηλυκό και τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Το ζευγάρι γκάπυ θέλει παρακολούθηση γιατί αν μείνει έγκυος και αυτή θα πρέπει να την βάλεις κάπου μόνη της.
 12. @manosmili Όλοι έχουμε κάνει λάθη ίσως και πολύ χειρότερα. Επίσης η άποψη δεν είναι αυτόματα και συμβουλή. Στο δια ταύτα, τα μωρά θα μεγαλώσουν και αργά ή γρήγορα το ενυδρείο θα γεμίσει. Έχεις πολλές κρυψώνες και αυτό θα βοηθήσει να επιβιώσουν και οι καινούργιες φουρνιές από μωρά. Προσπάθησε να δώσεις μερικά σε φίλους,πετ σοπ αν θέλουν. Τα θηλυκά να γνωρίζεις πως έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν σπέρμα για μελλοντικές γέννες που σημαίνει πως και να αφαιρέσεις τα αρσενικά θα ξαναδείς κάποιες γέννες. Θα χρειαστεί να έχεις υγρά τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά ώστε να παρακολουθείς το ενυδρείο.
 13. Αν σας ενδιαφέρει η αναπαραγωγή τότε καλύτερα κρεμαστο με σφουγγάρι στην είσοδο για να μην ρουφάει τα μικρά. Επιμένω πάντως ως προς το ξύλο. Ποιο είδος θα μπει?
 14. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ όπως είναι πάνω στις πέτρες. Μην σου πω ότι θα την άφηνα κιόλας.
 15. Βαλτην στο ξύλο. Οι ρίζες της αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να γραπωθούν στο χαλίκι. Εξάλλου έχεις και χώρο πάνω στο ξύλο και στη θέση της μπορείς να βάλεις κάτι άλλο.
×
×
 • Create New...