Jump to content

panagiotis_dms

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  839
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

panagiotis_dms last won the day on February 17

panagiotis_dms had the most liked content!

Community Reputation

464 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  Betta Mahachai αρσενικό
  2) 54lt
  Betta hybrid sorority
  3) 25lt
  Betta copper halfmoon
 • Location
  Κορυδαλλός
 • Interests
  thinking out loud...

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,210 profile views
 1. Για αυτά λέει. . Δεν με καίει και τόσο το θέμα των ψαριών απλά λόγω συμπεριφοράς το λέω δηλαδή ένα είδος shell dweller μαζί με ένα είδος rock dweller που εντάξει λογικό είναι να μένουν κοντά στην περιοχή τους και άντε αν έμπαινε και κάποιο άλλο που να κολυμπούσε στα ανοιχτά. Εξάλλου τα μουλτι γεννάνε σαν τρελά σε σωστές συνθήκες ναι? Ανέκαθεν έλεγα πως για να δείξει καλά η αφρική θέλει 300+ αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αφού μπορώ να βάλω και αυτά να λέω και ευχαριστώ. Υ.Γ: Αν έχεις γέννες από τα τζούλι προς πώληση θα με ενδιέφερε...
 2. Ευχαριστώ για τα λινκς και τις πληροφορίες παιδιά! Το σκεφτόμουν για όλους τους λόγους που θα έβαζε κανείς εξωτερικό αντί για εσωτερικό (χώρος, κάδος κτλ) αλλά γιατί συγκεκριμένα τα μεγάλα εσωτερικά είναι καλύτερα από τα εξωτερικά σε αυτά τα λίτρα? Επίσης κάπου διάβασα και για τον κίνδυνο το φίλτρο να ρουφήξει άμμο και να κάνει ζημιά μέσα. Το άρθρο αναφέρει ότι μπορώ να βάλω + calvus στα λίτρα μου αν και το σκέφτομαι για multies και julies αυστηρά μιας και θα δεχτώ και τα μικρά τους αν κάνουν. Φυσικά και το γνωρίζω αυτό απλά πιο πολύ βλέπω κυανοβακτήριο ή bba πάνω σε κελύφη σε άλλα ενυδρεία στο ιντερνετ και ούτε λόγος γι αυτό λες και είναι κάτι φυσιολογικό. Πάντως δεν θα ήθελα να βασιστώ πάνω σε κάποια άλγη για τα νιτρικά και βασικά πέρα από τις συχνές αλλαγές που αναφέρει ο φίλος @Vou δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Τέλος πάντων ότι είναι θα το δείξουν οι μετρήσεις και το βλέπουμε. Τέλος, κάποιο καλό μέρος κοντά στην αθήνα για πετροσυλλογή?
 3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τα leptosoma τα είχα δει και εγώ αν και δεν μου φαίνεται τόσο καλή επιλογή μιας και το ενυδρείο θα "γεμίσει" από την διακόσμηση και θα τους αφήσει λίγο χώρο για κολύμπι. Δεν με πειράζει να μείνω και με δύο είδη αρκεί να υπάρχει κίνηση και να μην κρύβονται συνέχεια. Μου έκανες καλή πάσα με το κερατόφυλλο και έτσι φτάνουμε στο επόμενο σκέλος το οποίο έχει να κάνει με τα νιτρικά. Στα αφρικάνικα δηλαδή που δεν έχουν φυτά πως κρατιούνται τα νιτρικά χαμηλά? Μήπως θέλει παραπάνω αλλαγές? Το κερατόφυλλο δηλαδή θα το έβαζα με αυτό το σκεπτικό και μόνο.
 4. Έπειτα από πολλή σκέψη όσον αφορά το προορισμό ενός Rio 180 λίτρων που θα έχω τις επόμενες ημέρες κατέληξα στην όμορφη Αφρική και συγκεκριμένα την λίμνη Τανγκανίκα. Για να μην σας κουράζω περαιτέρω έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Κατ'αρχήν σκέφτομαι να φιλοξενήσω multis και julies (αν βρω, θα βρω?). Κοχύλια που? Κοιτάζω και για κάποιο τρίτο είδος που να μην ανήκει στην κατηγορία των παραπάνω αν και θα ήθελα ίσως ένα ακόμα είδος rock dweller αν με παίρνει στα λίτρα και σε συμπεριφορά πχ leleupi ή κάποιο είδος που να κολυμπάει στα ανοιχτά. 2) Μιας και είμαι λάτρης του πράσινου θα μπορούσα να βάλω και κάποια φυτά ανάμεσα στις πέτρες ή θα μου τα ξεριζώσουν όλα? Δεν με πειράζει να μην φυτέψω αρκεί να υπάρχει πράσινο...κάπου. 3) Το εσωτερικό του Rio θα πάρει πόδι και σκέφτομαι 206 ή 306. Προτείνετε κάποιο άλλο? 4) Επειδή με τα σκαψίματα των multies και ως αρχάριος, φοβάμαι μην έχω κατολίσθηση και άρα υπάρχει τρόπος να κολλήσω κάπως τις πέτρες ή τέλος πάντων να κάνω την κατασκευή όσο πιο σταθερή γίνεται? Οι πέτρες φαντάζομαι θα πρέπει να μπουν στρατηγικά ώστε να δημιουργηθούν σπηλιές. Αυτά μέχρι στιγμής. Stay tuned!
 5. Ρίχνεις λίπασμα? Πότε άλλαξες την φωτοπερίοδο? Φωσφορικά? Αυτή μπροστά είναι χύμα άλγη ή άλγη πάνω σε κάτι που ήταν φυτό? Χέρι μέσα και βγάζεις όση μπορείς με οδοντόβουρτσα. Πλήρη συσκότιση για μερικές μέρες και μετά μεγάλη αλλαγή νερού. Οι αμάνο θα κάνουν πάσχα πάντως Δεν μπορώ να διακρίνω καλά αλλά φαίνεται κάτι σαν bba στα φυτά επιφανείας επάνω δεξιά.
 6. Λαθρεπιβάτης που λογικά ήρθε μαζί με κάποιο φυτό. Δεν κάνει ζημιά αντίθετα βοηθάει στον καθαρισμό. Εγώ ποτέ δεν είχα θέματα με λαθρεπιβάτες αν και δεν θα ήθελα να ξεφύγει ο πληθυσμός τους με φόβο επίθεση στα φυτά.
 7. To aquastar είναι 54 λίτρα? Αν είναι αυτό μιλάμε για μεγάλη αναβάθμιση και ο μονομάχος θα είναι άρχοντας εκεί. Θα συμφωνήσω με το μπόλι. Το ψάρι είναι ταλαιπωρημένο και αμφιβάλλω αν θα αντέξει και τις επιπτώσεις από τον κύκλο του αζώτου. Μέσα στο φίλτρο αφήνεις το σφουγγάρι και το σιποραξ. τον άνθρακα τον βάζεις στην άκρη αλλά δεν τον πετάς. Για μένα διακόσμησε το ενυδρείο και βάλτον μέσα με καλή προσαρμογή (όχι πλαστικά σε θάλασσες,ακτές και...ενυδρεία). Η αμμωνία συσσωρεύεται πιο εύκολα στα 2 λίτρα (αν είναι τόσα η γυάλα) από ότι στα 54 αν λάβουμε υπ'όψιν τροφή + ψάρι. Επίσης θα χρειαστείς υγρά τεστ για μετρήσεις. Καλή αρχή!
 8. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κοίταξε ένας μονομάχος δύσκολα θα δείξει νιτρικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή μέτρησες 0 (η επόμενη μέτρηση για την sera είναι τα 10 με ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα) το ενυδρείο είναι και στρωμένο. Εντάξει το μπόλιασες μέχρι πάνω δεν διαφωνώ αλλά καλό θα ήταν να έπαιρνες και τις άλλες μετρήσεις εκεί για να έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Καλύτερα που πήρες κρεμαστό ειδικά σε κύβους είναι ότι πρέπει Οι αλλαγές θα τον βοηθήσουν σίγουρα απλά θέλει στενή παρακολούθηση σε περίπτωση που χειροτερέψει. Δώσε και ταννίνες θα τον βοηθήσουν σε πρώτη φάση.
 9. Φαύλος κύκλος. Τα μικρά θα μεγαλώσουν θα κάνουν άλλα μικρά (κάνουν τα αδέρφια?) οπότε που το νόημα να μείνει χαρέμι αν δεν υπάρχει τρόπος να δίνονται τα μικρά? Αν υπάρχει ναι συμφωνώ αλλά πιστεύω και πάλι 10 ψάρια είναι πολλά. 4-5 εκατοστά δεν τα λες και λίγα για αυτά τα λίτρα.
 10. Το φίλτρο φαίνεται μικρό για τα λίτρα σου. Τώρα αν οι μετρήσεις είναι οκ δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν ξέρω αν το ενυδρείο σου είναι στρωμένο. Βλέπω το σπρέι μπαρ είναι γυρισμένο προς τα κάτω. Καλύτερα γύρισε το προς τα πάνω για ανατάραξη.
 11. Ομολογουμένως στο θέμα που τον παρουσίασες δεν αναφέρεις κάτι για στρώσιμο αν και βλέπω κάποιο φίλτρο αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοιου τύπου. Σε πρώτη φάση θέλεις τα κλασσικά υγρά τεστ για αμμωνία,νιτρώδη,νιτρικά ώστε να δούμε ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο. Το ψάρι συγκριτικά με τις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται να έχει και σήψη πτερυγίων (fin rot) καθώς και ένα μικρό χτυπηματάκι μπροστά από το μάτι του. Κανονικά δηλαδή η ουρά του θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι: Επίσης κάτι άλλο που είδα αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη είναι ότι γράφεις ότι μάζεψες τα διακοσμητικά από το πάρκο στο χαιδάρι. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής των φυσικών διακοσμητικών αλλά όπως και να έχει είναι μέσα στην αθήνα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλάνε. To τι άλλο μπορεί να είναι πέρα από αμμωνία το βλέπουμε και υπάρχουν φάρμακα για δερματικές παθήσεις. Παρατήρησε τον για αλλαγές στη συμπεριφορά και κυρίως αν ξύνεται στις επιφάνειες του ενυδρείου όπως και επίσης βγάλε μια φωτογραφία όταν κάνει flaring από την μεριά που δεν μπορεί να ανοίξει.
 12. Θα συμφωνήσω με την @Wind-sa. Είναι επικίνδυνο να θεωρηθεί κάτι άχρηστο όσον αφορά την τροφή εκτός και αν αποδειχθεί επιστημονικά και μπει μικροσκόπιο. Δεν διαφωνώ ότι η τροφή που ταίζεις είναι καλή ή μπορεί να είναι ακόμα και καλύτερη από κάποιες του εμπορίου γιατί δίνεις μία μίξη απλά σκέψου ότι οι μονομάχοι στη φύση δεν τρώνε ούτε flakes, ούτε pellets ούτε τροφή με σκόρδο. Το ότι το ψάρι φουσκώνει με την x τροφή δεν σημαίνει ότι η τροφή είναι μάπα απλά μπορεί εσύ για τα δεδομένα σου να ταίζεις γενικά πολύ, όχι ότι είναι κακό, απλά δεν μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο μόνο στην τροφή για την υγεία του ψαριού σου.
 13. Αυτό δεν είναι το φίλτρο? Το σφουγγάρι δεν το πετάς αλλά το ξεπλένεις στο νερό που αφαιρείς κατά την αλλαγή νερού μία φορά τον μήνα ή όταν το δεις ότι έχει πιάσει πολύ βρωμιά. Δεν έχει διάρκεια ζωής απλά εγώ προτιμώ αντί για σφουγγάρι, 50% μακαρόνι (siporax mini) και 50% ενυδρειακό βαμβάκι (sera filterwool).
 14. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από τα παραπάνω μπορείς να κοιτάξεις και τα φίλτρα με σφουγγάρι εννοώντας κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμία εμπειρία πάνω σε αυτά τα φίλτρα όμως και ούτε γνωρίζω αν είναι αξιόπιστα.
 15. Χρειάζεσαι και μία μέθοδο μηχανικής φίλτρανσης εκτός από βιολογική. Δηλαδή κάτι που να κρατάει την βρωμιά που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο. Μπορείς να βάλεις είτε σφουγγάρι είτε ενυδρειακό βαμβάκι (προτιμώ το δεύτερο) για αυτόν το σκοπό. Ουσιαστικά δηλαδή μέσα στο φίλτρο σου πρέπει να έχεις μακαρόνι για την αποικία των βακτηρίων και σφουγγάρι η μακαρόνι για την βρωμιά. Πολλά φίλτρα έχουν μόνο σφουγγάρια (πχ τα εσωτερικά των juwel) που κάνουν και για τα δύο δηλαδή και βακτήρια και βρωμιά μαζί. Απ'όσο έχω διαβάσει το μακαρόνι είναι καλύτερο όσον αφορά την φιλοξενία βακτηρίων και έτσι χρησιμοποιώ αυτό.
×
×
 • Create New...