Jump to content

koskord

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  10
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  anubias 100x40x65

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Τι είναι το black water? Τα clown έχουν πρόβλημα με αυτό? Τα υγρά για τις αυξομειώσεις του ph δεν είναι καλά? Τύρφη που βρίσκουμε? Το ξέρω βαράω αλύπητα, αλλά είπαμε στον τίτλο... "πελαγωμένος"
 2. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Σκέφτομαι angelfish, clown loach και pearl gourami. Δεδομένου ότι καλό είναι να είσαι στις μέσες κι όχι οριακές τιμές ph, λέω να το κατεβάσω
 3. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Λοιπόν, σήμερα έκανα τις πρώτες μετρήσεις με υγρά test JBL. Οι τιμές που πήρα ήταν: NH4=0 NO2<0,05 NO3=0 pH=7,5. Ερωτήματα: Είμαι έτοιμος για την πρώτη εισαγωγή ψαριών? Θα ήθελα ένα pH γύρω στο 6,7 για τα ψάρια που θέλω, πώς κατεβάζω το pH? Επίσης έχω πρόβλημα με τη θερμοκρασία.Ενώ θέλω γύρω στους 26,5 C , έχω 27,5 και όταν ανάβει ο φωτισμός φτάνω τους 28. Τι κάνω?????
 4. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Οκ το κατάλαβα.Θα το ξεκινήσω από αύριο. Δε μου το είπαν αυτό στο κατάστημα. Thanks guys!
 5. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Όταν λες τροφή τι εννοείς? Κανονική τροφή για τα ψάρια? Αυτά δε θα διασπαστούν σε νιτρώδη αν δε φαγωθούν και μείνουν στο βυθό?
 6. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Λοιπόν, έχουμε και λέμε Φίλτρο jbl cristalprofit e900 Θερμοστάτης jbl protemp s 200w Αεραντλία tetratec aps 300 Από υγρα jbl filterstart, jbl biotopol,jbl denitrol. Επίσης να αναφέρω χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα (από αυτά που γράφει το τιμολόγιο) ότι φυτευτηκαν 3 echinodorus blehe στην πίσω πλευρά και 2 anubia nana και 1cryptocoryne beck στην μπροστά πλευρά του ενυδρείου. Σήμερα είμαι στη δεύτερη μέρα στρωσίματος και χρησιμοποιώ μόνο το denitrol για τις επόμενες 9 ημέρες,βάσει των οδηγιών που μου έδωσαν!
 7. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Το πρωί θα σας ενημερώσω λεπτομερώς.
 8. koskord

  ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!!

  Στα ενυδρεία γλυκού νερού άνοιξα θέμα. Παρακαλώ βοήθεια
 9. koskord

  ΠΕΛΑΓΟΜΕΝΟΣ

  Καλημέρα ή καλησπέρα! Είμαι ο Κώστας από Κορυδαλλό και μόλις απέκτησα το πρώτο μου ενυδρείο. Ένα anubias 260lt 100x40x65 cm. Όπως λέει κι ο τίτλος είμαι πολύ μπερδεμένος παρότι έχω διαβάσει πάρα πολύ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Θέλω να ξεκινήσω όσο το δυνατόν σωστότερα και να αποφύγω τα λάθη (τουλάχιστον τα τραγικά). Όντας αδαείς μέχρι τώρα αγόρασα ό,τι μου πρότειναν οι πωλητές! Ένα εξωτερικό φίλτρο,έναν θερμοστάτη, για τα αντίστοιχα λίτρα.Τα υλικά για τα φίλτρα τα διάλεξαν οι ειδικοί. Επίσης ένα θερμόμετρο, μια αεραντλία με τα αξεσουάρ της, μια σκούπα βυθού, και τα υγρά για το στρώσιμο. Ακόμα πήρα λίπασμα υποστρώματος, υπόστρωμα και χαλίκια σε φυσικά χρώματα μέσου μεγέθους. Αγόρασα και κάποια ανθεκτικά φυτά, όπως μου είπαν, anubias νομίζω τα 4 από τα 7. Σήμερα θα φυτευθούν και θα ξεκινήσει το στρώσιμο. Και τώρα ξεκινάει το δράμα.Αυτές τις τρεις εβδομάδες έχω διαβάσει πάνω από 200 προφίλ ψαριών. Πρέπει να ταιριάζουν σε θερμοκρασία,ph,σκληρότητα νερού, ταμπεραμέντο,επίπεδα κολύμβησης,τροφές και να μην ενοχλεί το ένα το άλλο Ξεκινώντας θα μου άρεσαν τα angelfish για αρχή. Δυνητικά όμως θα ήθελα να βάλω clown loaches,powder blue gourami,betta fish, guppy ίσως,swordtail και κάποια ψάρια βυθού ή γλείφτες. Ποια ταιριάζουν και ποια όχι? Μου αρέσουν τα περίεργα χρώματα και σχήματα.... Τέλος να ενημερώσω ότι το ενυδρείο θα είναι σε οδοντιατρείο και για το λόγο αυτό αγόρασα και αυτόματη ταΐστρα. Συγγνώμη για το μεγάλο post....
 10. koskord

  ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!!

  Είμαι ο Κώστας, από Κορυδαλλό και πριν τρεις μέρες απέκτησα το πρώτο μου ενυδρείο. Είναι περίπου 250 λίτρα, anubias 100x40x65. Σήμερα το πρωί θα στηθεί και θα φυτευτεί. Έχω πάρα πολλές απορίες αλλά μάλλον θα πάω σε αντίστοιχο thread.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης